23609
1418743729.jpg
  • 0Fritz

Eladtad? Miként ment?

• Caliph
    No én gondolkodom hogy kilépek kicsit a játék világából. ha jól értelemezem,ha leürítem a fleet carriert és eladom,akkor visszakapom az árát és a felszerelt modulok árát is(outfit,black market stb? )
    tenném ezt azért hogy addig se fogyjon a pénzem,ha egyszer mégis visszatérnék fél - egy év múlva
  • KiruHoshino
    Innen is látszik, hogy tipikus brit. Túlzásba viszik a régimódi udvariasságot.
  • Arpad82
    Ennyi bullshitet egyben a 15 év multi alatt nem láttam, ez a közlemény tényleg konkrétan a generátorral lett összerakva.
    A legutolsó mondatánál felsejlett bennem a "Köszönjük türelmét" üzenet az M0-s híd végén, amely immár 3 éve ott díszeleg. Bár van egy lényeges különbség, miszerint az M0-st csinálják. Ha lassan is.
  • Gabo
    Szóval lefordítva a lényeget, tovább folyik a PC játékosok által pénzelt béta tesztelés és bug javítás, mert a Cyberpunk fiaskó után nem merik megkockáztatni, hogy letiltsák őket a konzolok piacteréről...
  • BEAST #23158
    Szerencsére az én pénzem még nincs náluk. Ha ezen változtatni szeretnének akkor jobb lesz ha összeszedik magukat.
  • 0Fritz
    Sajnos még mindig csak a sablon válaszok.

"Minden hibajavítás, tervezési döntés és közösségi bejegyzés mögött egy olyan ember áll, akinek nagyon fontos, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa játékosainknak."
    Azért csak kiadták negyedkész állapotban a lehető legjobb élményért.

"Arra kérnék mindenkit, hogy maradjon nyugodt és tiszteletteljes, amikor megosztja gondolatait és visszajelzéseit."
    A pénzetek már nálunk, szóval csendet kérnénk.
  • KiruHoshino
    David Braben közleménye.

Üdvözlet parancsnokok.

A július 1-jén megjelent 5. frissítés és néhány kisebb szerverfrissítés után, valamint a jelenleg fejlesztés alatt álló 6. frissítés miatt szerettem volna egy pillanatra időt szakítani rátok, hogy beszéljünk az Elite Dangerous következő lépéseiről.

Tisztában vagyunk azzal, és teljes mértékben elfogadjuk a frusztrációt, amit sok játékosunk tapasztalt az Elite Dangerous Odyssey-vel kapcsolatban. A közösség megszólalt, mi egyértelműen meghallottuk a visszajelzéseket, és a visszajelzések alapján fogunk cselekedni.

Ahogyan a legutóbbi fejlesztési cikkünkben is olvashattátok, az Odyssey megjelenése óta a problémák kijavítására és javítására tett jelentős mennyiségű frissítés és fejlesztési erőfeszítés azt jelentette, hogy a konzolos kiadásunkkal kapcsolatos munka nem haladt olyan gyorsan, mint reméltük. Mi több, látjuk, hogy az elmúlt öt nagyobb frissítéssel elért előrelépések pozitívak, de folytatnunk kell ezt a fejlődést, hogy azt az élményt nyújthassuk, amit ti és mi elvárunk PC-n.

Ezeket a dolgokat szem előtt tartva sok időt töltöttünk a korábbi terveink megvitatásával és újraértékelésével, és úgy döntöttünk, hogy az Elite Dangerous PC-s alapélményét helyezzük előtérbe. Végső soron úgy gondoljuk, hogy helyes, ha az Elite Dangerous Odyssey alapélményére összpontosítjuk erőfeszítéseinket azokon a platformokon, amelyeken eddig megjelentünk, mielőtt további platformok felé nyitnánk. Tudjuk, hogy az a munka, amit a játékosok Elite Dangerous Odyssey-élményének PC-n történő javítása érdekében végzünk, a jövőben más platformok számára is előnyös lesz, de a konzolplatformok dátumai és részletei változni fognak. Nem szeretnénk elsietni a konzolos megjelenésünkre vonatkozó dátumok vagy változások megerősítését, mivel továbbra is teljes mértékben az alapvető Elite-élményre kell összpontosítanunk. Csak akkor, ha úgy érezzük, hogy a PC-s kiadás alapja szilárd, akkor tudjuk majd újra ráfektetni a konzolos ütemtervünket.

