9010

• CodeRed
    Detto! Nekem is ez a véleményem...Be is tettem Greates Hits DVD-t...aztán jön 2.ik, aztán Wembley koncert...most, hogy így megnétem vagy 5 klippet azt kell mondanom, hogy szinte nem is lehet sorrendet állítani annyira jók...Under Pressure azért elég durva.
  • Gaborku
    Íme az én szavazataim:
    1. I'm going slightly mad (benne van az angol humor 1000 éve)
    2. Scandal (egyszerű de mégis ütős)
    3. Breakthru (indoklás ld. scandal)

és a különdíjasok:
    Calling all girls
    Back Chat
    (mert annyira gagyik hogy az már jó)
  • McGrady
    jaigen, asszem nekem is ez van meg :DDDDD
  • Gaborku
    Ez a videóklip szavazás remek ötlet!!!
  • qwertrt
    Igen, ez olyan banális dolog, hogy a heavy metlt összeegyeztetik az ilyen marhaságokkal. Idézet a 2004-es (!!!) művészettörténet (!!!) könyvemből:

"...elvetemült extravagancia (különcködés), szado-mazochista (mások és önmaga kínzásában és a kegyetlenkedésekben kielégülést találó magatartás), beteges magamutogatás, a nyers erő és az izmok fitogtatása, bőrszerelés, náci jelvények és szegecsek, az ősgermán kellékek viselése, feketemágia és sátánista törekvések jellemzik a hardrockot (Heavy Metal, Led Zeppelin)...'

Szó szerint idéztem. A Heavy Metalt mint együttest említik :-)
  • qwertrt
    Asszem elég egyértelműen írtam:

1. Bohemian Rhapsody
    2. Princes Of The Universe
    3. Bicycle Race
  • McGrady
    hehe, akkorát röhögtem rajz könyv végén, stílusok közt ottvolt a sátánista/heavy metal zenék közt a led zeppelin :DDDDDDD
  • 0ppika
    Hát igen, de ilyen szempontból a Let Me Live, No One But You, Too Much Love Will Kill You szomorúbb :(
  • CodeRed
    1. Save Me (Pontosan azt adja a "rajzfilm" amit érzel miközben hallgatod
    2. INNUENDO (egyéni látásmód, zseniális a "bábmúvi")
    3. Miracle (Azthiszem nem kell ecsetelni a kis hasonmás srácok szereplését)
    4. Princess Of The Universe (qwertrt már leírta amit éns gondolok a klippről)
    5. Bohemian Rhapsody (Alapműhöz alap videoklipp, egyedi technikával úttörőként a klippek világában)
  • B0B0
    A The Show Must Go On-ban jó, hogy össze van vágva sok régebbi klipből, de pont emiatt jut eszembe róla mindig, hogy akkor már Freddie nem lehetett benne a klibe :((((
  • 0ppika
    Hát nem könnyű, top 10 jobb lett volna :)

1. I Wan't To Break Free
    2. The Invisible Man
    3. A Kind of Magic

(sajnos sok jó klip szorult le: Breakthru, I'm Going Slightly Mad, Innuendo, The Miracle, Scandal és a The Show Must Go On is, mert mix szerű és sok jó klipből tartalmaz jelenetet ...)
  • B0B0
    Olvasd el a #952-t!
  • B0B0
    Hát itt
  • zakika
    lassan kozeledunk az ezer hozzaszolashoz.
    hol szavazzak?
  • B0B0
    Persze, ez rugalmas dolog. Egyszer valaki azt mondta, hogy a zenét elemezni olyan mint lerajzolni egy focimeccset.

Szóval képlékeny a dolog, hagyjuk a Zeppelint, biztos vagy topicja! Inkább szavazz te is! :)

HISZEN A QUEEN A BEST! :)
  • zakika
    zenei stilus besorolasrol nem erdemes vitatkozni. egyik haverom azert nem halgat Deep Puprlet, mert szerinte tul kemeny, de viszont a rockot szereti
  • B0B0
    Wikipédia:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin

"A brit Led Zeppelin minden idők egyik legnagyobb hatású zenekara a hard rock, blues rock műfaján belül, s jelentős befolyással volt a heavy metal kialakulására is"
  • B0B0
    Van egy olyan könyv, hogy: POPZSEBKÖNYV

Asszem '82-es. Ott különösen kitüntető figyelmet kap benne a Zeppelin is, mint a hard-rock egyik legnagyobb alapítója.
  • B0B0
    www.literatúra.hu:

Hard rock:
    Led Zeppelin
    Deep Purple
    Black Sabbath
    Uriah Heep
    Rainbow
    The Who

Heavy Metal:
    Judas Priest
    Iron Maiden
    Metallica
    Van Halen
    Guns 'N Roses
    Faith No More
    Kiss

Egyébként a Heavy-sek öltözködési stílusa is teljesen más mint a Zeppeliné
  • B0B0
    Akkor most melyik a harmadik? A Bicycle vagy a Break Free? :)
  • B0B0
    Miért akarnék összeveszni, de a zene-könyvek egyértelműen a hard-rock alapítójának tartják a Zeppelint
  • qwertrt
    Ja, és ha Judas Priest, az 1968-ban indult!
  • qwertrt
    Azért sztem nem túlzás, a Purple és a Sabbath tényleg keményebb zenét játszik, ráadásul utóbbinál az okkultizmus is bejátszik...
    különben ez megint olyan dolog, amin órákon át lehetne vitatkozni...
  • qwertrt
    1. Bohemian Rhapsody (amennyire közhelyes, ugye, mert ez A VIDEOKLIP, annyira igaz is, hogy korszakalkotó. És az "I See A little Shilouett of a man"-be még most is beleborzongok, ha látom)
    2. Princes f The Universe (van olyan ütős, mint a zene, és jó ötlet Chrisopher Lambert szerepeltetése)
    3. bicycle Race (tényleg bátor tett volt, díjazni kell)

