Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát akkor milyet vegyek? <#confused>#confused>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nem, a 12 az átmérõre vonatkozik, igazából 0.012.
Gyárilag EZ volt a gitárodon valószínûleg.
Gyárilag EZ volt a gitárodon valószínûleg.
12-es készlet alatt 12 húrt értesz? Mert nekem csak 6 van rajta. Innen rendeltem pont ilyen.
Mivel elméletileg 12-es készlet volt rajta, én azt javaslom hogy most is azt tegyél rá, esetleg ha még nem dobtad ki a húrokat akkor meg lehet mérni tolómérõvel hogy most milyen van rajta, ha neked nincs akkor hangszerboltban megmondják neked milyen van most rajta.
Standard, esetleg drop d.
Cort AD 810 NS gitáromra szeretnék új húrokat, de nem tudom milyet kéne venni.
Specifikációnál a hivatalos oldalon ezt írja:
STRINGS: JUMBO 6ST(012,016,024,038,041,052)
Az egyik magyaron ezt:
D'Addario US
A másikon ezt:
80/20 Bronze Light
Milyen kell most? Esetleg tudtok egybõl márkát meg típust mondani, nehogy valami szart válasszak, mert nem értek hozzá.
Specifikációnál a hivatalos oldalon ezt írja:
STRINGS: JUMBO 6ST(012,016,024,038,041,052)
Az egyik magyaron ezt:
D'Addario US
A másikon ezt:
80/20 Bronze Light
Milyen kell most? Esetleg tudtok egybõl márkát meg típust mondani, nehogy valami szart válasszak, mert nem értek hozzá.
Köszi a segítséget,láttam azt a hirdetést,már üzenetet is írtam,hogy a gitár érdekelne csak még nem kaptam semmilyen választ
Van egy másik az 30k de erõsítõvel együtt, szerintem azt külön le lehetne alkudni 20k közeli összegre.
30k Ez a legjobb árak egyike amit eddig láttam
Hy!
Hol láttad 20k ért??
Köszi!
Hol láttad 20k ért??
Köszi!
20k-ért már kapsz Epiphone Les Paul Special II-t vagy SG-t, ez a legolcsóbb gitár ami használható.
Sziasztok!
A Rocksmith játékhoz szeretnék gitárt vásárolni,max. 20000 Ft-ért.
Tudnátok ajánlani valamit? A GitárShop.hu-n néztem ezt.
Köszönöm a segítséget!
A Rocksmith játékhoz szeretnék gitárt vásárolni,max. 20000 Ft-ért.
Tudnátok ajánlani valamit? A GitárShop.hu-n néztem ezt.
Köszönöm a segítséget!
Elnézést, hogy nem próbálok meg okoskodni és tanácsot adni egy olyan témában, amiben nem vagyok kompetens... <#confused>#confused><#gonosz3>#gonosz3>
Ne hõzöngj itt, karácsony van...
Nem volt túlhajtva az az erõsítõ vagy bass gitár nem volt rákötve?
Nekem így úgy hangzik mintha túl lett volna hajtva a hangszóró, az 5.1-es hangfalam járt hasonló módon.
Nem volt túlhajtva az az erõsítõ vagy bass gitár nem volt rákötve?
Nekem így úgy hangzik mintha túl lett volna hajtva a hangszóró, az 5.1-es hangfalam járt hasonló módon.
Aham, aham köszönöm köszönöm, igazán kedveschek vagytok.
Szeretem a cicákat
Segítsetek nekem ! Vettem egy Roland Micro cube-ot nagyon szeretni való kis dög viszont van egy problémám vele: Zörög. Fõleg a mély hangoknál az a tipikus Bzz amikor rosszul van becsavarozva egy hangfal még kisebb hangerõnél is érezni hogy feszül a levegõ valahol. Hogy lehet ezt a dolgot orvosolni ?
Szeretem a cicákat
jah, kevertem velük 😄
Szerintem ha nem értesz a festéshez akkor ne.(persze ha valami nagyon olcsó gitárod van akkor kísérletezhetsz rajta)
Elvileg lehet, de csak olyan lakkal szabad fújni ami nem oldja meg az alap festését a gitárnak mert akkor a fába is beivódhat az meg nem tesz neki jót. Viszont a túl sok festék/lakk megint csak elcseszheti a hangját a hangszernek.
válaszoljatok már neki is !!!
