23609
-
buke #23123 Norbertboy: nekem MSI GTX 1060 6 Gb van, a többi ugyanaz mind neked. Mit értesz az alatt, hogy majdnem mindenhol fix 60 fps van. Ezt kell kibontani.
Ezek szerint nekem elég a max grafikát pl. High-ra tenni, mint ahogy most is van a Horizons-ban és FHD-ban majdnem jó lesz ? -
Norbertboy #23122 Nekem is meg van már az új dlc. Sokan írták az alacsony fps-t, nekem nincs ilyen gondom. Mondjuk a traning optimalizálatlannak tűnt, de utána max grafikán full hd-ban majdnem mindenhol fix 60 fps. Gondolom mások nagyobb felbontásban, vagy gyengébb gépen játszanak. I7 6700, gtx 1070, 16 giga ram.
Bugok vannak bőven, de ez minden játéknál így van. A Steam értékelés nem tükrözi a valóságot, nem olyan szörnyű.
Eddig tetszetős és van potenciál bőven benne.
És végre lehet járkálni :-) Király! -
Orbancapitan #23121 nem csak akkor jön elől nekem pl rendszer belépéseknél ahol van küldi v ahol le kell adni az más kérdés hogy 3 küldiből 2 mindig bugos valahogyan -
Yag #23120 Pár óra alatt annyi Connect error jött fel játék közben, ami a két év alatt összesen se. Mindig akkor jön elő valami csatlakozási hiba, amikor felveszel vagy hozzád kerül valami tárgy vagy anyag. Fura.
Egyébként ezek a lezuhant, összetört valamik és azok megkereshető helyei végre megoldják a conductorok és radiátorok pótlását lakott és felfedezettlen területeken. Ez piros pont. Szintézishez fontos összetevőket ezeken a helyeken össze lehet guberálni. Amik egyébként farmolhatók, mivel pont egy ilyen helyen szakadt meg a kapcsolat, mire vissza léptem a játékba, a random generált megtalálható elemek (raw materials) ugyan eltűntek, de a lezuhant egység megmaradt, érintetlenül, és újra fel tudtam venni pár másik összetevőt fókusz kristályt meg még egy radiátor elemet ... ezek eddig jellemzően Ship Salvage helyeken voltak eddig elérhetőek, vagy Degraded Emissions, Encoded Emissions, High Grade Emissions, Combat Aftermath helyeken lebegtek. Ez nekem mint felfedezőnek és a lakott területen kivül bóklászónak fontos lelőhely lesz a jövőben. -
Yag #23119 Végük kicsit belemásztam ebbe a részbe ... egyébként tényleg vegyesek az érzéseim. Az FPS lassulás észrevehető időnként idegesitően alacsonyra le tud esni. Továbbra is a felfedezős része érdekel és eltekintve attól hogy potom 3000Ly ugrottam visszafelé a bubi irányába, csak azért hogy legyen egy ehhez megfelelő Ruházat, kicsit mókás. Persze örüljek, hogy odáig eljutott a kereskedők által, és nem kellett az egyik Birodalomba behajózni, hogy beszerezhető legyen ...
A bolygófelszini mászkálás már "hiányzott". Szeintem rendben van. Jól meg van oldva. Külön figyeltek a gravitációra és annak mértékén. Sokkal többet lehet futni-ugrani-lebegni egy kis gravitációjú felszinen mint ahol pl. 0,5G van.
A bolygó felszinek is szerintem érezhetően változtak, változatosabbak lettek. Sokkal több a magaslat, a random akadály, az SRV-vel való utazás jobban igényli az útválasztást mint korábban. Már nem lehet bizonyos helyeken padlógázzal száguldozni. A felszini nyersanyag lelőhelyeket még csak most kóstolgatom, de ahogy látom nem lesz belőlük hiány.
A bolygó felszinén lévő felfedezhető dolgokat pozitiv változásnak tekintem. Lehet roncsot, Idegen épitményeket, épületeket, biológiai, geológiai struktúrákat keresni-találni, szerintem ebben változatosabb lett. Akad olyan bolygó ahol mind egyszerre megtalálható.
A repülés irányitási elemek is megújultak, változott a térkép és a bolygók elemzésének része is. Nem hátrányára.
Bár a repülés tervező nem brillirozott, többször többféle képpen kellett próbálgatnom, mire egy 2000Ly távot ki birt számolni. Bár idő kell mire megszokom azokat a plusz infókat amiket elvileg ki lehet majd mazsolázni ebből a struktúrából.
A Drónokkal védett épületek vagy telepek mi célt szolgálnak azon kivül, hogy a jelüket esetleg be tudom scennelni ?
Be nem tudtam menni, a drónok darabjait nem találtam meg, gondoltam legalább egy kis alkatrész pótlásnak jók lesznek. De nem találtam semmit. Egy biztos, sokkal több mindennel el lehet majd molyolni mint eddig.
