9010

• qwertrt
    Hát, ezek a világszerte eladás dolgok azért csücskösek, iszen becsléesen alapulnak. Olvastam már 200+, 250+ milliós eladásról is.

A Greatest Hits album tuti 27 milliós eladással rendelkezik, vagy rosszul emlékszel/rosszul olvastad, vagy régebben fogalmazták az írást. Mondjuk 1995 környékén a GH1 lehetséges, hogy annyinál tartott.

A RIAA listához annyit, hogy tényleg megdöbbentő, milyen kevés lemezt adtak el ott, de azért, mert valaki Queen fan, és nem szereti Britney-t, még nem mondhatja azt, hogy "á, ha Britney több lemezt adott el, akkor nem fontos a lemezeladás". Szerintem igenis számít, nem véletlen, hogy amerikában a kritikailag elismert zenekarok taroltak (Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones), egyszerűen a Queen nem jött át nekik. Persze mint Queen rajongó értetlenül állok a számok mellett, de be kell látnunk, hogy kedvenc zenekarunk csak egy kis idejig volt Amerika kedvence, inkább nemzetközi-Európai szinten nsgymenők ők.
  • Jones Nedved
    Visszatérve az albumeladásokhoz, ezek után nem tudom mennyire lehet hiteles a Wikipédia... Én csak annyit tudok - amit minden fan tudhat, akinek megvan eredetiben a GVH1 dvd -, hogy a Queen hivatalos kiadványához mellékelt füzetecske a Greatest Hits albumhoz világszerte tekintett 19 milliós példányszámot jelent ki... Azt hiszem ebből a válogatáslemezből adtak el a legtöbbet a nagylemezeik közül. Létezik egy 1995ös kiadású 2 órás angol doksi, ' Champions Of The World ', amelynek szintén birtokában lennék :), amelynek hátsó borítóján 130 milliós eladást említ világszerte... A queenonline.com on is 130 millió körüli becsléssel válaszoltak egy rajongói kürdésre, igaz 2004ben... Egy 2004es angol doksi, a ' Killer Queen ' címűben is "more than 130 millions"szal vezetik fel a legelején... Ezek teljesen megbízható infok, kétségtelen, hogy ott vannak az örökranglista élvonalán. Szintén egy pár évvel ezelőtti külföldi Tvadásban ünnepelték a történelem legsikeresebb együtteseit, ahol ha jól emlékszem a Queen a 6. helyre lett rangsorolva... Érdekes dolog, hogy Amerikában közel nem voltak olyan népszerűségük, mint a világ más részein.

http://www.riaa.com/gp/bestsellers/topartists.asp

Ez a hivatalos észak-amerikai zeneipari oldal. Nem kicsit meghökkentő, hogy a Queen és Britney között immár csak fél millió a különbség...

És a hab a tortára :(, az Egyesült Királyságban Madonna 1991 ben kiadott válogatásalbuma 13xos platina, míg a Queen 1991ben kiadott GHja "csak" 11xes.

Ebből levonhatjuk mennyire is fontosak ezek a dolgok, már ha annyira fontosak lennének. Ez teljesen természetes, hogy a Queen ekkora üzleti sikereket könyvelt el ezeddig, és ki tudja mi lesz ezután... Ami azt illeti, az Queen+Paul Rodgers albumot én is meg fogom venni, mint ahogy sok más hozzám hasonlóan gondolkodó Queen-fan. Magáért beszél amit műveltek...
  • qwertrt
    Be kell vallanom, hogy nem is olyan régig, mielőtt ilyen nagy Queen fan lettem volna (asszem még 3 évvel ezelőtt is) azt hittem, hogy a The Final Countdown Queen szám
  • qwertrt

ÁÁÁ, semmi baj...
  • qwertrt
    Különben biztosan Queen + Paul Rodgers néven fognak ismét működni, ezellen pedig senkinek egy szava nem lehet, mert fedi a valóságot...
  • Gaborku
    Bocsesz, nem akartam a lelkedbe gázolni. Csak az én szerény húsz évemmel eléggé kilógok itten a sorból. Inkább én vagyok fiatal.
  • qwertrt
    Ó, de kedves vagy!
  • qwertrt
    B0B0, van egy jó ötletem a "Legjobb szám" szavazással kapcsolatban.

