23609
-
#13792 Bányászattal is megkeresheted a lóvét, a repud nő azon az állomáson, ahol eladod a cuccot. A rangod nem.
Én rengeteget bányásztam EVE-ben, itt annyira nem vonz.
ASP-hez nem kell repu, a küldik már más tészta. Viszont nagyobb ugrótávval hamarabb összehozható az a repu.
Keress olyan állomást, aminek kell anyag és bányászd le azt. Azzal pénz is jön és repu is.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.21. 20:59:14 -
tordi #13791 scifiben? de hiszen a napunk latin neve -
#13790 nem kell hozzá pont
Az pedig, hogy a játék nem szórakoztat megjelenítés közben kis- és nagybetűkkel nem változtat azon, hogy az első a Naprendszerünk scifiben bevett neve, az utóbbi pedig egy hajó, ami egy kígyófajról kapta a nevét, mint nagyon sok másik a játékban, így tulajdonnévként nagy kezdőbetűvel, és utána kisbetűkkel írandó, neked is sikerült mind a rangoknál, mind más csillagrendszerek megnevezésénél.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.21. 20:55:30 -
Yag #13789 Az a gond, hogy eddig a 70-80k-s küldetésekkel sikerült egy kis lóvét össze gyűjteni és elkezdeni bányászkodni. Az is elég melós volt hogy a Type-6 os meglegyen. Innen már könyebb volt a téma, akár két nap alatt 5 milla körüli lóvét tudtam kipréselni a finomítóval. Ezért úgy tűnik van ebben lóvé, csak türelmesen kell szlalomozni a sziklák közt mert ha jó helyen közepes hajóval kapirgálok akkor 1-1,5 millát körönként ki lehet hozni belőle. Ha mondjuk pár hétig csak ezzel foglalkozom akár ASP explorerre is összejön a lóvé. A gond ezzel csak az, hogy bár lóvém lesz, a hajókat meg tudom venni, de ha jól értem akkor a rangjaim meg alig nőnek. -
#13788 Így van a játékban. Nincsenek pontok, hogy rövidítés lenne. És 3 betűt nem nehéz nagybetűvel írni és nem is zavaró.
De lehet, hogy írnod kellene a srácoknak, hogy ne ordibáljanak már a játékban. Oké, hogy messze a rendszer, de a rádió 'közel' hozza. -
#13787 Asp rendőrség by Dzsini (az lehet a zavaró amúgy, hogy a játékban minden csupa nagybetűvel van, így a fotografikus memóriából ez ugrik be egyből):
-
#13786 Két kérdés: minek a rövidítése a SOL és az ASP?
(segítség: egyik se rövidítés, nem kell csupa nagybetűvel írni) -
#13785 Valahol össze kell szedned a pénzt a jobb cuccokra.
Érdemes olyan helyre menni.
Én Eravate-n jóban vagyok bár állomással, ott kerestem meg az ASP-re valót. Miután bejutottam SOL-ba, 2 szervezet kivételével ally vagyok.
Már csak azért is, mert SOL. Most innen indulok taxizni, van miből válogatnom. Közel vannak olyan rendszerek, ahol a hajómat is tudom tuningolni.
Felvehetsz áru szállítós küldit is. Általában olyant, hogy ez meg az kell az egyik állomásnak és te leszállítod. Ehhez el kell menned egy másik állomásra. Ha szerencséd van, akkor az meg olyan dolgok akar, amit a kiinduló állomáson tudsz beszerezni. Általában nem kell nekik túl sok egyszerre, kis hajóval is lehet csinálni. Jobban jövedelmez, mintha csak kereskednél és a repu is szépen tud nőni egyből 2 rendszerben. De van amikor csak egyik helyről kell a cuccot szállítani másikra.
De az új mission fülnek köszönhetően adott rendszerben más szervezetek küldijeit is felveheted. Régen csak azokat a küldiket lehetett felvenni, ahol épp dokkolt az ember. Ez azért elég kényelmes dolog.
