Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A bundokon keletkeznek idõvel barázdák, ha nem kemény acélból vannak.
Általában nem acélból, hanem puhább fémbõl vannak.

Kell hozzá, festékboltból maszkoló szalag, és vizes csiszolópapír.
Egy közepes durvább és a legfinomabb ami létezik.

A bundok között ki kell maszkolni a fát.. úgy hogy csak a bundok látszódjanak a nyakból, minden mást a csiszolandó terület körül maszkoló szalag fedje.

Majd szépen fel le csiszolod a durvább papírral gyengén, egyenletesen.
Majd a legfinomabb papírral meg készre csiszolod, szintén gyengén.

Ezt követõen vagy fémdrótkóccal (mosogató kellék) vagy bõrszíjjal tükörsimára polírozod..
Érdemes a környezetét is hozzácsiszolni, hogy minden egy szintben legyen.

Kell hozzá tapéta vágó pengekészlet, amit fret rockernek lehet használni.

sz4bolcs
halp!

Utóbbi idõben vettem észre, hogy hajlításoknál megakad a húr, olyan, mint ha a bundokon barázdák lennének, amiben elakad.
Ez betudható a húrok elhasználódásának, vagy a bundokon kell csiszolni?
Ha a második, azt meg tudom oldani házilag, és ha igen, akkor pontosan mi kell hozzá?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

szép gitár

Szeretem a cicákat

AtomHeart
Ha megpendited a kevert hurszettel, keletkezik egy hatalmas fekete lyuk ami mindent magabaszippant, mindmeghalunk. :S

Komolyra forditva a szot, nem lesz abszolut semmit gond, en a felso ket hurt szoktam a leggyakrabban cserelni, miattuk nem veszek egy uj elixir nanoweb szettet...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

szerk: 36os A-m van itthon, így módosul a kérdés

mi történik ha elektromos gitárra 2különbözõ márkájú húrt teszek?
vettem most egy ernie ball cobalt slinky szettet, de 32es A elszakadt rögtön. hétfõig nem tudok beszerezni ilyet, viszont van itthon ugyanilyen vastagságú elixir húr. Szabad ilyenkor rátenni a másikat, vagy okozhat valami gubancot, vagy szimplán csak szr lesz a hangzása?
köszi

Yoghurt
Köszi!

kemotox
lábtartó/combtámasz
dikk1
dikk2
hirtelen ezeket találtam de persze biztos lehet kapni több helyen is

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Yoghurt
Amazonon: Giutar support

Yoghurt
Valakinek van ötlete, mi lehet ez magyarul, esetleg hol kapható?

Guitar Leg Rest

norbre
áháá.. köszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

ha túl kicsi a buffer mérete..az rossz a hangminõségre..
mert ha túl kicsi.. olyan történhet, hogy tolod be a hangot a csõbe.. közben a buffer megteleik, de a gép meg még nem vette ki az adatokat belõle a másik oldalon, és olyankor az adatok kiesnek a másik végén, feldolgozatlanul.. és ezért a hang adatok egy rész elveszik, ami ilyen kattogás... zizis hangot eredményez.. ugrál össze vissza..szaggat

norbre
akkor latency szempontjából gondolom jobb ha minél kisebb a buffer mérete(?) .. befojásol ez valamit még? mert hangminõségben nem hallok változást mondjuk a 128 meg 512 között

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

a buffer mérete..
ezt úgy képzeld el mint egy két végû zsák.. egy csõ
te az egyik oldalán beletolod az anyagot, a saját ütemedben.. ritmusodban
a másik oldalán meg a gép szedegeti ki és dolgozza fel, szintén a saját ütemében

norbre
még egy kérdés.. sikerült letolni a latency-t 11ms-re úgy ha az Aiso buffer size-t letolom 128-ra.. igazából nem vágom hogy ez mi, tudja valaki hoyg ez milyen érték?

norbre
a PC hangkártyájával botrányos volt.. van egy SB live 24bit kártyám is, de azzal se tudtam még csak a közelébe se menni annak amit most ezzel elérek.. (AMD 64 X2 Dual Core 5200+ 2,6GHz, 3GB RAM)

Mersant
a PC hangkarijaval nem probaltad? en audigy 4-el hasznalom line in-en, 4ms a latency. jobb mint az USB-s cuccok.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

20 ms felett egy idõ után olyan érzésed lesz, hogy valami nem stimmel..
15 körül már minden fasza..

nem is a leginkább a pengetéssel van baj, hanem ahogy érzed a gitárt ahogy rezonál, meg reagál.. és valahogy külön fázisban hallod a hangot mellé.. furcsa.

norbre
érthetõ.. akkor ennyi 😉

AtomHeart
Ha megveszed, igen, ha nem, sajnos nem er meg nekem semennyi faradozast...

norbre
igazából csak a latency különbség érdekelne.. nyilván ennek is akkor van értelme ha nem kell átutazni a fél világon 😊

Fehercsoki
Ha neked jó a mostani, és már úgyis megvetted akkor fölösleges tesztelni szerintem.

norbre
nem a használt dolog miatt (bár ott valóban a "garancia" érvényesítés kicsit macerás már), hanem mert már megvettem 😊

mondjuk azért kíváncsi lennék a behringer és e közötti különbségre.. össze lehetne valahogy hozni egy tesztet? (persze ha nem probléma)

AtomHeart
Persze, hogy szerintuk jobb vetel a termek, ami epp raktaron van, mint egy masik, ami nincs, es beszerezheto mashonnan... <#fogmosas> Halvany emlekeim szerint meg a kinai behringer masolataimmal is kisebb latencyt ertem el.

