Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
A 9100 az 2*50W a 9200 az 2*100W.

Pistike 007
Itt a 9100-as. Mi a különbség a kettõ között?

Hecker007
Az király, én is ilyet szeretnék majd egyszer a HD500-hoz 😄

Pistike 007
Ez? 😄

Pistike 007
Nuendo 4 - EZDrummer plugin, meg tudom hallgatni a dob mintákat, ám mikor áthúzom a MIDI sávra, hogy összerakhassak valamit, már nem játsza le. Mást pl. importált audio-t lejátszik.

Valakinek ötlet? Ti olyan okosak vagytok 😄

egyébként annyira egyszerûek a csöves kapcsolások, hogy a mai modern csöves erõsítõkben is sokkal bonyolultabb és már több alkatrészt használnak fel a különféle kapcsoló relék-kapcsolható ellenállások vezérlésére mint maga a csöves kapcsoláshoz.

Egy 100 x os erõsítésû csöves áramkör ezekbõl az elemekbõl áll csupán.

Egy pár száz voltos DC anódfeszültség.
Egy anódellenállás. 100 k körül.
Maga a csõ, aminek a rácsára közvetlenül rákötheted a bemeneti jelet.
Egy katód ellenállás. 820 ohm , pl a marshallban
Az anód ellenállás és a csõ közé egy lecsatoló kondenzátor ami lecsatolja az anódról a 100 szoros erõsített jelet.

A legegyszerûbb erõsítõ áramkör ami létezik..a csöves.
A legkevesebb alkatrészen megy át a jel.. és a legkevésbé szenved torzulást.
Túlvezérléssel meg egy természetes módon torzul amit a fül számára is kellemes hallgatni.

Nem kell félni a használt csöves dolgoktól.. Ezek örök darabok.
A vaterán is vannak sok évtizedes csöves rádiók, erõsítõk, amik a mai napig is mûködnek.

Ami baja lehet a csöves cuccoknak, az a csövek kimennek, fûtés elég, vagy anód plate szarrá ég... ezeket könnyen lehet cserélni és idõnként kell is.
A kimenõ trafó, vagy táp trafó kimegy.. ezt azonnal észre lehet venni.. nem mûködik a cucc.
A többi dolog nem nagyon szokott tönkre menni benne, ha mégis, az alkatrészek hozzá, kondik, ellenálások, pár ft os alkatrészek, és a régebbi szakik nagyon olcsón megtudják csinálni.

Ha ma megveszel egy csöves darabot, talán még az unokáid is tudják majd használni.

Pistike 007
Igen igen! A használt csöves cucctól mindig tartottam egy picit 😄

AtomHeart
Mesa Boogie 50/50 link 😄

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Ez ilyen :S
Egyszer kaptunk 140 ezres bónuszt, erre meghalt a kocsi 😄
Volt nincs 😛
Peavey 6505 re szivesen rátenném a kezem, csak most ment ki a gyujtás vezérlõ a kocsimban és az elvitte a kasszát.

Eladó nálam pár huncutság:

-Saffire pro 40 stúdióhangkártya+ajándék füles
-Shure sm 51 eredeti mikrofon
-Shure SRH440 Stúdiófejhallgató
-Audio technika mb-dk5 dobmikrofonszett
-4* 3 méter XLR-XLR kábel, 2* 6 méter XLR-XLR kábel
-Cort Z44 AW elektromos gitár beállítva
-Peavey 6505+ 112 gitárkombó

Nagyjából mindenre van még garancia.Eladásom oka magasabb árkategóriás dolgok vétele.

Ha érdekel írj privátot megegyezünk^^
Én ha legolcsóbban szeretnék hozzájutni egy csöves végfokhoz, vagy komplett csöves erõsítõhöz.
Azt úgy csinálnám, hogy keresnék a neten, vagy ilyen régiség piacokon régi csöves erõsítõt, keverõ erõsítõt, esetleg erõsítõs rádiót.
Azt elvinném egy hozzáértõ szakemberhez, hogy tekerje át a táp trafóját, mert azóta megváltoztak a feszültségek, és, hogy kösse át az áramkört.. ellenállások, kondik, pár ft os dolgok. Lehet csinálni, marshallt, vagy ENGL véget.. amit akarsz.
A régi BEAG csöves erõsítõkben, meg még pár PA cuccban, 100V os kimenõ van, amit ki kell cserélni.
Mindent összevetve, ezt meg lehet úszni 50 ezer ft ból.. de ez a legolcsóbb megoldás.

Pistike 007
Hangzásban ENGL E850 a befutó, ~480.000 Ft 😄
A Rocktron Velocity-t nézegettem régebben, de ahhoz sem ártana egy csöves elõfok.

