37982
  • joshua
    20ezer ft-ig terjedő kategóriában van esetleg ennél jobb keménytok egy fender stratonak?
  • MaRee
    Erősítő is kell ám hozzá.
  • Tharus
    Köszönöm a gyors válaszod.
  • Fehercsoki
    Természetesen.
  • Tharus
    Először is tanulni és utána rock és metál zenét szeretnék játszani rajta.
    Ez a gitár jó ezekre a zenei stílusokra?
  • oliwwer
  • Fehercsoki
    Attól függ milyen zenét játszanál, szerintem nagyon jó(sőt azt is megkockáztatnám hogy a legjobb) vétel 40k forint körüli áron az Epiphone Les Paul Special II. Szerintem ennyit minimum érdemes rákölteni, ennél olcsóbban használható hangszert nem igen kapsz.
  • Tharus
    Sziasztok!

Kérdésem az volna, hogy kezdőként milyen elektromos gitárt vegyek, még sosem tanultam gitározni és most szeretnék nagyon megtanulni.
    Köszi a válaszokat.
  • csokalaci
    Egyelőre csak így tudok rögzíteni sajnos. :(
    Amint lesz normálisabb multim / külső hangkártyám / erősítőm & mikrofonom jönnek a minőségibb videók.
  • Hecker007
    A hibákat elnyomja a felvétel minősége :( a hangot valami mikrofon félével kéne rögzíteni vagy kimenetről.
  • csokalaci
    Tudom, sok a hiba, de lusta voltam még egyszer felvenni :(
  • Pistike 007
    Hát, én még nem találkoztam kis hazánkban ilyennel, max ilyen játék kategóriájú gagyi cuccal, de az nem köthető be gépre. Ebayen nézz körül :)
  • Metalmilitiakid
    Kár hogy nem vagyok VIP... Na szóval összehajthatóféle kellene, mert laptoppal lenne használva.
  • Metalmilitiakid
    Tudom nem gitár, de mivel se zongora, se szinti topik nincs igazán élő, így hátha itt tud vki segíteni. Olyan szilikon zongora billentyűzetet keresnék, amit hozzá lehet kapcsolni USB vel számítógéphez és lehet vele pl Synthesia ban játszani. Az se gond, ha magában is tud játszani. Ajándékba lenne, szóval ha tudtok ajánlani valami nem eget verő összegért lévőt, akkor nagyon megköszönném.
  • Hecker007
    Abból jó a mezei műanyag, a legjobb ha úgy van kialakítva hogy a fán kell átfűzni a húrt, de olcsó gitárokon ilyen nem nagyon van, a húrtartó lécet ha fémre cseréled akkor fémesebb hangot kapsz, de nem biztos hogy jobb lesz, lehet inkább ront a helyzeten, oda is csontot érdemes tetetni vagy jó kemény műanyagot.
  • kemotox
    Köszike!
    Én is a csontra tippeltem volna, de csak azért mert annak jobban tetszik a színe.
    És azokat a kis húrtartó tüskéket mire érdemes cserélni? Ha érdemes egyáltalán. Egyszer régen olvastam valahol egy cikket, vagy fórumbejegyzést vagy nemtom mit, egy srác írta hogy az akusztikus basszerén lecserélte ezeket a tüskéket valami bronz vagy réz vagy nemtom milyen cuccra, és sokkal jobb, teltebb hangja lett tőle a cuccnak.
  • MaRee
    Mitől van az, hogy az akusztikus gitáromon a magas e húr, hiába van jól behangolva, szarul hangzik? Ha lefogom valahol akkor jó, de ha pl E minort (bocs de nem tudom a magyar nevüket) játszok akkor full hülye hangja van, teljesen elbssza az egész akkordot.
  • Hecker007
    Szerintem Vintage52 nevű boltba vidd el és kérj egy árajánlatot.
    Csont vagy grafit kérdésre a válasz, hogy szerintem inkább csont egy akusztikus gitárba, a grafit jobban elnyeli a rezgéseket.
  • kemotox
    Ja és természetesen Pestbudán keresem a jó munkát végző, megbízható, olcsó hangszerészt :D
  • kemotox
    Uff!
    Gitárszervizelős-beállítgatós téma. Nem mostanság tervezem mert le vagyok égve, szóval csak érdeklődés.
    Addot egy régi Samick akusztikus cumó. Még jó régen vette nővérem, tudjátok, első gitár, occó cucc. De azért alapvetően nem szar gitár szerintem. Jó öblös telt hangja van, kora nem látszik rajta (nincs ragasztásnál elválás meg ilyenek), bundok jó állapotban, nem ötszáz darabból van összerakva. Szóval egész jóféle, viszont az action (mi ennek a magyar neve?:D) az valami szánalmas. 2mm híján egy centi a távolság a húrok és fogólap között.. Nut meg a híd meg a tüskék persze fostos műanyagok. Na sok szófosás után jöjjön a lényeg:
    Le akarom cserélni a nut/híd/tüskék triumvirátust, meg beállítatni a nyakat. (Meg persze jófélére megcsiszoltatni az új alkatrészeket.)
    Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
    Először is az, hogy hol érdemes ezt megcsináltatni. Legfontosabb az lenne, hogy jól megcsinálják, úgy értem, hogy JÓL, ne valami kókány munka legyen kéremszépen. Meg persze az ár is fontos szempont.
    Szóval itt főleg tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Sok hangszerbolt van ahol foglalkoznak ilyenekkel is, de mindenfélét hallani róluk.
    Második, egyszerűbb kérdés:
    Nut, híd, tüskék - grafit vagy csont? Melyik a jobb? Mi a különbség?