No mindegy, abszolut megertem es nem itelem el, hogy egyesek idegenkednek a hasznalt dolgoktol...

norbre
ezen én is filóztam, de max levágom és rakatok rá egy jack csatlakozót.. ha mákom van nem a tövénél megy tönkre 😊

Fehercsoki
Szerintem nem fog menni telefonon a felvétel. Alesissel meg az a baj, hogyha bármi van a kábel részével akkor dobhatod ki...

norbre
Elmentem a mezzoforte-ba, ahol a gugli szerint kapható a behringer, de azt mondták h egyrész nagyon nehezen beszerezhetõ, másrészt túl sok garanciális probléma van vele, így rábeszéltek egy Alesis-re.. este kipróbáltam és elsõre hozza azt amire nekem otthon kell, nem zajos, latency is elfogadható (18-32ms).. uh #37097 köszi, de egyenlõre ezzel elleszek 😊

másik kérdés, hátha van itt valaki aki már próbálkozott ezzel.. Androidos telefonon (Samu S Andvance) szeretnék felvételesdivel próbálkozni (laptop nincs és jól jönne mikor pár napig nem otthon vagyok).. láttam hogy van pár multitrack-es app és valahogy meg kéne oldani hogy a fülesen halljam a lejátszást, közben a mic bemeneten meg a gitár "menjen be".. egyenlõre nem mertem barkácsolni mert nem értek ennyire az elektronikához és nem akartam széttolni a telefont.. van valakinek tippje, tapasztalata ezzel kapcsolatban?

sz4bolcs
Akkor jól tartja az árát. 4 éve, mikor vettem, akkor volt 15(?) körül.

AtomHeart
Ujan 11-12k + szallitas...

sz4bolcs
Még 8k-t ér ez a kis kütyü? hmmm

AtomHeart
Van nekem elado behringerem 8k-ert!

Illetve akkor érdemes, ha felvételt is akarsz készíteni jobb minõségben (vagy csak rádszakdt a lottóötös, és nem tudsz mit kezdeni a kötegnyi Deák Ferencekkel).
norbre
ezaz! köszi 😊

Fehercsoki
Behringer UCG-102 vagy kínai másolata a legolcsóbb megoldás.(ha szebb magas hangokat akarsz akkor érdemes lehet Hi-Z bemenetes hangkártyát venni, de az meg már dupla ennyibe kerül, ennél többet viszont már nem érdemes rákölteni)

norbre
hali..

szeretnék valami külsõ hangkártyát venni PC-hez amivel kis latencyvel lehet felvenni gépen zenéket (cubase-el pl).. volt itt korábban eszmecsere errõl (valami 10e huf körüli cucc volt amit valaki ajánlott ha jól emlékszem) de nem találom a keresõvel :/
tud ebben segíteni valaki, mit, hogy érdemes stb?

köszi

kemotox
Te inkább igyál két sört.

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

jcm 2000 et ne csinálj.. nagyon bonyolult egy áramkör.. rengeteg minden van benne amirõl nem is lehet tudni, hogy mit is csinál.

Inkább egy jcm 800 as 2203 kopit csinálj.. annak jobb a hangja is, és egyszerû megépíteni is.

hát annyi kell neki..
nálam a jcm 2000 es doboza megvan 4 centi vastag is
elég masszív egy szerkezet ez a marshall.. elpusztíthatatlan.
Jim bácsi úgy tûnik a piramisokkal akart versenyezni mikor az erõsítõit tervezte.

Igazából, csak a szürõ elkók azok amik kiszáradhatnak az idõ folyamával.. mondjuk olyan 30 évenként egyszer érdemes kicserélni õket, de az meg nem szól bele a hangzásba.

Más baja nem nagyon lehet ezeknek a fejeknek.. még azokkal a hatalmas 6550 es csövekkel is mennek, amik majd duplája áramot esznek mint az el34 ek.

Hecker007
Nagyon asztalos függõ, meg attól hogy mibõl akarod csináltatni, én biztos hogy legalább 2cm-es rétegelt lemezbõl csináltatnám, az bírja a strapát, koncertre is lehet vinni simán.

Szerintetek mennyibe lenne egy fej doboz össze eszkábálása az asztalostól?

Csak a fa doboz kell... a bõr borítást, huzatot felrakom én rá.