Az Elite Dangerous Odyssey egy fontos lépés egy bonyolult úton, és ezt jól kell csinálnunk, mielőtt fontolóra vehetnénk az új platformokra való áttérést.

Tehát mit is jelent ez valójában az Elite Dangerous és az Elite Dangerous Odyssey számára?

Azt jelenti, hogy az elkövetkező hónapokban több játékfrissítést fogunk kiadni. Továbbra is dolgozunk majd a problémafigyelőn, javítjuk a hibákat és javítjuk a teljesítményt, de emellett további funkciókat, tartalmakat és fejlesztéseket is hozzáadhatunk a játékhoz.

Továbbra is nyílt havi fejlesztési frissítéseket fogunk adni, ahol megvitatjuk a WIP tartalmakat, a kihívásokat, a problémakövetőt és még sok mást. Tudjuk, hogy az útiterv és a fejlesztői frissítés korábbi részletessége nem felelt meg az elvárásoknak, de hálásak vagyunk a türelmetekért, amíg a terveket módosítjuk és kiigazítjuk, az ilyen egyértelmű visszajelzésekkel szemben.

Kérjük, ne feledjétek, hogy a csapatunk itt a Frontierben keményen dolgozik a játék és a közösségünk támogatásán. Minden hibajavítás, tervezési döntés és közösségi bejegyzés mögött egy olyan ember áll, akinek nagyon fontos, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa játékosainknak. Arra kérnék mindenkit, hogy maradjon nyugodt és tiszteletteljes, amikor megosztja gondolatait és visszajelzéseit.

Mindannyiunknak ugyanaz a célja, és együtt fogjuk elérni azt. Kérlek, legyetek türelmesek.
  • KiruHoshino

Üdvözlet parancsnokok, és üdvözlöm önöket az Azimuth Saga-ban! Sokan közületek bizonyára értesültek az Aegis, az Üdvösség és más frakciók, illetve egyének különböző machinációiról az elmúlt időszakban. Ez a poszt összefoglalja ezeket az eseményeket, ahogyan azok kibontakoznak, így ha lemaradtatok valamiről, vagy szeretnétek részt venni, itt tudjátok bepótolni a lemaradásotokat!

PROLÓGUS

OKT, 3306 - Kiadják a Pilóták Szövetségének riasztását, amelyben bejelentik, hogy egy elhagyott megahajót találtak a Chukchan rendszerben. Az Adamastor néven azonosított hajó, úgy tűnik, hogy a két évszázaddal korábbi indulás után robotpilótával tért vissza.

Részlet a Szövetség Mentőcéh egyik szakemberének jelentéséből:

"Az Adamastor közel kétszáz éve fénysebesség alatti sebességgel halad a csillagközi térben. A legénységnek nincsenek maradványai. Minden mentőkabint és másodlagos űrhajót elindítottak, és több zsilipet kézzel nyitottak ki belülről. Az azonosítás teljes hiánya arra utal, hogy ezt a hajót titkos műveletekre szánták. Minden adatmeghajtót szándékosan töröltek."

