37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#37298 Miért lenne hülyeség? Hallottál már modellezősön tényleg tiszta csatornát? Az összes valami más erősítőről próbálja modellezni a tisztát ráadásul még egy kis kórus vagy reverb is érezhető nagyon soknak az elvileg tiszta csatornáján. Persze van olyan amin van tényleg teljesen natúr tiszta hang, de az elég ritka. -
#37297 Nagyon buta dolog nem modellezős erősítőt venni szerintem... Az meg egyenesen hülyeség, hogy nincs rendes tiszta csatorna a modellező erősítőkön... -
Gvik #37296 Például. Annyi a lényeg, hogy ne modellezős legyen.(De igazából minden gyártónak "egyéni" hangzása van tiszta csatornán is, csak ott nem annyira szembetűnőek a jellegzetességbeli körülmények, mint a torzított csatornán. Tiszta csatorna tekintetében asszem a Roland jazz chorus-a, illetve a Fender Reverb-szériái számítanak/számítottak "ipari sztenderdenek".) -
#37295 Nem minden esetben, hoztam már úgy gitárt a boltból hogy semmit nem kellett vele csinálni, pedig előttem bontották ki. De volt olyan drágább darab is hogy egy hetes szenvedés után se tudták normálisan beállítani az rajtuk is ragadt. -
#37294 Új hangszer esetében 100%, hogy a bundokat is meg kell csinálni.(ha 600ks gitár akkor talán nem) -
#37293 Köszönöm a kommentet, ilyen erősítő lehet akár Marshallék családjából egy kombó pl? -
#37292 7k-ért mindent megcsináltak Debrecenben, ráadásul sürgősbe kellett, beállították a nyakat, a húrmagasságot, oktávot + a húrozás. Bundokhoz nem kellett nyúlni tekintve hogy új hangszerről volt szó a hangszedőkhöz meg nekem ne nyúljon senki azt majd beállítom úgy hogy nekem jó legyen :D -
#37291 Emberek olyat kitaláltam, beszarás! :D
Nagyon imádom az ilyen hippis drogos pszihedelikus rajzos dolgokat, pl Eric Clapton néhai SG-je baromira bejön. Valami hasonlót szeretnék én is, de baromira nem értek a gitárfestéshez, pénzem se lenne rá nagyon, türelmem se, és hát arra gondoltam, hogy.
Mi lenne, ha lakkfilccel vagy alkoholos filccel rajzolok rá szépséges mintát, amilyet szeretnék, aztán lefújnám valami lakkal azt cső? Van ennek értelme, vagy csak hirtelen felindulásból tűnik ez zseniális ötletnek?:D
Ha valaki csinált már ilyesmit, vagy legalább a festéshez ért valamennyire az elmondhatná a véleményét, meg tanácsot is adhatna, köszike. -
#37290 Most hogy így leírtál mindent, mindent szokott csinálni. Kivéve bund fenés, ami csak ritkán, de akkor ugyanennyiért. Mondjuk az igaz, hogy másnak nem tudom mennyiért csinálja, én amióta az eszemet tudom hozzá járok és így mindig nagyon baráti árat szab. De ennek örülök:D -
#37289 Én ezeket 8 ezerért csináltattam meg :) -
Gvik #37288 Hát ez eléggé összetett probléma. A modellezős erősítőknek általában az alap "tiszta" csatornája is erősen színezett, mert az is modellezik valamiről (nekem is van line6-em és fényévekkel más hangja van tisztán, mint a másik Roland erősítőmön, vagy a hangkártyámon). Ott van a terem akusztikája, ami szintén befolyásolja amit hallasz az erősítő szempontjából, ez ugye fülhallgatónál ki van lőve nagyrészt. A pedál felől meg a fej-/füllhallgató, más modellekkel nagyon mást hangzást kapsz ott is. Ha a pedálban van előerősítő, akkor legegyszerűbben szerintem egy végerősítős monitorhangfallal érheted el a pedál kihangosítását, ha pedig nincs előerősítő a pedálban, akkor egy nem modellezős gitárerősítő tiszta csatornájába való bekötésével. -
#37287 Sziasztok
Adott egy Line6 Pod XT live multieffekt és egy Line6 Spider III 120w kombó.
