9010
-
#1029 6. Chuck Berry :))))))))
12. Kurt Cobain of Nirvana :)))))))))
-nincs Slash (Őt is jobban bírom, mint Mayt) (másik listán 44.)
-nincs Malmsteen (másik listán 15.)
-nincs Petrucci (másik listán 11.)
Szóval ez a lista ennyit ér.
A másik listán 3. Page. -
#1028 jaja, Bijou -
#1027 Azért a Bijou meg a Last Horziont nagyon jó és pont Brian miatt! -
#1026 Hendrix -
#1025 :)
igen, el tudja veszteni a varázsát, hogyha 10 percekig csak gitár szól.
-
#1024 és ki az első? :)
-
#1023 ez a lista egész jó :) -
#1022 eleg elokelo helyre. bar en a zenet veszem osszesszegeben es nem a gitartepes. neha a sok gitarszolo kifejezetten untat, ezert nem vagyok oda a lejjeb emlitett nagy sztaroktol. -
#1021 2. -
#1020 hamár témánál vagyunk, ha össze kéne állítani egy listát a kedvenc gitárosaitokról, May hova kerülne?
(tudom h. féloff, de legalább pörög a topik) -
#1019 ezen rajta van May, de a lista egy kalap szar :D -
#1018 Oks -
#1017 ja, meg john petrucci
mondjuk télleg nagy arcok, de annyira nem adok a játékukra.
ez alól talán petrucci kivétel :)
szavazni azért nem szavaztam, mert nem láttam még queen videoklippet, de lehet hogy kinnvan az egyik DVDn egy klip gyűjtemény megsasolom aztán talán :) -
#1016 Van Halen, Santana, Knopfler... -
#1015 engem is erdekel a rangsor. gondolom min az otbe benne van vai, satriani, malmsteen (legalab egy beloluk) -
#1014 lehet hogy nem lett volna ilyen nagy. marmint nagy legenda -
#1013 És Page hányadik lett a 100-ból? És ki let az első 5 mondjuk? Csak érdekesség képp, mert nem sokat lehet adni az ilyen ilyen-olyan rangsorokra.
B0B0:
Hendrixnek nagyobb a füstje, mint a lángja.. De mi lehetett volna, ha nem hal meg olyan fiatalon. -
#1012 en se szavaztam meg. egyszeru okbol - nagyon reg nem lattam queen klippet (15 eve bizti jobban ment volna a szavazas), de most nem emlexek melyik milyen. -
#1011 Killer Queen
Princess of the universe
Who want to live forever
-nem volt nehéz, ezt a 3at ismerem.. -
#1010 Te már szavaztál? :) -
#1009 Számomra Page-n meg May-en csak Ritchie Blackmore tesz túl, ő a legjobb :)
De szerintem Mayt nehezebb játszani, mint Paget, nem csak szóló szinten (ott a nyújtások tesznek be, meg olyan ízzel játszani, ahogy Brian), de a számokban is olyanokat fog, meg olyan ritmikával, hogy a fülem kettéáll :-)
Manapság(és mindig) a technika egyáltalán nem minden, az a gitárnak az a része, ami csak rajtunk függ, hogy megy-e vagy nem, a ritmusérzék, hallás, kreativitás már nem sajátítható el ilyen könnyen.
Én mindkét gitárost szeretem, de May játékát jobban élvezem :) -
#1008 Azé nem harapd keresztül a torkát! :) Egyébként is ő a topicindító :) -
#1007 Ezt a vitát nem folytatom, csak annyit teszek, hozzá, hogy nem értek veled egyet. May érettebb.
Ja! És a legőrültebb Hendrix volt! :) -
#1006 Neeeem. Leírtam, hogy a hármas rangsorban az első 3 pontot kap, a második 2-t, a harmadik 1-t. Így adom össze őket -
#1005 Haver, rossz helyen keresgélsz, mi itten nem szeressük az ilyesmit... ;-D
Azért nem véletlen, hogy Page-t a világ három legtechnikásabb gitárosa közt tartják számon, el kell ismerni, még nekünk Queeneseknek, hogy ő a Nagymester.
Viszont az elnyújtott, testes gitárjáték May védjegye, gyermeke, és viszont: ennek May a mestere.
