37982
  • Hecker007
    Hát így látatlanban, vagyis hallatlanban nehéz megmondani, kéne valami demó róla hogy még is hogy szól egy ilyen szerkezet, hogy működik a típusok között a váltás stb.
    Az elképzelés szerintem nem rossz egyébként.
  • Slinky Cyle
    De izé .. mondjatok már valami véleményt az erősítőről amit írtam.

Egy kis piackutatást csinálok, és tudnom kell, hogy másoknak mi a véleménye.

Életképes lenne egy ilyen erősítő?
    Van rá igény?

Ilyen hibrid cuccot még nem láttam.
    Ez nem utánozza a hangzását az eredetinek, hanem egy az egyben ugyan az az áramkör, ugyan azok a tipusú alkatrészek.. pl vintage mustár kondik.

és 3 erősítő egyben.
  • Slinky Cyle
    Igen van.

Szedd le a IL Parametric EQ 2, ez egy VST.
    Ez egy nagyszerű eq program és könnyű megkeresni benne a azokat a frekvenciákat ahol a gitár a domináns. Nagyon éles vágásokra is képes.

Le kell hozzá szedni egy VST loader plugint ha winampban akarod használni.
    Reaperbe egyből betölthető.
  • Hecker007
    Kéne egy kis help, elkezdtem tanulni a Sabaton Unbreakable c. számát, viszont akár hogy EQ-zom Foobarba a gitár alig hallatszik így meg elég nehéz melléjátszani. Van erre valami megoldás? Vagy valami jó EQ beállítás?
  • AtomHeart
    Page az en #1 kedvencem, de lassuk be, mai mercevel nagyon alapszintu a technikaja, eloben meg ritkan huzott el hiba nelkul egy szolot...

1-2 ev rendszeres, legalabb napi 1-2 ora gyakorlassal szerintem elerheted azt a szintet, hogy eljatszd a dalait hiba nelkul.
  • Slinky Cyle
    Hiába lesz meg ugyan az a felszerelés.
    A hangzásod akkor is fényévekre lesz.

A hangzás első sorban az ujjakból jön.
  • Fidolorous
    csak hiányzik ugyanaz a setting, hiába van meg a note, ha az effekt fényévekre van messze tőle.. (/me kifogásokatkeres)
  • Fidolorous
    hát akkor jobb ha neki kezdek, mert kifutunk az időből..
  • Hecker007
    Sok.
  • Fidolorous
    mennyi idő úgy megtanulni gitározni mint Jimmy Page ?
  • Slinky Cyle
    150 alatt nem tudnám adni.
    Kurva sok minden kell hozzá.. és kis szar dolgok is drágák hozzá.
    pl csőfoglalat.. sasszi

De egyben lenne 3 három erősítő..

Sőt négy, mert tudná az AFD hangzást is.. ebben a módban 4 gain stage + 1 katód követő menne. Ez így elég jó kis hi gain cucc lenne.
    Még slayer féle metál is menne vele.

Jah.. és kapcsolható EQ lenne benne.
    A klasszikus marshall ami a super bassokban van.
    Ez elég jó metálra és jó mid scoop hangzást ad.

A másik meg amit jimmy hendrixel gondoltak ki, ami a JMP ben van.
    Ez meg egy közép magas domináns eq szabályozást biztosít.
  • Fehercsoki
    Attól függ mennyiért adnád szerintem.
  • Slinky Cyle
    Izé ..
    szerintetek könnyen el lehetne adni egy olyan erősítőt ami kapcsolható olyan különböző üzemmódok között mint:

Eredeti Marshall JMP super LEAD áramkör és eredeti hang.
    Eredeti Marshall JMP super BASS áramkör és eredeti hang.
    Eredeti Marshall JCM 800 áramkör és eredeti hang.

Ezek az áramkörök nagyon hasonlóak egymáshoz, kis eltérések vannak, kis átalakítással vagy kapcsolókkal egymásba alakíthatóak. 3 db 3 körös kapcsolóval.

Hozzá még lábkapcsolóval +2 gain stage, boost funkciót látna el. Hi gain szintre lépne a dolog.
    Ez a 2 plusz gain stage kapcsolható lenne hogy tudja az eredeti Marshall #36 AFD mod hangzást, Ez volt Slash erősítőjében, ez a tipikus guns n roses hangzás.

Ez egy hatalmas boostot jelent az 1khz től 4 khz ig terjedő frekvenciákban több lépcsőn át, majd a végén levágja a magas tartomány nagy részét.
    Eredmény egy nagyon vastag középtartomány... low gain bass, és az ultra magas tartomány teljes hiánya.. viszont van középmagas tartomány ami extrém módon erős.

Ilyesmire szerintetek lenne vevő?
  • joshua
    no offense but
  • Slinky Cyle
    vazz.. olyat álmodtam éjszaka..
    az álomban a gitárt leraktam, neki támasztottam egy kanapénak, de eldölt.. gyorsan felvettem és látom elhajlott a nyaka vagy 20 fokkal.
    Gyorsan visszahajlítottam néztem hogy milyen hajlékony, és hajlogatni kezdtem.
    Csodálkoztam rajta, hogy milyen könnyen hajligatható a les paul nyaka mint a gyurma.
    Aztán játszottam rajta tovább.
  • Hecker007
    Szerk.: árra rosszul emlékeztem 100-140 körül mennek amiket láttam.
  • Hecker007
    80-ért láttam párat hirdetve, ezért kezdtem el gondolkozni rajta, még ha a csöveket ki is kell cserélni benne, szerintem annyit akkor is ér.
    Újat semmikép se akarok venni, mert annyit nem ér, használtakat nézegetek, vagy 50/50 vagy valami hasonló Marshallt keresek.
  • Slinky Cyle
    kurvára működőképes lenne

A Mesa 50/50 meg kurvára nagyon drága lenne.

