Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általában nem acélból, hanem puhább fémbõl vannak.
Kell hozzá, festékboltból maszkoló szalag, és vizes csiszolópapír.
Egy közepes durvább és a legfinomabb ami létezik.
A bundok között ki kell maszkolni a fát.. úgy hogy csak a bundok látszódjanak a nyakból, minden mást a csiszolandó terület körül maszkoló szalag fedje.
Majd szépen fel le csiszolod a durvább papírral gyengén, egyenletesen.
Majd a legfinomabb papírral meg készre csiszolod, szintén gyengén.
Ezt követõen vagy fémdrótkóccal (mosogató kellék) vagy bõrszíjjal tükörsimára polírozod..
Érdemes a környezetét is hozzácsiszolni, hogy minden egy szintben legyen.
Kell hozzá tapéta vágó pengekészlet, amit fret rockernek lehet használni.
Utóbbi idõben vettem észre, hogy hajlításoknál megakad a húr, olyan, mint ha a bundokon barázdák lennének, amiben elakad.
Ez betudható a húrok elhasználódásának, vagy a bundokon kell csiszolni?
Ha a második, azt meg tudom oldani házilag, és ha igen, akkor pontosan mi kell hozzá?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Szeretem a cicákat
Komolyra forditva a szot, nem lesz abszolut semmit gond, en a felso ket hurt szoktam a leggyakrabban cserelni, miattuk nem veszek egy uj elixir nanoweb szettet...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
vettem most egy ernie ball cobalt slinky szettet, de 32es A elszakadt rögtön. hétfõig nem tudok beszerezni ilyet, viszont van itthon ugyanilyen vastagságú elixir húr. Szabad ilyenkor rátenni a másikat, vagy okozhat valami gubancot, vagy szimplán csak szr lesz a hangzása?
köszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
mert ha túl kicsi.. olyan történhet, hogy tolod be a hangot a csõbe.. közben a buffer megteleik, de a gép meg még nem vette ki az adatokat belõle a másik oldalon, és olyankor az adatok kiesnek a másik végén, feldolgozatlanul.. és ezért a hang adatok egy rész elveszik, ami ilyen kattogás... zizis hangot eredményez.. ugrál össze vissza..szaggat
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ezt úgy képzeld el mint egy két végû zsák.. egy csõ
te az egyik oldalán beletolod az anyagot, a saját ütemedben.. ritmusodban
a másik oldalán meg a gép szedegeti ki és dolgozza fel, szintén a saját ütemében
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
15 körül már minden fasza..
nem is a leginkább a pengetéssel van baj, hanem ahogy érzed a gitárt ahogy rezonál, meg reagál.. és valahogy külön fázisban hallod a hangot mellé.. furcsa.
mondjuk azért kíváncsi lennék a behringer és e közötti különbségre.. össze lehetne valahogy hozni egy tesztet? (persze ha nem probléma)
No mindegy, abszolut megertem es nem itelem el, hogy egyesek idegenkednek a hasznalt dolgoktol...
másik kérdés, hátha van itt valaki aki már próbálkozott ezzel.. Androidos telefonon (Samu S Andvance) szeretnék felvételesdivel próbálkozni (laptop nincs és jól jönne mikor pár napig nem otthon vagyok).. láttam hogy van pár multitrack-es app és valahogy meg kéne oldani hogy a fülesen halljam a lejátszást, közben a mic bemeneten meg a gitár "menjen be".. egyenlõre nem mertem barkácsolni mert nem értek ennyire az elektronikához és nem akartam széttolni a telefont.. van valakinek tippje, tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
szeretnék valami külsõ hangkártyát venni PC-hez amivel kis latencyvel lehet felvenni gépen zenéket (cubase-el pl).. volt itt korábban eszmecsere errõl (valami 10e huf körüli cucc volt amit valaki ajánlott ha jól emlékszem) de nem találom a keresõvel :/
tud ebben segíteni valaki, mit, hogy érdemes stb?
köszi
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Inkább egy jcm 800 as 2203 kopit csinálj.. annak jobb a hangja is, és egyszerû megépíteni is.
nálam a jcm 2000 es doboza megvan 4 centi vastag is
elég masszív egy szerkezet ez a marshall.. elpusztíthatatlan.