Problémám az, hogy amit a pedálból közvetlenül a fejhallgatóba hallok messze más mint ami a kombón kijön, a kombón sokkal tompább a hang, hiába állítgattam. Az erősítőn alap clean beállításon van, minden drive, reverb stb.. nélkül. Sajnos simán hangáteresztést nem tud.
Utána olvasgattam, hogy a modellezős erősítők nem nagyon jönnek ki a pedálokkal.
Mit ajánlotok, mivel tudnám azt hallani amit a pedál produkál közvetlen?
Előre is köszi a segítséget. -
#37286 Amit te írtál arra kb korrekt a 4k, bund fenés megdobja az árat. -
#37285 Én a 10kt kb erre mondtam(tudtommal nagyjából ez a teljes beállítás):
-nyak görbület beállítás
-bund fenés
-húrmagasság beállítása
-oktávtisztaság beállítása(és természetesen pontos hangolás)
-fogólap tisztítás
-gitár teljes átnézése(legutolsó csavarig)
-nut tapadás csökkentés
-pickup magasság beállítása -
#37284 Nyak beállítás, húrmagasság, finomhangolás, ha esetleg valami gáz van az elektronikával (nyilván ha cserélni kell vmit az plusz pénz) vagy recseg azt is megcsinálja. Kb. -
#37283 Jó de pontosan mit csinálnak 4k-ért? -
#37282 Nekem kaposváron 4ért beállítják a fender stratomat, húrt azt mindig én viszek. A 10k-t nagyon sokallnám ezután:D -
#37281 Az nagyon olcsó, ebben mi volt benne és melyik városban csinálták? -
#37280 10k? jó drágán dolgoznak, nekem a floydos gitárt 7k-ért csinálták úgy hogy ők adták a húrt is. -
#37279 Ez nagyon messze van a metáltól.
#37277 Teljes beállítás 10k körül van, ha te viszed a húrkészletet. -
#37278 színvonalas modern metál, gratulálok:) még több ilyen kéne, és nem csak mo-n! -
#37277 hát kurvajó valóban, ismerősöm kért meg hogy nézzek már rá, de ezt így vihetem neki majd újrahúroztatni + nyakat beállíttatni hangszerészhez. az kb. mennyibe kerül így? (húrkészlet nélkül) -
bcrics #37276 Egy kis Greensleeves:
http://www.youtube.com/watch?v=eohvMWb8ROs&feature=youtu.be -
#37275 sziasztok..
tudom h nem teljeeen temaba vag, de gondolom sokaknak van tapasztalata a temaban..
Fejhallgatot szeretnek venni otthoni gyakorlashoz, hazi felvetelek keszitesehez.. 10e ft van ra
Orommel veszek minden javaslatot, tapasztalatot..
koszi -
#37274 Emu 1212m jó árasítva használtan: guitar shop link.
Én kihagyom, de hátha érdekel valakit. -
Gvik #37273 Nagyon profi, rengeteget fejlődtetek mind hangszerelési, mind énekesi, mind studiótechnikai szempontból. Nagyon tetszik, hogy minden hangszernek vannak kis kiállásai, díszítései, válaszolgatnak egymásra a témák, a keverés is teljesen jó, nem nyomja el egyik sáv sem a másikat, szépen egymásra épülnek, itt már tényleg nem tudok semmibe belekötni (na jó, az ének lehetne néhol kicsit dallamosabb, de ez szerintem inkább csak egyéni ízlés kérdése nálam). Ami kettő pers körül kezdődik az a perkás rész, az is nagyon jól bele lett építve, gitárszóló, basszusgroove, fokozás, egyszerűen pazar, csak kár hogy ez az egy szám van, mert így hamar megunom a replay-t. Instant like. -
Verseghy #37272 Minden évben untatlak titeket az új számainkkal, mert mindig jó tanácsokat írtok ide, ezért ez most sem lesz másképp:)
FB: Baby on the Woods
-
#37271 Honlapjukon található hangminták alapján semmi különös, szvsz az ártól függ hogy megéri-e. -
#37270 Én próbáltam őket, nagyon bejöttek, csak ajánlani tudom.
