9010

• sz4bolcs
    6. Chuck Berry :))))))))
    12. Kurt Cobain of Nirvana :)))))))))
    -nincs Slash (Őt is jobban bírom, mint Mayt) (másik listán 44.)
    -nincs Malmsteen (másik listán 15.)
    -nincs Petrucci (másik listán 11.)

Szóval ez a lista ennyit ér.

A másik listán 3. Page.
  • 0ppika
    jaja, Bijou
  • B0B0
    Azért a Bijou meg a Last Horziont nagyon jó és pont Brian miatt!
  • B0B0
    Hendrix
  • McGrady
    :)
    igen, el tudja veszteni a varázsát, hogyha 10 percekig csak gitár szól.
  • McGrady
    és ki az első? :)
  • McGrady
    ez a lista egész jó :)
  • zakika
    eleg elokelo helyre. bar en a zenet veszem osszesszegeben es nem a gitartepes. neha a sok gitarszolo kifejezetten untat, ezert nem vagyok oda a lejjeb emlitett nagy sztaroktol.
  • B0B0
    2.
  • McGrady
    hamár témánál vagyunk, ha össze kéne állítani egy listát a kedvenc gitárosaitokról, May hova kerülne?
    (tudom h. féloff, de legalább pörög a topik)
  • McGrady
    ezen rajta van May, de a lista egy kalap szar :D
  • B0B0
    Oks
  • McGrady
    ja, meg john petrucci
    mondjuk télleg nagy arcok, de annyira nem adok a játékukra.
    ez alól talán petrucci kivétel :)

szavazni azért nem szavaztam, mert nem láttam még queen videoklippet, de lehet hogy kinnvan az egyik DVDn egy klip gyűjtemény megsasolom aztán talán :)
  • B0B0
    Van Halen, Santana, Knopfler...
  • zakika
    engem is erdekel a rangsor. gondolom min az otbe benne van vai, satriani, malmsteen (legalab egy beloluk)
  • zakika
    lehet hogy nem lett volna ilyen nagy. marmint nagy legenda
  • sz4bolcs
    És Page hányadik lett a 100-ból? És ki let az első 5 mondjuk? Csak érdekesség képp, mert nem sokat lehet adni az ilyen ilyen-olyan rangsorokra.

B0B0:
    Hendrixnek nagyobb a füstje, mint a lángja.. De mi lehetett volna, ha nem hal meg olyan fiatalon.
  • zakika
    en se szavaztam meg. egyszeru okbol - nagyon reg nem lattam queen klippet (15 eve bizti jobban ment volna a szavazas), de most nem emlexek melyik milyen.
  • sz4bolcs
    Killer Queen
    Princess of the universe
    Who want to live forever

-nem volt nehéz, ezt a 3at ismerem..
  • B0B0
    Te már szavaztál? :)
  • McGrady
    Számomra Page-n meg May-en csak Ritchie Blackmore tesz túl, ő a legjobb :)
    De szerintem Mayt nehezebb játszani, mint Paget, nem csak szóló szinten (ott a nyújtások tesznek be, meg olyan ízzel játszani, ahogy Brian), de a számokban is olyanokat fog, meg olyan ritmikával, hogy a fülem kettéáll :-)
    Manapság(és mindig) a technika egyáltalán nem minden, az a gitárnak az a része, ami csak rajtunk függ, hogy megy-e vagy nem, a ritmusérzék, hallás, kreativitás már nem sajátítható el ilyen könnyen.
    Én mindkét gitárost szeretem, de May játékát jobban élvezem :)
  • B0B0
    Azé nem harapd keresztül a torkát! :) Egyébként is ő a topicindító :)
  • B0B0
    Ezt a vitát nem folytatom, csak annyit teszek, hozzá, hogy nem értek veled egyet. May érettebb.

Ja! És a legőrültebb Hendrix volt! :)
  • B0B0
    Neeeem. Leírtam, hogy a hármas rangsorban az első 3 pontot kap, a második 2-t, a harmadik 1-t. Így adom össze őket
  • qwertrt
    Haver, rossz helyen keresgélsz, mi itten nem szeressük az ilyesmit... ;-D

Azért nem véletlen, hogy Page-t a világ három legtechnikásabb gitárosa közt tartják számon, el kell ismerni, még nekünk Queeneseknek, hogy ő a Nagymester.

Viszont az elnyújtott, testes gitárjáték May védjegye, gyermeke, és viszont: ennek May a mestere.

