ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Na most már tényleg nincs kifogás: 2 hét bőven eltelt a lezárástól számítva, plusz kivártuk a csütörtöki frissítésnap eljövetelét is, de a Jaques CG még mindig itt figyel a tranzakciós fülön. MIAF... van??!?

Egyébként a második feladványuk ami most jár le 6 óra múlva, az outpostépítős, már nem okozott olyan kitörő lelkesedést: csak Tier 4 lesz belőle.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

s_andras
Igen.

MikX: mindegy, a tervrajz, szükségletek, végkimenetel tól-ig sávok mind ugyanazok.

MikX
Noh, visszatértem aliennéző körutamrol, elég kalandos volt!
Barnacle-t találtam többet is, volt ami nem volt lefosztva, de én egyiket sem bántottam, az Unknown probe nehezebben jött, de az is meglett, a 3. Ammknia bolygo körül beadta, de vagy egy orat köröztem, meghallgattam ahogy énekel, meg nyomtam rá egy ADS-t, hogy lekapcsoljon 😊
Visszafelé pedig elfogyott az üzemanyagom, nem figyeltem eléggé, de szerencsére a fuel rats megoldotta a bajom, le a kalappal a srácok előtt, elég profin tolják. Féluton voltam leiádoktol, de vagy max 10 perc alatt ott volt a segitség.
Jah, és ugye hogy még kalandosabb legyen, Ferdével mentem, egy megkönnyebbülés volt utána asp-be ülni. De akkoris imádom a ferdét, miota megvettem át sem ültem másba, gyönyörű gép, imádom kivül-belül. Ami az asp-rol nem mondhato el, továbbra is egy kiválo hajo, de elég rút szegénykém.
Most pedig elvittem asp-t tuningolni, 4-es fsd range hez szedtem a cuccokat, most a 3-assal 37-et ugrik.
Amugy az hogy kinél fejlesztek fsd-t az mindegy? Ugyértem hogy az 5 ös pl mindegyik mérnöknél ugyanaz? Eltekintve attol hogy mindig picit mást dob.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

A mérnökök módosító tevékenysége a speciális (powerplay-ben megszerezhető) felszerelésekre, fegyverekre is kiterjed? Pl.: imperial hammer, vagy a prismatic shield generator?

iSS!

Dzsini
Lave Radio 121-es epizódból egy pár információmorzsa:
- VIP személyszállító küldetések a klasszikus 24 órás / 1 hetes küldetés idő mellett 3 hetes(!) időtartammal is készülnek, tehát lesznek köztük komolyabb utaznivalók.
- Az taxiztatás (logikusan) a kereskedői, a "lássunk világot" küldetések elsősorban a felfedezői rangot növelik.
- A felszíni gejzírek meg tudják emelni az SRV-ket 😊
- Utasokat nem lehet scoopolni, a cargo hatchen át kiszedni, a 2.2-vel még biztosan nem lehet őket eladni rabszolgának / trágyának.
- Nem lehet lekapcsolni az utaskabinok áramellátását 😊
- Nem lehet a felvett pilótákat bányászatra kényszeríteni, "nincs rá engedélyük" 😊
- Próbálgatták a hajó átvitel idejét állítgatni - de vagy elhanyagolható volt a buborékon belül (másodpercek, percek - akkor meg minek), vagy megtörte annyira a játékot, hogy órákra (napokra) nem lehetett hozzáférni a hajóhoz, és ezért kiléptek a játékosok ahelyett, hogy játszottak volna addig tovább. Még mindig az instant módszer, viszont komolyabb pénzköltség tűnik a legjobb megoldásnak.
- A Taipan egyelőre nem kerül be az Arénába.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Van olyan 5-ös fejlesztés, amihez nekem sem kellett túl sokat guberálni, sőt ehhez az aktuálishoz is magától összejött 34 db az 5-ös komponensből, 30 db a 4-es komponensből, de bezzeg a 3-ast az istennek sem hajlandó leosztani a kis rohadék...