A Wallglass Nyomozóiroda magánnyomozója további információkat fedez fel az Adamastorról:

"Meggyőztem a Szövetség Mentőcéhét, hogy adjanak át néhány sorozatszámot, amit az Adamastor belsejében találtak. Aztán elkezdtem átfésülni az adatbázisokat, kikérdezni a forrásokat és, nos, végezni a régi munkámat. A megahajó egy Azimuth Biochemicals nevű vállalat tulajdonában volt. Ezt vette át egy hasonló cég, a Pharmasapien, de mindkettőt régen felszámolták. Nem léteznek küldetési feljegyzések, de a kiszolgáló személyzet jelentései megemlítik, hogy az Adamastor utasai között tudósok, mérnökök és valamiféle katonák voltak. Végül előástam egy repülési tervet, amit 3111 októberében jegyeztek be. A hajó a Barnard's Loop felé tartott, körülbelül 370 fényévre elegendő üzemanyaggal, és a tervek szerint elhaladt volna a HIP 39748 és HIP 33386 rendszerek mellett. Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy magam is elinduljak oda, de remélem, valaki hasznát veszi ennek az infónak, és segít kielégíteni a kíváncsiságomat, hogy mi történt annyi évvel ezelőtt."

NOV, 3306 - Az Adamastor adatai értékes metaötvözet-források jelenlétét mutatják a Coalsack-ködben. A Szövetségi Gyűlés expedíciót hirdet a Coalsack-ködbe, hogy biztosítsa a forrásokat. Ehhez pilóták segítségét toborozzák, és sikeresen létesítenek előőrsöket a térségben, hogy megvédjék magukat az esetleges thargoid támadásoktól. Röviddel ezután a Sirius Atmospherics-szel, a Sirius Corporation leányvállalatával kezdenek együttműködni a térségben található ammóniavilágok terraformálásán.

DEC, 3306 - A Thargoidok összehangolt támadásokat indítanak a Coalsack és a Witch Head ködök ellen, ami sürgős segélykérésekhez vezet. Aden Tanner admirális, az Aegis fő katonai összekötője ezt a bejelentést tette:

"Ez a Thargoidok újbóli aktivitása olyan mértékű, amilyennek már régóta nem voltunk tanúi. Sajnos a finanszírozás és az erőforrások drasztikus csökkentése azt jelenti, hogy az Aegis nem képes megfelelő védekező intézkedéseket biztosítani."

JAN, 3307 - Mindhárom galaktikus szuperhatalom koalíciójaként az Aegis arra kéri a Birodalmat, a Föderációt és a Szövetséget, hogy tegyék félre a belső konfliktusokat, és koncentráljanak a thargoid fenyegetésre. Alba Tesreau professzor, az Aegis kutatási vezetője ezt a nyilatkozatot adta:

"Az emberiség kicsinyes belső konfliktusokra való összpontosítása elvakított minket a Thargoidok egzisztenciális fenyegetésével szemben. A közelmúltban elkövetett szörnyű támadásaiknak ébresztőnek kellene lenniük, hogy a finanszírozás elvesztése megbénította az Aegis képességét a védelem nyújtására. Nyomatékosan kérjük alapítóinkat, hogy fogjanak össze, és irányítsák a forrásokat az Aegis felé, különösen a kutatásba. Nem lehet remény az együttélésre ezzel az idegen fajjal, hacsak nem növeljük a róluk való tudásunkat."

1. Felvonás

APR, 3307 - Az Adamastor "felébred", és jelet kezd sugározni, ami felkeltette a Szövetség Mentőcéhének érdeklődését. Egy névtelen forrás, akit csak "Üdvösség" néven ismernek, könyörög a független parancsnokoknak, hogy segítsenek megfejteni az Adamastor üzenetét, és megadja a dekódoló kulcsot. Azt állítják, hogy ez fejlett tudományos ismeretekhez vezet. A galaxis parancsnokai válaszolnak a felhívásra, és azonosítják egy testvérhajó, a Hesperus nevű elhagyott hajó koordinátáit. Amikor a pilóták megérkeznek a Perseus Dark Region KC-V C2-2 rendszerének második csillaga körüli aszteroidaövezetbe, azt találják, hogy az iker megahajót már a Scriveners, egy kotrógépklán birtokolja. Francesca Wolfe a Wallglass Nyomozóügynökségtől adott némi betekintést:

"A Scriveners klán eredetileg egy rég elfeledett tudományos konzorcium kutatóhajó-flottája volt. Az évszázadok során önellátó társadalommá váltak, folyamatosan anyagokat és információkat szereztek. Nem agresszívek, de kerülik a kívülállókat, és féltékenyen őrzik a 'Tudásmagjukat'. Lenyűgöznek a kutató őrmesterek és lektor tábornokok említései, ami arra utal, hogy kultúrájuk a tudományos és a katonai kultúra ötvözete. Mivel a Hesperust a Scrivenerek mentőakcióként igényelték, és a hajtóműveit megfosztották, minden esélyt elvesztettek arra, hogy többet tudjanak meg. Szerencsére négy kódolt adatfájl ellenállt a feltöltésnek, és a kotróhajó elavult tűzfalain lévő rés lehetővé tette a pilóták számára, hogy feltörjék őket."

Máshol az Aegis új antixeno-kutatási programot indít, és a parancsnokok segítségét kéri a Guardian-technológia átadásához. Alba Tesreau professzor, az Aegis Research vezetője a következő nyilatkozatot adta:

"A Galaktikus Csúcstalálkozón az Aegis beleegyezett, hogy új elemzést végez a Guardian technológiáról. Reméljük, hogy ez a Thargoidok elleni hatékonyabb védekezés kifejlesztéséhez vezet. Ezért új mintákra van szükségünk, hogy összehasonlíthassuk Ram Tah úttörő munkájával erről a rejtélyes fajról. [...] Arra kérem a galaktikus közösséget, hogy támogassák ezt a projektet. Létfontosságú, hogy az Aegis továbbra is kapjon támogatást, és ennek érdekében még tovább kell feszegetnünk tudásunk határait."

Az Aegis elsöprő sikert arat a kezdeményezésével, és hatalmas szállítmányt kap az Őrzők tárgyaiból. Alba Tesreau professzor ezt a bejelentést tette:

"Az Aegisnél mindenki hálás a galaktikus közösség lenyűgöző erőfeszítéseiért. Ha ezekből a mintákból új betekintést nyerhetünk a Guardian technológiába, akkor a munkánk finanszírozása és forrásai folytatódhatnak."

2. Felvonás

MÁJUS, 3307 - Az Üdvösség újabb üzenetet küld a pilótáknak, amelyben kéri, hogy a Hesperusról beolvasott naplókat juttassák el a Taurus Mining Ventures-nek a Hind Mine bázisra a T Tauri rendszerben. Patience Middleton, a vállalat képviselője bejelentette:

"Az 'Üdvösség' felhatalmazott minket, hogy kétmillió kreditet vagy tíz egység üres opált ajánljunk fel a Hesperus naplóinak leszállításáért. Ez a szerződés 3307. május 21-én jár le, ezután a kifizetések nem lesznek elérhetőek. Arra kértek bennünket, hogy az alábbi üzenetet továbbítsuk:

Itt az Üdvösség. Én magamat nevezem így, mivel még nem fedhetem fel a kilétemet, de tudományos áttöréseim szó szerint megmentik az egész emberiséget. Az Adamastor és a Hesperus csak a kezdet volt, ahogy mindig is tudtam. Rettenthetetlen ügynökeim számára további munkák várnak."

A Thargoidok tömegesen támadnak, célba véve a Delphi-rendszert és számos más rendszert a California, a Coalsack és a Plejádok ködök között. A feltételezések szerint az Aegis (székhelye Delphi) Guardian-leletek gyűjtése váltotta ki a támadást. Az Aegis tulajdonában lévő Alexandria megahajó Delphiből a HIP 16538-ra ugrik, nagy mennyiségű Guardian-leletet szállít, és a Thargoidok üldözőbe veszik. A Föderáció megtagadja a megahajó belépését a Föderációs térbe, annak ellenére, hogy a tervezett útvonal a SOL-ba vezet.

