9010
-
#989 Detto! Nekem is ez a véleményem...Be is tettem Greates Hits DVD-t...aztán jön 2.ik, aztán Wembley koncert...most, hogy így megnétem vagy 5 klippet azt kell mondanom, hogy szinte nem is lehet sorrendet állítani annyira jók...Under Pressure azért elég durva. -
Gaborku #988 Íme az én szavazataim:
1. I'm going slightly mad (benne van az angol humor 1000 éve)
2. Scandal (egyszerű de mégis ütős)
3. Breakthru (indoklás ld. scandal)
és a különdíjasok:
Calling all girls
Back Chat
(mert annyira gagyik hogy az már jó) -
#987 jaigen, asszem nekem is ez van meg :DDDDD -
Gaborku #986 Ez a videóklip szavazás remek ötlet!!! -
#985 Igen, ez olyan banális dolog, hogy a heavy metlt összeegyeztetik az ilyen marhaságokkal. Idézet a 2004-es (!!!) művészettörténet (!!!) könyvemből:
"...elvetemült extravagancia (különcködés), szado-mazochista (mások és önmaga kínzásában és a kegyetlenkedésekben kielégülést találó magatartás), beteges magamutogatás, a nyers erő és az izmok fitogtatása, bőrszerelés, náci jelvények és szegecsek, az ősgermán kellékek viselése, feketemágia és sátánista törekvések jellemzik a hardrockot (Heavy Metal, Led Zeppelin)...'
Szó szerint idéztem. A Heavy Metalt mint együttest említik :-)
-
#984 Asszem elég egyértelműen írtam:
1. Bohemian Rhapsody
2. Princes Of The Universe
3. Bicycle Race -
#983 hehe, akkorát röhögtem rajz könyv végén, stílusok közt ottvolt a sátánista/heavy metal zenék közt a led zeppelin :DDDDDDD -
#982 Hát igen, de ilyen szempontból a Let Me Live, No One But You, Too Much Love Will Kill You szomorúbb :( -
#981 1. Save Me (Pontosan azt adja a "rajzfilm" amit érzel miközben hallgatod
2. INNUENDO (egyéni látásmód, zseniális a "bábmúvi")
3. Miracle (Azthiszem nem kell ecsetelni a kis hasonmás srácok szereplését)
4. Princess Of The Universe (qwertrt már leírta amit éns gondolok a klippről)
5. Bohemian Rhapsody (Alapműhöz alap videoklipp, egyedi technikával úttörőként a klippek világában) -
#980 A The Show Must Go On-ban jó, hogy össze van vágva sok régebbi klipből, de pont emiatt jut eszembe róla mindig, hogy akkor már Freddie nem lehetett benne a klibe :(((( -
#979 Hát nem könnyű, top 10 jobb lett volna :)
1. I Wan't To Break Free
2. The Invisible Man
3. A Kind of Magic
(sajnos sok jó klip szorult le: Breakthru, I'm Going Slightly Mad, Innuendo, The Miracle, Scandal és a The Show Must Go On is, mert mix szerű és sok jó klipből tartalmaz jelenetet ...)
-
#978 Olvasd el a #952-t! -
#977 Hát itt -
#976 lassan kozeledunk az ezer hozzaszolashoz.
hol szavazzak? -
#975 Persze, ez rugalmas dolog. Egyszer valaki azt mondta, hogy a zenét elemezni olyan mint lerajzolni egy focimeccset.
Szóval képlékeny a dolog, hagyjuk a Zeppelint, biztos vagy topicja! Inkább szavazz te is! :)
HISZEN A QUEEN A BEST! :) -
#974 zenei stilus besorolasrol nem erdemes vitatkozni. egyik haverom azert nem halgat Deep Puprlet, mert szerinte tul kemeny, de viszont a rockot szereti -
#973 Wikipédia:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin
"A brit Led Zeppelin minden idők egyik legnagyobb hatású zenekara a hard rock, blues rock műfaján belül, s jelentős befolyással volt a heavy metal kialakulására is" -
#972 Van egy olyan könyv, hogy: POPZSEBKÖNYV
Asszem '82-es. Ott különösen kitüntető figyelmet kap benne a Zeppelin is, mint a hard-rock egyik legnagyobb alapítója. -
#971 www.literatúra.hu:
Hard rock:
Led Zeppelin
Deep Purple
Black Sabbath
Uriah Heep
Rainbow
The Who
Heavy Metal:
Judas Priest
Iron Maiden
Metallica
Van Halen
Guns 'N Roses
Faith No More
Kiss
Egyébként a Heavy-sek öltözködési stílusa is teljesen más mint a Zeppeliné -
#970 Akkor most melyik a harmadik? A Bicycle vagy a Break Free? :) -
#969 Miért akarnék összeveszni, de a zene-könyvek egyértelműen a hard-rock alapítójának tartják a Zeppelint -
#968 Ja, és ha Judas Priest, az 1968-ban indult! -
#967 Azért sztem nem túlzás, a Purple és a Sabbath tényleg keményebb zenét játszik, ráadásul utóbbinál az okkultizmus is bejátszik...