Fel kell állítani egy 64-es listát (kissé olyan ez, mint ki jut ki a VB-re).
    Miután lista megvan, te véletlenszerűen időnközönkét két-két számot kiadsz szavazásra, ehhez hasonló jelmondattal: "az alábbi 2 közül melyiket hallgatnád inkább meg?"
    M?inden alkalommal lenne egy továbbjutó. Szép lassan eljutnánk 32 -16 - 8 -4 -2 bennmaradóig, majd kiderülne a győztes!

Azért is jó ez a fajta szavazás, mert hosszú ideig napirenden lenne, biztos nem zavarnánk le egy hét alatt, minden napra jutna egy érdekes választás - legalább két-három hónapig!

Az egyetlen sántikáló rész a 64-es lista összeállítása lenne. Arra sajna nincs ötletem.

Fontold meg!
  • Gaborku
    Úristen, itt mindenki ilyen öreg! De azért boldog születésnapot!!!!!
  • qwertrt
    Kösz, et a 24.
  • McGrady
    Boldog szülinapot, qwertrt :)
  • guardian hero
    Ha lehet még szavazni, a második fordulós voksomat a Save Me-re tenném le :)
  • B0B0
    HEPPI BÖRSZDÉJ!!!!!
  • B0B0
    Ott a pont! :)
  • 0ppika
    Ez igaz, de csak mert Queen számokat játszottak a koncerteken, az új albumhoz kellene új név szerintem...
  • vasmacs
    Ha ez az ötlet megvalósul, akkor Save Me és Invisi :-)
    Lehet, hogy már megbeszéltétek, de én akkor még nem figyeltem fórumot, úh én is leírom a véleményem. Sztem ha úgy jönnek, hogy Brian May + Roger Taylor + Paul Rodgers, vagy egy új zenekarnévvel, akkor sokkal kevesebb reklámot kaptak volna, és sokkal kevesebb néző ment volna el a koncertekre, így viszont azt is tudták az emberek, hogy a Queen tagjai fognak fellépni Queen számokkal, de azt is érzékeltették, hogy már nem Freddievel... Sztem ezt így csinálták a legjobban, ha már egyszer elindultak a turnéra. Számomra ez abszolút nem "szentségtörés". És ráadásul életem legnagyobb élményét okozták azon az estén, szóval én nem nagyon tudok rájuk haragudni... :-)
  • B0B0
    Ha abból a korból keresel jó minőségű koncertet, akkor ajánlom a We Will Rock You-t és a Queen On Fire-t
  • B0B0
    Még szavazni fog sz4bolcs és Breki33. Majd utána meglátjuk
  • B0B0
    Az nálam is járt. Csak annyi a baja, hogy egy szarrá nézett VHS-ről vették föl.
  • qwertrt
    B0B0 mester, mi lesz ezzel az iszonyatosan szemet zavaró döntetlennel? Máűr csak azért, mert minden valamirevaló Queen fan tudja, hogy az I Want To Break Free-nek kell győzni... csak vicc volt!

1 5let: mindenki szavazzon 2 klipre a 3 közül, talán így dűlőre jutunk...
  • qwertrt
    Az angol wikipédián, ami asszem garancia a hitelességre. Érdekesek a számok, azért egy Operától meg News of...tól elvártam volna legalább 15 milliós fogyasztást. Viszont a ígh 27 millióján nincs mit szégyenkezni, főleg annak tükrében, hogy ez a szám ma is komolyan növekszik, ha jól tudom, 2000-2001 környékén még "csak" 25 milliónál tartott...
  • McGrady
    a picsába.
    énmegmá örültem hogy kézhezkaphatok egy régi jó dvdt is
  • 0ppika
    Nem hinném hogy kodek gond lenne, én is jártam így 3-4 dvdvel is, egyszerű kézi kamerával lett biztos felvéve, csak azt nem értem hogy miért csinálnak belőle dvd formátumot, ráadásul azt írják legtöbbször hogy kiváló minőségű ...
  • McGrady
    leszedtem a 81-es Live in Caracas DVD-t, de elég szar a hangja, a minőség is (pl. dob nem hallatszik) meg néha elmegy. Szar a kodekem? nem hiszem el hogy ez a valóságba is ilyen trutyi
  • 0ppika
    Jaja, ez nekem sem tetszik, már beszéltünk is róla ...
  • B0B0
    Wooow

