ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Melyik része fogta meg a kollégát?

Bányászat? Felfedezés? Kereskedés? Bounty Hunting? Kalózkodás? Kereskedés? Vagy egyéb?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Az Open a "közös szerver" - ott bármikor összefuthatsz azokkal, akik szintén Openben játszanak - onnan ismered fel legkönnyebben, hogy a radaron üres háromszöggel/négyszöggel látszanak, míg a teli háromszögek/négyszögek az NPC hajók (plusz a nevük "CMDR"-el kezdődik).
A Galaxis nagy, de "csak" kb. 20 ezer lakott rendszer van benne 😊 Ebből adódóan a játékosok azért szétszóródnak, de vannak "közösségi célok" (Community Goal), azok környékén mindig sok aktív játékost találni nyitottban (a Solo játék is ugyanez a világ, de ott nem futhatsz össze másik játékosokkal, akik lehetnek barátságosak vagy ellenségesek is).

A "többen egy hajóban" majd év végén, talán jövő év elején várható 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Végre sikerült bejelentkeznem a játékba hála a supportnak.
Az első esti élményeimet szeretném megosztani veletek.
Tutorial nagyon esetlen, mondja Ő hogy mit kell csinálni, de néha kihagyják hogy mivel csináld.
Egy bő órát rászánva végigvittem a tutorialt kivéve az Incursiont...majd ezek után elindítottam a játékot.
itt rögtön lenne is egy kérdésem. Videókban láttam hogy többen egyedi játékokhoz csatlakoznak. Hol játszanak többen, hol van az élet ? Az open play vagy kell keresnem valami "szervert"?

A játék maga magával ragadó. Nagyon akartam X3 reunionnal játszani tegnap...de azt már sokszor végigjátszottam így vettem meg hirtelen felindulásból az Elitet. Szóval mikor megtaláltam a Star mapot, sírtam az örömtől 😄 Hihhhhetetlen mennyi naprendszer!!
És ha ez nem volna elég mikor megyek naprendszeren belül még jön egy értesítés hogy simeretlen jelforrást érzékelünk ...lehet vannak eldugott helyek is? Nagyon tetszik! 😄
Alig várom hogy este ismét játszak vele!...

De!

Egy kicist attól tartok ebben a hatalmas uneiverzumabn hogy nem közös a szerver vagy nem tudom, nem fogok találkozni másokkal. Van egyáltalán arra lehetőség hogy másokkal közösen hajókkal játszunk? VAgy vannak itt cégek vagy nem is tudom valamik? Olvastam olyat is hogy nagyobb hakókban a legénységet is játszahtják más játékosok. Ha ez igaz Atya Gatya hihhetetlen!
Lényeg a lényeg, hol tudok barátokat keresni a játékban?
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.08.29. 10:33:45

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
A finomító nálam is szokott elvétve ok nélkül leállni, de nem ilyen hosszú időre, és azt hiszem ez 2.1 előtt is volt.
Az indokolatlan "homokórázás"-t szintén észlelem, de azt hiszem ez is mindig volt, és eléggé össze-vissza adja elő, nem sikerült logikát találni benne.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Roger6
Én sem találkoztam ilyennel, pedig tegnap 3 órán keresztül nyomtam a bányászatot.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
Hát én a napokban mérkökök miatt bányásztam, de semmi ilyet nem tapasztaltam, de a többit sem.
100m netem van, és a játék HDD-ről megy, egyszer próbáltam hogy feltettem SSD-re, de nem igen nyertem vele semmit, a játék 1mp el hamarabb jött be kb, és az ugrások is ugyanannyi ideig tartottak.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

A 2.1 patch-től a bányászatnál a Collector Limpetek és a Refinery minden ok nélkül leállnak 15-20 másodpercre. Érthetetlen, mert 4A Refinery-ben bőven van mindig üres bin. Utána pedig egyszer csak újra beindulnak. Teljesen tönkreteszi a bányászatot, mert ezek az időkiesések miatt a leválasztott fragment-ek eltűnnek, mielőtt a Collectot Limpetek összeszednék az összest. A májusi 2.1 patch előtt nem tapasztaltam ilyesmit, azóta folyamatosan. Valaki tudja, hogy ennek mi az oka? Továbbá a Mission Board / Contacts / Refuel és Commodities szolgáltatások is folyamatosan homokóráznak a 2.1 patch-től. Ez most szerver oldali probléma, vagy csak nálam fordul elő?

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

Azért kérdeztem mert többen találkoztak ezzel a problémával fórumokon...és talán van valami trükkje.
Minden esetre köszi, már írtam a supportnak.

Dzsini
Az ilyesmiben jó esetben a Frontier Support tud segíteni, mi innen nem igazán - ha jó kódot kapsz, és jó helyre írod be, akkor jónak kellene lennie.

Dzsini

Most vettem meg a játékot steamen, de nem tudom elindítani mert nem fogadja el az ellenőrző kódot amit küld a rendszer emailben.
Már kb a 10. et írom be és semmi...
Valaki segítsen mert felrobbanok 😞

Roger6
Pont ezt néztem ma én is! <#taps>

MikX
<#alien2>

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Felfedeztem egy új arcot az űr mélyén....

Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.28. 16:20:14
MikX
Hátezzkamu.
Aztán a CG lett a következő nyom, csakmost azt nemtudom hogy azt teljesíteni kéne? Mert szerintem igazából csak így közölték a következő kirakós darabot.