+1. I Want To Break Free (vétek volna kihagyni, a Queen legnagyobb poénja, és ezért is imádom őket, hogy mint a világ egyik leghíresebb zenekra, 1984-ben be mertek vállalni egy ilyen poént. Mikor Freddie-t először megláttam a parókában, majdnem lefordultam a székről. Azért mennyi gógyi szorult ebbe a négy emberkébe, ha a mai zenekaok csak egy tizedét képviselnék ennek az eredetiségnek és tehetségnek, nem lenne okunk panaszra. Ehelyett nézzük azt a videoklipet, amelyben a Freddie imitátor Mercury sírján táncol (Electric Six: Radio Ga Ga) :-(, no comment).

Különben egy rakás színvonalas videót csináltak, az alábbiak lecsúsztak a listáról: Innuendo, I'm Going slightly Mad, We Will Rock You, We Are The Champions, Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga stb stb stb
  • zakika
    a queenre pl. ezeket irja

Classic Rock
    Melodic Rock
    Hard Rock
    Pop Rock
  • zakika
    persze mindenki mast ir
    itt http://www.rockdetector.com peldaul a Purple es Led Zep hardrock de a Sabbath Meavy metal, ami szerintem tulzas
  • qwertrt
    eccerűen írd ba a magyar gugliba: zeppelin metal, vagy sabbath metal, vagy purple metal, és olvass...
  • qwertrt
    Te B0B0! Ugye nem akarsz összeveszni velemi?

Sziklaszilárd tény, hopgy a Zep a metal egyik nagy úttöröője, ők, a Sabbath és a Purple kíérleteztek elősz9ör a gyorsabb, fémes, riffekkel telített zenével. És ez a 70-esek eleje! Olvass utána!
  • B0B0
    Hát igen
  • guardian hero
    Hát, ahogy vesszük. Az álszent cenzorszervezetek tuti belekötnének a fedetlen mellekbe, a zenetévék meg nem szaroznának azzal, hogy csak megfelelő időben adják: inkább nem is vetítenék egyáltalán. Végül a kiadó inkább rávenné az együttest, hogy kikockázva jelenjenek meg a mellek és a popsik, amitől persze az egész értelmét vesztené. Tudjátok, az nem gond, ha főműsoridőben agyonlövik egymást a bácsik, de egy cici látványa megrontja szegény gyermekek ártatlan lelkét...
  • B0B0
    A Bicycle Race-szel kapcsolatban pont fordított a véleményem. Akkor nem volt szabad, ma szabad :)
  • guardian hero
    1. These ara the days of our lives (legjobb klip amit valaha láttam!!)
    2. Save me
    3. Bicycle race (akkoriban még lehetett ilyet is, ma már nem hiszem, hogy le lehetne adni :))
  • zakika
    en is igy tudom. Black Sabbathot es a Deep Purplet semmikent nem sorolnam heavy metal stilusba. szerintem az valahol a judas priest, acdc es a scorpions kornyeken kezdodik
  • B0B0
    Az én voksaim:

1, Breakthru
    2, Hammer To Fall
    3, We Are The Champions

(sajnos ki kellett hagyom több nagy kedvencet mint pl:Spread Your Wings, I Wan't To Break Free, The Miracle, I'm Going Slightly Mad)
  • B0B0
    Bizony nem egyszerű. De pont ez a poén benne :)
  • B0B0
    Egy kis segítség:

Az összes Queen videoklip:

Liar
    Keep Yourself Alive
    Killer Queen
    Bohemian Rhapsody
    You're My Best Friend
    Tie Your Mother Down
    Somebody To Love
    We Will Rock You
    We Are The Champions
    Spread Your Wings
    Fat Bottomed Girls
    Bicycle Race
    Don't Stop Me Now
    Play The game
    Another One Bites The Dust
    Crazy Little Thing Called Love
    Save Me
    Back Chat
    Body Language
    Calling All Girls
    Las Palabras De Amor
    Under Pressure
    Radio Ga Ga
    It's A Hard Life
    I Wan't To Break Free
    Hammer To Fall
    One Vision
    A Kind Of Magic
    Friends Will Be Friends
    Who Wants To Live Forever
    Princess Of The Universe
    The Miracle
    I Wan't It ll
    The Invisible Man
    Breakthru
    Scandal
    Innuendo
    I'm Going Slightly Mad
    Headlong
    These Are The Day Days Of Our Lives
    The Show Must Go On
    Let Me Live
    Heaven For Everyone (2 verzió)
    You Don't Fool Me
  • 0ppika
    Nem egyszerű eldönteni, gondolkodom ...
  • B0B0
    Szvazásra bocsájtom a kérdést:

Kinek melyik a kedvenc Queenvideoklipje?

A szavazás módja:
    Mindenki jelöljön meg 3 klipet és állítson sorrendet. Az első 3, a második 2, a harmadik 1 pontot kap. Mindenki szavazzon lehetőleg, hogy minnél több szavazat alapján dőljön el: melyik a topic kedvenc videóklipje.

A szavazás eredményét folyamatosan fel fogom tenni a bannerbe.
  • B0B0
    Szerintem maradjunk annyiban, hogy a Zeppelin a hrad rock egyik megteremtője. Olvass utána. A legjobb esetben is a 70-es évek második felére teszik a heavy-műfajok létrejöttét :)

Nem kötekedek, de minden könnyűzenei könyv ezt írja ;)
  • B0B0
    Köszike :)