Köszi szépen!
  • norbre
    köszi a választ :)
  • Hecker007
    Ha közvetlen kimenetről hangosítod akkor nem számít hogy hogyan van bemikrofonozva a cucc, meg hogy milyen mikrofonokkal.
    Ilyen célra viszont szerintem untig elég a F212 is, ha kell azt is rá lehet varázsolni egy 4*12-es ládára, elvégre a kombóban ugyanaz az erősítő van mint amit külön fej ként árulnak. Szerintem az meghatározóbb hogy van-e effekt loopja, ugye a chorus, reverb, delay, eq, egyébb tér és modulációs effekteket ide szokták kötni. Meg ha akarod akkor használhatod egy másik végfokkal csak az előfokot belőle.
    A Laney külön kimenete esetleg otthoni felvétel készítésére lehet alkalmas, mondjuk kérdés milyen jelszinten üzemel az a kimenet, de stúdióban jobb mikrofonozni szerintem mint az ilyen kimeneteket használni.
  • norbre
    illetve ha már.. :)
    nincs túl nagy gyakorlatom még erősítők terén, tisztában vagyok vele hogy nem ezek a csúcs, de a büdzsé ennyit enged most.. két kombó között hezitálok jelenleg:
    Laney HCM65R (65W)
    Fender FM 212R (100W)

.. szinte kizárólag fellépéseken használnám (most még) kisebb klubokban, alternatív rockot játszunk, főleg clean meg némi enyhe overdrive van a hangzásban.. eddig kölcsön kombókkal oldottuk meg, mikrofon az erősítő elé és ki volt hangosítva még..

A Laneyt több helyen olvastam megbízhatóbbnak, a Fendernek meg elvileg nagyobb a hangja, de az is sokaknak bevált, volt akinek melegedett de plusz hűtővel áthidalta, volt akinek semmi baja nem volt vele..

