Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dehát akkoriban nem is volt túl nagy választék erõsítõ téren.
Volt vox, Fender, Marshall, meg egy két említésre sem méltó próbálkozás amik elhaltak. Nem volt nehéz akkoriban újat alkotni.
Késõbb bejött a Hiwatt, Dr. Z, kis Gibson kombók..
majd berobbant egy csomó új márka, amik egymást másolták.
Nagy névre nincs értelme törekedni... arról már lekéstem.
Kb olyan 100 ezer Ft körül van az anyag költség.. már csak össze kell szerelni a dolgokat, és valamennyi árréssel el is lehetne adni szerintem.
Szerintem az, hogy 4 különféle legendás Marshall erõsítõ áramkörének pontos reprodukcióját építeném meg.. amik átkapcsolhatóak egymásba.
Tehát nem arról van szó, hogy utánozom a hangzást, vagy modellezem..
Hanem, hogy 100% ban ugyan az az áramkör, és ugyan az a hangzás.
Még arra is figyelek, hogy az eredeti Mustár kondenzátorokat használjam fel. Amiknek különleges hangja van..a vintage plexi érában használták ezeket a kondikat. Az ellenállásokra nem nagyon kell figyelni, azoknak nincs saját hangjuk, max termális zajuk. De majd olyan huzal ellenállásokat használok majd amiknek van egy kis saját induktivitásuk, és ezért elnyomják a magas frekvenciás zajokat, sistergést.
Tehát 4 féle marshall erõsítõ egyben, plusz még rakok bele két-két gain erõsítõ fokozatot hogy fel lehessen boostolni Hi-Gainba az erõsítõt.
Kettõt a normal, és kettõt a Lead csatornához..
Ebben az elrendezésben gyakorlatilag két pream hajtja meg a végcsöveket.. ettõl az együtt mûködõ két erõsítõ fokozat szerintem nagyon vastag hangot fog majd produkálni.
Nemsokára elkezdem építeni.. most még a tervezésnél vagyok, hogy mi hogy legyen pontosan és hogy milyen alkatrészeket kellenek majd.
NOS Mustard kapacitorokat sem könnyû szerezni =(
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
szerintetek lenne értelme olyan marshall copy erõsítõt házilag gyártani ami kapcsolható
1987 super lead
1986 super bass
1959 JMP (Randy Rhoads) és
2203 master volume jmp között.. ez az áramkör van a jcm800 asokban is
ezeknek az áramköre nagyon hasonló.. pár kapcsolóval, könnyen átkapcsolhatóak egymásba..
Lehetne csinálni olyat, hogy egy erõsítõ tartalmazza mind a 4 különféle
legendás hangzást.
$1000 dollár körül vannak ilyen marshall másolatok az ebayen..
szerintetek lenne rá igény?
nagyonmax 30-at adnék ki akusztikért, mert annyit nemhasználom, de azért amikor használom, jólenne, ha nem füzifán játszanék 😄
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Most ugyanez 55 a legolcsóbb helyen....kemény
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Nem kell egy martin szintûnek lennie, deazért a csont cuccokkal meg egy jó húrkészlettel lehet egész fasza gitárt csinálni szerintem ezekbõl is...
Persze lényeg legyen hogy ha lehet azért a nyaka ne legyen nagyon elmenve
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/188769/elado-soundstation-elektroakusztikus-gitar
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/131918/elado-santander-akusztikus-gitar
Ezeket néztem, kell egy cutaway akusztik, de olyan 20nál nagyon többet nem szánnék rá, mondjuk a húrláb, húrvezetõ meg a tüskék egybõl ugranának le róla a húrokkal együtt, van itthon egy szett csont cuccom rá.
Nem feltétlen kell elektroakusztik, akusztikusan szóljon viszonylag jól az árához, megpersze ne legyen szanaszét a nyaka. Ha kell egy picit finomítani a bundokon, azsem gáz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Mindenesetre ha behringert akarnal venni, nekem van egy elado hasznalt 8khuf-ert! <#wave>#wave>
http://facebook.com/musicleander
Ha vki erre tud megoldást, az ne tartsa magába!