De a lényeg, taxizáshoz célszerű egy rendszerbe beenned magad. Azt nem mondom, hogy letelepedni, de vannak helyek, ahol biztos, hogy jó sokáig el lehet időzni. -
Yag #13784 Mivel csillió naprendszer van üszven csillió állomással mennyire érdemes "letelepedni" és arra törekedni, hogy egy állomással jóban legyen ? Eleinte azt terveztem, hogy lesz egy "kedvenc" helyem ahol lehet hesszölni, vásárolgatni és fejlesztgetni hajókat stb. Majd onnan kiruccanni, pár küldit letolni. De valahogy mindig máshol van ez a kedvenc hely. Ennyi állomással jóban lenni már elég művészi kategóriának tűnik. Összességében még is az van, hogy jobb ha mindent csinál az ember. Felfedez, harcolgat, kereskedik. Éppen mihez van kedve. Egyébként kereskedésnek számít ha kiásom és eladom a nyersanyagokat ? Vagy inkább az számít annak ha megveszem máshol meg eladom ? -
#13783 A trade szint a kereskedéstől nő, az explorer a felfedezéstől, illetve a leadott térképektől. Amíg nem adod le, addig nem nő. Ezeknek a szintlépéséhez nem kell küldi.
A frakció (federation, empire) rangot úgy tudod a legveszélytelenebbül növelni, ha adat szállítós küldiket csinálsz. Bár itt is van olyan, hogy mellékfeladatként, ha kilősz x hajót, akkor y pénzt kapsz pluszban. Ezek a hajók úgyis ki akarnak majd szedni SC-ből, de nem olyan erősek, ki lehet jönni az FSDI-ből.
Ezek a feladatok csak repkedősek és általában nem is túl messze. Én van, hogy felveszek akár 5-öt is, ha van annyi és 1-1 ugrással bejárom az összeset. Arra figyelni kell, hogy az Alpha Centaur-nál mindig meg kell nézni, hova szól a küldi. Több, mint 1 óra lett volna elérni az állomást SC-ben, mert 0,22ly-re volt. Inkább dobtam a küldit.
A feladatokkal nem csak a rangod növeled, hanem az adott állomások reputációja is emelkedik, így lehetsz ally viszonyban velük. -
Yag #13782 Igen, ezt észrevettem. Magasabb ranggal alacsonyabb szintű küldik. Remek. Akkor már csak azt áruljátok el, hogy egy átlag csillag lakó aki nem egy TIE Fighter vagy Mester pilóta és nem is minden nap játszik, mi alapján várhatja hogy emelkedik a Rangja ?
Mi kell konkrétan ahhoz, hogy a rang emelkedés számítható várható, kalkulálható legyen ? Kénytelen vagyok olyan dolgokat is tenni amiket nem szeretek vagy amiket szeretek kell többet és jobban csinálnom ? Lásd : Nem nagyon vonz a csihi-puhi lövöldözős kergetőzés. Ezért az ilyen szitukat is kerülöm és a hasonló küldiket is. Combatom szinte semmi, a Trade 100%on az Explorer 50% on. Ehhez képest mire kellene gyúrni és hogyan hogy lássam is hogy szintet tudok lépni ? Thnx. -
#13781 Hát... nem Viper-el kell fuvarozni:) Kicsiben ott az Asp, Diamondback, T6/7, stb, amik alapból 25-30ly-t ugranak szállításra felszerelve, engineer mod-okkal meg 40-50ly-t. -
#13780 Úgy tűnik, hogy jópár dologhoz köze van az összegnek és a feladatnak.
Első körben érdemes ally viszonyban lenni az adott állomással, de a legjobb, ha az adott rendszer összes állomásával vagy ilyen jóban. Ilyenkor elérhetőek lesznek a zsíros falatok. Addig viszont...
Nekem most pont van egy 56ly-re lévő utam 1,4M-ért. Nameg vissza is ennyi lesz. Ez kb 6 ugrás. Oda-vissza.
De én ASP Explorer-rel csinálom és 25-öt tudok ugrani. Ehhez viszont kell pénz. Az FSD csak 5M, hajó 6M körül. Egyéb dolgokat még nem számoltam, az enyém fel van szerelve minden jóval.
Az sem mindegy, hogy kiket viszel. Wanted személyek esetén jó a pénz, de, ha 3-an leszkennelnek és még rád is lőnek, akkor nem kapsz semmit. Szerencsére most normális utasaim vannak.
