37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#37338 Azzal jónak kell lennie. Én a ToneLAB ST-vel próbálgattam :D -
#37337 Warezolt 2.5... -
#37336 Igen, ha a legújabb van meg. -
#37335 USB guitar linknek működnie kellene Pod Farm-mal? -
MaRee #37334 Köszi a hasznos válaszokat. Van többféle pengetőm is, 0.58-tól 0.96-ig. Azért próbálkoztam a vékonnyal mert a vastagabbal nagyon "csattog" a húrokon. Ezt a tortexes témát megnézem majd, sajnos a helyi hangszerboltban nem volt csak egyfajta. Gondolom majd ha kicsit szokom a pengető fogását is meg stb akkor nem lesz ilyen furcsa, meg a húrokat is lecserélem majd ugye újakra mert néhánynak igen érdekes hangja van behangolva is.
BUÉK mindenkinek! -
#37333 Én csak annyit tudok hozzáfűzni a dologhoz, hogy nincs olyan dolog, hogy gáz, meg balfaszság, meg mittomén. Mindent csinálj úgy, ahogy neked jól esik. Ha neked meztelenül, fejenállva, bekötött szemmel esik jól gitározni, akkor hajrá. Ha mindenki betartotta volna a szigorú szabályokat, akkor nem lenne pénzérmével pengető Brian May; nem lenne vakon, gitárral az ölében játszó Jeff Haely (RIP); másfél hanggal lehangolt übervékony húrokon játszó Tony Iommi se lenne ha odafigyelt volna a húrvastagságra; flamenco-s stílusban ujjal pengető de blues-t játszó Robby Kruger sem lenne, ha senki nem kísérletezgetett volna, akkor megfordított mágneses hangszedővel játszó Peter Green sem lenne, stb stb. A lista végtelen:P
Ez most kicsit közhely lesz, de a zene az művészet, a művészet pedig arról szól, hogy "kifejezd önmagad". Vagy csak zúzz egy jót. A lényeg, hogy ha jól hangzik, akkor jó. Az már mindegy, hogy hogyan érted el. Szerintem.
Szerintem amúgy vegyél néhány pengetőt, azt nézd meg melyik kényelmesebb neked. 0.58 már szerintem is nagyon vékony, bár vannak olyan gitárosok akik zúzos rokkot nyomnak ilyen vastagságokkal :D Egy 1 milissel meg egy 0,8 körülivel már nem nyúlhatsz nagyon mellé, azok mondhatóak talán a "standard" méretnek.
Ja és sok sikert az altarnate pickinghez! :D (Pengetésváltás vagy mi magyarul - egy nagyon hasznos dolog, de az elején mikor még tanulja az ember, akkor nagyon bele lehet gabalyodni :D) -
#37332 Azt a vékony pengetőt szerintem lökd el a fenébe, azt a húrvastagságot érdemesebb egy .73-1.0mm-es pengetővel pengetni, Dunlop Tortex vagy Fender Standard esetleg ha csilingelősebb hangot szeretnél akkor Dunlop Ultex Sharp. Én ezeket ajánlom pengetéshez, nem csúsznak ki a kezedből kivéve a Fendert azt nem árt törölgetni és van belőlük nagy három szög alakú is amit ritmusozásnál könnyebb fogni. -
Gvik #37331 Nem feltétlen, játékstílus, műfaj és egyéni ízlés váltogatja. Ha "fingerstyle" pengetsz, és mind a hat húrt meg akarod szólaltatni egy akkordban, simán használhatod a hüvelykujjad pengető helyett, azért az egy összhangzatért nem érdemes felvenni, majd letenni a pengetőt.
