9010
-
#1109 A legújabb témák alatt ott van hogy Utolsó 100 téma >>, a lap bal oldalán pedig Legnépszerűbb témák (top20) -
#1108 Ja, most esik le: VAN MÁR QUEEN+PAUL RODGERS KÖZÖS SZÁM??? -
#1107 Én várom az új albumot, és szerintem sok millióan így vannak ezzel a világon.
Ami félő, hogy Rodgers blues hangja erősen "belerondít" majd a munkába, sokan, ahogy én is a régi Queen visszatérését várjuk, mint a csodát, de sajnos ez már lehetetlen :-(
De a zsenialitás még ott van Brian Mayben és Roger Taylorban, ha ők megvillantják magukat, és 66,6%-ban Queen-es lesz az album, akkor asszem nem lesz okunk panaszra.
Ha valaha megjelenik, ez lesz az első CD, amit megvásárolok majd a boltban, asszem ezt megéri... -
#1106 Ha már ott jártam, muszály volt Ctrl-C-zni ezt:
"nekem a kedvenc számaim a Brighton Rock, és a I want to be free vagy ilyesmi a címe :DD"
Azért McGrady mester azóta sokat fejlődött -
#1105 Azt talán valahogy úgyí kéne megoldani, hogy az 5 legnépszerűbb Queen dal jöjjön ki... -
#1104 Ez se rossz ötlet... -
#1103 Biztos én vagyok vaksi, de ot semmi ilyesmit nem látok... -
#1102 Invisible Man
Hát nem tom, várni várom, de nem várok tőle sokat :-) Láttam egy új szám videoját, amit Amerikában játszottak a koncertjükön (Take love talán a címe) és hát az nagyon nem a régi Queen. -
#1101 Csáosz!
Az én második fordulós szavazatom : ' Invisible Man ' :D Várja valaki közületek a Queen+Paul Rodgers stúdióalbumát? Tudom sokan nem fogadják el ezt a formációt, nem csak a nagy rajongók közül, de az biztos hogy óriási bátorság kell ehhez az IGAZI VISSZATÉRÉShez...
-
#1100 15. már a topic!! :) -
#1099 Nézzétek meg a #209-es hsz-t! Én már csak mosolygok rajta! :) -
#1098 :DD -
#1097 akkor inkabb dekadonkent :) -
#1096 Köszi az elismerést! :)
A legjobb szám szavazás tervezete már kész! :)
Azért nem lenne jó albumonként mert egy golbális felmérés a legjobb. De köszi a tippet! :) -
#1095 Szerintem a kedvenc számos szavazást albumonként kéne csinálni, de még így sem lesz könnyű dönteni, legalábbis nekem.
Amúgy a nagyon jó a Hot Space is B0B0! -
#1094 Szoros a meccs! :) -
#1093 A Hot Space album:
Az 1982-ben megjelent album amolyan fekete bárányként maradt meg - helytelenül - a közvéleményben, pedig a zenészek negyszerűt alkottak vele. Általában sikertelennek van elkönyvelve, pedig 4. helyezését bármelyik rockbanda elfogadta volna az új-hullám uralkodásának csúcspontjában.
A zene valóban gyökeresen eltér az addig megszokott Queetől, annyira ráadásul, hogy még az előző album dinamikus változásai sem tudták megfelelően felvezetni.
Nagymértékben dominál benne a szintetizátor (még a klasszikusan tradícionális Las Palabras De Amor-ban is végig adja a ritmust), amit viszont remekül alkalmaznak és az sem elhanyagolható tény, hogy a '82-es turnén óriási teljesítményre volt szükség, hogy ezeket a dalokat eljátszák úgy, hogy végig szinvonalas legyen. Világos bizonyítványuk lett a szinte mindenhol frenetikus közöségük lett és hogy Dél-Amerikában több, mint százezres(!) stadionokat töltöttek meg gond nélkül. És ott van még egy fontos eredmény: ezen az albumon található a második angliai Number One-juk.
A sajtó persze megint szívesen foglalkozott a fiúkkal. Miután az albumon nem jelentkeztek a szokásos Queen-slágerek és egy évvel azelőtt a válogatás-album is kijött, rögtön kongatni kezdték a vészharangokat. Természetesen semmi alapja nem volt ezeknek, amit többen is kifejtettek és meglepő volt az mindig csendes John fakadt ki a legjobban. Nagyjából ebben az időben derült fény arra is, amire a legtöbb firkász a leginkább kiváncsi volt és amit Freddie addig remekül leplezett, hogy biszexuális. Ennek első hallásra itt semmi jelentősége, mégis a Hot Space az első olyan album, ahol a fiúk nem rejtették el a homoszexualitást a számokban, hanem gátlástalanul kidomborították.
