9010

• qwertrt
    Mit látnak szemeim, a Hegylakó a TV3-n? Mondjuk mikor bekapcsoltam a dobozt, még a képet sem láttam, a kemény zúzdából kihallottam: ez csak a Princes Of The Universe lehet!
    Az előzetesben láttam egy Silver Cup jelenetet, nem is tudtam, hogy a Queen klipnek, és a filmnek köze van egymáshoz...
  • vasmacs
    :-)))
  • qwertrt
    OFF

Kiesett Brazília!!!!!
    Vígasztalhatatlan vagyok!!!!!!!!!!!

ON
  • McGrady
    Egy banda a Brighton Rockot játsza
    nemrosszak, a két gitáros nagyon tud, az énekben ahogy észrevettem van pár hiba, de ki is tudná kiénekelni pontosan? :)
  • pipeppers
    Oké Vasmacs, feladom. Hallgasd az Innuendo-t. Én majd hallgatom helyeted is a Cool cat-et.
  • vasmacs
    WÁÁÁ
    Bocs :-) Pedig én is olvastam... csak mostanában már összefolynak a napok a nyári szünetben... :-)
  • McGrady

tegnap 10:11 | Privát | Válasz | #1291
    Jut eszembe! Hétvégén szünetel a szavazás! Hétfőn folytatjuk - akkor ne nagyon írkáljatok :)
  • vasmacs
    Body Language szörnyű. igazán... :-) Maj meghallgatom vmikor, de most van jobb. Sokkal :-)

9. Save Me
    10.I Want It All
  • pipeppers
    Vasmacsnak ajánlom a Body language, vagy a Cool cat című számokat úrahallgatni, bár az egész Hot space-t érdemes.
  • pipeppers
    11. The show must go on
    12. Rock it
  • qwertrt
    11. Princes Of The Universe
    12. You're My Best Friend
  • McGrady
    :-)
    tudom, hogy jó szám, de nekem konkrétan nem a legbejövősebb. bármikor szívesen meghallgatom, de sok olyan szám van, amit jobban élvezek :-)
  • 0ppika
    11. You Don't Fool Me
    12. Scandal
  • qwertrt
    Vááááá.... I Want To Break Free??!!???
    Na ezért lehetetlen listát írni... most mehetek haza, és a maradékot újrArendezhetem... ugyan kit szorítsak ki, már csak 12 hely van, és oly sok a jó szám
  • McGrady
    11.Flash
    12.I want to break free
  • sz4bolcs
    okéy, ma összerakom a 20as listát.
  • B0B0
    A Kind Of Magic album:

Soha nem előzte meg akkora várakozást más Queen-albumot, mint a Kind Of Magic-et. A felvezetése is példanélküli volt, még a Jazz-t is felülmúlta.
    Az egész albumot megelőzte az 1985-ös év, ami az utóbbi tendencia szerint "pihenő" lett volna a fiúknak, de nem úgy lett. Először is meghívást kaptak a Live Aid nevű mostre-koncertre, ahol egyöntetűen a világon mindenhol őket tartották a legjobb előadóknak és az együttes addig is példátlan hírnevét a legmagasabb szintre emelték. A koncertet szinte a világ minden táján láthatták és mindenki le volt nyűgözve a Queen teljesítményétől. Minden bizonnyal evégett is kerete fel az együttest egy bizonyos Russel Mulcahy nevű amerikai úriember, aki akkoriban zeneklip-rendezőként kereste kenyerét és épp első mozifilmjét készült elkezdeni. Később azt nyilatkozta, hogy pont beleillett a képzeletébe a Queen zenéje, mást zene nem is lett volna megfelelő. A fiúk persze boldogok voltak, hogy ismét egy filmhez készíhetnek zenét. A film a Hegylakó (Highlander) volt, ami méltán mai napig az egyik legprofibb, legeredetibb és legkultikusabb fantasy. Mulcahy rendkívül jól összerakott filmet csinált komor sötét képeivel, pompás rendezésével, úttörő átmeneteivel és akkoriban hihetetlen trükkökkel. Nem elhanyagolható szempont az sem persze, hogy a film sikeréhez nagymértékben hozzájárult a remek zene és a Queen, mint név.
    Ezt azonban még megelőzte '85-ben a Complet Works nevű "pénzfelhajtó" kiadvány megjelenése. A kiadvány tartalmazta az addig megjelent összes LP-t valamint egy bónusz albumot, amin addig ki nem adott B-oldalas dalok szerepeltek valamint egy vadonatúj dal a One Vision amit, a Live Aid csodálatos hangulata ihletett.
    A banda úgy állapodott meg Mulcahy-val, hogy egy önálló albumon jelennek meg a dalok, nem kifejezetten a Hegylakó soundtrackjeként. Ezen kívül a fizetség része volt, hogy felkérték az egyébként igen elismert klip-rendezőt, hogy két klipet ő készítsen el nekik. A filmet 1985-ben mutatták be. Hatalmas siker lett és mivel akkor még a Queen albuma nem jelent meg, mégnagyobb várakozás előzte meg azt.
    A fiúk ismét bebizonyították, mennyire professzionális szinten művelik a zenét. Az egyébként nagy várakozás mellett újra stúdióba vonultak és tovább csiszolgatták dalaikat, hogy mégtökéletesebben kerüljenek rá a várva várt albumukra. Ez a művelet leginkább a A Kind Of Magic-en hallható, valószínüleg nélküle nem is lett volna akkora sláger.
    Az album 1986-ban debütált és nem meglepő, hogy azonnal number one lett. Ugyan nem adott első helyezett dalt Angliában, mégis az egyik legnagyobb példányszámban eladott Queen-album lett.
    A Kind Of Magic messzemenően a Queen legújszerűbb albuma lett. Nem annyira sokszínű, mint profi és modern a zene rajta. Megtalálható rajta az elmaradhatatlan ballada, de először belekóstoltak a heavy-műfajba is. A klasszikus rock nem található meg olyan totalitáriusan, mint a The Works-ön, de jelen van végig az összes dalban.
    Az album stilszerűen a One Vision-nel nyit. Csodálatos benne a Live Aid-es "betét", amellett, hogy az egész dal szövege és ritmusa végtelen egyszerű és feszes. Kis Hot Space utánérzet, de sokkal sokkal profibb módon.
    A következő a címadó dal. Talán az album legismertebb szerzeménye, egy szinten emlegetik a Radio Ga Gá-val. Nem véletlen. Ki hinné, de ezt is Roger jegyzi és emelett ez a dal sem tudott végtelen nagy népszerűsége mellett Angliában első lenni ("csak" harmadik"), illetve a stílusa is ugyanolyan kiforrott, mint "elődjéé" hihetetlen előremutató hangzásával.A videoklip Mulcahy munkája.
    A One Year Of Love John munkája. Igazi "bárba való dal". Johnny ilyet is tud???
    A Pain Is So Close To Pleasure kicsit kilóg a sorból, talán nem véletlen, hogy nem került be a filmbe sem. Queen mércével kicsit lapos, a '60-as évek ryth and blues stílusa ötvöződik a dominánsabb modern pop-hangzással.
    A Friends Will Be Friends John és Freddie szerzeménye. A sílusból ki is lehetne találni, hisz John modernes stílusából és Freddie akkoriban már kiteljesedő szóló-karrierje által előadott feketezenéjéből áll. De nagyon kellett a slágerré váláshoz John!
    A Who Wants To Live Forever? a szokásos ballada az albumon, de a legprofibb és a legsikeresebb mind közül. Bár angliai 24. helye nem mutatja ismertségét - a Royal Philharmonic Orestra hatalmas zenekarát segítségül hívva a himnusz csodálatos hangzásúvá lett és a film egyik legmeghatóbb jeleneténél hangzik fel - szintén az egyik legismertebb Queen-szám.
    A Gimme The Prize egyedülálló a maga nemében. Azonkívül, hogy a film egyes dialógusait most is bekeverték, a heavy stílusba sikerült beolvaszatniuk folkelemet. A két stílus annyira taszítja egymást, hogy talán emiatt kicsit kontrasztos is lett. Mindenesetre a banda talán legkeményebb dala remekül passzol a főgonosz jeleneteihez.
    A Don't Lose Your Head szöveg nélkül tűnik fel rövid időre a filmben. Nem véletlenül. Amellett, hogy a ritmusa és dallama meglehetősen feszes és kemény, az ének ehhez képest majdnemhogy altató és szomorú. Persze pont ez kölcsönzi neki a félelmetes és sejtelmes mivoltát.
    A Princess Of The Universe-nek nem olyan sorsot szántak, mint amilyet kapott. A különös figyelmet nem csak Mulcahy klipje mutatja, hanem az is, hogy ez az album talán legszínesebb száma. A film főcímdala nem lett sláger, pedig remekül sikerült.
  • CodeRed
    A mai adag:

11. Save Me
    12. Life Is Real
  • B0B0
    Jut eszembe! Hétvégén szünetel a szavazás! Hétfőn folytatjuk
  • qwertrt
    Itt a lényeg, ha egyből bedobjuk a listát, akkor két nap alatt meg is vagyunk az egésszel, így viszont vagy két hét, mire eljututnk a végére. És mostantól eljutunk oda, hogy nem napról-napra, de délelőttről délutánra változik az állás, ez azért izgalmas, nem? Most pl. A We Are The Champions vezet, kíváncsi vagyok mi lesz holnap.
  • B0B0
    Na itt az izgalom! :)
  • 0ppika
    de, a végére kíváncsi vagyok
  • B0B0
    Nem várod már, hogy melyik szám nyer?? Így folyamatosan változik az állás, mint egy versenyben
  • 0ppika
    hát számomra ebben nincs semmi izgalom
  • qwertrt
    Többek között az is... plusz így izgalmasabb, nem?
  • 0ppika
    Amúgy miért nem egyben adjuk le a listát? Így legalább van forgalom és megy az idő?!
  • Jones Nedved
    Végre felkerült az élre egy dal a listámról :D, a Heaven For Everyone. Pár napig nem leszek, de előre tisztességtelenség lenne manipulálnom azzal, hogy előre beírom a ' helyezettjeimet ', ezért a mait itt hagyom és majd a visszatérésemkor jövök a többivel. Szép hétvégét!