A jutalom (úgy okoskodtunk itt a fórumon) függ attól is, hogy milyen nehézségbe sorolja be a játék a feladatot. Elite felfedező ranghoz méltó szállítás nagyon jól fizet. Szóval az ajánlott szintnek minél magasabbnak kell lennie, annál többet fizet. Hogy mi alapján adja ezeket? Lehet köze a frakció rangodhoz. Viszont a magasabb szintűt is fel tudod venni alacsonyabb szinttel.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.21. 18:43:06 -
#13779 Rang (Rank) kell a SOL-ba jutáshoz. Ezt a frakció repud mellett látod. Ha 100%, akkor fel kell venni egy küldit, mely tovább léptet a következő szintre. A küldi nevében benne lesz a 'navy', 'naval' szó. Jutalomnak pedig a szintlépést kapod. -
#13778 Sziasztok! Most az lenne a kérdésem hogy a reputation miért nem nő? Vagy ennyire lassú lenne? Csak Federation mozgok és cinálok küldetéseket (be szeretnék jutni SOL-ba) De a repu mintha meg sem mozdulna. -
#13777 Másfél óra alatt 6M. Mindjárt nagyobb kedve van az embernek játszani. Bedobott egy 24 ezer fényéveset is 60M-ért a Sagitarius A*-hoz, de az igencsak hosszú út lenne, így nem vállaltam be. -
Yag #13776 Valaki pár mondatban vázolná, hogy miként rentábilis az ilyen utazgatás, utas szállítás egyebek business ? Tegnap próbáltam egy kisebb küldetést 300.000 cr. lett volna a fizettség, ha elviszek hat embert három különböző helyre ahol közben bámészkodhatnak.
Átpakoltam a ViperMKIII-at egy laza hat férőhelyes kabinra, pár lézer ha útközben valaki rosszalkodna. Kapott még egy fuelscoopot. azt hajrá. Elöször is, 10nél több ugrás volt állomásonként, tehát majdnem harminc ugrás környékén értem volna oda. Vissza talán kevesebből meg lehetett volna úszni mondjuk húszból ... akkor is. Közel ötven úgrás egy hárzomszárezres fuvarért ? Nem sok. Közben fedezd fel menj ide és oda. Közben kétszer kaptak ki hyperből, sikerült visszatámadni, bontyt megkaptam utánuk enyhe vigasz. Az idő meg ment vele. Elment rá három órám és az út végére potom 250fényévre keveredtem volna. Inkább félbehagytam. Nem kerestem egy vasat se, de már most látom, hogy az idő amit eltöltök vele plusz a távolság amire elkeveredek majd onnan vissza az kicsit sem kényelmes. Egyelőre szerintem csak az idő megy az ilyen küldikkel. A fent említett móka a harmadik órában már nem volt vicces. Most szereltem fel egy Keelebet ha megpakolom nyersanyaggal egy 2A bányászlézerrel megküldöm a sziklákat legyen két óra oda vissza ( mert folyamatosan az olcsóbb nyersit csere-berélve megy az idő itt is, plusz ha legdrágábban akarom eladni megkeresem a megfelelő bázist egy másfél milla biztos koppan. Taxizásnál ráadásul szlalomoznom kell a pilóta szintek közt is mert jelenleg Mostly Harmless vagy mi a rangom, a jól fizetős (min. 1milla) szállítós buliért meg már valami magasabb rang kell ami meg még nincs.
Ha pár mondatban leírnátok hogy Ti hogy fuvaroztok, milyen pilóta szint, milyen repcsi, milyen felszerelés vagyis mennyi befektetést érdemes számolmi mire felszállhattatok pár utassal, és mikor merre hány ugrással zsebeltek zsírosabb hasznot azt megköszönném. Mert jelenleg azt látom, hogy érdemesebb a bolygó gyűrűk közt matatni és bányászni mint ide-oda rohangálni.
Köszi. -
#13775 Jajj már megint túlzásba estek: az egyik helyen nem outpost van hanem máris iderittyentettek egy CORIOLIS-t, hoooooogyne... -
#13774 Jaques a galaxis legjobb kocsmájának tulajdonosa, persze, hogy ott vannak :) -
#13773 Semmi meglepő nincs benne, mert ez a rendszer, de azért vicces látni hogy a pilótáim itt vártak Colonián :) -
#13772 Tegnap jó kis utam volt. Van rajtam párezer cr vérdíj egy szerencsétlenül sikerült fejvadászat óta (véletlenül megküldtem az authority vessel-t is); felvettem egy criminal mastermind-et és elvittem galaxist nézni egy rendszerbe, ami hostile power volt a számomra. Lehet ezt még ragozni? Talán ha egy thargoid-űrhajóban ültem volna. :-D Így is négyszer próbáltak kitépni a mélyűrből, fejvadásztól Alliance Enforcer-ig mindenki bepróbálkozott. De megérte, alig néhány ugrás és +1 millió a számlámra... :-) -
#13771 Jaja, stimmel, kiérdemelte az elnevezést, de remélem hogy a 4 szélső pont nem fogja. -
#13770 Beagle Point 2.1-el lett "elnevezve", azt a játékosok találták ki hasraütésre (pontosabban Erimus), és a Frontier utólag nevezte el, miután több, mint 1000 hajó elutazott oda egy játékosok által szervezett expedíció keretében, ők még Ceeckia ZQ-L C24-0 -ra utaztak el.