Pár referencia felvétel:
-
#37269 Valakinek a magyar vonatkozású Silverblade erősítőkről tapasztalat? -
#37268 mekkora gyökréség ilyen szar tüskékkel rögzíteni a húrokat.. -
Gvik #37267 Vagy nyúlj be a hanglyukon keresztül, és alulról nyomd kifelé, másik kezeddel viszont nyomd a fedlapot a húrláb körül, nehogy elengedjen a ragasztása! -
#37266 Ha le van lazítva a húr és úgy nem akar kijönni a tüske akkor próbáld megcsavarni egy kicsit jobbra balra a tüskét és ha az megy akkor utána könnyen ki kéne jönnie. -
#37265 fasza. nekem sikerült beletörni a fejét.
úgylátszik karácsonyra húroznom és nyakat beállíttatnom kell majd :D -
#37264 Ilyen is van: link -
#37263 " levenni sem tudom róla azokat a gombokat, menetesek? "
Azok tuskek, ha jol emlekszem, nem hurlabak. Ki kell huzni oket a testtol tavolodva. Altalaban hurtekerokkel ki lehet oket fesziteni, pl. ezzel: link
A jobb also sarkan van az a bevagas, azt rahuzod a tuskere es felfele feszited. -
#37262 ilyen johnson akusztikus gitárt hogy lehet újrahúrozni? a húrlábakon nem lehet "átdugni", levenni sem tudom róla azokat a gombokat, menetesek? vagy oda lennének ragasztva? -
Succor #37261 Eladóak nálam kitűnő állapotban a következők:
-Cort Z44 AW 6 húros elektromos gitár
-Peavey 6505+ 112 Full csöves Gitárkombó lábkapcsolójával
-Behringer MIC 200-as csöves előfok
Ha érdekel valami, írj üzenetet -
Gvik #37260 Csak tárolásra kell? Ha védelemre mész, szerintem sokkal inkább egy vastagszivacsos puhatok, vagy vannak olyan puha tokok, aminek van ilyen belső merevítése a szivacs mellett, rockbag-ből láttam ilyet asszem (ha jól rémlik "rockcase" néven futott, bár az klasszikus gitárhoz volt, nem tudom elektromoshoz is van-e, vagy hogy gyártják-e még egyáltalán (thomann.de szerint igen, de hogy itthon is kapható-e, az rejtély...).
Azért mondom csak, mert nemrég én is kemény tokot vettem az egyik gitáromnak, ugyanebből az üzletből, egy ilyet , rákérdeztem, hogy nem lötyög, nem csúszkál-e benne a gitár, válaszba írták, hogy van ilyen típusú gitárjuk az üzletbe, belepróbálták, nem lötyög, nem csúszkál. Ok, megrendeltem, megérkezett, gitár bele, persze lötyög, csúszkál... Szóval vettem még 2 négyzetméter akusztikai szivacsot, amiből vágtam bele bélést, mert őszintén szólva a benne lévő szivacs bélés nagyon vékony, oldalt úgy ahogy elfogadható, de ami a két fedlap belsejében van, az vicc, kb egy normális puha tok szivacsozásának harmada-negyede vastagságban.
Ha mégis a kemény tok marad, arra figyelj, hogy ne állítsd az élére, vagy ha igen, akkor azért kézzel/lábbal mindig tartsad, vagy támaszd meg valamivel, mert hajlamos eldőlni, az enyémmel már megesett, áldom az istent, hogy raktam bele plusz bélést, mert szerintem komoly baja lett volna a hangszeremnek. Illetve ha megrendeled, és te is kevésnek találod a bélést, írj rám privit, találtam egy céget, ahol jóval olcsóbban árulnak akusztikai szivacsot (ők ajánlották bélésnek), mint a magyar net nagy részén! -
#37259 Szerintem max használtan.