"...át sem tudom vezetni, h. a laptop hangszóróján adja ki a hangot..."
Ezt el is felejtettem megkérdezni, tök jó hogy leírtad!
Csak ennyire tudok reagálni, nekem se macbookom, se ezerféle jelerõsségû gitárom, meg ilyesmik..
Általános megítélés szerint remek kis cucc, szal nagyon félre nem lõhetsz.
Igazából a cél csak szimplán zenélgetés lenne, felvételre van itthon normális hangkártyám, viszont amikor ingázok a fõsuli meg a zenesuli között, jó lenne valami ilyesmi gyakorolni. Nincsenek nagy elvárásaim, macbook pro-val használnám, abban a Logic-nak elég jó erõsítõ modelljei vannak, szóval ideálisabb lenne egy olyan eszköz, ami nem akar fölöslegesen egy "vacak" erõsítõ-modellezõ programot rám erõltetni. Fejhallgató kimenet se muszáj, a laptopon úgyis van, vagyis minél egyszerûbb konstrukció/kompaktabb, minél kevesebb "felesleges" softwarerel a mûködéséhez, annál jobb. Ja, meg az némi elõny, ha valamelyik esetleg kevésbé hajlamos szívni az aksit. És "of korz" ne recsegjen normál hangerõn fejhallgatóval használva. Igazából ahogy néztem, árban pár ezer forint különbség van közöttük, de ha ezen a pár ezren lényegesen nagyobb minõségbeli ugrás múlik, akkor belefér a drágább is a költségvetésbe. Szóval ha van valakinek tapasztalata bármilyen ilyesféle termékkel, az ne habozzon megosztani! Thx elõre is!
Egy valami viszont szemet szúrt az ilyen eszközökön: eddig az összes interface, amivel dolgom volt, hozzárendelt gain-potit vagy csúszkát a bemenetkhez állítási lehetõséggel, és ahogy néztem, eléggé különböznek a gitárjaim jelszintje, szal valszeg nem véletlenül van ez így kitalálva... Ezeknél a guitar link-eknél viszont nincs ilyen (oké, a Behringeren van egy lo-hi kapcsoló állítási lehetõségként, de ez se sokkal több a semminél), akkor ezek az eszközök belövik szofware-esen a jelszintet automatikusan maguktól?
Eddig az Alesis felé húz a szívem, de csak kizárólag azért, mert a Behringer mint márkanév tapasztalataim szerint nem a minõség szinonimája az általános termékpalettát tekintve... ergo meggyõzhetõ vagyok.
Vagy van itt olyan akinek már volt dolga vele, esetleg van neki?
http://www.tenke.hu
Nos, foglalkoztat egy dolog már jó ideje ami nem hagy nyugodni, ezért is írok rá a topikra.
A sustainer elektronika. Valószínûleg elõttem is sokan megkérdezték, de itthon hozzá lehet jutni valahogy? Akár gitárból kimûteni.
A mûködési elvét értem, azon is gondolkodtam már hogy házilag összehozok valamit, csak sajnálom szétbarmolni feleslegesen a gitár testet.
Teljes Napok csak azzal teltek hogy jól fogjam le az akkordokat, stb.
Nem guitar Proból hanem csak Tabról, Papíron.
vettem minden félét, e34l, 6ca7, 6l6gc, tungsol reissue 6550, 5u4g dióda, 54z dióda.. meg még pár dolgot az elõfokba is..
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Am elég tré, hogy még fix bõrkeményedéssel is tud fájni, ha sokat nyúzom a gitárt. :/
igy mas megoldast nem tudok.. vagy nagyon dragan besszereltetni egy simaba egy aktiv hangszedot de arra nincs pinzem😊
koszi a helpet meg egyszer
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)