Már csak idő kellene hogy mindezeket ki lehessen próbálni begyakorolni mélységében is. -
Zozo76 #23118 Erdekes a STEAM ertekeles is: Tobbnyire negativ
-
Yag #23117 köszi elmentettem. ha megvan valakinek mind a három ruha már majdnem mindegy hol lehet találni. gondolom mindenki 1x vesz meg ilyen ruhákat. egyébként jól látom, hogy a ruhákat is ugyan úgy lehet vagy kell is, pimpelni a mérnökökkel mint a hajók összetevőit ? -
#23116 Egyelőre így állunk:
Remélhetőleg hamarosan meglátjuk a fényt a valagút végén.
-
#23115 Itt találhatsz helyeket ahol le lehet csapni a ruhákra. -
Yag #23114 Station X,-en csak Dominator ruha kapható. Vicces, hogy a galaxis peremén a felfedezések határán, nem lehet felfedező kiegészitőt venni. Lehet majd valahol valamelyik adatbázis weboldalon listázni, hogy milyen állomáson lehet személyes eszközöket venni ? Ruha, fegyver stb. Vagy csak a hajó eszközeire korlátozódnak ezek az infók majd. -
#23113 Minden ruhának megvan a maga előnye így jobb ha mind megveszed.
Dominator öltözék - 2 elsődleges fegyver lehet nálad
Mavrick öltözék - Lángvágót tartalmazza
Artemis öltözék - Genetic Sampler tartalmazza
150000 kredit az áruk Ha nagyobb osztályú mérnökölt ruhát árulnak az többe kerül. Szerintem minden olyan űrhajón vagy felszíni létesítményben vásárolhatóak ahol lehet on-foot járkálni.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.05.22. 18:16:59 -
Yag #23112 Ha valaki leszáll egy DSSA Fleet Carrier-re az bejárható mint egy állomás ? Vagy csak a szolgáltatások érhetőek el rajta ?
Melyik a legkisebb egység, ahol ruhát, eszközöket lehet majd beszerezni ? Ha mondjuk valaki felfedező körúton van, akkor vissza kell mennie a buborékig a megvehető felszerelésekért ? Biological Scennert lehet a buborékon kivül venni? -
Yag #23111 Megértem az érveket. Akkor várós még a téma. Köszi.
G. -
#23110 Várj vele pár patchet, mert a tartalom az oké, de a minőségen még van mit csiszolni. Az egy dolog, hogy tegnap egy órán át csak mászkáltam a hajóim körül a hangárban és az állomásokon, marhára élveztem, de ez kb ma már nem lesz ekkora élmény, és akkor jön az, hogy már feltűnik a felére csökkent fps, meg az egyéb bosszantó apróság. Ha ezeket gyomlálják a mostani "open béta" időszakban, akkor nem lesz gond vele, de addig talán érdemes várni. -
#23109 még ne ved meg szerintem és minél olcsóban anál jobb, kb nagyon bugos szerintem a küldik elég hamar meg lehet unni kb ugyan azok -
Yag #23108 Mi a tapasztalatotok ? Odyssey tartalom.
Óvatos, visszafogott és takarékos üzemmódú vásárlás javasolt ? tehát : Érdemes a költségek optimalizálása érdekében más Steam kulcsokat is keresni, vagy csapjunk a lecsóba mert 35euró ért tök kurens ezért a tartalomért ?
Mert ha az élmény maximalizáláshoz még várunk további Pach-eket és HOTfixeket, akkor lehet érdemes MOST számba venni ( csalódások elkerülése érdekében ) az ár/érték arány növelése vagy éppen csökkentése miatt, egy HRK, Kinguin, CDkeys.com G2PLAY ajánlatot ? Gondolom nem kapok kevesebbet Odyssey tartalomban ha máshonnan rendelem mint Steam ? ok. Kb. 30%, persze nem sok, de még se 35euro figyelembe véve, hogy vannak panaszok azért ... ?
-
#23107 hát nekem edig csalódás, miért nem tudják megoldani hogy a küldiket megosszam együtt toljuk a ugyanazt a küldit haverokkal
azt hitem hogy alap lesz erre smii ilyen nincs az meg nem értem hogy egyedül minek szenvedjek bázison egy info elopásáért időt adig bányászattal hülyére keresem vele magam pvp baromság meg nem izgat arra van másik fps is, -
#23106 Hát igen, sajnos. Féltem, hogy ez lesz, hogy a guszta bemutató helyett egy nulla lesz mikor kijön, de reméljük használhatóvá kalapálják a következő hónapokban. -
Arpad82 #23105 Rendben, hát ahogy nézem, egyelőre nem vesztettünk túl sokat :D
-
#23104 Szerintem csak te, mert azt már néztem pár napja, hogy félreértetted ezt a dolgot. #23072-es hozzászólásnál nézd meg a linket, ott látszik, hogy Horizons tulajok nem kapják meg a featureöket a konzolos megjelenésig. -
Arpad82 #23103 Namost gyerekek, valamit nem értek: megjött az update a sima Horizons-hoz, gondoltam reppenek egyet. Leszálltam a Vulcan-ra a Leonard Nimoy Station-ről, semmi érdemi változás a kinézetben. Gondoltam nézek egy közeli rendszert, ahol van is atmoszféra, választottam egy metan légkörös icy body-t, le akartam szállni és puff, nem engede.
