37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#37458 Azzal én is így jártam :D pont mikor hívtam anno a csávót azelőtt vitték el tőle pár órával :( :D -
Slinky Cyle #37457 ada mp1 sem rossz -
#37456 Igen, egy JMP-1-esre vadásztam, de az orrom előtt elvitték. Soon... :) -
Slinky Cyle #37455 Szerintem egy valódi csöves mono preamp többet ér mint bármilyen sztereo digitális szimuláció, vagy analóg szimulátor. -
Slinky Cyle #37454 Ezek a cuccok alapvetően így szoktak kinézni.
Gitár - mono effektek a preamp előtt, ezek általában wah, phaser, eq, filter és sustainer, kompresszor, overdrive és distortion. Ezek jól szólnak torzítás előtt, és ezeknek nem is kell sztereo jel.
Aztán mono csöves preamp. Általában a csöves előfokok mind mono jelúttal dolgoznak belsőleg. Persze lehet, hogy rendelkeznek stereo kimenettel, de a jelút végig mono.
Aztán jön a láncba, vagy a loopba kötve a multieffekt.
Ide jönnek a különféle idő alapú és hangszínező effektek.
Ezek a torzítás után szólnak jól leginkább.
stereo Delay, chorus, reverb stb
Aztán ez a stereo jel mehet be egy stereo csöves végbe.
Azt meg vagy két külön ládába, vagy egy pl stereo marshall 1960 4x12 es ládába.
-
#37453 Az a lényeg hogy a vég előtt sztereó legyen, a torzító, wah stb. pedálok úgy is csak monot tudnak. -
#37452 Na elvileg ez a forrás azt mondja, hogy ha mono jel megy be akkor sztereót ad, úgyhogy azt hiszem probléma megoldva :) -
#37451 Az oké, de magára a jelre gondoltam. Szóval az összes egység sztereó ki és bemenettel rendelkezik, kivéve a midi vezérlőt, ami a loop-okat kapcsolja.
Lényeg, hogy az "utolsó láncszembe", a multieffekt processzorba mono jel (gitár jel) menne a midi vezérlőből, mert csak egy kimenete van. És ugye a végfok sztereóban műkdöik. Ha az effektprocesszorba mono jel megy, sztereót ad vissza, ha a bal és a jobb oldalt is bekötöm? -
Slinky Cyle #37450 A midinek nem is kell stereonak lennie.
Azzal csak az előfokot és a multieffektet vezérled.
-
#37449 Sziasztok!
Egy elméleti kérdés:
Adott egy:
-sztereó előfok (Sansamp PSA-1)
-midi vezérlő (G-Lab MGC-6) + pár stompbox
-effektprocesszor (TC Electronic G-Major 2)
-sztereó végfok (Marshall EL34 50/50)
Mindenképpen sztereó cuccot szeretnék összehozni. Előfoknak van ugye jobb és bal kimenete, effektprocesszornak is sztereó be- és kimenete, ahogyan a végfoknak is.
De... A midi vezérlőnek egy input illetve egy output jack-je van. Ez akkor most nem alkalmas sztereó bekötéshez? Gondolom ezek mono csatlakozók. Vagy két ilyen vezérlő kellene? (2 x 140ezer) :D
Hogyha pl. az effektprocesszorba bekötöm a mono jelet, akkor a kimenetnél tud sztereó jelet adni (pl. stereo delay stb)?
Jaj. -
#37448 Nem budapesti vagyok, de közel lakom és majd minden nap ott tanyázom suli miatt. Korrekt ajánlat. Ment a PÜ -
#37447 Persze. Ha budapesti vagy, kapsz ra egy napos visszavasarlasi garanciat, ha nem tetszik, visszahozod es visszakapod az arat! -
#37446 És kipróbáltad, működik? -
#37445 Sokszor a márkaboltban vehető is kínai gyártmány -
Slinky Cyle #37444 Náalm 5K ért kapsz sport cipőt, eredeti Nike másolat, kínából. :) -
#37443 Nalam 2.5kHUF a vadiuj kinai guitar link masolat! ;) -
#37442 ERŐSÍTŐ ÉPÍTŐS TOPIK megnyitva, a témával átfáradunk oda! -
MaRee #37441 Thumb picket használ valaki? -
#37440 Jólvan köszi, sejtettem hogy erről van szó, de azért a remény még élt bennem :P Na akkor irány a gitarshop. -
#37439 Gagyi a hangkártya, nem erre való. A legolcsóbb megoldás Behringer Guitar Link vagy a kínai másolata. -
#37438 A megoldás: Asio4All, feltéve hogy a hangkártyád támogatja, viszont ennek megvan az a nagy hátránya, hogy ha guitar rigezel akkor semmilyen más hangot nem ad a gép vagy ha megpróbál akkor szétfagyhat a hang. -
#37437 Gitár -> Laptop -> Guitar Rig 4 = Iszonyatos recsegés. Sejtelmem szerint (szinte biztos vagyok benne) azért, mert gagyi hangkártya van benne, nem hiába lehet enni külön erre a célra cuccokat. Viszont akkor miért van az, hogy egy csomó embernek működik mezei kis integrált hangkártyákkal is? Legalábbis úgy emlékszem mintha olvastam volna valahol ilyeneket, hogy csak rádugta a laptopra a gityót egy "nagy jackből kis jack" átalakítóval és ment is. Lehetséges, hogy csak szarul van beállítva az ASIO4ALL? Valaki el tudná mondani, hogy mit mikor mire kell állítani, vagy mutatni valami nagyon tuti, érthető guide-ot? Köszi
(Alapzaj is van, de az nem zavar. Ha egy húrt pengeteg, királyul szól. Ha többet, akkor már olyan hangja van mintha egy varacskos disznó hörögve rókázna.. Ha meg kicsit komolyabb torzítást rakok be akkor már egy húrnál is. Persze tudom, hogy tökéletes eredményt fölösleges várni, csak szeretném nagyon kipróbálni, hogy milyen is ez a géppel zenélés. Hogy tudjam, megéri-e eladni a kombóm, és venni egy hangkártyát.) -
#37436 Van itthon egy full cső rádiónk annak a trafója úgy kezd hogy 400V, 6.3V meg van rajta valami 5V körüli érték. Én egy olyan tápra gondoltam, a vége annak is két EL84-ből áll. Egy olyan rádiót 3-4e körül kapok, ha a két végcső is jó belőle akkor nagyon jó vétel.
