9010
-
#1189 Na akkor most hogy is van ez?
"ma a kilencedik és tizedik helyezettet, holnap a hetedik és nyolcadik helyezettet" -
#1188 Hú, én csak este szavazok, mert dolog van... -
#1187 Akkor én el is kezdem:
19. You Don't Fool Me
20. Don't Stop Me Now -
#1186 INDUL A NAGY DAL-SZAVAZÁS!!!!!!
Melyik a kedvenc Queen dalod??? A szavazás feltételei:
[nagy]Mindenki egy 20-as listát állít fel, melyben a forma-1-hez hasonló pontozási szabályok állnak, tehát:
1. helyezett 20 pont
2. helyezett 18 pont
3. helyezett 16 pont
4. helyezett 14 pont
5. helyezett 13 pont
6. helyezett 12 pont
7. helyezett 11 pont
8. helyezett 10 pont
9. helyezett 9 pont
10. helyezett 8 pont
11. helyezett 7 pont
12. helyezett 6 pont
13. helyezett 5 pont
14. helyezett 4 pont
15. helyezett 3 pont
16. helyezett 2 pont
17. helyezett 1 pont
A 18. 19. és 20. helyezettek opcióként holtverseny esetén vannak fenntartva
A szavazás izgalmainak fokozása érdekében mindenki állítsa össze a kis listáját othon és minden nap csak 2 dal nevezzünk meg, mint pl: ma a kilencedik és tizedik helyezettet, holnap a hetedik és nyolcadik helyezettet... Ezzel a módszerrel jövő péntek estére (vagy szombat reggelre) megtudjuk melyik a topic kedvenc dala!!!
[nagy]
Mindenkinek kívánok kellemes szavazást!
B0B0 -
#1185 Épp gyengéd érzelmeket táplálok egy hölgy iránt, úgyhogy most kissé érzékenyebb vagyok :)
(és vajon melyik számmal nyűgöztel le?? :) Természetesen a You Take My Breath Away-jel) -
#1184 jaja, így viszont igazad van -
#1183 Azt úgy értettem, hogy ugya úccse mindenki pont ugyanazt fogja szavazni, ezért kijön kb. 40-50 szám. Tehát A. szavaz 20 számot, B. szavaz húsz számot. Ha történetesen mindketten tök másra szavaztak, akkor 40 szám megy a közösbe. Remélem eléggé érthető... -
#1182 ez jó!
de akkor nem 50-es kéne, inkább csak 25-30 max. 35ös
-
#1181 B0B0, csakis kizárólag azért, hogy okoskodjak 1 újabb tlet:
Minden szavazó beír egy 20-as listát, sorrend nélkül.
Te ebből a listából készítesz egy összesített listát, amiben lesz mondjuk 50 szám (feltételezve, hogy nem mindenki pont ugyanarra a 20 számra fog szavazni ).
Aztán ezt a listát kell szavaztatni...
Vagy tudom is én...
Nem lesz eccerű...
-
#1180 Nos, a klipszavazásról lecsúsztál, de azért megnézheted ott a Queen klipeket, ne hagyd ki. Le merem fogadni, hogy az összes megtalálható rajta. Én nem néztem meg, csak kb. 10-et, de pl a Save Me, ami nekem itthon nem volt meg, az rajta volt. -
#1179 ak*rva, de ki*aszott jó a banner :D
igen, szoktam használni a youtube-ot, ált. gitáros cuccokat keresek rajta :D -
#1178 Micsoda érzelmkitörés :-)
Lassan olyanok leszünk, mint egy terápiás csoport :-P
-
#1177 Mellőzzük itt a szentségtörést! :DD -
#1176 Köszi :)
Szeretlek titeket, kik idejártok!!! -
#1175 Márpedig én biztosra veszem, hogy benne lesz a Top 10-ben. Hülyeség lenne szerintem "ne a közhelyre szavazzunk" jelszóval tönkrevágni a szavazást, tudomásul kell vennei, hogy a BohRhap, és társai a Queen legjobb slágerei közé tartoznak, megérdemelt helyük van a top 10-ben. Ez enyémben biztos ott van :-)
-
#1174 mindenki megkérnék rá, hogy ne a boh rapsodyra szavazzon :PPP -
#1173 Tényleg elismerésem, minél többet nézem, annál jobban tetszik -
#1172 Azt kell elképzelni, az milyen üger lesz, mikor B0Bo mester az öt legjobb dal képeit rakja bele a bannerba... Azt valahogy úgy kéne megoldani, szerintem, hogy ki se szedd onnan többet, hadd lássa az idevetődő vándor, mi az itteni ízlés -
#1171 Végül is úgyis a legjobb tíz a cél...