Különben a Billboard "A világ 100 legjobb gitárosa" szavazáson Brian stílusosan a 39. lett :-)
-
#1004 Te B0B0, hogy összegzed a szavazatokat? Gondolom csak a nyerteseket veszed be, ugye? De akkor hogy létezik, hogy már 22 szavazat van? -
#1003 Elértük az 1000-et!!! :) -
#1002 Hármas rangsort állíts, mint a többiek! -
#1001 Én a Killer Queen klipjére szavazok. :) -
#1000 Nagyon szeretem a Queent, de Page-t még csak hasonlítani sem tudnám Mayhez...
Mutass mégegy olyan improzós őrültet, mint Page... Maynek nincsenek olyan leutánozhatatlan szólói, mint pl. a Heartbreakerben megtalálhatók. Én sokkal több életet, intuitív elemet látok Page játékában. Persze Maynek meg annyival "dallamosabb" szólói vannak.
Na mégis csak megtettem a hasonlítgatást. De a lényeg, hogy a szívem inkább Page felé húz. -
#999 -
#998 :DD -
#997 A Flash Gordon album:
Dino de Laurentiis a 80-as évek elejére igen ismert és elismert filmproducerré vált és már meg mert lépni olyan kockázatos lépéseket, mint egy régi klasszikus újrafeldolgozása. Választása a Flash Gordon című sci-fi alapműre esett, mely egy háború előtti fekete-fehér képregény-feldolgozás volt. Maga a film túlságosan is tisztelgett az előd előtt, hisz a film tele volt harmadrangú trükkökkel, gyenge történettel stb. A film egyetlen vonzó darabja a zene, még amellett is, hogy Ornella Muti és Timoty Dalton mellett a nagy Max Von Sydow is játszik a filmben.
1980-ban Laurentiis még javában a film készítésével foglalkozott, mikor beajánlották neki a Queen nevét a zenéhez. A producer fel is kereste az együttest akik annak ellenére, hogy még javában dolgoztak a The Game-en, boldogan elvállalták a felkérést.
A Flash Gordon album valami más volt. Nem csak azért mert 18 dal van rajta, amiből alig pár darabban énekel Freddie, nem csak azért mert "rendelésre" készült, hanem a totálisan újszerű stílus miatt is. Ezen kívül Brianék csinálták meg elsőként, hogy a zenébe belevágtak dialógusokat és hangokat a filmből. Összességében egy amolyan 60-as évek beli Pink Floyd érzet jött ki az egészből modern tálalásban.
Ez nem az a Queen album amelyiket azért tesszük be, hogy slágerzenét hallgassunk. Ezt egyszerre kell végighallgatni! A lenyűgöző effeketek kavalkádjában az "ember utazik" egyet, ahogy egyikük fogalmazott. A második dal például, az In The Space Capsule, megelőzte korát a modern, hatásvadász betéteivel.
Az album azért mégiscsak szolgáltatott egy slágert (jó Queen-szokáshoz méltóan), ez pedig az első dal, a Flash.
Egy külön érdekesség, hogy a főszereplő, a Flasht eljátszó Sam J. Jones meleg szemmel földöntúli szépségűnek hatott feltűnően világos szőke hajával, kisportolt testével és magasságával. Freddie persze nem tudta megállni, hogy érdeklődjön utána, de gyorsan a tudtára adták, hohy ő "nem olyan". -
#996 hat gonoszak vagyunk... pedig van kereszteny rockzene is -
#995 Most kapcsolok. Lehet, hogy valami egyházi akárki írta. Benedek pápa ugyanis "hatalomrakerülése" után kifejtette irányelveit amiben benne foglaltatott, hogy a rockzene szerinte a gonosz egyik csírája és gonoszságot szül... -
#994 Kétféle Under pressure klip van. Majd mesélek ha jön a Hot Space album :) -
#993 Ez mekkora egy ökörség -
#992 1. Miracle
2. I Wan't To Break Free
3. Bohemian Rhapsody (új) -
#991 én is csak azt ismerem -
#990 Jó hogy említed az Under Pressure-t, mert ami nekem ezen a néven van meg, az egy vicc, semmi sem történeik, csak egész idő alatt a tömegközlekedést filmezték: metróba be és kiáramló emberek stb...