15099
Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
#989 :))) -
#988 reg? -
#987 ez asszem az a reg lesz igaz ? mert ha igen akkor az nekem SOKAT rontott, és semmit sem használt!! -
#986 mit meséljek?
a játék előtt kell inditani
és végre van ellenálása a kormánynak viszont nem üt vissza
három gomb van egy F8 az eredeti ffb F9 nincs F10 amit írtam -
#985 meséjj arrol a patchről egy kicsit -
#984 Nonoo
Racing-->müanyag
Force-->ami nekem van bör meg alu és ez az ami sokkal jobb mondjuk drágább is én karira kaptam csak tudom:D -
Nonoo #983 Na most akkor melyik??
Logitech MOMO Racing Force Feedback
vagy
Logitech MOMO Force?? -
#982 bocs:))))))) -
#981 A Force a jobb nem a Racing
Rossul irta CSocso -
#980 És a Force a Drágább -
#979 A Force van börböl meg alubol te -
#978 arghh énvagyok fasz.. a sensitivityt nagyra tettem és ettől votl szar:))))))))))) -
#977 Breki valamit csináljunk mert elég szar hogy a kormány 90foka után már semmit nem mozdul a gamezban a kormány.. azaz elfordítom 90 fokba de ez a gammában már fullos.. és hiába kalibrálom meg ilyenek EZ NAGYON GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ -
#976 mert nem gumibol és műanyagbol van hanem bőr és aluminimum -
Nonoo #975 és miért jobb a Momo racing, mint a Force?? -
#974 Ha az ár nem számít akkor MOMO racing..és nem force..ha a pénz számit akkor ms ffw..ha annyira nem számít akkor momo force -
#973 Vegyél
Logitech Momo force-t
Kurva jo kormány nekem karácsony ota ez van
-
Nonoo #972 Sziassztok!!
Szeretnék kormányt venni, ebben kérném segítségeteket.
Az ár nem annyira fontos, inkább minőség!
Egyszer vesz az ember kormányt! -
#971 leirtam a colin 3 topicban -
#970 hol ez a peccs??? -
#969 a sidewinder kormány patch -
#968 muhaha LFS-t át is tettem seperate ba... -
#967 1)scheme ket nem találok sehol..széjjel kutattam a sidewinder odlalt, de már írtam emailt nekik hogy mia különbség a kormáyok között és hun van mán a scheme-k...
2)milyen patch? -
#966 köszi megoldottam a problémát és a colin1 már xp alatt is vigan visszavág :-)
ezek a shemes-ek viszont engem is érdekelnének, bár most a coli1 colin2-öt és a colin 3-is belőttem.
BÁr a három csak patch-el tetszik ugy meg általános erőhatás van csak sajna -
#965 nemtom... -
#964 az enyémre is rá van írva (MS FFB usb régi fekete/szürke)
szal mégiscsak igaza lehet annak a cikknek, amit olvastam, hogy a piros csak a színében különbözik -
#963 CSOCSO! Ugye most ezt nem gondolod komolyan, hogy nem szükséges betenni separate-ba
Egy SZIMULÁTORban igenis kell néha egyszerre nyomni a gázt, meg a féket! -
#962 szvsz jobban izzad a kezed:)de semmi különöset:)jobb tapizni a bőrt...mindenesetre a racing nem éri meg az árát...50 ezerért kicsit szebb meg kicsit jobb mint a 20 ezres ms ffw..ehh.. -
#961 Balna vagyok!
Ugye a kormányomon börhuzat van
ez jelent valami elönyt vezetés közben?:D -
#959 akko ok -
#958 a drágábbikrol írtam...az olcsobbik ugyan az csak nem olyan igényes a külseje -
#957 lehet még kapni egyáltalán force ot?? -
#956 kössz
de ez a force nem??:)))
a racing kéne:)) -
#955 MS FFS-t be sem teszem mert baromságokat írnak rola ( nem lehet állítani a visszahúzó erőt:)
LOL itt van elöttem a SideWinder Central és akkor mi a sazrt lehet álítani a Return To Center tension nál?:) ki is probáltam és nem csak dísznek van ott:)
majd az Imersion dolog: felolvasom mi van a kormány alján:
MS is a licensed of Immersion Corporation the exlusive licensor os i FORCE frce feedback..etc etc...szal ha ezért kapott csak 4 est ( mást nem mondtak rola) akkor ugyanolyan jo mint a MOMO.. lehet hogy a régi gameportosat tesztelték:)))))))) -
#954 F1-érzés
Kezdjük a kormánnyal. Bár a burkolat még mindig mûanyag, ám kivitele erõt sugall. Az asztalhoz két klasszikus rögzítõcsavarral erõsíthetjük oda – beletelik némi idõbe ezek meghúzása, ám ha igen nagyfokú stabilitást biztosítanak. A rendkívül agresszív játékosok számára a Logitech még egy harmadik rögzítési pontot is kialakított, ami az asztalba fúrt lyukkal használható ki. Ezt kissé túlzásnak tartjuk, s ráadásul az asztalon is elég csúnyán mutatna a közepén tátongó lyuk. Különben is, a két rögzítõ csavar abszolút megfelelõ stabilitást biztosít. Az alumíniumból készült kormánykerék valódi kézzel-varrt bõrborítást kapott. A Logitech állítása szerint kormányonként harminc percet igényel a bõr felvarrása! A kormánykerék alakja megszólalásig hasonlít egy Forma 1-es kormányéra. A kormány teteje kerek, ám az alja kissé laposabb. A kerék igen vastag, ami elõször talán kissé furcsa – fõleg a többi kormányhoz képest -, ám könnyen megszokható és remek érzést nyújt. A kezek nagyon kényelmesen helyezkednek el, s a legélesebb mozdulatnál sem kell attól tartanunk, hogy kezünk megcsúszik. A kormányon helyet kapott hat gomb különféle színekben pompázik, így könnyedén azonosíthatóak. A két alumíniumból készült sebességváltó-kapcsoló a szokásos helyen – a kormány mögött – található. Kialakításuk szintén tökéletes. A kormány golyóscsapággyal csatlakozik a tengelyhez. Holtjátéka nincs, rendkívül precíz.