MikX
Ezt a részét még nem tudom, ugyanis eddig barmit mérnököztem ahoz megvolt a cucc, eddigi küldik során jo sokmindent kaptam, egyedül ilyen atipical fsd wake meg ilyesmiket kellett gyűjtenem, de az egyszerű

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

s_andras
Nem azt mondom hogy mindenhol legyen minden, de az hogy egy átlagos (3-as) adatból 4 nap alatt EGYET kaptam, azt is küldetésből, az egy vicc. Az előfordulás legyen helyhez kötött, tehát egy ritka cuccos kevés rendszerben bukkanjon fel, de ott LEGYEN 5 PERC ALATT, ha már elbumliztunk odáig. Ehelyett lottózás van, és ha valakinek olyan peche van, akkor még a leggyakoribbakat sem kapja meg.

NMS-t nem láttam, de az elmondások alapján nekem nem az lenne vele a bajom hogy könnyen jönnek az anyagok, hanem az hogy egy gagyi szar az egész.

MikX
Hát nembajez, ha mindenhol lenne minden, nos hát nézd NMS-t. Szerintem rendben van így.

Lehet, h a kilövés után idegeségemben nem vettem meg újra a cuccaimat 😄 Szóval akkor ez egy tudott hiba volt ami megszünt, király 😛 Köszönöm a válaszokat!!! 😊
s_andras
Ha abból indulunk ki hogy az UP az ammóniavilágok műholdja, és a felbukkanási esélye kb annyi mint a Föld-szerű világok körül a 'Satellite'-oknak, akkor ne számíts túl nagy találati arányra: nekem kb 10-14 óra USS kergetés alatt EGYETLEN műhold jött a HÁROM encoded-ból, a másik kettő sima törmelék volt. (És persze az az egy műhold sem azt az adatot dobta amit kerestem.) El van ez ba...ltázva még mindig...

MikX
Repkedek itt egy ideje, de egyenlőre csak degraded emission-s ök ugranak be

Dzsini
Újravásárlásnál lehet választani, hogy milyen összetevőket vásárolsz újra és miket nem...

Amúgy ha közvetlen 2.1 megjelenése után repkedtél, ott előfordulhatott, hogy beleakadtál egy (itt a topicban is megénekelt) túlerősített NPC-be (ezeket azóta kipucolták). Azok a legcsúcsabb gépeket is 2-3 másodperc alatt lebontották.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 15:08:33

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Igen én is erre gondolok. Mondjuk az is hozzá tartozik, h jó néhány hónapig nem léptem be, de arra azért emlékszem, h tettem a hajóra millitary grade compositot meg gimbaldos fegyókat. Aztán kijött az enginers, na mondom belépek megnézem milyen lett. Nagy vígan elkezdek elindulni az egyik engineerhez, egyszercsak kirántanak a "hipertérből" és 3 lövésből kinyírnak. Mondom ez meg mi??? Military graddel csak nem kéne ilyen gyorsan kinyiffanom. Ahol újraéledtem megnéztem az outfittet és azt látom, hogy minden alapállapoton van...
Dzsini
Nem kellene, hogy ilyesmi történjen, és nem is rémlik, hogy bárki panaszkodott volna rá akkoriban, mikor kijött az Engineers.

Sziasztok! Az elképzelhető szerintetek, hogy az engineers patch után a hajóm factory default állapotra áll vissza? Értem ez alatt, hogy a korábbi fejlesztések eltüntek és helyettük csak a gyári dolgok vannak rajta? (amúgy egy cobra mkiv hajóról van szó). Válaszotokat előre is köszönöm!
Dzsini
Pleiades Sector KCU-B3-1 - azt írják az ammónia világ körül keringve lehet beleakadni ( Anomalous Signals - Threat Level 2 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 13:26:56

MikX
Neem, én békés szándékú vagyok, csak felkeresetem, és beszkenneltem 😄

UP-t indultam el még keresni, de pontosat nem találok, hogy hol kellene nézelődni
Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.08.23. 13:07:33

tutituti
Plusz anno az áradás us elkapta a cég székhelyét ahol elúszott minden.az nagy visszalépés volt.Akkor még a microsoft akarta felkarolni,de végül a Sony pénze nyert

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Dzsini
<#eljen> - szépen le van aratva - te voltál?

Mókás amúgy, hogy ez lett a legismertebb pont, pedig ez csak egy "sokadik" pontként volt elhelyezve, és anno több, máshol elhelyezett bigyóhoz vezető nyomot is hagytak a játékban, amit szerintük könnyebb lett volna megtalálni (egy lezuhant Anaconda roncstól nem messze). Aztán Octo86 belefutott ebbe 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 12:51:57

MikX
Mindeközben...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Meglett ez is, igazábol elég könnyen kiszurtam, nem keresgéltem sokat

Dzsini
Igen, náluk valószínűleg ez történt, hogy nem tudták kezelni, hogy a Sonytól kaptak egy olyan ajánlatot, amekkora számokat az életükben nem láttak még, és ezért eladták az egész projektet és "a lelküket".