Nem tudom, ez csak egy ötlet volt. Vagy minden alkalommal egy albumot kellen megszavaztatni, és a dalok pontokat kapnának...
A Save Me győzött??? Bojkottálom! Want To Break Free rula!!!
Amúgy jó lett a banner. -
#1170 A klip-szavazást lezárom! Holnap kezdődik a dal-szavazás! -
#1169 Egy nagy baja van ennek. Én speciel olyan helyzetben vagyok hogy két dal is egyazon albumon van, ami nekem az első 4-ben minimum benne lenne. Emiatt a módszer miatt kieshetne több jó dal, sokkal előbb, mint egy rosszabb -
#1168 Különben McGrady, ajánlom neked a Youtobe.com-ot, nem tartom kizártnak, hogy az összes Queen klip fellelhető rajta. Még Bonanza Banzait és Megasztárosokat is találtam, jó kis oldal. Lassabb nettel sem lehetetlen, egyerűen elindítod a filmet, majd rögtön nyomsz egy "pause"-t, alul láthtod, ahogy a progi pufferel, mikor az végigment, zökkenőmentesen megnézheted a videót. -
#1167 Érdekes volt, megnéztem a klipet a Youtobe-n. Brian azért hozzáigazította a frenetikus gitárszólóját az akkor trendi "tyifi-tyifi" szkreccseléshez, nem mondhatni, hogy rosszat tesz a számnak.
Arra is rájöttem, miből lehet rájönni, hogy egy banda "fiúzenekar": mindenki énekel. Nem hagyományos zenei formáció, öt fiú, akik mutatósak. Négyen v. hárman is lehetnének éppen, a hatás ugyanaz lenne.
De a We Will Rock You abszolut megérdemelte, hogy ha megkésve is, de number 1 legyen, Brian is megérdemelte, hogy legyen végre egy No. 1 száma. -
#1166 Még ezt is le kell írnom :-)
2000-2001 ben jelent meg a We Will Rock You a Five-al, ami persze bejött nekem is.
Amikor évekkel később tanulmányozni kezdtem a zenekar zenéjét, és hallgattam a WWRY-t, azt hittem valami megvágott verziót hallgatok, mert ugye a five verzió hosszabb volt! Aztán rájöttem, hogy bizony ez az eredeti! -
#1165 -
#1164 Na, ha már megfontolod, akkor gondolkoztam egy kicsit rajta.
Összesen 15 Queen stúdióalbum van ugye "új" számokkal.
A selejtezők során minden egyes albumról 4-4 számot kellene bejuttatni a bajnokságra, ami úgy zajlana, hogy minden szavazó felállít egy 10-es listát, és amelyik 4 szám a legtöbb pontot kapja, az jut ki. Miután megszavaztuk az sszes albumot, kijönne 60 dal.
Ebből a 60 dalból kellene alkalmanként kettős választást kiállítani, maradna 30, majd 15, itt már három dal kerülne egymással szemben, kettő esne mindig ki, így felállna egy ötös lista, amire megint szavazni lehetne, a fent említett pontrendszer alapján. -
#1163 Vagy a netről nem tudsz tölteni? -
#1162 VH-1 csatornát nem szoktad nézni? Elég sűrűn adnak Queen klippeket ... -
#1161 én a want to break free-t tudom milyen, eccer láttam egy irigy hónaljmirigy - want to break free klipparódiát, és mondták a szüleim, hogy az eredeti klip is ilyen :) -
#1160 ja.. ezt már lekéstem..
egyik klipet sem ismerem. :( nem szavazhatok -
#1159 killer queen! :D -
#1158 Bocsi mindenkitől, talán kis félreértést okoztam... az 1995ös eredeti videokazin 130 milliós összesíttet lemezeladást említ. 2004ben még működött a queenonline Questions&Ansvers oldala, ahol mindenki feltehette a maga kérdését angolul. És furcsa módon ott is a világszerte eladott albumokra 130 milliós becslést közöltek. Ezzel csak teljesen tisztává akarom tenni, amit tegnap írtam, szóval a 130 millió az az összes lemezre adott hivatalos közlemény...
hát ennyi
-
#1157 De én a magyarűzó szövegre gondoltam, talán azt írták régebben.