JÚN, 3307 - Jacob Morales kapitány, az Alexandria parancsnoka ismerteti az Alexandria következő lépéseit:

"Csütörtökön hipertérugrást hajtunk végre a HIP 30944 rendszerbe. Mivel ennek a lakossága kicsi, a veszteségek kockázata alacsony lesz, ha a Thargoidok továbbra is üldöznek minket. Ha ott vagyunk, gondoskodunk a rakományunk kirakodásáról és több helyre történő szétosztásáról."

A megahajó azonban soha nem érte el az érkezési pontot, és minden kommunikáció megszűnt vele. A helyi rendszerekben lévő keresőcsapatok nem észlelték a jelenlétét. Aden Tanner admirális, az Aegis fő katonai összekötője tájékoztatta a médiát:

"Sajnálattal jelentjük be, hogy teljesen megszakadt a kapcsolat az Alexandriával. Bár nincs jele sérülésnek vagy megsemmisülésnek, a hipertérben való eltűnése felveti annak lehetőségét, hogy útközben thargoid erők fogták el. Jacob Morales kapitányt és a legénység több mint négyezer tagját eltűntként, feltételezhetően halottként tartják nyilván. E nagy tragédia mellett az Aegis őrző technológiával kapcsolatos kutatási programját is súlyosan érintette számos értékes műtárgy elvesztése."

Az Üdvösség ismét felbukkan, és kapcsolatba lép a Chukchan és Perseus Dark Region KC-V c2-2 rendszerén áthaladó pilótákkal. Tyler Thorsen parancsnok a Vox Galactica-nak nyilatkozott:

"Néhány városnézővel körbejártam a Hesperust, és olyan közel merészkedtem a Scriveners klán kotróhajójához, amennyire csak tudtam. A turistajelző bóját fürkésztem, és hirtelen közvetlen üzenetet kaptam ettől az 'Üdvösség' fickótól. Arra kért, hogy keressek fel néhány régi jelzőbakot, amelyek nagy hatótávolságú kommunikáció továbbítására konfigurált lehallgatóállomások. Úgy tűnik, ezek segíthetnek megtalálni a túlélőket a megahajóról. De a Hesperus már a múlté. Biztosan nem maradhatott ott semmi vagy senki, akit meg lehetne találni."

A Pilóták Szövetsége hivatalos figyelmeztetést ad ki minden parancsnoknak, óva intve őket attól, hogy feladatokat vállaljanak egy potenciálisan illegális vállalkozás számára.

Egy Guardian/Thargoid csatatérre bukkannak egy jelzőbójákból álló sorozat végén, amelyet független pilóták követnek az Üdvösség utasítását követve. Mind az Aegis, mind a Taurus Mining Ventures igényt tart a területre, és kérik, hogy a Guardian leleteket a PMD2009 48 rendszerbe szállítsák.

JUL, 3307 - Az Üdvösség által szerződtetett Glorious Prospect megahajó átveszi a leszállított tárgyak túlnyomó többségét, és a pilótákat egy speciálisan kifejlesztett 2-es osztályú fix őrző-szilánk ágyúval jutalmazza. A Pilóták Szövetsége ezeket a modulokat "forrónak" nyilvánítja, így a beszerelés előtti tisztításuk további költségeket igényel.