Volt az a pénz, amiért az ő hajuk is korpásodott. És nem az egyedüli sztori, amikor egy kis, független céget bedarálnak a "nagyok".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 08:36:47

ezt a projektet, teljesen felesleges farigcsálni, dobni kell, megnézni mit lehet belőle kimenteni, azután átbeszélni, hogy mit is kellene elérni, és lehet újrakezdeni. ez olyan edison izzója effektus, fejlesztőkkel sűrűn előfordul, csak fel kellene ismerni mikor kell irányt váltani.
nyomás mindenkin van, rajtunk is, de nálunk alapelv, hogy nem mehet a projekt rovására. bár tény, hogy elég sok időbe telt mire megtanultuk kezelni. egy nálad nagyobb vállalat "követelőzéseit" nagyon nehéz kezelni.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.23. 08:29:51
és ezt miért kellett spoilerbe rakni?
nem csak az, folyamatosan kifigyel valamelyik oldalra, na éppen akkor találja ki, hogy mit mondjon.
Dzsini
Az NMS prezentációkat-beszélgetéseket érdemes időrendben megnézni így utólag - az első, korai videóknál még tök lelkesek, nyíltak, lendületesek voltak - és valamennyire realisták abban, hogy egy felfedezős nézelődős játékot terveznek, aztán robbant a bomba, és a Sony mögéjük állt (és valószínűleg beléjük tolt egy nagy vödör pénzt és egy olyan szerződést, hogy a fejvakarásaikat is ellenőrzik) elkezdtek mellébeszélni, terelni, és olyasmikre nem egyenesen válaszolni, amire szerintem, ha nincsenek pórázon egy kategorikus "nem"-el válaszolnak. Egy ilyen játéknak nem kellett volna a Sony, viszont kellett volna egy Early Access, és a mostani állapothoz képest még legalább 2 év folyamatos fejlesztgetés, faragás. Ott van a Starbound, ami bár 2D, de hasonlóan "végtelen procedurális" világokat termel, abból most nyáron jött ki az 1.0, és 2013 vége óta volt publikus EA változat belőle.
Persze így sokkal biztosabb volt a rengeteg pénz, és az a rengeteg reklám, amit a Sony beleölt helyettük.
Ráadásul kaptak egy kiadási határidőt, ami miatt rettentően megcsonkították a játékot.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 08:24:08

Caliph
én már a kezdeti videóknál mondtam h sean nem tart szemkontaktust,folyamatosan félrenézeget,valami sunyiság van

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Roger6
<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

a brutális eladási adatokat perpill én inkább a marketing stratégiának tudnám be, engem egy játékkal kapcsolatban mindig az elégedettségi mutatók érdekelnek. a nms-nál nem is kicsit túltolták a generálás szinte összes paraméterét, szinte minden bolygón van élet, nem is kevés, a növényekből speciel rogyásig. a nyersanyagok terén szintén, és hát a felfedezési pontokból is rengeteg. ez így totál nem jó, ilyet nem szabadna csinálni, nincs benne semmi kihívás. de csúnyán van megcsinálva a grafika, iszonyatosan szórták le az objektumokat, rossz a vezérlés, a user interface kifejezetten idegesítő (ez olyan mintha direkt szívatnának). röviden, ha ezt a mi cégünk követte volna el, valószínűleg néhány munkatárstól búcsút vennénk, a projekt pedig kuka, és lehet újrakezdeni, mondván van már egy próbálkozás ami nem jött be. tudom, hogy kis csapat, meg új technológia (azért már jó néhány projektben láttuk már, pl. itt az elite-ben is), de ezt a produktumot inkább elrejteni kellene mint kiadni.