Ek. a lemezeladás témában egyetértek veled, döbbenetes a Queen viszonylagos sikertelensége. Nem is az összesítésekben, hiszen a világszerte legtöbbet eladók élbolyában van. De ha megnézed az Opera milkós eladását- az bizony kevéske egy ilyen kaliberű lemezhez.
Rátapintottál a lényegre, hisz annál inkább érthetetlen ez, hogy a Queen nem rétegzenét játszik, eltekintve a kezdeti kemény korszaktól, mindig is mindenki által hallgatható pop-rockot nyomtak. -
#1156 Eme lemezeladás-diskurzushoz hozzátéve:
engem annyira nem érdekel, hol mennyit adtak el, a lényeg, hogy zeneileg ők voltak a világon a legnagyobbak! Ezt senki nem tudja megingatni nekünk. Egy Britney Sperars számomra egy senkiházi a Queenhez képest, ha az én feleségemet is kitettem volna a színpadra dögös szerkóban és csupa vakolattal meg rúzzsal ő is eladott volna annyi lemezet abban a primitív amerikai társadalomban...
Lényeg a lényeg, hogy nekik volt bátorságuk ahhoz, hogy meghódítsák Dél-Amerikát (Argentínát is háború alatt!!!), a keleti tömböt(Jugók és mi), az apardheites Dél-Afrikát....
A Grammy-díj számomra semmit sem ér, miután ilyen Britney-ik is megkaphatják
Száz szónak is egy a vége. A Queen tudott egyedül olyan kultuszt csinálni a 70-80-as években amekkora mértékűt csak a 60-as évek zenekarai tudtak. És ezek után nem kérdés, ki volt a legnagyobb!
És még egy nagyon fontos tény amit ma már sokan elfelejetenek:
a Queen nem négy zenész, a Queen:
4 komponista
4 zeneszerző
4 kiválló zenész
4 olyan ember akik közül senki sem lépett le (ez egyébként egyedülálló)
4 diplomás értelmiségi -
#1155 Megígérték, hogy nem használják többé a Queen nevet... -
#1154 Nem rossz ötlet! Megfontolom -
#1153 [....15....]szal :D -
#1152 Naná, hogy lehet! :) -
#1151 Nem mellesleg a GVH1 dvd 2002es. Majd beszkennelem az első oldalát, csak most nincs itthon, egy csajsziba oltogatom :) Ott írja, hogy a Greatest Hits ből világszerte 19 millió fogyott. -
#1150 Én elismerem pl. Britney t is, de az észak-amerikai sikerei alapján még nem említeném művészi fokon egy dimenzióban a pl. a Queen nel, vagy sok más együttessel/előadóval, akik 30 milliónál "kevesebbet" adtak el a tengerentúlon. Engem egyéltalán nem lepne meg az sem, ha a Queen lenne a legelső a lemezeladásokban is, hiszen annyi sok, olyan sokféle embernek szereztek örömöt a világon, annyi embert megfogtak. Ezek a popsikerek, a ' szakmai ' elismerések gyakran ellentétben állnak a művészi értékekkel. Pl. 2004ben a szintén amerikai Grammy-díj. Alicia Keys 9et (!) kapott, a U2 3at, míg Rod Stewar 1et... A Queen pl. sosem kapott Grammy-díjat, holott a zenéjük magáért beszél és kérdem én, hol van hozzájuk a U2 pl. Könnyen megértem, miért ódzkodnak sokan a popzenétől. Bármilyen szar is valami, el tudják adni és úgy tűnik mindig volt/van/lesz közönsége... A Queen itt emelkedik a legtöbb hasonló üzleti sikerű együttes közül, mivel ők önmagukat csinálták meg, egy zenei birodalmat :)