A Scriveners klán kotróhajója elhagyja a rendszert, ahol a Hesperus található. Erik Gunnarson a Wallglass Nyomozóügynökségtől spekulál:

"Amikor a Scrivenerek igényt tartottak a Hesperusra, arra számítottam, hogy csak egy darabfelhő marad. De a mentőakciójukat idő előtt abbahagyták, miután lecsupaszították a megahajó belsejét, és egy nagyrészt ép hajótestet hagytak maguk után. Miért tették ezt? Talán azért, mert ez a bizonyos kotróklán kerüli a kívülállókat. [...] Vagy pedig a Scrivenerek máshol gazdagabb zsákmányt találtak - vagy friss nyersanyagokat a kotróhajó számára, hogy elfogyasszák, vagy új információkat a "Tudásmagjuk" számára. Elméletileg még mindig nyomon lehetne követni őket, mivel a hajójuk hiperhajtóműve hasonló hatótávolsággal rendelkezik, mint a mai flottahordozók."
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.07.14. 01:40:01
  • Hexex86 #23154
    Elite Dangerous: Odyssey Update 3.01 | Horizons Update
  • PiszkosFred
    Elvileg de, az alapcsomag resze lett.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.06.06. 20:00:37
  • Alanw
    Aki megveszi az Odyssey-t annak nem jár automatice a Horizon? Fura....
  • Arpad82
    Erre van a híres mondás: az operáció sikerült, de a beteg meghalt :D
    Nálam is parkoló egy szép állomáson legalább fél évig, tettem egy tiszteletkört és szépen leálltam. Természetesen Odyssey nélkül. Lesz mit visszaolvasni, de most azt hiszem, ez a legtöbb amit tehetek. Kitartás mindenkinek. Ne feledjétek beszerezni a Horizons-t az Odyssey-hez, dobtak egy csomót a grafikán, meg mindenen. :)
  • Norbertboy
    Itt most mi történt ?

A kezdeti lelkesedésemnek vége, ismét bug. A reaktort elindítom a tűzoltó panel meg fekete... És ez már nem az első. A videóban meg nem értem miért haltam meg. Asszem egy ideig polcon lesz a játék, kb fél évig.
  • Fenimor
    Remélem a bolygófelszínek kinézetét javítják majd, jelenleg ott tartok hogy semmi kedvem mászkálni a randa egysíkú terepen.
    Azzal is megelégednék ha maradna a "Horizons" kinézet!
  • KiruHoshino
    Pár remek Screenshot tőlem. :)

Szeretem a láthatatlan sziklákat.

Az az érzésem, hogy kissé elhagytuk az űrállomást.

• PiszkosFred
    Nekem javult kicsit az állomásokon (high preset, 1060gtx 6gb), de még mindig nem az igazi.
  • MerlinW
    Miért mi történt?
  • TokraFan
    Látom ismét sikerült hülyére venni a játékosokat így 6 év maszatolás után. Braben a nagymester! A hülyítés nagymestere. Van még aki bedől ennek a komédiásnak?
  • Hexex86 #23144
    Elite Dangerous: Odyssey Update 2 | Horizons Update
    Sajnos nekem ez sem segített. Ugyan annyi fps-em van állomásokon és kis felszíni településeken mint eddig.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.06.03. 11:51:12
  • RJoco
    Aha, gyere a topic-jába.
    50-ért tényleg borsós, keress más eladót.
    Én sem 50-ért vettem :)
  • Arpad82
    Srácok, szerintem én elköltözök ide:
    https://store.steampowered.com/app/392160/X4_Foundations/

Ismeri ezt valaki? Az 50 euro azért borsosnak tűnik...
  • Arpad82
    A kemény munka mindig kifizetődik... ja, nem.
    Vagy stílszerűen mondhatnám azt is, hogy arcátlanság, ha akarnám.
    Elképesztő...
  • RJoco
    Kezdek egyre csalódottabb lenni, hogy már ők is azt a trendet kezdik követni, mint egy két nagy hírverésű...
    A képeid meggyőztek és világos lett, hogy mi a gond a fényekkel.
  • KiruHoshino
    3 új mérnök akik mintha egymás klónjai lennének. Redditen találtam.
  • KiruHoshino
    Hidd el nem olyan jópofa. Beléptem ma a játékba és épp egy bolygó felszínén voltam. Épp a sötét oldalán és olyan szinten sötét volt, hogy azt hittem nem töltött be a játék. Szó szerint full feketeség. És hála a ennek a Lighting rendszernek az éjjellátó is elbaszott.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Horizon

Odyssey

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Horizon

Odyssey

Hidd el nem szívesen szidom a játékot, mert nagyon szeretem. 2014-ben 75$-t kiadtam a Bétára. Az Odyssey-re meg amint lehetett lecsaptam a Deluxe Alfára.