egyébként érdekes dolog: elhoztuk magunkkal a "vállalati" picilógusunkat, és hát a gamescom alkalmából is, jópár videót megnéztünk. az interjúknál a hölgy csak annyit mondott, hogy ezek az emberek annyira tipikusan folyamatosan hazudnak, hogy oktatóanyagnak is jók lennének. mondta ezt többek között davidre, seanra és chrisre is. a hármasból sean csinálja a legrosszabbul, chris a legjobban. úgy látszik ez egy ilyen szakma.
MikX
Hát én ezt továbbra is ugy látom, hogy semmi változatossàg nincs, igy még annak sem mondanám, hogy jo, mert akkor lenne pár kiugro különbség, de ez csak mindig ugyanazt generálja, egyszer piros bokrokkal, egyszer kékkel.
A "brutális" eladási adatokkal pedig várjunk, az elején elment sok, peraze uborkaszezon van, plusz előrendelések. Majd egy fél év mulva nézzünk átlagot.
De amugymeg pont sikerült már el is felejtenem azt a borzalmat, de mindig szóba jön :p

NMS jelenleg egy tájgenerátor, annak viszont kezdetnek egyáltalán nem rossz! A technológia életképes, számomra ez a lényeg. A brutális eladási adatok miatt pedig bízom abban, hogy ráharap a témára egy komolyabb stúdió is, akik egy rendes játékot építenek, sokkal élethűbb proc.gennel együtt. Talan új műfaj is születhet belőle, ahogy anno a survival bejött. Igény van rá, az jol látszik.

Bocs, nibronnak szántam.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.22. 23:53:11
Dzsini
Hogy lehet egy utazásból Elite felfedező lenni? Például így.
Egy Imperial Eagle. 8 hónap utazás. Majdnem 300 ezer fényév (Beagle Pointon túl és vissza Jaques-ra). 15 ezer rendszer. Több, mint 300 oldalnyi felfedezési adat.

Az NMS - számomra - egy kiránduló... játék? nem biztos, hogy az. Ahogy egy másik topicban írtam, visszahozza a látvány a 80-as évek Galaktika fantasztikus könyveinek a borítóit - és ez tetszik tetszik benne. Elrugaszkodva attól, hogy bármi valóságossághoz köze legyen, színes tejfölben lehet repkedni színes bolygóról színes bolygóra, színes lényekkel kergetőzve... lehet, hogy kitaláltak valami célt a játékban, meg lehet bigyókat meg hajókat fejleszteni, de az igazából teljesen lényegtelennek tűnik. Ha mesevilág kell azt indítom, ha "igazi", akkor az Elite-et. Ha építkeznék, akkor meg a Starboundot. Pihenni mindegyik jó a maga módján.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.22. 19:11:36

s_andras
Értem, köszi. Ja, alig-alig bűnözök, csak ha rá vagyok "kényszerítve" (exquisite focus crystal-ért még Exterminatusra is hajlandó lennék <#vigyor1> najó, persze hogy nem.)

Nem emlékszem mikor indult a Jaques, de érzésre már nagyon itt van az ideje a 2 hetes lejáratnak!!

Dzsini: a folyamatábrába most nem fogok belemélyedni, inkább letudom azzal hogy bugos <#zavart1>

hehe, rád talált a nms. mostanában nem játszom, de itt az egyik reptéri handling tiszt megkért, hogy nézzem már meg a gyerek gépét, mert nem működik a nms. nem a játékkal volt probléma, de ha már ott voltam, megnéztem mit tud. két nap múlva szólt apuka, hogy csináljam már meg a hugi gépére, mert a srác (17 éves) agyfaszt kapott tőle, de a kiscsajnak (13) tetszik. úgyhogy azóta a kiscsaj ezzel cseszeget, úgy is mondhatnánk, hogy sikerült becsajoznom. lassan már ott tartok, hogy megkeresem seant, és személyesen verem le rajta. volt egy bolygó rettentő szélsőséges körülményekkel -150-+190 fokig, természetesen nincs rajta élőlény. viszont hangban trópusi madárcsicsergés meg majmok vinnyogása laza tengerzúgás mellett. sajna nagyon gáz lett ez a játék.
ez mekkora hülyeség. viszont lehet, hogy elméletben lenne értelme. egyszer gondot okozott a dormant bounty, még kérdeztem itt is, mi a fenét lehet vele kezdeni, mert a bug miatt nem láttam a többit. több mint két hétig szívatott, úgyhogy írtam a supportnak, hogy tüntessék már el.
Dzsini
Találtam egy ilyet - a Bounty folyamatábra 😊