Szeretem a cicákat
Igazad van teljesen, én azt hittem most az olcsóbb erõsítõkrõl van szó, ezért írtam hogy modellezõs a legjobb választás.(bár azért én meggondolnám hogy valami drága csöves erõsítõ vagy Axe FX II)
Már miért lenne buta dolog? A csöves erõsítõk nagy része nem modellezõs, általában egy fajta, a gyártóra/szériára/típusra jellemzõ torzítást tudnak a tiszta csatornájuk mellett, és az adja a jellegzetességüket. Ha valakinek már kialakult az egyéni preferenciája, hogy melyik torzítást szereti, vagy melyik illik a zenéjéhez, akkor igaz hogy egy specifikus hangot kap, de azt sokkal "igényesebben", mint bármelyik modellezõs erõsítõ adná. Van aki meg szimplán az effektpedáljai segítségével keveri ki magának a neki tetszõ hangzást, azoknak meg jó egy minél tisztább csatorna, a többit meg megoldják a pedálok...
Line6, Vox hmm mi kell még? Ez a két nagyobb név van, illetve a Marshall de nekik van a JMD:1 ami való valamire, azon tényleg van 1 natúr állás. A Vox-ban is van egy amin csak EQ-van elvileg de az se az igazi.
Nekem van a Line6 mellé egy Montarbo erõsítõm, a típusát meg nem mondom mert nincs ráírva, na annak csak egy tiszta csatornája van EQ-val, ha az EQ-t nullázom rajta akkor teljesen színezés mentesen jön ki rajta a hang, ott már csak a hangszórók színeznek, a modellezõk ilyet nem tudnak, egyik se, talán csak a fent említett Marshall.
Nekem van a Line6 mellé egy Montarbo erõsítõm, a típusát meg nem mondom mert nincs ráírva, na annak csak egy tiszta csatornája van EQ-val, ha az EQ-t nullázom rajta akkor teljesen színezés mentesen jön ki rajta a hang, ott már csak a hangszórók színeznek, a modellezõk ilyet nem tudnak, egyik se, talán csak a fent említett Marshall.
Akkor a hallásod nem jó, mindegyik színezi a tiszta gitárhangot, ha ezt nem hallod arról én nem tehetek.
Természetesen hallottam, ha a te modellezõ erõsítõdön nincs akkor valami nagyon gagyi erõsítõt használsz.
Miért lenne hülyeség? Hallottál már modellezõsön tényleg tiszta csatornát? Az összes valami más erõsítõrõl próbálja modellezni a tisztát ráadásul még egy kis kórus vagy reverb is érezhetõ nagyon soknak az elvileg tiszta csatornáján. Persze van olyan amin van tényleg teljesen natúr tiszta hang, de az elég ritka.
Nagyon buta dolog nem modellezõs erõsítõt venni szerintem... Az meg egyenesen hülyeség, hogy nincs rendes tiszta csatorna a modellezõ erõsítõkön...
Például. Annyi a lényeg, hogy ne modellezõs legyen.(De igazából minden gyártónak "egyéni" hangzása van tiszta csatornán is, csak ott nem annyira szembetûnõek a jellegzetességbeli körülmények, mint a torzított csatornán. Tiszta csatorna tekintetében asszem a Roland jazz chorus-a, illetve a Fender Reverb-szériái számítanak/számítottak "ipari sztenderdenek".)
Nem minden esetben, hoztam már úgy gitárt a boltból hogy semmit nem kellett vele csinálni, pedig elõttem bontották ki. De volt olyan drágább darab is hogy egy hetes szenvedés után se tudták normálisan beállítani az rajtuk is ragadt.
Új hangszer esetében 100%, hogy a bundokat is meg kell csinálni.(ha 600ks gitár akkor talán nem)
7k-ért mindent megcsináltak Debrecenben, ráadásul sürgõsbe kellett, beállították a nyakat, a húrmagasságot, oktávot + a húrozás. Bundokhoz nem kellett nyúlni tekintve hogy új hangszerrõl volt szó a hangszedõkhöz meg nekem ne nyúljon senki azt majd beállítom úgy hogy nekem jó legyen 😄
Emberek olyat kitaláltam, beszarás! 😄
Nagyon imádom az ilyen hippis drogos pszihedelikus rajzos dolgokat, pl Eric Clapton néhai SG-je baromira bejön. Valami hasonlót szeretnék én is, de baromira nem értek a gitárfestéshez, pénzem se lenne rá nagyon, türelmem se, és hát arra gondoltam, hogy.
Mi lenne, ha lakkfilccel vagy alkoholos filccel rajzolok rá szépséges mintát, amilyet szeretnék, aztán lefújnám valami lakkal azt csõ? Van ennek értelme, vagy csak hirtelen felindulásból tûnik ez zseniális ötletnek?😄
Ha valaki csinált már ilyesmit, vagy legalább a festéshez ért valamennyire az elmondhatná a véleményét, meg tanácsot is adhatna, köszike.
