37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Slinky Cyle #37218 Peavey 6505 re szivesen rátenném a kezem, csak most ment ki a gyujtás vezérlő a kocsimban és az elvitte a kasszát. -
Succor #37217 Eladó nálam pár huncutság:
-Saffire pro 40 stúdióhangkártya+ajándék füles
-Shure sm 51 eredeti mikrofon
-Shure SRH440 Stúdiófejhallgató
-Audio technika mb-dk5 dobmikrofonszett
-4* 3 méter XLR-XLR kábel, 2* 6 méter XLR-XLR kábel
-Cort Z44 AW elektromos gitár beállítva
-Peavey 6505+ 112 gitárkombó
Nagyjából mindenre van még garancia.Eladásom oka magasabb árkategóriás dolgok vétele.
Ha érdekel írj privátot megegyezünk^^ -
Slinky Cyle #37216 Én ha legolcsóbban szeretnék hozzájutni egy csöves végfokhoz, vagy komplett csöves erősítőhöz.
Azt úgy csinálnám, hogy keresnék a neten, vagy ilyen régiség piacokon régi csöves erősítőt, keverő erősítőt, esetleg erősítős rádiót.
Azt elvinném egy hozzáértő szakemberhez, hogy tekerje át a táp trafóját, mert azóta megváltoztak a feszültségek, és, hogy kösse át az áramkört.. ellenállások, kondik, pár ft os dolgok. Lehet csinálni, marshallt, vagy ENGL véget.. amit akarsz.
A régi BEAG csöves erősítőkben, meg még pár PA cuccban, 100V os kimenő van, amit ki kell cserélni.
Mindent összevetve, ezt meg lehet úszni 50 ezer ft ból.. de ez a legolcsóbb megoldás. -
#37215 Hangzásban ENGL E850 a befutó, ~480.000 Ft :D
A Rocktron Velocity-t nézegettem régebben, de ahhoz sem ártana egy csöves előfok. -
Slinky Cyle #37214 Vannak szetereo csöves végfokok.
2x 50W
2x2 végcső -
Slinky Cyle #37213 ez sajnos igaz..
Pedig még a csöves cuccokban van a legkevesebb alkatrész, és a legpuritánabb is.
Pedig a csöves a végállomás.
-
#37212 Csövesben olyan, hogy pénztárca barát nincs :D -
#37211 Tényleg.
Végfok javaslat? Valemennyire pénztárcabarát verziót :D -
#37210 Teszel a csöves végfok elé egy keverőt azon belövöd a két csatorna hangerejét esetleg EQ-ját és kész. -
#37209 Igen ez lenne a lényege, hogy külön variálható a két csatorna. Nemtudom, létezik-e olyan csöves végfok ami külön tudná kezelni a két hangzást. -
#37208 Szerintem nem rossz ötlet a két magnum így ha az egyik a tisztát a másik meg a torzítottat adja akkor egyszerűbb egy hangerőre belőni őket. -
Slinky Cyle #37207 életképesnek tűnik.. de szerintem egy .44 es magnum is elég lenne hozzá..
A felvett hangot, majd még át kell küldeni egy Kefir IR hangláda szimuláción is, hogy tökéletes legyen az eredmény.
Egy csöves végfok szépen megtudná koronázni a rendszert, elvenné azt az enyhe digitális rossz szájízt amit a processzorok generálnak. -
#37206 Hey!
Kipattant a fejemből egy agyszülemény, vélemémnyeket, javaslatokat várnék vele kapcsolatban! Csináltam egy szedett-vedett ábrát, de le is írom a lényeget.
Egy digitális modellezésen alapuló kettős gitárhangzást szeretnék csinálni. Előre lefektetném, hogy tudom, mennyivel jobb a csöves hangzás, de az a pénzügyi lehetőségekhez mérten most még a háttérbe szorul(bár ez sem annyira olcsó). A fő szempont a mobilitás és a széles variálhatóság :)
Első nekifutásra:
A gitárjel egy Electro-Harmonix Switchblade Plus ABY Boxon keresztül "kettéválik", majd egy-egy (szóval kettő :D) Zoom G3 multieffekt processzorba megy. Rendelkezek már egy ilyennel, nagyon kellemeset csalódtam benne hangzást illetően. A két digitális "fej" kiegészíti egymást, variálni lehet a két erősítő modellt, igen kövér hangzást lehet így kihozni, ráadásul egy raklap effektet (6+6 egy időben) tudok velük kis helyen haszálni.
A két processzorból a jel itt megint kettéválna:
A normál kimenet menne egy-egy Electro-Harmonix 44 Magnum pedál végfokba. Kicsi a bors... Onnan pedig egy nagy (vagy kettő kisebb) ládába. Természetesen nem nagykoncertekre tervezve :D
A két effekt két XLR kimenete pedig menne egy analóg keverőbe, ezt mondjuk nem vágom, hogy a mikrofon bemenet XLR csatlakozójára rá tudom-e csatlakoztatni, de szerintem nincsen akadálya. A keverőből menne az egyesített jel felvételre (pl. PC).
Logikus, hogy attól függően, hogy hangládára vagy gépre van kötve a rendszer, variálni kell az effekt ládamodellezési beállításait.
Itt egy kép a dologról, értelem szerűen nem a hardware-ek ki és bemeneti csatlakozójához húztam a kábel jelét, de szerintem érthető :D
Vélemények? :) -
#37205 Jazzből a rock? :D Meg is őrülnék, ha kihallanám belőle. -
Slinky Cyle #37204 jah.. és úgy tudom, hogy a jazz az meg az afrikából behurcolt rabszolgák ős kultur zenéjéből fejlődött ki. Az afrikaiak hozták magukkal a saját zenei alapjukat. -
Slinky Cyle #37203
34 ben milyen jól nyomták az ipart a zenészek..eszméletlen.
