Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
És fõként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Igazából pont azért akarok venni, h. ne kelljen hozzá füles, mert azt megoldom guitar linkkel.

sz4bolcs
köszi

Pistike 007
Vox modellezõket én is csak ajánlani tudom.

sz4bolcs
Classic rock, Metallica lenne a 'legkeményebb'.

Fehercsoki
Egyrészt tudom ajánlani Vox Amplug szériát, ezek minierõsítõk, csak fül/fejhallgatóval használhatóak, van minden stílusra.(annyira nem jók mint egy rendes erõsítõ, de olcsók és bárhova könnyû magaddal vinni, szobába is pont jók)

Rendes erõsítõk(sorrend szerint elöl van amit a leginkább ajánlok):
Vox modellezõs erõsítõ, mindenre jó
Orange, ez is jó, de én inkább dobnék még rá és modellezõs vox
Másik Vox, olcsó de elég jól sikerült darab, ha spórolni akarsz

Fehercsoki
Milyen zenét játszanál rajta?

sz4bolcs
Hát.. ha lehet, inkább csak újat. 20-25k környékén jó lenne találni.

Fehercsoki
Mennyit költenél rá? Használtat is vennél?

sz4bolcs
Kéne nekem vmi gitárkombó szobába pötyögni. Milyet érdemes venni?

Nem tudom, észre vetted-e, de eggyel több húr van rajta a kelleténél, sztem küld vissza a boltnak, ha még él a garancia... bár végül is kaptál ingyen egy új húrt <#idiota> (viccen kívül, grat a szépséghez!)
csokalaci
Így van ez az! 😊
2 évig gyûjtöttem rá, de megérte várni, mert eszméletlen jó ez a gitár.
Alapvetõen egy Blackjack ATX C-7-est szerettem volna venni, de mivel azt nem tudtam kipróbálni, és többen is ezt ajánlották, ezért ezt választottam.

http://facebook.com/musicleander

sz4bolcs
el akartam lõni egy izléstelen poént, hogy közeleg a tél... 😄

am <#eljen>

Hecker007
Talán mert az is 😄 LINK

sanzik
ez úgy néz ki mint egy 7 húros Jeff Loomis Schecter <#wow1>
én irigykedem,grat! <#eljen>
csokalaci
Új szerzemény 😊

http://facebook.com/musicleander

Teppik Amon
Ehhez valami hozzáfûzni való? Kicsit bõ lére ereszti a srác, 8 percig tekerjetek bele nyugodtan 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

sz4bolcs
<#eljen>

Vettem nemrég egy Behringer guitar linket és tényleg atomfasza, tudom ajánlani 😊 összetoltam egy guitar rig 5-tel, ihajcsuhaj az egész
jolvan.. hétvégén írok még hozzá.. most egy csomó vendég lesz.
ha elmentek.. folytatom a blogot

sz4bolcs
És honnan fogod tudni, hogy van rá igény? Múltkor, mikor kérdeztem a gitárbeállítást, elõtte megnéztem a blogod (de úgy, hogy a hozzászólások közül kellett kibogarásznom a címét), h. ne kérdezõsködjek itt fölöslegesen de pont addig jutottál, h. azok az infók nem voltak benne, amik kellettek volna...

AtomHeart
Hamarosan lesz elado kinai Guitar Link-em 5k-ert (postaval 5,5k), erdekel-e valakit? <#vigyor3>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Tibi7
egyetértek!
Hecker007
Szerintem van, legalábbis én örülnék neki, magyar nyelven nem sok ilyen infót találtam még.

Ha van rá igény, folytatom majd.

Hecker007
blogra gondoltam 😄 sorry

miféle topikommal?

Hecker007
Slinky topikoddal mi van már?

AtomHeart
Egy 30W-os Vox AD30xxxxx-et nem fog elnyomni a dobos <#hehe>, de ha biztosra akartok menni, ez meg jobb, csak gyozzetek cipelni: http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157705/elado-vox-gitarkombo

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Roland Cube-ot énis ajánlom, illetve ha találtok jó árban akkor nyilván Marshall kombó.
Illetve Fender mustang és PowerState kombók is jól szólnak.

Nem árt a késõbbiekre nézve, ha vonalból lehet is hangosítani a Kombit, így lehet menni koncertezni a kicsikkel, a kihangosítással nem lesz gond így.

oliwwer
Azt a mindenit. Nem gondoltam volna hogy ilyen sokba lesz. Na jól van, legalább tudom milyen teljesítményben kell gondolkozni.