Nagyon imádom az ilyen hippis drogos pszihedelikus rajzos dolgokat, pl Eric Clapton néhai SG-je baromira bejön. Valami hasonlót szeretnék én is, de baromira nem értek a gitárfestéshez, pénzem se lenne rá nagyon, türelmem se, és hát arra gondoltam, hogy.
Mi lenne, ha lakkfilccel vagy alkoholos filccel rajzolok rá szépséges mintát, amilyet szeretnék, aztán lefújnám valami lakkal azt csõ? Van ennek értelme, vagy csak hirtelen felindulásból tûnik ez zseniális ötletnek?😄
Ha valaki csinált már ilyesmit, vagy legalább a festéshez ért valamennyire az elmondhatná a véleményét, meg tanácsot is adhatna, köszike.
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Most hogy így leírtál mindent, mindent szokott csinálni. Kivéve bund fenés, ami csak ritkán, de akkor ugyanennyiért. Mondjuk az igaz, hogy másnak nem tudom mennyiért csinálja, én amióta az eszemet tudom hozzá járok és így mindig nagyon baráti árat szab. De ennek örülök😄
Hát ez eléggé összetett probléma. A modellezõs erõsítõknek általában az alap "tiszta" csatornája is erõsen színezett, mert az is modellezik valamirõl (nekem is van line6-em és fényévekkel más hangja van tisztán, mint a másik Roland erõsítõmön, vagy a hangkártyámon). Ott van a terem akusztikája, ami szintén befolyásolja amit hallasz az erõsítõ szempontjából, ez ugye fülhallgatónál ki van lõve nagyrészt. A pedál felõl meg a fej-/füllhallgató, más modellekkel nagyon mást hangzást kapsz ott is. Ha a pedálban van elõerõsítõ, akkor legegyszerûbben szerintem egy végerõsítõs monitorhangfallal érheted el a pedál kihangosítását, ha pedig nincs elõerõsítõ a pedálban, akkor egy nem modellezõs gitárerõsítõ tiszta csatornájába való bekötésével.
Sziasztok
Adott egy Line6 Pod XT live multieffekt és egy Line6 Spider III 120w kombó.
Problémám az, hogy amit a pedálból közvetlenül a fejhallgatóba hallok messze más mint ami a kombón kijön, a kombón sokkal tompább a hang, hiába állítgattam. Az erõsítõn alap clean beállításon van, minden drive, reverb stb.. nélkül. Sajnos simán hangáteresztést nem tud.
Utána olvasgattam, hogy a modellezõs erõsítõk nem nagyon jönnek ki a pedálokkal.
Mit ajánlotok, mivel tudnám azt hallani amit a pedál produkál közvetlen?
Elõre is köszi a segítséget.
Adott egy Line6 Pod XT live multieffekt és egy Line6 Spider III 120w kombó.
Problémám az, hogy amit a pedálból közvetlenül a fejhallgatóba hallok messze más mint ami a kombón kijön, a kombón sokkal tompább a hang, hiába állítgattam. Az erõsítõn alap clean beállításon van, minden drive, reverb stb.. nélkül. Sajnos simán hangáteresztést nem tud.
Utána olvasgattam, hogy a modellezõs erõsítõk nem nagyon jönnek ki a pedálokkal.
Mit ajánlotok, mivel tudnám azt hallani amit a pedál produkál közvetlen?
Elõre is köszi a segítséget.
Enny1
Én a 10kt kb erre mondtam(tudtommal nagyjából ez a teljes beállítás):
-nyak görbület beállítás
-bund fenés
-húrmagasság beállítása
-oktávtisztaság beállítása(és természetesen pontos hangolás)
-fogólap tisztítás
-gitár teljes átnézése(legutolsó csavarig)
-nut tapadás csökkentés
-pickup magasság beállítása
-nyak görbület beállítás
-bund fenés
-húrmagasság beállítása
-oktávtisztaság beállítása(és természetesen pontos hangolás)
-fogólap tisztítás
-gitár teljes átnézése(legutolsó csavarig)
-nut tapadás csökkentés
-pickup magasság beállítása
Nyak beállítás, húrmagasság, finomhangolás, ha esetleg valami gáz van az elektronikával (nyilván ha cserélni kell vmit az plusz pénz) vagy recseg azt is megcsinálja. Kb.
Nekem kaposváron 4ért beállítják a fender stratomat, húrt azt mindig én viszek. A 10k-t nagyon sokallnám ezután😄
10k? jó drágán dolgoznak, nekem a floydos gitárt 7k-ért csinálták úgy hogy õk adták a húrt is.