különben ez megint olyan dolog, amin órákon át lehetne vitatkozni... -
#966 1. Bohemian Rhapsody (amennyire közhelyes, ugye, mert ez A VIDEOKLIP, annyira igaz is, hogy korszakalkotó. És az "I See A little Shilouett of a man"-be még most is beleborzongok, ha látom)
2. Princes f The Universe (van olyan ütős, mint a zene, és jó ötlet Chrisopher Lambert szerepeltetése)
3. bicycle Race (tényleg bátor tett volt, díjazni kell)
+1. I Want To Break Free (vétek volna kihagyni, a Queen legnagyobb poénja, és ezért is imádom őket, hogy mint a világ egyik leghíresebb zenekra, 1984-ben be mertek vállalni egy ilyen poént. Mikor Freddie-t először megláttam a parókában, majdnem lefordultam a székről. Azért mennyi gógyi szorult ebbe a négy emberkébe, ha a mai zenekaok csak egy tizedét képviselnék ennek az eredetiségnek és tehetségnek, nem lenne okunk panaszra. Ehelyett nézzük azt a videoklipet, amelyben a Freddie imitátor Mercury sírján táncol (Electric Six: Radio Ga Ga) :-(, no comment).
Különben egy rakás színvonalas videót csináltak, az alábbiak lecsúsztak a listáról: Innuendo, I'm Going slightly Mad, We Will Rock You, We Are The Champions, Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga stb stb stb -
#965 a queenre pl. ezeket irja
Classic Rock
Melodic Rock
Hard Rock
Pop Rock
-
#964 persze mindenki mast ir
itt http://www.rockdetector.com peldaul a Purple es Led Zep hardrock de a Sabbath Meavy metal, ami szerintem tulzas -
#963 eccerűen írd ba a magyar gugliba: zeppelin metal, vagy sabbath metal, vagy purple metal, és olvass... -
#962 Te B0B0! Ugye nem akarsz összeveszni velemi?
Sziklaszilárd tény, hopgy a Zep a metal egyik nagy úttöröője, ők, a Sabbath és a Purple kíérleteztek elősz9ör a gyorsabb, fémes, riffekkel telített zenével. És ez a 70-esek eleje! Olvass utána! -
#961 Hát igen -
#960 Hát, ahogy vesszük. Az álszent cenzorszervezetek tuti belekötnének a fedetlen mellekbe, a zenetévék meg nem szaroznának azzal, hogy csak megfelelő időben adják: inkább nem is vetítenék egyáltalán. Végül a kiadó inkább rávenné az együttest, hogy kikockázva jelenjenek meg a mellek és a popsik, amitől persze az egész értelmét vesztené. Tudjátok, az nem gond, ha főműsoridőben agyonlövik egymást a bácsik, de egy cici látványa megrontja szegény gyermekek ártatlan lelkét... -
#959 A Bicycle Race-szel kapcsolatban pont fordított a véleményem. Akkor nem volt szabad, ma szabad :) -
#958 1. These ara the days of our lives (legjobb klip amit valaha láttam!!)
2. Save me
3. Bicycle race (akkoriban még lehetett ilyet is, ma már nem hiszem, hogy le lehetne adni :)) -
#957 en is igy tudom. Black Sabbathot es a Deep Purplet semmikent nem sorolnam heavy metal stilusba. szerintem az valahol a judas priest, acdc es a scorpions kornyeken kezdodik -
#956 Az én voksaim:
1, Breakthru
2, Hammer To Fall
3, We Are The Champions
(sajnos ki kellett hagyom több nagy kedvencet mint pl:Spread Your Wings, I Wan't To Break Free, The Miracle, I'm Going Slightly Mad) -
#955 Bizony nem egyszerű. De pont ez a poén benne :) -
#954 Egy kis segítség:
Az összes Queen videoklip:
Liar
Keep Yourself Alive
Killer Queen
Bohemian Rhapsody
You're My Best Friend
Tie Your Mother Down
Somebody To Love
We Will Rock You
We Are The Champions
Spread Your Wings
Fat Bottomed Girls
Bicycle Race
Don't Stop Me Now
Play The game
Another One Bites The Dust
Crazy Little Thing Called Love
Save Me
Back Chat
Body Language
Calling All Girls
Las Palabras De Amor
Under Pressure
Radio Ga Ga
It's A Hard Life
I Wan't To Break Free
Hammer To Fall
One Vision
A Kind Of Magic
Friends Will Be Friends
Who Wants To Live Forever
Princess Of The Universe
The Miracle
I Wan't It ll
The Invisible Man
Breakthru
Scandal
Innuendo
I'm Going Slightly Mad
Headlong
These Are The Day Days Of Our Lives
The Show Must Go On
Let Me Live
Heaven For Everyone (2 verzió)
You Don't Fool Me -
#953 Nem egyszerű eldönteni, gondolkodom ... -
#952 Szvazásra bocsájtom a kérdést:
Kinek melyik a kedvenc Queenvideoklipje?
A szavazás módja:
Mindenki jelöljön meg 3 klipet és állítson sorrendet. Az első 3, a második 2, a harmadik 1 pontot kap. Mindenki szavazzon lehetőleg, hogy minnél több szavazat alapján dőljön el: melyik a topic kedvenc videóklipje.
A szavazás eredményét folyamatosan fel fogom tenni a bannerbe. -
#951 Szerintem maradjunk annyiban, hogy a Zeppelin a hrad rock egyik megteremtője. Olvass utána. A legjobb esetben is a 70-es évek második felére teszik a heavy-műfajok létrejöttét :)
Nem kötekedek, de minden könnyűzenei könyv ezt írja ;) -
#950 Köszike :)