You can not pay off a Bounty, you can only pay off Fines.
If you're Wanted then someone has put an Active Bounty on your head.
An Active Bounty has a timer that can last anywhere from 5 minutes to a maximum of 7 days depending on the size of your bounty. Examples...
Friendly fire is about 100-200Cr and will last 5-10 Minutes.
Killing an innocent pilot is 6000Cr and will last for 7 days.
When the bounty timer expires it says "ON H-JUMP" not "0hr 0min 0sec". You have to make a hyperspace jump before your legal status is recomputed.
Fines...
You can pay them off
You have 7 days before a Fine becomes an Active Bounty and you become Wanted.
If you have an Active Bounty a number of things could happen...
You commit more crimes in the bounty issuers jurisdiction. The Active Bounty increases and the timer is reset. You are still Wanted.
You get killed but the bounty is not claimed. The Active Bounty becomes a Dormant Bounty. You are no longer Wanted.
You get killed and someone claims the bounty. The Active Bounty becomes a Legacy Fine of equal value. You are no longer Wanted.
You survive the length of the bounty timer. The Active Bounty becomes a Legacy Fine of equal value. You are no longer Wanted.
If number 2 happened to you, you now have a Dormant Bounty on your head, this lasts for another 7 days (*) and yet more things could happen...
You are detected committing a crime in the bounty issuers jurisdiction. The Dormant Bounty becomes an Active Bounty again, the timer is reset. You become Wanted.
You get scanned by an Authority Vessel in the bounty issuers jurisdiction. The Dormant Bounty becomes an Active Bounty again, the timer is reset. You become Wanted.
You manage to not re-activate your Dormant Bounty for 7 days. The Dormant Bounty becomes a Legacy Fine of equal value.
Legacy Fines...
You can finally wipe the slate clean and pay off the fine.
They can never become an Active or Dormant Bounty ever again.
You do not have to pay them off.
They never go away unless you pay them off.
If you're killed and then restart in the bounty issuers jurisdiction you will be forced to pay off any outstanding Legacy Fines during the re-purchase of your ship.
(*) I would like to get confirmation on the the length of the Dormant Bounty timer - As in if the Active Bounty was for only 3 days is the Dormant Bounty timer the same, or is it always 7 days?
forrás

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.22. 16:59:58

azért a flight szimulátorok, nem az a tipikus multiplayer játék. sőt egyáltalán nem azok, csak csináltak nekik egy rakás külső dolgot. ha az elite-ben lenne/lehetne normális közösség, a vérpistiket is vissza lehetne fogni. de sok játékosnak már az gondot okoz, ha egyszer kilövik, az meg benne van. elég satnya az a játékelmélet ahol csak fejlődni lehet, visszaesni nem. a múltkorában volt egy cg, valami textilt kellett szállítani, beállt a szektorba két ferdés pistike, id-ztek és szó nélkül szedték szét a brigádot. bent az állomáson izzott az üzenetfal, mindenki siránkozott, erre beírtam, hogy ugyan menjünk már ki, ennyien simán megeszünk két ferdét. na nagy nehezen megindult a nép, utána meg nagy öröm meg bodottság. na csak ennyi kellene, nem olyan bonyolult.
ez egy bug, megvan már mióta játszok. úgy látszik ritkán vagy wanted.
akkor tűnik el amikor, megjön a zsozsó. a lezárástól számítva két hét asszem.
s_andras
A helyzet kezd még izgalmasabbá válni, a két büntim teljesen meghülyült, ez a két állapot váltogatja egymást. (Az első hol eltűnik, hol megjelenik, a másiknak "csak" az összege ingadozik.)
Bónusz kérdés, a Jaques Cg mikor tűnik már el végre? Foglal egy helyet a 20-ból, grrr...

Ez meg csak úgy, repülő város.