Jim bácsi úgy tûnik a piramisokkal akart versenyezni mikor az erõsítõit tervezte.
Igazából, csak a szürõ elkók azok amik kiszáradhatnak az idõ folyamával.. mondjuk olyan 30 évenként egyszer érdemes kicserélni õket, de az meg nem szól bele a hangzásba.
Más baja nem nagyon lehet ezeknek a fejeknek.. még azokkal a hatalmas 6550 es csövekkel is mennek, amik majd duplája áramot esznek mint az el34 ek.
Csak a fa doboz kell... a bõr borítást, huzatot felrakom én rá.
1987 és 1959 super lead áramkörök között a különbség csupán egy katód bypass kondi értéke.. ezt egy utas kapcsolóval meg is tudum oldani..
De a 2203 áramkörben elég sok az eltérés.. azt nehéz lesz relék nélkül megoldani azt hiszem.. =(
Figyi.. nem kell minden áron párba válogatott csöveket venned.
Teljesen felesleges.. nem hifi használatra veszed.. és a csövek használatuk során úgy is elcsúsznak az értékeik.. bias stb..
Spórolhatsz mindenen..csak a kimenõre figyelj, hogy az jó féle legyen..
mert ha az szar.. akkor az egész szar lesz.
Kíváncsi vagyok amit tervezel az hogy fog szólni, azt szívesen meghallgatnám majd élõben 😄
Egy multiméter biztos kelleni fog..
Kimenõ trafót muszáj normálisat venni.
Hálózatit meg érdemes szakemberrel tekercseltetni.. aki olcsón megtudja csinálni.
2 szekunderbõl meg lehet csinálni. Egy 6.3 V fûtésnek.
Meg nagy feszültségû az anódnak. Abból jön le a bias áramkör is.
Én a helyedben Rack fiókba építeném.
Kb a fiók 10 ezer ft..
A hálózati trafó, kijön 10-15 ezerbõl, ha találsz egy jó helyet
A kimenõk azok drágák lesznek.. De majd utána kérdezek a hangmester forumon, van ott egy két arc akik foglalkoznak kimenõk tekerésével is.
Megkérdezem még Mákost is.
Amit tudsz alkatrészeket vedd meg olcsón valamely elektronikai boltban.
Amit tudsz csinálj meg magad.. ha lehetséges.
A különlegesebb dolgokat, mint nagy feszültségû elkók, csatoló kondik, vedd meg speciális boltban mint..
http://www.etronic-parts.com/
http://www.banzaimusic.com/
Neked nincs véletlen hozzá valami?
Azért mert egy kondi hatását még nem igen lehet hallani, de ha már több ilyen kondin megy át a jel mint a marshallokban, a hatások összeadódnak és az már nagyon jót tesz a hangnak.
Van már kapcsolási rajzod a végfokhoz?
Majd rápillantanék ha megvagy vele.. hátha tudok hozzászólni.
Kelleni fog legalább 4 kimenõ csõ, 2 ecc83 a fázisfordításhoz, és még egy az elõerõsítéshez.. de az lehet ecc81 is
A két kimenõ trafó, meg a hálózati lesznek a legdrágábbak.
A kimenõket honnan akarod megvenni? Figyelj oda a kimenõk primer ellenállására, hogy passzoljanak a power csövekhez amiket bele akarsz tenni.
Van pár csöves tv-bõl és rádióból való ellenállásom én azokat akarom majd felhasználni a többi részhez és hardwiredben akarom építeni az elsõ csöves szerkezetem. Ami úgy néz ki hogy egy 50/50-es stereo végfok lesz a HD500-hoz.
De a legfontosabb, hogy mar vegre dobj is ossze egy mukodo erositot, mert evek ota hajtogatod, hogy mi mindent lehetne epiteni... <#nezze>#nezze>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h