A Laney-nek van külön kimenete, hogy nagyobb cuccra is ki lehessen tenni, a Fendernek nincs.. Nem tudom mennyire számít h egy erősítő mikrofonnal van tovább hangosítva, vagy saját kimenetről?

van valakinek építő javaslata, véleménye?

köszi

köszi :)
  • norbre
    köszi
  • csokalaci
    Pontosan.
  • norbre
    vagyis ha jól értem az effekt pedálomat nem a gitár és az erősítő közé iktatom be, hanem a gitárt bedugom az inputba, az effektet meg külön a PRE OUT és a PWR IN "közé"?
  • csokalaci
    Ahogy utánaolvastam az az effectloop lesz.
    PRE OUT ( Preamp Out ) megy az első effektbe (input) a sorban és a PWR IN ( Power Amp In ) megy az utolsó effekt outputjába.
  • norbre
    sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni.. gitárkombó vásárlás előtt állok, és elvileg holnap nézek meg egy Fender FM 212R-t, de van rajta kér jack amit nem találok mire jó, a manuálból se igazán értem:
    - PRE OUT
    - PWR IN

köszi

• Hecker007
    Nagyon befolyásolja, EL34, 6L6 ég és föld a különbség köztük. Ez a két legelterjetebb is egyébként.
  • Pistike 007
    Á valóban :D

Pont jó lenne a dupla hangzáshoz, ha jól értelmeztem külön-külön lehet használni a két csatornát.
    Akkor most jön a gyűjtögetős rész.

Amúgy, ha (akár előfokban, akár végfokban) csöveket cserél az ember (pl más típusú csőre), azzal nagyban lehet változtatni a hangzáson, vagy csak minimálisan befolyásolja?
  • Hecker007
    A 9100 az 2*50W a 9200 az 2*100W.
  • Pistike 007
    Itt a 9100-as. Mi a különbség a kettő között?
  • Hecker007
    Az király, én is ilyet szeretnék majd egyszer a HD500-hoz :D
  • Pistike 007
    Ez? :D
  • Pistike 007
    Nuendo 4 - EZDrummer plugin, meg tudom hallgatni a dob mintákat, ám mikor áthúzom a MIDI sávra, hogy összerakhassak valamit, már nem játsza le. Mást pl. importált audio-t lejátszik.

Valakinek ötlet? Ti olyan okosak vagytok :D
  • Slinky Cyle
    egyébként annyira egyszerűek a csöves kapcsolások, hogy a mai modern csöves erősítőkben is sokkal bonyolultabb és már több alkatrészt használnak fel a különféle kapcsoló relék-kapcsolható ellenállások vezérlésére mint maga a csöves kapcsoláshoz.

Egy 100 x os erősítésű csöves áramkör ezekből az elemekből áll csupán.

Egy pár száz voltos DC anódfeszültség.
    Egy anódellenállás. 100 k körül.
    Maga a cső, aminek a rácsára közvetlenül rákötheted a bemeneti jelet.
    Egy katód ellenállás. 820 ohm , pl a marshallban
    Az anód ellenállás és a cső közé egy lecsatoló kondenzátor ami lecsatolja az anódról a 100 szoros erősített jelet.

A legegyszerűbb erősítő áramkör ami létezik..a csöves.
    A legkevesebb alkatrészen megy át a jel.. és a legkevésbé szenved torzulást.
    Túlvezérléssel meg egy természetes módon torzul amit a fül számára is kellemes hallgatni.

• Slinky Cyle
    Nem kell félni a használt csöves dolgoktól.. Ezek örök darabok.
    A vaterán is vannak sok évtizedes csöves rádiók, erősítők, amik a mai napig is működnek.

Ami baja lehet a csöves cuccoknak, az a csövek kimennek, fűtés elég, vagy anód plate szarrá ég... ezeket könnyen lehet cserélni és időnként kell is.
    A kimenő trafó, vagy táp trafó kimegy.. ezt azonnal észre lehet venni.. nem működik a cucc.
    A többi dolog nem nagyon szokott tönkre menni benne, ha mégis, az alkatrészek hozzá, kondik, ellenálások, pár ft os alkatrészek, és a régebbi szakik nagyon olcsón megtudják csinálni.

Ha ma megveszel egy csöves darabot, talán még az unokáid is tudják majd használni.
  • Pistike 007
    Igen igen! A használt csöves cucctól mindig tartottam egy picit :D
  • AtomHeart
    Mesa Boogie 50/50 link :D
  • Succor
    Ez ilyen :S
    Egyszer kaptunk 140 ezres bónuszt, erre meghalt a kocsi :D
    Volt nincs :P