Vannak szetereo csöves végfokok.
2x 50W
2x2 végcsõ

ez sajnos igaz..
Pedig még a csöves cuccokban van a legkevesebb alkatrész, és a legpuritánabb is.

Pedig a csöves a végállomás.

Hecker007
Csövesben olyan, hogy pénztárca barát nincs 😄

Pistike 007
Tényleg.
Végfok javaslat? Valemennyire pénztárcabarát verziót 😄

Hecker007
Teszel a csöves végfok elé egy keverõt azon belövöd a két csatorna hangerejét esetleg EQ-ját és kész.

Pistike 007
Igen ez lenne a lényege, hogy külön variálható a két csatorna. Nemtudom, létezik-e olyan csöves végfok ami külön tudná kezelni a két hangzást.

Hecker007
Szerintem nem rossz ötlet a két magnum így ha az egyik a tisztát a másik meg a torzítottat adja akkor egyszerûbb egy hangerõre belõni õket.

életképesnek tûnik.. de szerintem egy .44 es magnum is elég lenne hozzá..
A felvett hangot, majd még át kell küldeni egy Kefir IR hangláda szimuláción is, hogy tökéletes legyen az eredmény.
Egy csöves végfok szépen megtudná koronázni a rendszert, elvenné azt az enyhe digitális rossz szájízt amit a processzorok generálnak.

Pistike 007
Hey!

Kipattant a fejembõl egy agyszülemény, vélemémnyeket, javaslatokat várnék vele kapcsolatban! Csináltam egy szedett-vedett ábrát, de le is írom a lényeget.

Egy digitális modellezésen alapuló kettõs gitárhangzást szeretnék csinálni. Elõre lefektetném, hogy tudom, mennyivel jobb a csöves hangzás, de az a pénzügyi lehetõségekhez mérten most még a háttérbe szorul(bár ez sem annyira olcsó). A fõ szempont a mobilitás és a széles variálhatóság 😊

Elsõ nekifutásra:

A gitárjel egy Electro-Harmonix Switchblade Plus ABY Boxon keresztül "kettéválik", majd egy-egy (szóval kettõ 😄) Zoom G3 multieffekt processzorba megy. Rendelkezek már egy ilyennel, nagyon kellemeset csalódtam benne hangzást illetõen. A két digitális "fej" kiegészíti egymást, variálni lehet a két erõsítõ modellt, igen kövér hangzást lehet így kihozni, ráadásul egy raklap effektet (6+6 egy idõben) tudok velük kis helyen haszálni.

A két processzorból a jel itt megint kettéválna:

A normál kimenet menne egy-egy Electro-Harmonix 44 Magnum pedál végfokba. Kicsi a bors... Onnan pedig egy nagy (vagy kettõ kisebb) ládába. Természetesen nem nagykoncertekre tervezve 😄

A két effekt két XLR kimenete pedig menne egy analóg keverõbe, ezt mondjuk nem vágom, hogy a mikrofon bemenet XLR csatlakozójára rá tudom-e csatlakoztatni, de szerintem nincsen akadálya. A keverõbõl menne az egyesített jel felvételre (pl. PC).

Logikus, hogy attól függõen, hogy hangládára vagy gépre van kötve a rendszer, variálni kell az effekt ládamodellezési beállításait.

Itt egy kép a dologról, értelem szerûen nem a hardware-ek ki és bemeneti csatlakozójához húztam a kábel jelét, de szerintem érthetõ 😄

Vélemények? 😊

sz4bolcs
Jazzbõl a rock? 😄 Meg is õrülnék, ha kihallanám belõle.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

jah.. és úgy tudom, hogy a jazz az meg az afrikából behurcolt rabszolgák õs kultur zenéjébõl fejlõdött ki. Az afrikaiak hozták magukkal a saját zenei alapjukat.

34 ben milyen jól nyomták az ipart a zenészek..eszméletlen.
Nem hiába mondják, hogy a metál és a rock a Jazz bõl fejlõdütt ki.

Ahogy így hallgatom, visszaköszönnek a modernebb metál, és hardcore, és rock zene szólói, ütemei, ritmusváltások, a virtuozitás.. Már megvolt minden 100 éve is, csak a "szerszámok" hangszerek cserélõdtek, korszerûsödtek.

Nagy bõgõ bassz gitárrá változott. Trombiták, fúvosok, vonósok szóló gitárra változott. stb
Az elektromos gitár elég sok mindent le tud fedni, és át is vállalt sok mindent a régmúltból. Legalább olyan sokoldalú az elektromos gitár is mint a zongora.

Peavey Vypyr 15, vagy 30
Nézd meg ezt az erõsítõt.
Modellezõs, de a torzítási szimuláció, analóg benne.. nem program csinálja.

