37982
  • sz4bolcs
    És főként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni.
  • sz4bolcs
    Igazából pont azért akarok venni, h. ne kelljen hozzá füles, mert azt megoldom guitar linkkel.
  • sz4bolcs
    köszi
  • Pistike 007
    Vox modellezőket én is csak ajánlani tudom.
  • sz4bolcs
    Classic rock, Metallica lenne a 'legkeményebb'.
  • Fehercsoki
    Egyrészt tudom ajánlani Vox Amplug szériát, ezek minierősítők, csak fül/fejhallgatóval használhatóak, van minden stílusra.(annyira nem jók mint egy rendes erősítő, de olcsók és bárhova könnyű magaddal vinni, szobába is pont jók)

Rendes erősítők(sorrend szerint elöl van amit a leginkább ajánlok):
    Vox modellezős erősítő, mindenre jó
    Orange, ez is jó, de én inkább dobnék még rá és modellezős vox
    Másik Vox, olcsó de elég jól sikerült darab, ha spórolni akarsz
  • Fehercsoki
    Milyen zenét játszanál rajta?
  • sz4bolcs
    Hát.. ha lehet, inkább csak újat. 20-25k környékén jó lenne találni.
  • Fehercsoki
    Mennyit költenél rá? Használtat is vennél?
  • sz4bolcs
    Kéne nekem vmi gitárkombó szobába pötyögni. Milyet érdemes venni?
  • Gvik
    Nem tudom, észre vetted-e, de eggyel több húr van rajta a kelleténél, sztem küld vissza a boltnak, ha még él a garancia... bár végül is kaptál ingyen egy új húrt (viccen kívül, grat a szépséghez!)
  • csokalaci
    Így van ez az! :)
    2 évig gyűjtöttem rá, de megérte várni, mert eszméletlen jó ez a gitár.
    Alapvetően egy Blackjack ATX C-7-est szerettem volna venni, de mivel azt nem tudtam kipróbálni, és többen is ezt ajánlották, ezért ezt választottam.
  • sz4bolcs
    el akartam lőni egy izléstelen poént, hogy közeleg a tél... :D

am
  • Hecker007
    Talán mert az is :D LINK
  • sanzik
    ez úgy néz ki mint egy 7 húros Jeff Loomis Schecter
    én irigykedem,grat!
  • csokalaci
    Új szerzemény :)
  • Teppik Amon
    Ehhez valami hozzáfűzni való? Kicsit bő lére ereszti a srác, 8 percig tekerjetek bele nyugodtan :D
  • sz4bolcs
    Vettem nemrég egy Behringer guitar linket és tényleg atomfasza, tudom ajánlani :) összetoltam egy guitar rig 5-tel, ihajcsuhaj az egész
  • Slinky Cyle
    jolvan.. hétvégén írok még hozzá.. most egy csomó vendég lesz.
    ha elmentek.. folytatom a blogot
  • sz4bolcs
    És honnan fogod tudni, hogy van rá igény? Múltkor, mikor kérdeztem a gitárbeállítást, előtte megnéztem a blogod (de úgy, hogy a hozzászólások közül kellett kibogarásznom a címét), h. ne kérdezősködjek itt fölöslegesen de pont addig jutottál, h. azok az infók nem voltak benne, amik kellettek volna...
  • AtomHeart
    Hamarosan lesz elado kinai Guitar Link-em 5k-ert (postaval 5,5k), erdekel-e valakit?
  • Slinky Cyle
  • Tibi7
    egyetértek!
  • Hecker007
    Szerintem van, legalábbis én örülnék neki, magyar nyelven nem sok ilyen infót találtam még.
  • Slinky Cyle
    Ha van rá igény, folytatom majd.
  • Hecker007
    blogra gondoltam :D sorry
  • Slinky Cyle
    miféle topikommal?
  • Hecker007
    Slinky topikoddal mi van már?
  • AtomHeart
    Egy 30W-os Vox AD30xxxxx-et nem fog elnyomni a dobos , de ha biztosra akartok menni, ez meg jobb, csak gyozzetek cipelni: http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157705/elado-vox-gitarkombo
  • bcrics
    Roland Cube-ot énis ajánlom, illetve ha találtok jó árban akkor nyilván Marshall kombó.
    Illetve Fender mustang és PowerState kombók is jól szólnak.

Nem árt a későbbiekre nézve, ha vonalból lehet is hangosítani a Kombit, így lehet menni koncertezni a kicsikkel, a kihangosítással nem lesz gond így.

• oliwwer
    Azt a mindenit. Nem gondoltam volna hogy ilyen sokba lesz. Na jól van, legalább tudom milyen teljesítményben kell gondolkozni.

Köszi a válaszokat!
  • Count Adyn
    Az erősítés drágább lesz mint a gitárok:) Nekem a kis 30 as roland cube om egész jól felveszi a versenyt egy dobbal kis helységben, nagyobb térben már sajna kénytelenek lesztek beruházni egy komolyabb cuccba:)
  • Hecker007
    neeeem, külön külön kell mindkettőtöknek egy saját, PA cuccal lehet trükközni hogy 1 van csak, de az drágább, legalábbis ami tényleg jól szól.
  • oliwwer
    Így akkor a két gitár lenne ezen a 100 wattos erősítőn?

Bocs, ha hülyeség, nem igazán vagyok képben még.
  • Hecker007
    Legalább 100W tranyós erölködő kéne nektek Marshall MG100 pl. az ebben a műfajban nagyon jó, csövesből elég lenne 50W de azok drágák. Esetleg Line6, de azoknak a hangja nem nagyon való punk zenéhez szerintem.
  • oliwwer
    Srácok, volna egy eléggé összetett kérdésem. Leírok minden tényezőt, hogy lássátok, hogy mi a helyzet.

Eddig akusztikus gitáron játszottam, most hívtak unokatesómat és engem gitározni egy zenekarba. A lényeg az, hogy az elektromos gitárokhoz nem igazán értek annak ellenére, hogy szeretem ezt a fajta zenét, és mivel van gitáros múltam, hamar megtanulom a számokat.

A gond az, hogy jelenleg a dob nagyon elnyomja a két elektromos gitárt.
    Az egyik gitár egy Epiphone Les Paul Special II:

A másik pedig egy Squier Fender Strato:

Egy egy 15-20 watt-os erősítő megy csak hozzá, így a dob eléggé elnyom minket. Milyen megoldásaink lehetnének? A hangok szépsége nem elsődleges szempont, inkább az ár és a hangerő dominál, de persze azért jó lenne, ha minél szebben szólna. Leginkább a torzítós effektet használjuk, ugyanis nagyrészt punk és rock zenét játszunk.

Hátsó szándék, Depresszió és ilyen jellegű zenék mennek.

Egy 60 w-os bass erősítő szól a két gitár mellé.

Az énekesnek egy egész komoly erősítője lesz, nem tudom hogy lehetne-e azzal okoskodni valamit.. esetleg arra rákötni, ilyesmi.

Árat nem írok, mert egyelőre még csak az opciók és legjobb lehetőségek után kutatunk.

Köszi előre is.

• bcrics
    Adom, Istencsászár az ember, ezt rendesen odarakja:
  • kemotox
    Úúú én Ő rá tippeltem volna :D
  • sz4bolcs