Egyébként fene tudja, nagyon érdekes kérdés ez. Anno még Fs2000/2002/2004, majd később FSX-es időkben még én is rengeteget játszottam "onylány", ami ott ugye kimerült abban, hogy felmentünk valami szerverre (vagy eleinte SATCO/IVAO, később VATSIM-re), mindenki ment a maga kis gépével, néhol irényítottak is ha minden jól ment, de ennyi. A közösségi élet ott akkor azt jelentette, hogy le/felszállás között jókat pofáztunk utazón, néha bejelentkeztünk a körzethez aztán csókolom. Mondjuk azt akkor még élveztem, de az is igaz, hogy ott a vér istvánok nem létező fogalom volt, bár hülyék ott is voltak de VATSIM-ről és a többiről is hamar kivágták őket mint a rongyot. Végülis oda akarok kilyukadni, hogy bár tökéletesen értem amit mondasz és azzal is egyetértek, hogy az Elite-ben sokkal több interaktívabb, izgalmasabb közösségi potenciál van mint amit jelenleg adnak vele, de azért azt is hozzá kell tennem,hogy mint azt fenti példa is mutatja, közösségi élet alatt passzívabb dolgok is működhetnek és bőven lehet olyan réteg, akiket ez is kielégít. Persze az is igaz, hogy míg egy polgári repszimben túl sok izgalom alapvetően nincs mert nem arról szól, itt Elite-ben azért bőven elférne másfajta, izgalmasabb, pörgősebb CG strtégia is.
Amiga
NMS egy oldschool arcade felfedezős játék, és annak ragyogóan működik.
FPS-ben is megvan ez a hagyományos zúzós vonal (pl. az új DOOM), ami teljesen elavult játékmechanikailag egy Deus Ex-hez, vagy akár egy sokéves NOLF-hoz képest is, mégis szórakoztató. NMS is nagyon addiktív, ha beleéled magad és elfogadod a felfedezés öncélú örömét.
Lehet csapkodni, lehet fröcsögni, de ennek a játéknak az ára a leggyengébb pontja és nem a tartalma. Az ára meg majd úgyis leesik.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.08.22. 10:57:39

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

s_andras
Ez az ami mindent visz: FRANCIS HATES NO MAN'S SKY

Dzsini
Értelek - ahogy írod is, nekem ez a fajta "részvétel" megfelel, és a játék ilyen fajta részvételre nyújt lehetőséget (talán a multicrew hoz valami változást, és lesznek multiközpontú küldetések? nem tudom, de én pl. nem szeretem mások jelenlétéhez-elvárásaihoz kötni a játékomat - ha ad-hoc sikerül valami, akkor persze jó).
Nekem ez a játék is (több másik is amivel szívesen játszok) a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, nem arról, hogy nagyon koncentrálni kell, különben "baj" lesz - nem "munka". Régen volt már, hogy olyan játékkal szívesen játszottam (főleg hosszasan), ami teljesen lefoglalta az érzékeimet, és akár bele is fáradtam a játékba (pozitív fáradságként értelmezve a dolgot) - nekem az utóbbi években ez a vonal felel meg, mostanában ez a "jó játék", és az Elite a világával, a lehetőségeivel pont jó húrokat talált el nálam.
Egy kis kanyarral: ilyen szempontból tetszik az NMS is (amit egy Elite-es streamernél nyertem giveaway-en múlt héten), mert nem "vár el" szinte semmit a játékostól, nincs benne valódi kihívás - egyszerűen lehet benne kirándulni, nézegetni a tájat, pihenni, fotózgatni, és teljesen 80-as évek scifi könyv címlap stílusa van 😊

Jó pihenést-szórakozást-munkát!