Természetes hogy más hangja lesz, egyfelől mert más a pengető anyaga, mint az ujjadé (és az ujjakkal is lehet kísérletezni, hogy pengetsz, körömmel, ujjbeggyel, vagy úgy hogy mindkettő érjen hozzá a húrhoz), elvileg vannak gumiból készült ill. gumiborítású pengetők, amik az ujjal pengetés hangját igyekeznek kiváltani, bár személyesen még nem próbáltam őket. Másfelől meg ha ujakkal pengetsz, meg tudsz szólaltatni egyszerre több húrt, míg pengetőzésnél mindig lesz egy kis késés a húrok között, ahogy lefelé vagy felfelé halad végig a pengető a húrokon, illetve hallani fogod a tompított húrokat is egy ideig, ami pl. funkban tök jól hangzik, jazz témáknál meg szörnyen.
Az egyéni ízlésen meg a hangzáson/"műfajhűségen" kívül pedig ott van az, hogy bizonyos dolgokat könnyebb pengetővel játszani, bizonyos technikákat meg nehezebb, bár ezek nagy részét ki lehet küszöbölni gyakorlással vagy a megfelelő alternatív technikák elsajátításával.
Ja, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy pengetővel rendszerint jóval hangosabb a gitár, mintha ujjakkal játszanál. -
MaRee #37330 Köszi.
Egyébként lehet gáz, de lassan 1 év gitározás után most kezdtem el igazából pengetőzni, nagyon balfasz vagyok, eddig hüvelykujjal nyomtam úgy meg elég jól megy.
Elég furcsa, így akkordozásnál szar hangja van a gitárnak, pedig vékonyakkal próbálom ( Alice 0.58) pengetni, már amikor nem esik ki a kezemből :D Ez majd változik ha megtanultam normálisan pengetni vele, vagy még véknyabb kéne, esetleg a húroktól függ? -
#37329 Azt ami gyárilag rajta volt, ha eddig nem volt vele bajod.
De bármilyen másik fajta húrt is kipróbálhatsz a lényeg hogy a vastagsága 12-es legyen. Ha 12-es húrt kérsz az eladótól akusztikus gitárra akkor tudni fogja, hogy mit akarsz :) -
MaRee #37328 Tehát akkor milyet vegyek? -
#37327 Nem, a 12 az átmérőre vonatkozik, igazából 0.012.
Gyárilag EZ volt a gitárodon valószínűleg. -
MaRee #37326 12-es készlet alatt 12 húrt értesz? Mert nekem csak 6 van rajta. Innen rendeltem pont ilyen. -
#37325 Mivel elméletileg 12-es készlet volt rajta, én azt javaslom hogy most is azt tegyél rá, esetleg ha még nem dobtad ki a húrokat akkor meg lehet mérni tolómérővel hogy most milyen van rajta, ha neked nincs akkor hangszerboltban megmondják neked milyen van most rajta. -
MaRee #37324 Standard, esetleg drop d. -
#37323 Milyen hangolásban használnád? -
MaRee #37322 Cort AD 810 NS gitáromra szeretnék új húrokat, de nem tudom milyet kéne venni.
Specifikációnál a hivatalos oldalon ezt írja:
STRINGS: JUMBO 6ST(012,016,024,038,041,052)
Az egyik magyaron ezt:
D'Addario US
A másikon ezt:
80/20 Bronze Light
Milyen kell most? Esetleg tudtok egyből márkát meg típust mondani, nehogy valami szart válasszak, mert nem értek hozzá.
-
Ekos #37321 Köszi a segítséget,láttam azt a hirdetést,már üzenetet is írtam,hogy a gitár érdekelne csak még nem kaptam semmilyen választ -
#37320 Van egy másik az 30k de erősítővel együtt, szerintem azt külön le lehetne alkudni 20k közeli összegre. -
#37319 30k Ez a legjobb árak egyike amit eddig láttam -
#37318 Gitarshopon érdemes nézelődni, 20k a reális ár érte, szokott is lenni annyiért. -
Ekos #37317 Hy!
Hol láttad 20k ért??
Köszi! -
#37316 Karácsony van.