Pedál deluxe
A pedálkészlet is méltó a kormányhoz. A lábtartót alumínium lemez fedi, s a pedálokat alumíniumból készítették. A gáz- és a fékpedál is könnyedén jár, pozíciójuk pedig rendkívül kényelemes a lábnak. Egyetlen kis apróságot tudunk felróni: a gázpedál sajnos kicsit rövid úton, s az én ízlésemnek kissé túlzottan puhán jár. Persze ez már szõrszálhasogatás. A pedálkészletet speciális kábel köti össze a kormánnyal, s az egész szerkezet USB-csatlakozón keresztül köthetõ a PC-re. A tápcsatlakozót a pedál lábtartójához kell csatlakoztatnunk. Ezt igen jó megoldásnak találtuk, hisz a legtöbb konnektor inkább a padlóhoz van közelebb, s így elkerülhetõ az asztalon kígyózó kábelrengeteg.
A burkolat eltávolítása után láthatóvá vált, hogy a MOMO belbecse semmivel sem marad le a külcsín mögött. A kormány tengelyét egy hermetikusan zárt mûanyagházhoz két golyóscsapágy rögzíti. Ez már igen; ez az igazi megoldás! Mindazonáltal a MOMO-ban és ugyanolyan potenciométereket találtunk, mint a többi kormányban – legalábbis ránézésre úgy tûnt. Ám ez nem gátolja meg a MOMO-t abban, hogy abszolút precíz legyen. Az is említésre méltó, hogy a belsõ vezetékek mindegyike csatlakozókkal kapcsolódik az elektronikához, egyiket sem forrasztották!
In use
Bár a MOMO kompatibilis a Windows XP-vel, nem árt mégis feltelepíteni a vezérlõszoftvert, hisz csak ezzel érhetjük el a komolyabb beállítási lehetõségeket. Az Immersion 2 force feedback rendszer hajszálpontosan beállítható, ráadásul a középre állító mechanizmus erejét is meghatározhatjuk, ami a rallyprogramokban – pl. Colin McRae – nagyon fontos. A profilkészítõ program segítségével akár minden játékra más és más beállításokat határozhatunk meg.
A MOMO Force-ot mindkét kedvencünkkel – a Colin McRae 2 rallyval és az F1 Championship forma 1-es programmal – kipróbáltuk. A kormány mindkét esetben csodás játékélményt nyújtott. A rallyprogram során a kormány igen élénknek bizonyult, s határozottan reagált a hirtelen mozdulatokra. A force feedback egyszerre erõs és precíz – kiváló. Mindemellett én mégis szívesebben játszanék egy erõ-visszahatás nélküli változattal, hisz azzal talán még pontosabban vezetésre nyílik lehetõség. A gázpedál már nem tetszett ennyire. Bár a pedálkészlet rendkívül ergonómikus és kényelmes, de a pedálok útja nekem rövidnek tûnt.
Mindent mérlegre téve a MOMO Force egy kiváló kormány, amit minden bizonnyal valamennyi autóverseny-kedvelõ örömmel látna az asztalán. Az érte kiadott 220 dollár (kb. 56.000 Ft) igazán nem nevezhetõ pénzkidobásnak. Ha igazán autóverseny-rajongó vagy, akkor inkább vegyél kevesebb játékot, de ne elégedj meg a legjobbnál kevesebbel a kormányok terén. Én általában hónapokig csak egy játékkal játszom. Egy jó PC, a Colin McRae 2 és a MOMO Force – mi kellhet még? Ha megteheted, válaszd ezt a kormányt, hisz ennél jobbat nem találtunk!
-
#953 valaki linkeljen be lécci egy részletes momo tesztet mer a tomsharware-n nem találom
kössz -
#952 szia sajna shemeim nekem sincsenek..végülis ezek a sémák csak gombbeállítások meg az erő van beállítva..én egy sémát használok csak..az erő meg legyen erős, ha kell a gamezban majd állítom.. deadzonebol meg kicsi kell..hisz elég idegesítő ha nagy -
#949 tomzhardver tesztje alapján meg kell néznem egy momorészinget is közelebbről... -
#948 legjobb két kormány a momo és az MS ffb...
tomshardware.hu-n is megnézheted.. vagy szimplán ird be a google ba hogy ff wheel test vagy akármi... ez a kettő a legjobb...
bár a tomshardware-n hülyeséget írtak az MS ről-...
1)nekem semmi bajom a kormánnyal xp driverral .. sőt ahogy elnézem senkinek sincs itt baja a legujabb kormánnyal
2)tudja az imersion-t.. -
#947 separate/combinated...áát ha nem müxik akkor reinstall win xp.. akkor jo lesz..legaláébbis ájjle bobbinak is igy lett jo...de nem szükséges betenni separate ba,,