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2021.05.26. 18:18:34
  • RJoco
    Az SRV-nél jól látszik, hogy milyen sötétségre gondolsz, de nekem speciel sokkal jobban tetszik a nem neonként világító fényeffekt.
    Másfajta fényhatás miatt másfajta visszatükröződések is lesznek.
    Az SRV lámpája viszont így jobbnak tűnik.
    A bolygós képek viszont elég elkeserítőek.
    A vezérlés meg még inkább.
  • KiruHoshino
    Holnap érkezik egy nagyobb patch. Kíváncsi leszek mit dobnak össze benne, de személy szerint nem számítok nagy világmegváltásra benne. Valamint Road-map érkezik június 4.-én. Kíváncsi leszek miket terveznek a kiegészítővel. Remélem lesz pár hasznos infó benne és nem csak sallang amit amúgy is tudunk.

Eltelt kb 2 hét a megjelenés óta így most már teljesebb képet tudok mondani az új kiegészítőről. NAGYON NAGY CSALÓDÁS! És nem a tartalom miatt, mert a Space Leg számomra egy nagyon régóta várt funkciója a játéknak. Leginkább a technikai dolgok miatt vagyok zabos. Ez alatt nem az optimalizáltság teljes hiányára célzok. Azt még elnézem, mert bár nem pörög úgy a játék mint Horizonban, de így is még játszható kategóriában van nálam (25+ fps mindig van).
    Az UI túlbonyolított és nagyon sokáig tart mire át lehet látni. Megszokni? Nagyon nehéz feladat. Egy reddit felhasználó kiszámította, hogy 222%-al kell több gombot megnyomni egyes funkciók eléréséhez mint Horizonban.

A Lighting rendszer borzasztó. Ami eddig sötét volt az mára koromfekete. Minden téren gagyi a Horizonhoz képest.

De a legnagyobb csalódást végül az okozta amit a Planet tech-el csináltak. Minden ami szép és jó volt a Horizonban az oda. Oda a szép kanyonok és hegyek, Azok a változatos felszíni formák és színek. Újra beköszöntött a bézs bolygók kora. A felszíni alakzatok ismétlődnek. Több játékos is kiszúrta, hogy ugyan azok a mintázatok ismétlik egymást. Az alfában tökre tetszett az egész környezet. A felszíni növényzetek szó szerint beterítették a bolygókat. Volt ahol már erdő látszatát keltette. Ezek a megjelenésre mind eltűntek. Remélem hamarosan mindent a helyére tesznek, mert ezekkel a bakikkal elveszíti mindazt az Elite amit annyira szerettem benne. A csoda szép világát.

És azóta sem kaptam meg az előrendelői ruhámat. :(
  • drop
    nekem napok ota ez van tudtok segíteni ?küldetést nem tudom leadni
    Utoljára szerkesztette: drop, 2021.05.26. 07:39:48
  • RJoco
    Ahogy olvastam a hsz-edet, elkezdett erősebben verni a szívem.
    De aztán teljesen megnyugodtam.
  • 0Fritz
    Redditen írták, hogy néhány másodpercig már másokat is levert a víz pont emiatt.
    Megcsinálhatnák azt, hogy amikor gyalogosként lépsz ki, akkor a karakteredet teszi be a kezdőképernyőre.
    Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2021.05.25. 20:05:32
  • PiszkosFred
    Gyalogosan voltam, amikor tegnap kiléptem a játékból az egyik állomáson, lusta voltam visszamenni a kondához. Ma jött a patch/fix, frissítek, belogolok és a nyitóképernyőn a fullra szerelet kondám helyett egy mk1-es alap sidewinder vigyorog gyári festéssel. Parancsnokom, pénzem, ARX-om, stb. rendben volt. Hát erősebben vert a szív addig, amíg be nem töltött a játék, de szerencsére a hangárba belépve ott volt a jószág, ott ahogy és ahol hagytam. :)