Vagy mi. -
#37315 20k-ért már kapsz Epiphone Les Paul Special II-t vagy SG-t, ez a legolcsóbb gitár ami használható. -
Ekos #37314 Sziasztok!
A Rocksmith játékhoz szeretnék gitárt vásárolni,max. 20000 Ft-ért.
Tudnátok ajánlani valamit? A GitárShop.hu-n néztem ezt.
Köszönöm a segítséget! -
Gvik #37313 Elnézést, hogy nem próbálok meg okoskodni és tanácsot adni egy olyan témában, amiben nem vagyok kompetens... -
#37312 Érvényesíteni kéne a garijegyet sztem. -
#37311 Ne hőzöngj itt, karácsony van...
Nem volt túlhajtva az az erősítő vagy bass gitár nem volt rákötve?
Nekem így úgy hangzik mintha túl lett volna hajtva a hangszóró, az 5.1-es hangfalam járt hasonló módon. -
Fidolorous #37310 Aham, aham köszönöm köszönöm, igazán kedveschek vagytok. -
Fidolorous #37309 Segítsetek nekem ! Vettem egy Roland Micro cube-ot nagyon szeretni való kis dög viszont van egy problémám vele: Zörög. Főleg a mély hangoknál az a tipikus Bzz amikor rosszul van becsavarozva egy hangfal még kisebb hangerőnél is érezni hogy feszül a levegő valahol. Hogy lehet ezt a dolgot orvosolni ? -
#37308 jah, kevertem velük :D -
#37307 Szerintem ha nem értesz a festéshez akkor ne.(persze ha valami nagyon olcsó gitárod van akkor kísérletezhetsz rajta) -
#37306 Elvileg lehet, de csak olyan lakkal szabad fújni ami nem oldja meg az alap festését a gitárnak mert akkor a fába is beivódhat az meg nem tesz neki jót. Viszont a túl sok festék/lakk megint csak elcseszheti a hangját a hangszernek. -
Fidolorous #37305 válaszoljatok már neki is !!! -
#37304 Igazad van teljesen, én azt hittem most az olcsóbb erősítőkről van szó, ezért írtam hogy modellezős a legjobb választás.(bár azért én meggondolnám hogy valami drága csöves erősítő vagy Axe FX II) -
Gvik #37303 Már miért lenne buta dolog? A csöves erősítők nagy része nem modellezős, általában egy fajta, a gyártóra/szériára/típusra jellemző torzítást tudnak a tiszta csatornájuk mellett, és az adja a jellegzetességüket. Ha valakinek már kialakult az egyéni preferenciája, hogy melyik torzítást szereti, vagy melyik illik a zenéjéhez, akkor igaz hogy egy specifikus hangot kap, de azt sokkal "igényesebben", mint bármelyik modellezős erősítő adná. Van aki meg szimplán az effektpedáljai segítségével keveri ki magának a neki tetsző hangzást, azoknak meg jó egy minél tisztább csatorna, a többit meg megoldják a pedálok... -
#37302 Line6, Vox hmm mi kell még? Ez a két nagyobb név van, illetve a Marshall de nekik van a JMD:1 ami való valamire, azon tényleg van 1 natúr állás. A Vox-ban is van egy amin csak EQ-van elvileg de az se az igazi.
Nekem van a Line6 mellé egy Montarbo erősítőm, a típusát meg nem mondom mert nincs ráírva, na annak csak egy tiszta csatornája van EQ-val, ha az EQ-t nullázom rajta akkor teljesen színezés mentesen jön ki rajta a hang, ott már csak a hangszórók színeznek, a modellezők ilyet nem tudnak, egyik se, talán csak a fent említett Marshall. -
#37301 Szerintem nem sok modellező erősítőt próbáltál eddig... -
#37300 Akkor a hallásod nem jó, mindegyik színezi a tiszta gitárhangot, ha ezt nem hallod arról én nem tehetek. -
#37299 Természetesen hallottam, ha a te modellező erősítődön nincs akkor valami nagyon gagyi erősítőt használsz.