Én most adtam el egyet 25 ért pár hónapja.
Jó tapasztalatom van vele.. elég hangos tud lenni a kis mérete ellenére.
Házhoz ideális.. színpadra nem alkalmas.
Talán kompromisszummal gyakorló terembe ha nincs más, el lehet vinni.
Külön ki hangosítással meg mindenhova tökéletes.

Valaki indul a mostani Jónás Tamás Versenyen?

http://gitarverseny.wordpress.com/

Én gondolkozom rajta 😛
Fehercsoki
Backing tracket lehet berakni az erõsítõre is, van rajta bemenet....

sz4bolcs
"Amúgy azt nem tudod normálisan megoldani, hogy guitar rig szóljon az erõsítõdön" -Remélem azért már kiderült, hogy pont erre hajtok, nem akarok áttérni a guitar linkes megoldásról, mert szeretnék backing track alá játszani, felvenni, meg ilyesmit, akkor meg fölösleges a sok effekt, és szeretném normális hangfalon hallani normális hangerõn mindezt füles helyett.

Fehercsoki
Vox-nál jobb cuccot nem találsz ennyi pénzért(modellezõre gondolok), biztos nem csalódnál benne. Amúgy azt nem tudod normálisan megoldani, hogy guitar rig szóljon az erõsítõdön, szóval megint csak legjobb megoldás a modellezõ erõsítõ lenne amivel mindent tudsz csinálni.

Hecker007
Erre bármelyik kis kombó jó amin van mp3/aux bemenet, ha a guitar linkes motyót akarod használni akkor oda kötöd be, ha meg a csak a kombót akkor rendesen a bemenetre.

sz4bolcs
Bocs, Fehércsoki, nem akadékoskodni akartam, és kössz, a segítséget, csak kicsit szétszórt voltam, hogy megfogalmazzam, pontosan mit szeretnék, és miért.
Megpróbálok még1x nekifutni: Fõként guitar link + guitar rig-hez kéne valami szobába, ami jól szól, hordozhatóság nem szempont, de nem szeretnék pc és stúdió-hangfalakkal szopni, kombókat meg mégiscsak gitárhoz találták ki, de az effekteket nem használnám ki, viszont jól jönne, ha néha csak úgy rá tudnám dugni közvetlenül is a gitárt, így valami minél egyszerûbb, jó hangzású cucc kéne.

AtomHeart
En ugy ertettem, hogy a szamitogepre akarja kotni, hogy ne fulessel hasznalja a guitar riget.

Fehercsoki
De miért? A gitár alapból clean ahhoz nem kell erõsítõre dugni, szobában gyakorlásra úgy is jó.

AtomHeart
Kellhet, majd o eldonti, de ha jol ertelmezem, a clean-en lesz a hangsuly.

Fehercsoki
De ebbõl miért következik az, hogy nem kell neki torzítás?

AtomHeart
"És fõként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni."

Fehercsoki
De guitar rig mellé csak fejhallgatója van, egy olyan erõsítõ kéne neki amit gép/fejhallgató nélkül tudna használni, nem is értem ezt a logikát, miért ne kéne neki ugyanúgy torzítás?

AtomHeart
"És fõként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni."

Akkor szamodra a clean a legfontosabb, minel tisztabb legyen, modellezost venni pazarlas lenne.

Szerintem a zene a lényeg, nem a név meg a logó 😊
Fehercsoki
Micsoda név meg logó...

Ú ezt nem lejátszási listába linkeltem.Mindegy ha valaki kiváncsi utána tud keresni 😊
Ismerõsömék feltörekvõ zenekarának nagylemeze(De érdekes mondat 😄).

Mindenki nevében nagyon szépen köszönjük a megtekintéseket, és reméljük találtok majd olyan számot ami tetszik 😊
Fehercsoki
Nem foglak gyõzködni, nincs semmi a baj a hangerejével, ha nem tetszik akkor vegyél másikat, de akkor nem tudom miért kérdezted mások véleményét, fõleg hogy csak szobába kellene gyakorlásra, nem értem mi a bajod...

sz4bolcs
VOX-on van valami output, amivel ki tudom vezetni nagyobb hangfalra ha olyanom van?

Fehercsoki
VOX többet tud és ugyanennyibe kerül, 3W bõven elég szobába, az is kellõen hangos tud lenni.

sz4bolcs
Jó lenne, ha azért kicsit jobban hallanám, mit játszom, mint a laptop-hangszórón. 😄

sz4bolcs
esetleg ugyanaz az orange 20W-osban?

Orange Crush PiX CR20L -láttam 26-ért.

Fehercsoki
Akkor szerintem mindenképp Vox MINI3-t vedd meg, 28k de ingyen kiszállítják.(meg erre 2 év gari van)