Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
színvonalas modern metál, gratulálok😊 még több ilyen kéne, és nem csak mo-n!
tigeroo
hát kurvajó valóban, ismerõsöm kért meg hogy nézzek már rá, de ezt így vihetem neki majd újrahúroztatni + nyakat beállíttatni hangszerészhez. az kb. mennyibe kerül így? (húrkészlet nélkül)
norbre
sziasztok..
tudom h nem teljeeen temaba vag, de gondolom sokaknak van tapasztalata a temaban..
Fejhallgatot szeretnek venni otthoni gyakorlashoz, hazi felvetelek keszitesehez.. 10e ft van ra
Orommel veszek minden javaslatot, tapasztalatot..

koszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Hecker007
Emu 1212m jó árasítva használtan: guitar shop link.
Én kihagyom, de hátha érdekel valakit.

Nagyon profi, rengeteget fejlõdtetek mind hangszerelési, mind énekesi, mind studiótechnikai szempontból. Nagyon tetszik, hogy minden hangszernek vannak kis kiállásai, díszítései, válaszolgatnak egymásra a témák, a keverés is teljesen jó, nem nyomja el egyik sáv sem a másikat, szépen egymásra épülnek, itt már tényleg nem tudok semmibe belekötni (na jó, az ének lehetne néhol kicsit dallamosabb, de ez szerintem inkább csak egyéni ízlés kérdése nálam). Ami kettõ pers körül kezdõdik az a perkás rész, az is nagyon jól bele lett építve, gitárszóló, basszusgroove, fokozás, egyszerûen pazar, csak kár hogy ez az egy szám van, mert így hamar megunom a replay-t. Instant like.
Minden évben untatlak titeket az új számainkkal, mert mindig jó tanácsokat írtok ide, ezért ez most sem lesz másképp😊

FB: Baby on the Woods

Fehercsoki
Honlapjukon található hangminták alapján semmi különös, szvsz az ártól függ hogy megéri-e.

csokalaci
Én próbáltam õket, nagyon bejöttek, csak ajánlani tudom.
Pár referencia felvétel:

http://facebook.com/musicleander

Pistike 007
Valakinek a magyar vonatkozású Silverblade erõsítõkrõl tapasztalat?

sz4bolcs
mekkora gyökréség ilyen szar tüskékkel rögzíteni a húrokat..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Vagy nyúlj be a hanglyukon keresztül, és alulról nyomd kifelé, másik kezeddel viszont nyomd a fedlapot a húrláb körül, nehogy elengedjen a ragasztása!
Hecker007
Ha le van lazítva a húr és úgy nem akar kijönni a tüske akkor próbáld megcsavarni egy kicsit jobbra balra a tüskét és ha az megy akkor utána könnyen ki kéne jönnie.

tigeroo
fasza. nekem sikerült beletörni a fejét.

úgylátszik karácsonyra húroznom és nyakat beállíttatnom kell majd 😄
AtomHeart
Ilyen is van: link

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
" levenni sem tudom róla azokat a gombokat, menetesek? "

Azok tuskek, ha jol emlekszem, nem hurlabak. Ki kell huzni oket a testtol tavolodva. Altalaban hurtekerokkel ki lehet oket fesziteni, pl. ezzel: link

A jobb also sarkan van az a bevagas, azt rahuzod a tuskere es felfele feszited.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tigeroo
ilyen johnson akusztikus gitárt hogy lehet újrahúrozni? a húrlábakon nem lehet "átdugni", levenni sem tudom róla azokat a gombokat, menetesek? vagy oda lennének ragasztva?
Eladóak nálam kitûnõ állapotban a következõk:

-Cort Z44 AW 6 húros elektromos gitár
-Peavey 6505+ 112 Full csöves Gitárkombó lábkapcsolójával
-Behringer MIC 200-as csöves elõfok

Ha érdekel valami, írj üzenetet
Csak tárolásra kell? Ha védelemre mész, szerintem sokkal inkább egy vastagszivacsos puhatok, vagy vannak olyan puha tokok, aminek van ilyen belsõ merevítése a szivacs mellett, rockbag-bõl láttam ilyet asszem (ha jól rémlik "rockcase" néven futott, bár az klasszikus gitárhoz volt, nem tudom elektromoshoz is van-e, vagy hogy gyártják-e még egyáltalán (thomann.de szerint igen, de hogy itthon is kapható-e, az rejtély...).
Azért mondom csak, mert nemrég én is kemény tokot vettem az egyik gitáromnak, ugyanebbõl az üzletbõl, egy ilyet , rákérdeztem, hogy nem lötyög, nem csúszkál-e benne a gitár, válaszba írták, hogy van ilyen típusú gitárjuk az üzletbe, belepróbálták, nem lötyög, nem csúszkál. Ok, megrendeltem, megérkezett, gitár bele, persze lötyög, csúszkál... Szóval vettem még 2 négyzetméter akusztikai szivacsot, amibõl vágtam bele bélést, mert õszintén szólva a benne lévõ szivacs bélés nagyon vékony, oldalt úgy ahogy elfogadható, de ami a két fedlap belsejében van, az vicc, kb egy normális puha tok szivacsozásának harmada-negyede vastagságban.
Ha mégis a kemény tok marad, arra figyelj, hogy ne állítsd az élére, vagy ha igen, akkor azért kézzel/lábbal mindig tartsad, vagy támaszd meg valamivel, mert hajlamos eldõlni, az enyémmel már megesett, áldom az istent, hogy raktam bele plusz bélést, mert szerintem komoly baja lett volna a hangszeremnek. Illetve ha megrendeled, és te is kevésnek találod a bélést, írj rám privit, találtam egy céget, ahol jóval olcsóbban árulnak akusztikai szivacsot (õk ajánlották bélésnek), mint a magyar net nagy részén!
Hecker007
Szerintem max használtan.