Különben a Billboard "A világ 100 legjobb gitárosa" szavazáson Brian stílusosan a 39. lett :-)
  • qwertrt
    Te B0B0, hogy összegzed a szavazatokat? Gondolom csak a nyerteseket veszed be, ugye? De akkor hogy létezik, hogy már 22 szavazat van?
  • B0B0
    Elértük az 1000-et!!! :)
  • B0B0
    Hármas rangsort állíts, mint a többiek!
  • sz4bolcs
    Én a Killer Queen klipjére szavazok. :)
  • sz4bolcs
    Nagyon szeretem a Queent, de Page-t még csak hasonlítani sem tudnám Mayhez...

Mutass mégegy olyan improzós őrültet, mint Page... Maynek nincsenek olyan leutánozhatatlan szólói, mint pl. a Heartbreakerben megtalálhatók. Én sokkal több életet, intuitív elemet látok Page játékában. Persze Maynek meg annyival "dallamosabb" szólói vannak.
    Na mégis csak megtettem a hasonlítgatást. De a lényeg, hogy a szívem inkább Page felé húz.
  • B0B0
  • B0B0
    :DD
  • B0B0
    A Flash Gordon album:

Dino de Laurentiis a 80-as évek elejére igen ismert és elismert filmproducerré vált és már meg mert lépni olyan kockázatos lépéseket, mint egy régi klasszikus újrafeldolgozása. Választása a Flash Gordon című sci-fi alapműre esett, mely egy háború előtti fekete-fehér képregény-feldolgozás volt. Maga a film túlságosan is tisztelgett az előd előtt, hisz a film tele volt harmadrangú trükkökkel, gyenge történettel stb. A film egyetlen vonzó darabja a zene, még amellett is, hogy Ornella Muti és Timoty Dalton mellett a nagy Max Von Sydow is játszik a filmben.
    1980-ban Laurentiis még javában a film készítésével foglalkozott, mikor beajánlották neki a Queen nevét a zenéhez. A producer fel is kereste az együttest akik annak ellenére, hogy még javában dolgoztak a The Game-en, boldogan elvállalták a felkérést.
    A Flash Gordon album valami más volt. Nem csak azért mert 18 dal van rajta, amiből alig pár darabban énekel Freddie, nem csak azért mert "rendelésre" készült, hanem a totálisan újszerű stílus miatt is. Ezen kívül Brianék csinálták meg elsőként, hogy a zenébe belevágtak dialógusokat és hangokat a filmből. Összességében egy amolyan 60-as évek beli Pink Floyd érzet jött ki az egészből modern tálalásban.
    Ez nem az a Queen album amelyiket azért tesszük be, hogy slágerzenét hallgassunk. Ezt egyszerre kell végighallgatni! A lenyűgöző effeketek kavalkádjában az "ember utazik" egyet, ahogy egyikük fogalmazott. A második dal például, az In The Space Capsule, megelőzte korát a modern, hatásvadász betéteivel.
    Az album azért mégiscsak szolgáltatott egy slágert (jó Queen-szokáshoz méltóan), ez pedig az első dal, a Flash.
    Egy külön érdekesség, hogy a főszereplő, a Flasht eljátszó Sam J. Jones meleg szemmel földöntúli szépségűnek hatott feltűnően világos szőke hajával, kisportolt testével és magasságával. Freddie persze nem tudta megállni, hogy érdeklődjön utána, de gyorsan a tudtára adták, hohy ő "nem olyan".
  • zakika
    hat gonoszak vagyunk... pedig van kereszteny rockzene is
  • B0B0
    Most kapcsolok. Lehet, hogy valami egyházi akárki írta. Benedek pápa ugyanis "hatalomrakerülése" után kifejtette irányelveit amiben benne foglaltatott, hogy a rockzene szerinte a gonosz egyik csírája és gonoszságot szül...
  • B0B0
    Kétféle Under pressure klip van. Majd mesélek ha jön a Hot Space album :)
  • B0B0
    Ez mekkora egy ökörség
  • Breki33
    1. Miracle
    2. I Wan't To Break Free
    3. Bohemian Rhapsody (új)
  • 0ppika
    én is csak azt ismerem
  • qwertrt
    Jó hogy említed az Under Pressure-t, mert ami nekem ezen a néven van meg, az egy vicc, semmi sem történeik, csak egész idő alatt a tömegközlekedést filmezték: metróba be és kiáramló emberek stb...