Dzsini
Meg a meglepetés-CG...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Na én léptem "Cail"-ból, nem történik ottan x@r se!
Jee, jön a HIve Mind, és mindent felzabál😊
s_andras
Na csak vigyázzatok, nehogy az érkező génorzó-anyahajóflottába fussatok bele XD

És hol gyülekeztek, állomás, Nav Beacon...?
MikX
Sc ben annyian vannak hogy 40-50 fps el megy max nálam. Pedig v sync nélkül megvan a 120 is altalaban :o

Dzsini
Első strigula

Erre befizetek, vitorlát bontok, irány Cail!
MikX
gyülekezünk, már vagy 20 hajo van itt

Dzsini
Ez inkább űrhajószimulátor, mint gazdasági rendszer szimulátor 😊

Bár én egy kicsit közelebb vagyok, de én se érnék oda 😄
10.000Ly
Dzsini
Én asszem kihagyom 😊

Csak érdeklődnék... ez kevésbé bonyolult mint az EVE: online?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

MikX
Jön valaki CAIL rendszerbe? A dekodolt üzenetek szerint 1-kor kell valaminek lenni, én most értem odaferdével, bár még van idő

"Oh my Gadzs, Oh My Gadzs" <#nyes>
Roger6
Én is, fel is vettem videóra 😊

Dzsini
😊

Ez a hajó még mindig gyönyörű😊
MikX
Én multkor le is tettem rá a ferdét, az FNS AJAX feliratra 😊
Meg elöl berepültem az alagutba középen, nem zavarta az sem hogy hárulrol análisan beléhatoltam. 😊

Roger6
Végre én is találkoztam Capital hajóval:

Dzsini
Az is egy szép munka volt, most hétvégén ez lesz a szórakoztatás 😊 Valószínűleg a streameken beszélgetésnek megvan az egyik témája 😊

MikX
Frontier forumon már valaki ki háromszögelte hova sugároznak a UP-k, egy unknown permit-es rendszer-be, ugyhogy elég valoszinű, hogy ott lesz valami. De ez is érdekes.
Amugy az ott lévő 12e posztban van elég rendesen találgatás, meg minden 😊

Dzsini
Apa, kezdődik... (persze, 28-a, de a szerverpatch akkor is csütörtökön van 😊 )

Már 8 különféle titkos üzenet van, a megfejtések folyamatban...

s_andras
Hehe, van egy ilyen rendszer hogy ARANY 😊

Mid1, most olyan Fed rendszerben dolgozom, ahol a Birodalmiaknak is van képviselete, így megmarad a balansz.
Utoljára szerkesztette: Fenimor, 2016.08.26. 00:04:07
s_andras
Nem ő mondta a jó választ, ne érezd magad dezertőrnek. Arról van szó amit a többiek írtak. Amikor először észrevettem, én is kiakadtam, mert azt hittem hogy a nulla semlegesig vissza fog csöpögni, de ugyebár megáll 75% barátságosnál, ez így nem para. Mondjuk picit fura hogy aki megkapta a KIRÁLY (és/vagy ezzel párhuzamosan az ADMIRÁLIS) rangot, azt hogy tudják "elfelejteni" és hogy lehet kicsúszni a "szövetséges" állapotból, de ez szintén nem olyan nagy tragédia, bár ez lenne a legnagyobb bajunk.

Roger6
Szerintem meg tök logikus. Reputáció jelentése: Elismertség, hírnév, tekintély; köztisztelet, megbecsülés - ezért folyamatosan tenni kell. Ha elmész máshova, és nem csinálsz semmit a korábbi frakciónál, akkor nyilván kopik a hírneved, és a megbecsülésed.

Leegyszerűsítem: Ha sokat bejársz egy kocsmába, törzstag leszel, aztán ha elhúzol egy 1 évre máshova piálni, utána ha visszatérsz, a kutya sem fogja tudni, ki vagy te. <#dumcsi>

Nem vagyok dezertőr, mert nem csatlakoztam egyik fél hatalmi játszmájához sem, csak szimplán melózgatok, így ezt ebben a formában hatalmas .@szságnak tartom!
MikX
No ma keresgettem Arsenic-et 5 ös FSD hez, hát nemnagy szerencsével. Max olyan bolygot talaltam amin 2% dehat persze hogy 1,5 ora alatt nem talaltam. Nembaj srv-zgettem picit. Azis valami 😊

ha nem csinálsz semmit, mondjuk nem játszol pár napig, vagy éppen nem annak a csapatnak csinálod a küldiket akkor is csökken. 75%-ig és ott megáll. most, hogy távol vagyok, mire hazamegyek mindháromnál 75% lesz. hát elég nagy bunkóság. de legalább a társaságok repuja nem változik.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.25. 22:04:06
Panzeradler
Mit vártál dezertálsz és utána még mosolyogjanak rád?
Az milyen gyökérség már hogy a BIrodalomból átmentem a Fedhez melózgatni és amortizálódik a repum náluk, mármint a Birodalomnál!
MikX
Hát ja, nekem sem volt kedvem mégegyszer elkamionozni oda

Dzsini
Ha türelmetlen vagy Support ticket, rákérdezel.

Nekem pár héttel később (nem vagyok teljesen biztos, talán úgy volt, hogy vége + 2 csütörtök és a harmadiknál) eltüntette, kifizette, még Beagle Point környékén is 😊