Szerintem nyitok egy topikot direkt erősítőépítésre, belinkelem aztán mennyünk inkább oda :D A többiek hülyét fognak kapni tőlünk :D -
Slinky Cyle #37435 néztem a kapcs rajzot, és azt mondja, hogy 390V al kezd a táp.
Tehát nem elég neki egy szimpla pacsirta rádiós hálózati.
Csináltatni kell hozzá egy alkalmas hálózati trafit.
Szerintem ez meglenne max 5 ezerből. A kis teljesítmény miatt.
-
#37434 Úgy indultam el érte hogy alapanyagnak jó lesz, de nem nyúlok hozzá, teljesen fel van újítva kívül belül, gyönyörű telt csöves hangja van, igaz hogy csak tiszta, de az nem torzít be teljesen felcsavarva se. Most keresgélek kapcsolási rajz után, eddig nem sok sikerrel, mert a vonal ki és bemenetnél amit loop ként lehetne használni nem jack van hanem ez a kerek 5pin-es csatlakozó aminél a kimenet elvileg stereo ráadásul. Ha meglenne hogy hogy van kötve az a két csatlakozó akkor csinálnék átalakítót aztán mehet a 4 kábeles effekt bekötés, a tisztája annyira jó hogy nem is kell más.
Ettől függetlenül a 2022 modolt verzióját meg fogom építeni, már csak azért is mert sokat fogok belőle tanulni, meg azt nem is sajnálnám alakítgatni :D -
Slinky Cyle #37433 abba a cuccba érdemes egy kicsit belepiszkálni..
moddolni.. jó kis alapanyag -
#37432 Gshopon van 45k-ért Spider IV 30W új/garis. Szóval 30k az kb korrekt szerintem. -
#37431 Nem is engedek :) max kisebbet beszámítok, az utód úgy is megvan egy Böhm Verstärker Regent 15 személyében. -
#37430 De abból azért ne engedj ha jó állapotban van:) -
#37429 30k az nem is rossz érte, holnap meg is csinálom a hirdetést.
Köszi a segítséget! -
#37428 Azt az apró részletet hogy 30wos nem vettem észre, akkor kb a dupláját annak amit írtam. -
#37427 Már van IV és az újan 32k. Szerintem azért lehetne elkérni 20k-t(ha már több mint 1-2 éves), ezt figyelembe véve a tiéd szerintem 15k-t érhet. -
#37426 Egy Line6 Spider III 30W-os erősítőért szerintetek mennyit lehet elkérni? Tokéletes szobában tartott állapotban van, kicsit poros :D -
#37425 -
Slinky Cyle #37424 tudjátok én miért rajongok a Marshall csöves erősítőkért?
Mindent lehet mondani rá, de azt nem hogy nem elég vastag, nem elég krémes, vagy organikus.
Nem lehet azt mondani rá, hogy steril.
Egyedi különleges hangzást adnak.
Ha a TONE, a hangzás a fontos, és nem a über gain over saturated dolgok, akkor marshall 1st. -
Slinky Cyle #37423 -
#37422 pl. ez:
-
Fidolorous #37421 de akkor ha már itt tartunk, mai mércével mi az ami NEM alapszintű ? -
Fidolorous #37420 Köszönöm ! Jelentkezek amint úgy érzem itt az ideje :D -
#37419 Sikerült megcsinálnom, de ezzel se tudom normálisan kiszűrni, Joakimnak annyira erős a hangja abba a tartományban, hogy pont ott nyomja el a gitárt ahol nem kéne :D