joshua
20ezer ft-ig terjedõ kategóriában van esetleg ennél jobb keménytok egy fender stratonak?

Erõsítõ is kell ám hozzá.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Köszönöm a gyors válaszod.
Fehercsoki
Természetesen.

Elõször is tanulni és utána rock és metál zenét szeretnék játszani rajta.
Ez a gitár jó ezekre a zenei stílusokra?
oliwwer
<#eljen>
Fehercsoki
Attól függ milyen zenét játszanál, szerintem nagyon jó(sõt azt is megkockáztatnám hogy a legjobb) vétel 40k forint körüli áron az Epiphone Les Paul Special II. Szerintem ennyit minimum érdemes rákölteni, ennél olcsóbban használható hangszert nem igen kapsz.

Sziasztok!

Kérdésem az volna, hogy kezdõként milyen elektromos gitárt vegyek, még sosem tanultam gitározni és most szeretnék nagyon megtanulni.
Köszi a válaszokat.
csokalaci
Egyelõre csak így tudok rögzíteni sajnos. 😞
Amint lesz normálisabb multim / külsõ hangkártyám / erõsítõm & mikrofonom jönnek a minõségibb videók.

Hecker007
A hibákat elnyomja a felvétel minõsége 😞 a hangot valami mikrofon félével kéne rögzíteni vagy kimenetrõl.

csokalaci
Tudom, sok a hiba, de lusta voltam még egyszer felvenni 😞

Pistike 007
Hát, én még nem találkoztam kis hazánkban ilyennel, max ilyen játék kategóriájú gagyi cuccal, de az nem köthetõ be gépre. Ebayen nézz körül 😊

Metalmilitiakid
Kár hogy nem vagyok VIP... Na szóval összehajthatóféle kellene, mert laptoppal lenne használva.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Tudom nem gitár, de mivel se zongora, se szinti topik nincs igazán élõ, így hátha itt tud vki segíteni. Olyan szilikon zongora billentyûzetet keresnék, amit hozzá lehet kapcsolni USB vel számítógéphez és lehet vele pl Synthesia ban játszani. Az se gond, ha magában is tud játszani. Ajándékba lenne, szóval ha tudtok ajánlani valami nem eget verõ összegért lévõt, akkor nagyon megköszönném.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
Abból jó a mezei mûanyag, a legjobb ha úgy van kialakítva hogy a fán kell átfûzni a húrt, de olcsó gitárokon ilyen nem nagyon van, a húrtartó lécet ha fémre cseréled akkor fémesebb hangot kapsz, de nem biztos hogy jobb lesz, lehet inkább ront a helyzeten, oda is csontot érdemes tetetni vagy jó kemény mûanyagot.

kemotox
Köszike!
Én is a csontra tippeltem volna, de csak azért mert annak jobban tetszik a színe. <#taps>
És azokat a kis húrtartó tüskéket mire érdemes cserélni? Ha érdemes egyáltalán. Egyszer régen olvastam valahol egy cikket, vagy fórumbejegyzést vagy nemtom mit, egy srác írta hogy az akusztikus basszerén lecserélte ezeket a tüskéket valami bronz vagy réz vagy nemtom milyen cuccra, és sokkal jobb, teltebb hangja lett tõle a cuccnak.

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Mitõl van az, hogy az akusztikus gitáromon a magas e húr, hiába van jól behangolva, szarul hangzik? Ha lefogom valahol akkor jó, de ha pl E minort (bocs de nem tudom a magyar nevüket) játszok akkor full hülye hangja van, teljesen elbssza az egész akkordot.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hecker007
Szerintem Vintage52 nevû boltba vidd el és kérj egy árajánlatot.
Csont vagy grafit kérdésre a válasz, hogy szerintem inkább csont egy akusztikus gitárba, a grafit jobban elnyeli a rezgéseket.

