Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.youtube.com/watch?v=eohvMWb8ROs&feature=youtu.be
tudom h nem teljeeen temaba vag, de gondolom sokaknak van tapasztalata a temaban..
Fejhallgatot szeretnek venni otthoni gyakorlashoz, hazi felvetelek keszitesehez.. 10e ft van ra
Orommel veszek minden javaslatot, tapasztalatot..
koszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Én kihagyom, de hátha érdekel valakit.
FB: Baby on the Woods
Pár referencia felvétel:
http://facebook.com/musicleander
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
úgylátszik karácsonyra húroznom és nyakat beállíttatnom kell majd 😄
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Azok tuskek, ha jol emlekszem, nem hurlabak. Ki kell huzni oket a testtol tavolodva. Altalaban hurtekerokkel ki lehet oket fesziteni, pl. ezzel: link
A jobb also sarkan van az a bevagas, azt rahuzod a tuskere es felfele feszited.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
-Cort Z44 AW 6 húros elektromos gitár
-Peavey 6505+ 112 Full csöves Gitárkombó lábkapcsolójával
-Behringer MIC 200-as csöves elõfok
Ha érdekel valami, írj üzenetet
Azért mondom csak, mert nemrég én is kemény tokot vettem az egyik gitáromnak, ugyanebbõl az üzletbõl, egy ilyet , rákérdeztem, hogy nem lötyög, nem csúszkál-e benne a gitár, válaszba írták, hogy van ilyen típusú gitárjuk az üzletbe, belepróbálták, nem lötyög, nem csúszkál. Ok, megrendeltem, megérkezett, gitár bele, persze lötyög, csúszkál... Szóval vettem még 2 négyzetméter akusztikai szivacsot, amibõl vágtam bele bélést, mert õszintén szólva a benne lévõ szivacs bélés nagyon vékony, oldalt úgy ahogy elfogadható, de ami a két fedlap belsejében van, az vicc, kb egy normális puha tok szivacsozásának harmada-negyede vastagságban.
Ha mégis a kemény tok marad, arra figyelj, hogy ne állítsd az élére, vagy ha igen, akkor azért kézzel/lábbal mindig tartsad, vagy támaszd meg valamivel, mert hajlamos eldõlni, az enyémmel már megesett, áldom az istent, hogy raktam bele plusz bélést, mert szerintem komoly baja lett volna a hangszeremnek. Illetve ha megrendeled, és te is kevésnek találod a bélést, írj rám privit, találtam egy céget, ahol jóval olcsóbban árulnak akusztikai szivacsot (õk ajánlották bélésnek), mint a magyar net nagy részén!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Ez a gitár jó ezekre a zenei stílusokra?
Kérdésem az volna, hogy kezdõként milyen elektromos gitárt vegyek, még sosem tanultam gitározni és most szeretnék nagyon megtanulni.
Köszi a válaszokat.
Amint lesz normálisabb multim / külsõ hangkártyám / erõsítõm & mikrofonom jönnek a minõségibb videók.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Én is a csontra tippeltem volna, de csak azért mert annak jobban tetszik a színe. <#taps>#taps>
És azokat a kis húrtartó tüskéket mire érdemes cserélni? Ha érdemes egyáltalán. Egyszer régen olvastam valahol egy cikket, vagy fórumbejegyzést vagy nemtom mit, egy srác írta hogy az akusztikus basszerén lecserélte ezeket a tüskéket valami bronz vagy réz vagy nemtom milyen cuccra, és sokkal jobb, teltebb hangja lett tõle a cuccnak.
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Csont vagy grafit kérdésre a válasz, hogy szerintem inkább csont egy akusztikus gitárba, a grafit jobban elnyeli a rezgéseket.
Gitárszervizelõs-beállítgatós téma. Nem mostanság tervezem mert le vagyok égve, szóval csak érdeklõdés.