11.Seven Seas Of Rhye
    12.Fat Bottomed Girls
  • B0B0
    Én tegnap maradtam el úgyhogy:

11. Millionaire Waltz
    12. We Are The Champions
    13. White Queen
    14. Hammer To Fall
  • B0B0
    Akkor nyomd be a listád mert eléggé el vagy maradva!
  • B0B0
    Hát ez a baj, hogy csak egyszer hallgattad meg! Tessék többször meghallgatni! Nagyon oda kell figyelni a Hot Space számainál, olyan hagszerek és ritmusok vannak elrejtve benne amik egy gyengébb rendszeren ki sem jönnek (megoldás: fejhallgató). Hidd el, érdemes!
  • B0B0
    Én is a korai 70-es évek-beli Queent szeretem legjobban, de nagyon jók a 80-as évek is, és az Innuendo szerintem a legjobb késői albumuk
  • vasmacs
    Ja és bocsi ezért, sehogy nem passzol ide, de aki nagyon jót szeretne nevetni, az kérem nézze meg ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=LKu_QA8Bn9o&search=hasselhoff

Sztem ez mindent visz :-)
  • vasmacs
    jah, új nap :-):

11. Heaven For Everyone
    12. Who Wants To Live Forever
  • vasmacs
    Hát én a Hot Spaceben nem sok pozitívumot találtam. És nem azért, mert iszonyat kő-rocker csakagitár ember vagyok, közel sem, de egyszerűen nem tetszenek a dallamok sem... Semmi. Ezekkel a hangszerekkel, hangszereléssel is lehet jó zenét írni, de itt sztem nem sikerült. Az igazat megvallva, eddig egyszer hallgattam meg az albumot, és hát akkor elhatároztam, hogy most egy ideig (kb. örökké :-) nem fogom még egyszer végighallgatni. Ez kb. 4-5 éve megy is... :-) De lehet, hogy most véletlen belehallgatok még egyszer, bár nem hiszem, hogy nagy sikert aratna nálam. Mondom, kivéve azt a bizonyos számot :-)
  • pipeppers
    Hála a fiamnak megoldódtak a hardver problémáim.
    Szerintem minden korszak jó valamiért. A Hot Space is. A The Show Must Go On tényleg egy olyan szám, aminek ott a helye a 20-ban, hiszem, hogy lesz is pontja jócskán. Én nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a number one, mert nagyon hangulat kérdése, hogy mi a jobb éppen. A sorrendet az alapján állítottam fel, hogy melyiket hallgatom többet, de az elsőt minden oldalról szemügyre vettem.
    Mit ne mondjak meg se néztem a régi listámat, úgy kitöröltem, mert biztos, hogy találnék olyan számot, amit visszaraknék, de nem tudmám, hogy melyiket vegyem ki helyete.
  • vasmacs
    azok nekem is, majd meglátjátok hol... :-))
    Most akartam írni, hogy nekem melyik korszak jön be, de igazából mind1ik. :-) Hot Space nem. Nagyon nem. Kivéve egy számot, amit viszont a legnagyobb könnyűzenék egyikének tartok, amit vha is írtak :-) Meg még talán Las palabras. Az egész jó. Azo kívül mind1ik lemezről vannak olyan számok, amikkel nem tudok mit kezdeni, annyira imádom őket :-) Amúgy The Show Must Go On már csak a szövege miatt sem tud nem nagyon nagyon elől lenni nálam... :-((
  • qwertrt
    Hát igen, én inkább a korai Queen híve vagyok. Megmondom őszintén, hogy a The Miracle/Innuendo albumok egy-két szám kivételével kevéssé jönnek be, talán a fanyar hangvétel visszavezethető Freddie állapotára, és ugye ez nem túl szívderítő. Csk a két ász, a The Show Must Go On és az Innuendo van rajta a listámon.
  • vasmacs
    Show must go on ilyen hátul?? Nem is értem... Ejnye :-)
  • qwertrt
    13. Crazy Little Thing Called Love
    14. The Show Must Go On
  • qwertrt
    Azért kimaradni mégsem kellene, ez egy fontos ügy!
    Esetleg küld el B0B0-nak privibe eccerre az egész listádat, ő maj adagolja...