Helyedben inkább vennék egy olcsóbb használt bármit amiben végcsövek vannak.
    Akár egy régi csöves erősítőt. Múltkor volt egy 30 ért ment el a vaterán.
    Abban is ugyan úgy végcsövek vannak meg végfokozat.
    Ugyan úgy szól is.
  • Pistike 007
    Teljsen jó :)
    Dzsátubén van fent pár live meg 'studio' felvétel.
  • Hecker007
    Szerintetek egy POD HD500+Mesa Fifty/Fifty+valami olcsóbb 2*12 vagy 2db 1*12 láda mennyire működőképes?
  • Slinky Cyle
    kokot
  • Pistike 007
    iRig
    Használom régóta, lényegében olyan mint a faék, jó kis cucc, ajánlani tudom csak :)
  • Fidolorous
    Irig !! guitarshopon van fent 5 rongyért, az egyik legjobb megoldás szerintem
  • Hecker007
    Én ezt a JamUP plugot hallottam eddig még csak. De lehet van más is.
  • ddany7
    sziasztok
    mi a legegyszerűbb módja annak ,hogy a gitárt az ipadre rá tudjam kötni? milyen adapter kellene hozzá?
  • Fidolorous
    fantasztikus, már viszem is az ásót
  • MaRee
    Remélem ettől megjön a kedved
  • Fidolorous
    ha még csak 8 órát kéne...:D
  • AtomHeart
    >>nyolc ora munka...
  • Pistike 007
    http://classfm.hu/
  • Fidolorous
    na, valaki ? ne legyetek már ennyire antiszociálisak
  • Fidolorous
    mondjuk ez
  • sz4bolcs
    valami hörgősmetál? :D
    1. nem én vettem, nem nekem kell
    2. 1212m volt tesómnak is, pont a külső modul miatt vette meg
  • norbre
    üdv..

kis segítséget szeretnék kérni.. gyakorláshoz keresek valami olyan eszközt, ami ezeket tudná alapvetően:
    - sztereo bemenet (TRS 1/4" v 1/8" v RCA), ahová valamilyen zenelejátszó fülhallgató kimenetét tudom csatlakoztatni
    - mono bemenet (TS 1/4"), ahová a gitárt tudom csatlakoztatni közvetlenül

- sztereo fülhallgató kimenet (TRS 1/4" v 1/8"), ahol a bemenő sztereo zenét és a gitárt összemixelve lehet hallani
    - mono kimenet (TS 1/4") ahol csak a gitár jel "jön ki"

az nem hátrány, ha a két bemenet hangerejét, illetve eltolását (pan) a fülhallgató kimeneten tudom változtatni..

relative kicsi, hordozható eszközt keresek és ha lehet ne elemmel működjön, akkor használnám ha nem vagyok számítógép közelben..

köszi előre is minden javaslatot
  • Fidolorous
    külön köszönöm a részletes választ, ilyenkor azért megnyugszok belül hogy nem egyedül vagyok :)

más: segítségeteket szeretném kérni. sajnos előjött megint a Jimi Hendrix szindróma csak most éppen led Zeppelinnél. Egyszerűen annyira a mennyekbe röpít a zene, mindennek a véglete hogy el is felejtem hogy szerény kis életem igencsak romokban áll, és bizony dolgozni kell. Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amik visszahoznak a hétköznapokba, hogy újra azonosulni tudjak a napi 8+ óra rabszolga élettel ?
  • Slinky Cyle
    vegyél egy 1212m et.
    Ahhoz csak a kártya van.
    nincs hozzá külső hardver
    valami legutolsó beta driverrel már nincs fagyás, ami elvileg 4+magos procis gépekhez volt kitalálva meg egyéb BSOD problémákat orvosolt, azonban ennél meg az van, hogy összefossa valami szoftver ugyancsak magát és megáll a hang. Onnantól kezdve semmi hang nincs és el se lehet indítani a zenét (tehát az sincs, hogy megy, de nem hallod, el se indul a zeneprogramban a zenelejátszás sem). Én láttam hasonlót ASIO driverrel bizonyos programokban, hihetetlen, hogy mennyi gond van egy "professzionális" hangkártyával. Dugják fel a 100 ezres dolgaikat, nem értem... És hogy még support is megszűnt, pont amikor a legtöbb probléma felmerült a többmagos gépeknél. Kurvajó.
    jó hát az semmit nem ér :D

amúgy meg neten nézelődtem most, tele van problémázásokkal, kurva sok konfigon csak a baj van szegény kártyával, szóval lesz szopás, mire ez menni fog...
  • Slinky Cyle
    van hozzá egy telepítő cd..
    egy amin a driver van..
    és egy amin minden féle program hozzá..editorok.. stb