Csak én érzem magam teljesen átverve, vagy nem arról volt szó, hogy le lehet mostantól szállni a légkörökbe? Pontosan akkor milyen típusú bolygókra lehetséges (csak) ez? -
Orbancapitan #23102 az lesz -
#23101 Próbáld az SRV turretét + elütni őket. -
Orbancapitan #23100 plusz a turretek nem fogják be az embereket a bolygókon ha hajóban vagy, a manual fire is el van tájolva nem arra lő ahova céloz a turret több fokkal feljebb v lejjebb attól függ hol van elhelyezkedve a hajón a fegyver. És on footon nem vagyok olyan ügyes hogy simán le verjem a túlerőt Mire rá szánom magam hogy "oké egyből már elég volt" kiszállok de nem működik a ruhám lámpája pedig előtte működött egy másik küldiben akkor ki kapcsoltam a végén de most semmi relog/restart se oldotta meg. pedig a bolygó sötét oldalára tették a küldit....
Utoljára szerkesztette: Orbancapitan, 2021.05.21. 00:33:08 -
#23099 Most jött egy hotfix hozzá: Elite Dangerous: Odyssey Hotfix 1
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.05.20. 23:20:53 -
#23098 Odyssey tulajként számomra eddig csalódás a kiegészítő. Vért izzadtam mire összeszedtem a 3 ruhát. Optimalizáltság? Zéró. Lightning rendszer? Broken... Intro-n és a tutoriál küldetésen kívül eddig nem volt örömöm a játékban.
Remek videóban mutatja be mennyire elcseszett a game pont azon része amit a legjobban vártak az emberek.
Másik remek példa. Fejlesztési napló-ban látott bolygóról. Ez ugyan az a bolygó. Nem vicc.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Videóban
Valóságban
Másik példa
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.05.20. 22:48:32 -
Alanw #23097 Csak nem sürgette őket valamely csoport mint a CD Red-nél? -
#23096 Én úgy vettem észre a supersamplingre érzékeny. Nálam legalábbis szinte minden lehet highon, sőt akár ultrára is rakhatom, ha leveszem a supersamplinget akkor teljesen játszható, csak egy okádék. Főleg ha kicsit messzebb vannak az objektumok, ki sem látszanak a recétől. A SS ha 2x-en van, akkor már jól néz ki (1x-en még nagyon recés) viszont játszhatatlanul lassú. (i7 7700, strix1060 6GB, 16GB, ssd)
Egyébként nem csoda, hogy ez van. Gondoljatok bele nem is volt béta fázis. Volt egy rövid alfa, azt utána már dobták is ki. Nem is értem ezt hogy gondolták.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2021.05.20. 14:03:25 -
#23095 Na akkor neked ment az a lényeg! Remélem valamit javítanak és akkor még többen élvezhetik majd. Egyenlőre nagyon lehúzták sajna steam-en az optimalizálás miatt, de én bízok bennük. -
#23094 Na, megcsináltam ezt a tutorial cuccot, amit beadott az elején. 50-60 fps-em volt, néha megtorpant egy pillanatra de teljesen játszható 1440-ben full grafon. Jó lesz ez. -
#23093 Baszki ez borzasztó... :( -
#23092 Úgy lesz. :D Egyébként felraktam a játék mappában lévő directx cuccost és jelentősen javult, de még most sem az igazi.
De én türelmes leszek mert amúgy meg rohadtul élvezetesnek nézett ki eddig is. Meg én úgy is felfedezgetni fogok meg szkennelgetni nem rambózni oda meg nem kell az fps. Az "intro" az menő lett amúgy.
Huh igen elég sok baj van most mindenkinek még 3080-as kártyán is. Valahogy csak helyrehozzák, hogy jó legyen majd. :)
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.05.19. 22:56:08 -
#23091 Fogd fel open betanak a kovetkezo idoszakot :) -
#23090 Egyébként még nem lehet játszani a tutorialokon kívül. Szóval még lehet valami jobb lesz. -
#23089 Mondjuk ügyeskednem kellett vele, de végül csak ment annyival.
Próbálok még pár dolgot az elittel mert azért elég jó lenne, de ja. Kb úgy fut mint az alpha verzióba. -
#23088 Nálam sosem ment az SC 50 fps-sel :) -
#23087 Ahogy olvasgatom a tutorial planet elég furán van belőve. Elnézek a tűz fele akkor 5 fps. 5...
Még várok vele egy kicsit szerintem.
Amúgy nincs egy erőművem, de pl a Star Citizen azért medium/high közeli állapotokba 50-60 fps-el eldöcög akkor na. xd -
#23086 Milyen géped van? Csak hogy tudjam fogok-e anyázni ha elindítom :D -
#23085 Köszi a választ azért! Egyébként a "tutorial" résznél nekem iszonyat szaggatás van. Megpróbálom mégegyszer hátha valami nem jól volt betöltve vagy nem tudom. -
#23084 Az ottani szerint 19.00, tehát 20.00 volt a miénk szerint. Már megy, de gondolom már nem aktuális a kérdés. Én majd csak valamikor éjfél fele tudok játszani.