kemotox
Ja és természetesen Pestbudán keresem a jó munkát végzõ, megbízható, olcsó hangszerészt 😄

kemotox
Uff!
Gitárszervizelõs-beállítgatós téma. Nem mostanság tervezem mert le vagyok égve, szóval csak érdeklõdés.
Addot egy régi Samick akusztikus cumó. Még jó régen vette nõvérem, tudjátok, elsõ gitár, occó cucc. De azért alapvetõen nem szar gitár szerintem. Jó öblös telt hangja van, kora nem látszik rajta (nincs ragasztásnál elválás meg ilyenek), bundok jó állapotban, nem ötszáz darabból van összerakva. Szóval egész jóféle, viszont az action (mi ennek a magyar neve?😄) az valami szánalmas. 2mm híján egy centi a távolság a húrok és fogólap között.. Nut meg a híd meg a tüskék persze fostos mûanyagok. Na sok szófosás után jöjjön a lényeg:
Le akarom cserélni a nut/híd/tüskék triumvirátust, meg beállítatni a nyakat. (Meg persze jófélére megcsiszoltatni az új alkatrészeket.)
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Elõször is az, hogy hol érdemes ezt megcsináltatni. Legfontosabb az lenne, hogy jól megcsinálják, úgy értem, hogy JÓL, ne valami kókány munka legyen kéremszépen. Meg persze az ár is fontos szempont.
Szóval itt fõleg tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Sok hangszerbolt van ahol foglalkoznak ilyenekkel is, de mindenfélét hallani róluk.
Második, egyszerûbb kérdés:
Nut, híd, tüskék - grafit vagy csont? Melyik a jobb? Mi a különbség?

Köszi szépen!

norbre
köszi a választ 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Hecker007
Ha közvetlen kimenetrõl hangosítod akkor nem számít hogy hogyan van bemikrofonozva a cucc, meg hogy milyen mikrofonokkal.
Ilyen célra viszont szerintem untig elég a F212 is, ha kell azt is rá lehet varázsolni egy 4*12-es ládára, elvégre a kombóban ugyanaz az erõsítõ van mint amit külön fej ként árulnak. Szerintem az meghatározóbb hogy van-e effekt loopja, ugye a chorus, reverb, delay, eq, egyébb tér és modulációs effekteket ide szokták kötni. Meg ha akarod akkor használhatod egy másik végfokkal csak az elõfokot belõle.
A Laney külön kimenete esetleg otthoni felvétel készítésére lehet alkalmas, mondjuk kérdés milyen jelszinten üzemel az a kimenet, de stúdióban jobb mikrofonozni szerintem mint az ilyen kimeneteket használni.

norbre
illetve ha már.. 😊
nincs túl nagy gyakorlatom még erõsítõk terén, tisztában vagyok vele hogy nem ezek a csúcs, de a büdzsé ennyit enged most.. két kombó között hezitálok jelenleg:
Laney HCM65R (65W)
Fender FM 212R (100W)

.. szinte kizárólag fellépéseken használnám (most még) kisebb klubokban, alternatív rockot játszunk, fõleg clean meg némi enyhe overdrive van a hangzásban.. eddig kölcsön kombókkal oldottuk meg, mikrofon az erõsítõ elé és ki volt hangosítva még..

A Laneyt több helyen olvastam megbízhatóbbnak, a Fendernek meg elvileg nagyobb a hangja, de az is sokaknak bevált, volt akinek melegedett de plusz hûtõvel áthidalta, volt akinek semmi baja nem volt vele..

A Laney-nek van külön kimenete, hogy nagyobb cuccra is ki lehessen tenni, a Fendernek nincs.. Nem tudom mennyire számít h egy erõsítõ mikrofonnal van tovább hangosítva, vagy saját kimenetrõl?

van valakinek építõ javaslata, véleménye?

köszi

köszi 😊

norbre
köszi

csokalaci
Pontosan.

norbre
vagyis ha jól értem az effekt pedálomat nem a gitár és az erõsítõ közé iktatom be, hanem a gitárt bedugom az inputba, az effektet meg külön a PRE OUT és a PWR IN "közé"?

csokalaci
Ahogy utánaolvastam az az effectloop lesz.
PRE OUT ( Preamp Out ) megy az elsõ effektbe (input) a sorban és a PWR IN ( Power Amp In ) megy az utolsó effekt outputjába.

norbre
sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni.. gitárkombó vásárlás elõtt állok, és elvileg holnap nézek meg egy Fender FM 212R-t, de van rajta kér jack amit nem találok mire jó, a manuálból se igazán értem:
- PRE OUT
- PWR IN

köszi

Hecker007
Nagyon befolyásolja, EL34, 6L6 ég és föld a különbség köztük. Ez a két legelterjetebb is egyébként.

Pistike 007
Á valóban 😄

Pont jó lenne a dupla hangzáshoz, ha jól értelmeztem külön-külön lehet használni a két csatornát.
Akkor most jön a gyûjtögetõs rész.

Amúgy, ha (akár elõfokban, akár végfokban) csöveket cserél az ember (pl más típusú csõre), azzal nagyban lehet változtatni a hangzáson, vagy csak minimálisan befolyásolja?