Most próbálom kitalálni, hogy milyen módon tudnám majd átkapcsolni egymásba a 4 féle áramkört..

1987 és 1959 super lead áramkörök között a különbség csupán egy katód bypass kondi értéke.. ezt egy utas kapcsolóval meg is tudum oldani..
De a 2203 áramkörben elég sok az eltérés.. azt nehéz lesz relék nélkül megoldani azt hiszem.. =(

Figyi.. nem kell minden áron párba válogatott csöveket venned.
Teljesen felesleges.. nem hifi használatra veszed.. és a csövek használatuk során úgy is elcsúsznak az értékeik.. bias stb..

Spórolhatsz mindenen..csak a kimenõre figyelj, hogy az jó féle legyen..
mert ha az szar.. akkor az egész szar lesz.

Hecker007
Ez két nagyon jó oldal, trafók sajnos aranyárban vannak, meg az össze válogatott csövek is 😞 mondjuk saját magam szívatása helyett inkább rászánom a pénzt ezekre e kényesebb darabokra.
Kíváncsi vagyok amit tervezel az hogy fog szólni, azt szívesen meghallgatnám majd élõben 😄

kapcsolást lehet találni a neten, több félét is.
Egy multiméter biztos kelleni fog..
Kimenõ trafót muszáj normálisat venni.
Hálózatit meg érdemes szakemberrel tekercseltetni.. aki olcsón megtudja csinálni.
2 szekunderbõl meg lehet csinálni. Egy 6.3 V fûtésnek.
Meg nagy feszültségû az anódnak. Abból jön le a bias áramkör is.

Én a helyedben Rack fiókba építeném.
Kb a fiók 10 ezer ft..
A hálózati trafó, kijön 10-15 ezerbõl, ha találsz egy jó helyet
A kimenõk azok drágák lesznek.. De majd utána kérdezek a hangmester forumon, van ott egy két arc akik foglalkoznak kimenõk tekerésével is.
Megkérdezem még Mákost is.

Amit tudsz alkatrészeket vedd meg olcsón valamely elektronikai boltban.
Amit tudsz csinálj meg magad.. ha lehetséges.

A különlegesebb dolgokat, mint nagy feszültségû elkók, csatoló kondik, vedd meg speciális boltban mint..
http://www.etronic-parts.com/
http://www.banzaimusic.com/

Hecker007
Még egyelõre nincs meg a kapcsolás, olvasgatok, keresgélek. Gondoltam egy full JCM2000 kopira is, vagy csak a végfokára, de annyiféle kapcsolás van a neten hogy nem nagyon igazodok ki köztük.
Neked nincs véletlen hozzá valami?

ebayen lehet venni ilyen mustár kondikat.. de ezek inkább a vintage erõsítõkhöz használatosak. És nem egy kell, hanem minden csõ után ilyet kell használni, illesztéshez, és ilyen kell tenni a katód bypasshoz is.
Azért mert egy kondi hatását még nem igen lehet hallani, de ha már több ilyen kondin megy át a jel mint a marshallokban, a hatások összeadódnak és az már nagyon jót tesz a hangnak.

Van már kapcsolási rajzod a végfokhoz?
Majd rápillantanék ha megvagy vele.. hátha tudok hozzászólni.

Kelleni fog legalább 4 kimenõ csõ, 2 ecc83 a fázisfordításhoz, és még egy az elõerõsítéshez.. de az lehet ecc81 is
A két kimenõ trafó, meg a hálózati lesznek a legdrágábbak.
A kimenõket honnan akarod megvenni? Figyelj oda a kimenõk primer ellenállására, hogy passzoljanak a power csövekhez amiket bele akarsz tenni.

Hecker007
Merre lehet ilyet kapni? A helyi boltba úgy néztek rám mintha a marsról jöttem volna mikor kérdeztem hogy ilyen van-e nekik 😄
Van pár csöves tv-bõl és rádióból való ellenállásom én azokat akarom majd felhasználni a többi részhez és hardwiredben akarom építeni az elsõ csöves szerkezetem. Ami úgy néz ki hogy egy 50/50-es stereo végfok lesz a HD500-hoz.

AtomHeart
Nem Marshall/Vox/Fender kaliberu nevre gondoltam. Mar csak kishazankban is rengetegen foglalkoznak erosito epitessel - Greg, Silverblade, SL amps, Makos, hogy csak az ismertebbeket emlitsem. MO nagyon kis piac, es eros a konkurrencia, a penzesebb orszagokban meg csak nagyobb lehet. Szerintem nem fogsz egybol profitot termelni, legyen barmennyire is jo az erositod.

De a legfontosabb, hogy mar vegre dobj is ossze egy mukodo erositot, mert evek ota hajtogatod, hogy mi mindent lehetne epiteni... <#nezze>

V43 1105
Virslihez jó vagy inkább Globust vegyek ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

itt vannak a mustár kondik.. ilyenek kellenek a plexi marshallokba