Köszi a válaszokat!
Count Adyn
Az erõsítés drágább lesz mint a gitárok😊 Nekem a kis 30 as roland cube om egész jól felveszi a versenyt egy dobbal kis helységben, nagyobb térben már sajna kénytelenek lesztek beruházni egy komolyabb cuccba😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hecker007
neeeem, külön külön kell mindkettõtöknek egy saját, PA cuccal lehet trükközni hogy 1 van csak, de az drágább, legalábbis ami tényleg jól szól.

oliwwer
Így akkor a két gitár lenne ezen a 100 wattos erõsítõn?

Bocs, ha hülyeség, nem igazán vagyok képben még.
Hecker007
Legalább 100W tranyós erölködõ kéne nektek Marshall MG100 pl. az ebben a mûfajban nagyon jó, csövesbõl elég lenne 50W de azok drágák. Esetleg Line6, de azoknak a hangja nem nagyon való punk zenéhez szerintem.

oliwwer
Srácok, volna egy eléggé összetett kérdésem. Leírok minden tényezõt, hogy lássátok, hogy mi a helyzet.

Eddig akusztikus gitáron játszottam, most hívtak unokatesómat és engem gitározni egy zenekarba. A lényeg az, hogy az elektromos gitárokhoz nem igazán értek annak ellenére, hogy szeretem ezt a fajta zenét, és mivel van gitáros múltam, hamar megtanulom a számokat.

A gond az, hogy jelenleg a dob nagyon elnyomja a két elektromos gitárt.
Az egyik gitár egy Epiphone Les Paul Special II:

A másik pedig egy Squier Fender Strato:

Egy egy 15-20 watt-os erõsítõ megy csak hozzá, így a dob eléggé elnyom minket. Milyen megoldásaink lehetnének? A hangok szépsége nem elsõdleges szempont, inkább az ár és a hangerõ dominál, de persze azért jó lenne, ha minél szebben szólna. Leginkább a torzítós effektet használjuk, ugyanis nagyrészt punk és rock zenét játszunk.

Hátsó szándék, Depresszió és ilyen jellegû zenék mennek.

Egy 60 w-os bass erõsítõ szól a két gitár mellé.

Az énekesnek egy egész komoly erõsítõje lesz, nem tudom hogy lehetne-e azzal okoskodni valamit.. esetleg arra rákötni, ilyesmi.

Árat nem írok, mert egyelõre még csak az opciók és legjobb lehetõségek után kutatunk.

Köszi elõre is.

Adom, Istencsászár az ember, ezt rendesen odarakja:

kemotox
Úúú én Õ rá tippeltem volna 😄

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

sz4bolcs
<#nevetes1>

mondtam hogy magyar <#beka3> petrucci még csak nem is ember

sz4bolcs
Lekéstem (John Petrucci) 😄

Alapi Steve..
Az Edda gitárosa.
Vele találkoztam, kezet fogtunk, meg beszéltünk pár szót.

Most egy hónapig nem mosok kezet =)
Hazajöttem, egybõl jobban megy a gitározás, elég volt egy kézfogás 😊

joshua
Peta?

arra is ügyelj oda, hogy annál a bundnál, amin dolgozol, a nyak alatt támaszd ki egy fával, vagy valami mással, és tegyél közvetlen a nyak és a támaszték közé egy többször összehajtott törlõrongyot, vagy kis törölközõt.

amúgy vazze..
kivel találkoztam ma délután 2 fele a gitárcentrumban ami pesten a blahánál van?
Sikerült lekezelnem vele, még beszéltünk is egy két szót.

Annyit mondok csak, hogy szerintem itt magyarországon az elsõ számú rock legenda.. és nem lagzi lajcsi volt az.. =)

jah.. ha annyira félsz, akkor csiszolgasd pár óráig egy keményebb bõr szíjjal.
Amúgy attól függ, hogy mennyire nyomod rá a drótkócot.
Én azzal csináltam és jó lett..
csak nagyon oda kell ügyelni a maszkolásnál..
meg figyelni hogy a drót ne szakítsa ki a maszkot és ne sértse meg a fát.

Amúgy ha két fém anyag egymásnak dörzsölõdik az eredmény egy nagyon sima felület lesz.
Nem kell erõsen rá nyomni.. majd meglátod.

Hecker007
Ha annyira karcolna akkor sok embernél már lyukas lenne a tányér, meg a fazék, a kis egyenetlenségeket lekapja, érdemes elõször ezzel a fém mosogató cuccal végigmenni 1x aztán bõrszíjjal simára polírozni, vagy megfelelõ célszerszámmal, de az ugye nem olcsó.

Azért azt nem hinném, hogy a fémdrótkóc, aminek a kis drótjai már talán a B húrral is vetekednek, szépen kipolírozná, inkább szarrákarcolja, nem?
sz4bolcs
köszi!

fémdrótkóc? az nem csinál a bundokba újabb barázdákat?