no látod, engem pont ez nem érdekel egy játékban, mert már ez az amire nem érek rá. van családom, barátaim, nyaralok, sportolok, stb. most is kis munkával egybekötött nyaralás van a föld másik oldalán, úgyhogy lassan fekszem is le, mert tegnap is fent voltam hajnalig, és már elmúlt éjfél.
de a játékban amikor játszok akkor ott tényleg elvárnék valami játszható tartalmat, és itt most nem a cg-t, galnetet, a játékon kívüli minden mást kell érteni, hanem: miért nem olyanok a cg-k, hogy valamit le kell szállítani, de egyedül nem lehet, kell hozzá társ is vagy akár több is, ha már megcsinálták a technikát hozzá. vagy úgy lenne cg kiírva, hogy szállítmányozni kell, de egy másikban viszont el kell kapni a szállítókat. és ezt még a végtelenségig lehetne ragozni. ezek a cg-k szart sem érnek, nemhogy még közösséginek lehessen nevezni. mondom annak ellenére, hogy részt szoktam venni, sőt végeztem már az első sorban is. de a részvétel még nem jelenti azt, hogy az egy jó kontent, inkább csak kiránt kicsit a játék unalmából. és ez itt az igazán baj. gondolj bele, már simán belehülyültél volna, ha csak a játékban kellene játszanod, és nem csinálnál mellette mást. mert az a játék ami nem köt le, az nem lehet jó játék. egy jó játék mellett nem tudnál még filmet sem nézni, legalábbis érdemlegesen nem. na ennek megítélésében tényleg lényegesen különbözünk.
Dzsini
Stimmt, én úgy vagyok vele, hogy - így egy bő fél év játék után - ennek a játéknak a leginkább közösségi része a fórumokon, a streameken, discordon van jelen. Mind játékbeli beszélgetéseket (akár szerepjátszva), mind játéktól független "rádiózást", beszélgetést lehet találni, lehet ilyenekben részt venni. Én játék közben szinte mindig fent vagyok valakik mellett streamen (néha discordon), és jókat beszélgetünk - akár játékbeli dolgokról, akár ha épp úgy alakul, akkor teljesen más dolgokról.
Ha egyszer visszakeveredek a buborékba, már van várnak pár autóversenyre, sidewinder focira, ilyesmikre... de addig is a héten pl. az egyik streamernél lesz vendég Drew Wagar, aki az Elite:Reclamationt írta, most készül az aktuális eseményekkel kapcsolatos Elite regénye a Premonition (amiben már a játékosok is "szerepelnek"😉, és vele fogunk cseverészni egy jó nagyot a lore-ról - már amennyit az NDA enged 😊
Ő az a streamer, aki Michael Brookes-t is "mikrofonvégre" kapta, aki szintén lore-felelős a játékban.

tudom, hogy nem raktam tele szmájlival a hszt, nem is igazán szoktam, de egyáltalán nem volt komoly. mint ahogy sosem szoktam komolyan értekezni ilyen dolgokban.
hogy a frontier mit nevez közösségnek, azt talán hagyjuk. nekem ebből a játékból pont a közösség hiányzik a legjobban, és pont az igazi közösségi célok. ahogy azt egy igazi multiplayer játékban megszokhattuk már.
a dolog úgy működik, hogy egy csoport mindegyik tagja képviseli, a viselkedésével jellemzi az adott csoportot. tehát már egyetlen ember viselkedéséből leszűrhető a csoport hozzáállása, mentalitása, stb. ha mondjuk ez a csubi kiborul ettől a játéktól, és elkövet egy ilyen videót, akkor mielőtt felteszi youtube-ra, azelőtt a csoport többi tagjának meg kellene állítania. ha nem teszik azt jelenti, hogy egyetértenek, tehát az egy kaptafa esete forog fenn. nem ismerem a csoportot, de ezek után már nem is vagyok rájuk kíváncsi. ezért aztán a dzsininek még igaza is lehet.
Dzsini
A Frontier a játékban az együtt teljesíthető feladatokat közösségi (community) célnak nevezi - ez alapján szerintem elég logikus, hogy számukra a mi kis csoportunk is közösségnek számít, és mindenki, aki bármilyen módon részt vesz a játékban és az a körüli jelenségekben.

Az interneten - ahogy te is találkozhattál már vele - a legtöbb félreértés alapja az, hogy ugyanannak az elvont fogalomnak más-más értéket, értelmet tulajdonítanak az emberek, és ezt nem ismerik fel. A közösség ugyanúgy ezek közé tartozik, ahogy pl. a barátság, házasság, nemzet, és rengeteg hasonló.
Látod, te ezek után - szintén ismeretlenül - "barátom"-nak nevezel, szerintem pedig a barátság egészen mást jelent. Ahogy a közösség szó is.

Roger6
Van nagyjából 10-12 ember, akivel dogoznak, nincs a csatornának stílusa, ugyanis mindegyik ember hulla más személyiség, és teljesen eltérő a stílus. Szóval egyáltalán nem igaz, amit írsz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

kikérem magamnak, én semmiféle pólus nem vagyok, én sarkosan szoktam fogalmazni és ki tudja lehet, hogy már a te életed is megmentettem vele párszor. ha neked közösségi életnek számít, hogy ismeretlenekkel ismeretlenül eszmecserélsz, meg olvasgatod a galnetet, akkor barátom eléggé alacsonyan égeted azt a gyergyát. nekem kissé magasabban van az igénylécem.
Dzsini
Annak a csatornának ez a "stílusa" - sokaknak bejön, ezért nézik és osztják meg másokkal.