(Gondoltam szólok, mielőtt más is frászt kapna a "gyalogos" nyitóképernyőtől)
  • RJoco
    Na igen.
    Tavaly én is gondoltam, hogy behúzok egy FE-t. Ültem is a gép előtt és bőszen nyomogattam a frissítés gombot. Negyed órával az elérhetősége után volt oly szíves kiírni, hogy eladva. A vásárlás lehetősége fel sem tűnt.
    AMD vonalon már nem is próbálkoztam, mert a Sony-s színjátéknak hála elcseszték a PS5 árusítását, így hajnali kettőkor még mindig volt elérhető darab, ami meg is lett.
    Viszont szörnyű, hogy mi megy mostanság a világban. A rengeteg kémkedés, amit sok esetben nem is tud kikerülni az ember, különben nem tud oldalakat használni. Telefonos hallgatózások és miegyebek. És nem képesek felmérni az igényeket és aszerint gyártani. Vagy direkt csinálják, hogy felverjék az árakat.
    De, hogy 3 gyártó is...
    És akkor itt van a játékpiac, ami ma már arról szól, hogy mindenki lehet alfa meg béta tesztelő, mindösszesen a játékot kell megvennie teljes áron...
    És akkor most jött a háttértároló mizéria is.
    Nem tudom, mi lesz. Kína kitiltja a bányászokat az országból, de gyanítom hamar áthelyezik a telepüket máshova. Aztán remélhetőleg mindenki kitiltja a bányászokat. Tényleg annyira környezetszennyezőek. Talán jobban is, mint az autók, de a kettőt senki nem meri összehasonlítani.
    A kérdés csak az, hogy mennyit kell nekünk erre várni.
  • PiszkosFred
    Jogos, akkor háromnegyed éve, emiatt a nyüves vírus miatt összefolyik már minden.
  • RJoco
    Az új szériás kártyák nincsenek egy éve a piacon.
    De ahogy olvasgatom, lehet, hogy majd egy driver frissítés fogja megoldani a gondot.
    Nem lenne meglepő, anno RDR2 miatt is ki kellett adniuk új driver-t.
  • Hexex86 #23128
    Újabb hotfix: Elite Dangerous: Odyssey Hotfix 3
  • PiszkosFred
    Nalam is 1060 gtx van, 6gb-s, mert a bányászok kib.sztak velem és egy éve nem tudok normális áron 30xx kártyát venni. A procimmal nincs nagy gond (i7@8700), és stabil 60-ról bezuhan 40 körülre a bázisokon, ahogy kiszállok a verdából - legyen az live szerveren egy állomás vagy akár a tutorial. Ami segített, az a cache törlése, amit az egyik CM javasolt a hivatalos fórumon, de még így sem tökéletes.
  • Norbertboy
    Gondolom a 3080-as kártyákon nem full hd-ban játszanak.
  • Norbertboy
    Haveromnak is hasonló gépe van, neki is nagyjából így fut. A bázisok belsejében, ha gyalogolok akkor van 45 fp körül. Sokat még nem játszottam vele, de eddig ezek a tapasztalatok,kb 6-7 órám van.

Mondjuk a kártyát 100%-on pörgeti a proci meg 50 körül van.

Nekem high-on van, nem finomítottam semmit
  • Hexex86 #23124
    Még 3080-as kártyákon is sok helyen leesik 30 fps körülire. Még ez ilyen sajna.Javítgatják idővel lassan, de még nagyon nincs rendben sajnos ez a dlc. Szóval türelem. Lehet Norbertboy-nak egy speckó példány jutott a több százezer emberrel ellentétben.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.05.25. 00:09:24