A nyugati és a keleti pontok ugyanígy el lehetnek majd nevezve, és ezek nem az fsd boostos pontok, ahogy Beagle Point se az - oda 30 fényéves ugrótáv elég, 35-el már egyenesen is lehet haladni, nem a galaxis karja mentén. -
#13769 Nekem elég az ami el van nevezve, nem törődök olyan dolgokkal amit csak úgy hasraütésre kitaláltak hogy na ez is egy "valami". Meg gyanítom hogy ezekhez csak FSD befecskendezéssel lehet eljutni, én arról meg ugyanúgy nem veszek tudomást mint a lőszeres fegyverekről. Hátramegyünk a gépházba és beleszórunk egy kis fűszert, amitől kétszer nagyobbat ugrik, peeeeeeerszeeeeee...... -
Zseniális. :-) -
#13767 https://eddb.io/station oldalra beírod jobb felülre, hogy milyen modult szeretnél venni, referencia rendszernek beállítod azt, ahol épp vagy, és a kereső már írja is, hogy melyik állomások vannak hozzád a legközelebb. -
#13766 Asp-hez hol lehet 6-os szintű fejlesztéseket venni? Hétvégén én is megvettem az Eplorer-emet. :-) -
tordi #13765 Nekem az egyik nagy kedvencem. Én a mélyűr távoli pontjaira is ezzel megyek. Nem ugrik akkorát mint az ASP, viszont az A7 scoop, mint ahogy alább is írták, elfeledteti magát a scoopozást
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=508Screenshot_Original.png
itt kb 1 hónappal ezelőtt jártam, nagyon izgalmas, jó út volt, rengeteg felfedezéssel, kutatással -
#13764 Kettő megvan (Beagle Point, és a "közeli"), a másik kettő már tervben van, plusz a Sag A*-nál a "felső" pont megvan, az alsót kell még útba ejteni :) -
#13763 Akkor én még tudatlan vagyok, egy ponton sem jártam.
A sört nem is szeretem, whiskey-re meg még rá kell keresnem :) -
#13762 Hogy ugorjak ~150 ezer fényévet csak úgy? Most inkább nem. Majd legközelebb. -
Amergin #13761 Ahogy a "költő" mondja: a sör a kretének itala. A Beagle túl triviális. Mindenki oda megy...
Aki mind a négy ponton járt már, na az már tud valamit.
-
#13760 Nézd meg, fedezd fel, ez a játék lényege:) -
#13759 Mi van ott Beagle Point-on, hogy már ketten is említettétek, mint érdekességet? -
#13758 Na jó, persze hogy idő kérdése is, de ez még messze nem a lelketlen grind kategória, egy Asp + 6A FS gyorsan és könnyen összehozható kezdőként is. Neked a Clipperrel laza kereskedéssel meg már csak kb 14 óra lenne (mármint az alap, ezen még kellene mérnöközni is).
Én meg két rövid este alatt máris eljutottam vele Polo Harbourra :) t.i. úgy döntöttem most letudom a Beagle Point meglátogatását. -
#13757 Régen annyira fikázták a Clippert, hogy muszáj volt vennem egyet :) Főleg, hogy valami nagy csinnadratta volt akkoriban az Empire-nél, és serf ranggal hozzá lehetett jutni. -
#13756 Mondjuk nem biztos, hogy ez a legjózanabb befektetése a pénzednek, de a Clipper az Clipper :) Nekem is van egy.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.20. 19:10:53 -
#13755 Nektek veteránoknak semmi az a pár milla, de nekünk kezdőknek meg kell küzdeni a pénzért :) Összvissz 7 millám van megy egy Clipperem :) -
#13754 Ez a pénz nem pénz. Azt én is meggondolnám, hogy 8A vagy 8B: 289 millió - 72 millió. De 28M (*90%=25M) az semmi. És azért igenis számít az hogy valamivel gyorsabb, és a melegedési hatásfoka is jobb. Pl mindjárt más ha úgy fordítjuk le a hatékonyságát hogy ugyanahhoz a sebességhez nem kell olyan közel menni a csillaghoz. -
Amergin #13753 Hát igen, játék pénzen olyan játékidőt veszel rajta, ami nem a scoopolásból áll, hanem más tevékenységből.
Nekem 7A scoop van az Anacondán és nem is állok meg scoopolni, mert a csillag kikerülése alatt scoopol annyit, hogy feltöltse magát. Néha ki is kapcsolom, hogy fogyjon a nafta a tankból és növekedjen az ugrótáv.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.20. 18:19:54