Addot egy régi Samick akusztikus cumó. Még jó régen vette nõvérem, tudjátok, elsõ gitár, occó cucc. De azért alapvetõen nem szar gitár szerintem. Jó öblös telt hangja van, kora nem látszik rajta (nincs ragasztásnál elválás meg ilyenek), bundok jó állapotban, nem ötszáz darabból van összerakva. Szóval egész jóféle, viszont az action (mi ennek a magyar neve?😄) az valami szánalmas. 2mm híján egy centi a távolság a húrok és fogólap között.. Nut meg a híd meg a tüskék persze fostos mûanyagok. Na sok szófosás után jöjjön a lényeg:
Le akarom cserélni a nut/híd/tüskék triumvirátust, meg beállítatni a nyakat. (Meg persze jófélére megcsiszoltatni az új alkatrészeket.)
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Elõször is az, hogy hol érdemes ezt megcsináltatni. Legfontosabb az lenne, hogy jól megcsinálják, úgy értem, hogy JÓL, ne valami kókány munka legyen kéremszépen. Meg persze az ár is fontos szempont.
Szóval itt fõleg tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Sok hangszerbolt van ahol foglalkoznak ilyenekkel is, de mindenfélét hallani róluk.
Második, egyszerûbb kérdés:
Nut, híd, tüskék - grafit vagy csont? Melyik a jobb? Mi a különbség?
Köszi szépen!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Ilyen célra viszont szerintem untig elég a F212 is, ha kell azt is rá lehet varázsolni egy 4*12-es ládára, elvégre a kombóban ugyanaz az erõsítõ van mint amit külön fej ként árulnak. Szerintem az meghatározóbb hogy van-e effekt loopja, ugye a chorus, reverb, delay, eq, egyébb tér és modulációs effekteket ide szokták kötni. Meg ha akarod akkor használhatod egy másik végfokkal csak az elõfokot belõle.
A Laney külön kimenete esetleg otthoni felvétel készítésére lehet alkalmas, mondjuk kérdés milyen jelszinten üzemel az a kimenet, de stúdióban jobb mikrofonozni szerintem mint az ilyen kimeneteket használni.
nincs túl nagy gyakorlatom még erõsítõk terén, tisztában vagyok vele hogy nem ezek a csúcs, de a büdzsé ennyit enged most.. két kombó között hezitálok jelenleg:
Laney HCM65R (65W)
Fender FM 212R (100W)
.. szinte kizárólag fellépéseken használnám (most még) kisebb klubokban, alternatív rockot játszunk, fõleg clean meg némi enyhe overdrive van a hangzásban.. eddig kölcsön kombókkal oldottuk meg, mikrofon az erõsítõ elé és ki volt hangosítva még..
A Laneyt több helyen olvastam megbízhatóbbnak, a Fendernek meg elvileg nagyobb a hangja, de az is sokaknak bevált, volt akinek melegedett de plusz hûtõvel áthidalta, volt akinek semmi baja nem volt vele..
A Laney-nek van külön kimenete, hogy nagyobb cuccra is ki lehessen tenni, a Fendernek nincs.. Nem tudom mennyire számít h egy erõsítõ mikrofonnal van tovább hangosítva, vagy saját kimenetrõl?
van valakinek építõ javaslata, véleménye?
köszi
köszi 😊
PRE OUT ( Preamp Out ) megy az elsõ effektbe (input) a sorban és a PWR IN ( Power Amp In ) megy az utolsó effekt outputjába.
egy kis segítséget szeretnék kérni.. gitárkombó vásárlás elõtt állok, és elvileg holnap nézek meg egy Fender FM 212R-t, de van rajta kér jack amit nem találok mire jó, a manuálból se igazán értem:
- PRE OUT
- PWR IN
köszi
Pont jó lenne a dupla hangzáshoz, ha jól értelmeztem külön-külön lehet használni a két csatornát.
Akkor most jön a gyûjtögetõs rész.
Amúgy, ha (akár elõfokban, akár végfokban) csöveket cserél az ember (pl más típusú csõre), azzal nagyban lehet változtatni a hangzáson, vagy csak minimálisan befolyásolja?