Hol lelted ezeket??
  • B0B0
    Az az ismeretlen Paul Prentner, tanácsadó, akivel később nagyon összeveszett
  • B0B0
    Nézz vissza! Az összes ezelőtti albumot már elemeztem!! :)
  • B0B0
    Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy albumot akarnak kiadni! Csak ne használják könyörgöm a Queen nevet!!!!!

Én amiatt is nagyon haragszom rájuk, hogy a tavalyi turnén is használták! '91-ben megígérték Freddie-nek, hogy a Queen nevet más énekessel nem használják!
  • B0B0
  • B0B0
    A legjobb 10 lesz ;)
  • B0B0
    De ő van benne zöldben
  • 0ppika
    Ez a változat van meg nekem is, de szerintem nem Roger van benne nőnek öltözve.
  • qwertrt
    Hopp, milyen érdekes adatokat találtam. Queen albumok eladási adatai

A Night At The Opera - 9 millió világszerte
    News Of The World - 10 millió világszerte
    The Game - 10 millió világszerte
    Made In Heaven - 11 millió világszerte

Greatest Hits - 27 millió világszerte
    Greatest Hits II - 19 millió világszerte
  • qwertrt
    Ha már videoklipek, akkor pont most nézem a The Great Pretender klipet.
    Volt ennek egy másféle verziója, amikor is Freddie rózsaszín öltönyben éneklé az igét...

Ebben a másik klipben hasonló a szitu, de itt a vokált három nőnek öltözött férfi, Freddie, Roger és 1 számomra ismeretlen adja.
    A klipt tht folyik, de közben bevágások régi videoklipekből, pl. I Was Born To Love you, Crazy Little Thing Called Love, Made In Heaven, I Want To Break Free (erre más utalás van, mikor megjelenik a szobában a porszívó ugye, és nagy szőrös mancs tartja, nos ebben a verzióban az öltönyös Freddie porszívózik), akkor a Radio Ga Ga-ra tapsoló tömeg előtt énekel, és a kép ugyanúgy átvált széles vászonból normálra, It's A Hard Life stb stb stb Közben a három vokalista "lány" egymás s*ggét dörzsöli össze, bújnak-csőröznek...

Azt fontos tudni, hogy egyes jelenetekben nem öltönyös Freddie jelenik meg, hanem az adott klip beli, pl. az I Was Born...ban, mikor majnem felborítja székestől a nőt, énekel egy strófát a Great Pretenderből. Ötletes :-)
    Viszont: Figyelem! A klip a Freddie mítosz erős degradálására is alkalmas lehet, nem szép látvány őt és Rogert harisnyában, melltartóban, szőrös mellkassal látni... ;-P
  • qwertrt
    Jaaaa
  • CodeRed
    Ezt Te írtad? GRAT! Nagyon ász!!!
  • McGrady
    :DDD
    loller
    jó, valahol el kell kezdeni :)
  • vasmacs
    sőt

http://youtube.com/watch?v=t1CxWmB4BHA&search=queen%20take%20love
  • vasmacs
    In March 2006, Queen + Paul Rodgers set out to tour the US and Canada. This tour, apart from the two US dates from the first Queen + Paul Rodgers tour, marks Queen's first full-on USA tour since Hot Space in 1982. Bassist John Deacon remained in retirement and did not tour with the group. Queen + Paul Rodgers debuted their first new song, a collaboration called "Take Love", while on the US tour.

http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_(band)