Nem hiába mondják, hogy a metál és a rock a Jazz ből fejlődütt ki.
Ahogy így hallgatom, visszaköszönnek a modernebb metál, és hardcore, és rock zene szólói, ütemei, ritmusváltások, a virtuozitás.. Már megvolt minden 100 éve is, csak a "szerszámok" hangszerek cserélődtek, korszerűsödtek.
Nagy bőgő bassz gitárrá változott. Trombiták, fúvosok, vonósok szóló gitárra változott. stb
Az elektromos gitár elég sok mindent le tud fedni, és át is vállalt sok mindent a régmúltból. Legalább olyan sokoldalú az elektromos gitár is mint a zongora.
-
Slinky Cyle #37202 Peavey Vypyr 15, vagy 30
Nézd meg ezt az erősítőt.
Modellezős, de a torzítási szimuláció, analóg benne.. nem program csinálja.
Én most adtam el egyet 25 ért pár hónapja.
Jó tapasztalatom van vele.. elég hangos tud lenni a kis mérete ellenére.
Házhoz ideális.. színpadra nem alkalmas.
Talán kompromisszummal gyakorló terembe ha nincs más, el lehet vinni.
Külön ki hangosítással meg mindenhova tökéletes.
-
Succor #37201 Valaki indul a mostani Jónás Tamás Versenyen?
http://gitarverseny.wordpress.com/
Én gondolkozom rajta :P -
#37200 Backing tracket lehet berakni az erősítőre is, van rajta bemenet.... -
#37199 "Amúgy azt nem tudod normálisan megoldani, hogy guitar rig szóljon az erősítődön" -Remélem azért már kiderült, hogy pont erre hajtok, nem akarok áttérni a guitar linkes megoldásról, mert szeretnék backing track alá játszani, felvenni, meg ilyesmit, akkor meg fölösleges a sok effekt, és szeretném normális hangfalon hallani normális hangerőn mindezt füles helyett. -
#37198 Vox-nál jobb cuccot nem találsz ennyi pénzért(modellezőre gondolok), biztos nem csalódnál benne. Amúgy azt nem tudod normálisan megoldani, hogy guitar rig szóljon az erősítődön, szóval megint csak legjobb megoldás a modellező erősítő lenne amivel mindent tudsz csinálni. -
#37197 Erre bármelyik kis kombó jó amin van mp3/aux bemenet, ha a guitar linkes motyót akarod használni akkor oda kötöd be, ha meg a csak a kombót akkor rendesen a bemenetre. -
#37196 Bocs, Fehércsoki, nem akadékoskodni akartam, és kössz, a segítséget, csak kicsit szétszórt voltam, hogy megfogalmazzam, pontosan mit szeretnék, és miért.
Megpróbálok még1x nekifutni: Főként guitar link + guitar rig-hez kéne valami szobába, ami jól szól, hordozhatóság nem szempont, de nem szeretnék pc és stúdió-hangfalakkal szopni, kombókat meg mégiscsak gitárhoz találták ki, de az effekteket nem használnám ki, viszont jól jönne, ha néha csak úgy rá tudnám dugni közvetlenül is a gitárt, így valami minél egyszerűbb, jó hangzású cucc kéne. -
#37195 En ugy ertettem, hogy a szamitogepre akarja kotni, hogy ne fulessel hasznalja a guitar riget. -
#37194 De miért? A gitár alapból clean ahhoz nem kell erősítőre dugni, szobában gyakorlásra úgy is jó. -
#37193 Kellhet, majd o eldonti, de ha jol ertelmezem, a clean-en lesz a hangsuly. -
#37192 De ebből miért következik az, hogy nem kell neki torzítás? -
#37191 "És főként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni." -
#37190 De guitar rig mellé csak fejhallgatója van, egy olyan erősítő kéne neki amit gép/fejhallgató nélkül tudna használni, nem is értem ezt a logikát, miért ne kéne neki ugyanúgy torzítás? -
#37189 "És főként még mindig guitar rig + guitar linkkel fogom használni."
Akkor szamodra a clean a legfontosabb, minel tisztabb legyen, modellezost venni pazarlas lenne. -
Succor #37188 Szerintem a zene a lényeg, nem a név meg a logó :) -
#37187 Micsoda név meg logó... -
Succor #37186 Ú ezt nem lejátszási listába linkeltem.Mindegy ha valaki kiváncsi utána tud keresni :) -
Succor #37185 Ismerősömék feltörekvő zenekarának nagylemeze(De érdekes mondat :D).
Mindenki nevében nagyon szépen köszönjük a megtekintéseket, és reméljük találtok majd olyan számot ami tetszik :) -
#37184 Nem foglak győzködni, nincs semmi a baj a hangerejével, ha nem tetszik akkor vegyél másikat, de akkor nem tudom miért kérdezted mások véleményét, főleg hogy csak szobába kellene gyakorlásra, nem értem mi a bajod... -
#37183 VOX-on van valami output, amivel ki tudom vezetni nagyobb hangfalra ha olyanom van? -
#37182 VOX többet tud és ugyanennyibe kerül, 3W bőven elég szobába, az is kellően hangos tud lenni. -
#37181 Jó lenne, ha azért kicsit jobban hallanám, mit játszom, mint a laptop-hangszórón. :D -
#37180 esetleg ugyanaz az orange 20W-osban?
Orange Crush PiX CR20L -láttam 26-ért. -
#37179 Akkor szerintem mindenképp Vox MINI3-t vedd meg, 28k de ingyen kiszállítják.(meg erre 2 év gari van)