Ez rögtön az első dalban, a Staying Powerben is megjelenik. A cím alapján (kitartás) nem hihetnénk, hogy egy vad szerelmi aktust mesél el ahol a másik fél neme igencsak megkérdőjelehető. A dal ritmusa is vad pulzáló, amit a koncerteket méginkább felgyorsítottak, fitogtatva ezzel nagyszerű zenészi képességeiket.
A következő dal - a Dancer - egy tipikus új-hullám dal. Mégis az ember érzi, hogy a Queen nem tudott nem kitörni a stílus által megszabott lapos határokból. A dal, saját stílusát meghazudtolva, rendkívül energikus lesz, fricskát adva ezzel mondjuk egy Blondie-szerzeménynek.
A Back Chat is ezzel az ezközökkel operál, de sokkal profibb módon, valószínüleg egy vérbeli new-wave előadótól sláger is lett volna, de az album megjelenésekor a Queen-rajongók nem tudták hova tenni szeretett együttesük új stílusát.
A Body Language valamelyest sikeresebb lett társainál, pedig a stílus ugyanaz. Akkor meg miért? A válasz nem is lehetne más mint a botrány. Ez a sajátos szexuális vallomás nem is kerülhette el megbotránkoztató videóklipjét ahol meztelen és félmeztelen testek vonaglása látható és a banda csak a végén jelenik meg benne. A Queen megint cenzurálva lett a Biblia-övben és a videóklipet sem játszották halálra a tévékben. Mégis eme botrány miatt ez a dal felkerült a angol top 20-ba.
Az Action This Day az a dal ahol a Queen bebizonyítja, hogy a szintetizátorral is tud virtuóz módón bánni. Egy dinamikus ritmusú dalban sorra jelennek meg a hangulatosabbnál hangulatosabb effektek.
A Put Out The Fire egy amolyan modern hard-rock szerzemény, a szövege is régebbi korszakot idézi és egy 1997-ben készült válogatásra is felkerült, ami bizonyítja, hogy később - mikorra a rajongók megbarátkoztak az új stílussal - rájöttek arra, hogy ez a dal kiemelkedik a többi közül.
A Life Is Real alcíméből kiderül, hogy ez a dal a megkésett tisztelgésük imádott bálványuk, John Lennon, számára. El is hangzik benne a fedetlen igazság: Lennon egy zseni! A bravúros ebben az, hogy még ezzel a teljesen új stílussal is meg tudták csinálni, hogy valamelyest Lennon-ízű legyen a dal.
A Calling All Girls-nek kicsit nagyobb sikert szántak, erre utal a feltűnően modern videoklipje is, ám a már említett okok miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pedig a dal uraló rythm and blues érzet nem állt messze a zenekartól.
A Las Palabras De Amor (The Words Of Love) tisztelgés az utóbbi időkben meghódított Dél-Amerikai rajongók előtt, pár sora spanyolul is hangzik el. Mondani sem kell, hogy a koncertek várva várt dala lett délen. Vitathatatlanul az album legszebb dala, mégsem tartozik bele a Queen által ezúttal kihagyott lírai vonalba.
A Cool Cat ismét a homoszexualitás egyik kidomborítása. Kellemes háttérzene, amelyet a Queen később többször is alkalmaz majd. Freddie az dal kellemesen lapos dallama ellenére nagyot énekel benne, érdemes megfigyelni, hogy az egészen magas hangokat is tökéletesen és erőlködés nélkül énekli ki.
Az albumot nyugodtan mondhatjuk, hogy az utlsó szám vonszolta fel a 4. helyre. Az Under Pressure a Bohemian Rhapsody óta az első 1. helyezett Angliában. Története meglehetősen szokatlan. David Bowie 1981-ben Montroux-ben járt ahol az épp akkor megvásárolt Queen-stúdió áll. Ha már arra járt, benézett Brianékhez. Nem is lettek volna zenészek, ha nem játszottak volna el egy két dal közösen. Az egészből egy rendkívül jó hangulatú örömenélés lett, melynek eredménye a People On The Streets lett. Ezt a dal később fel lett kicsit turbózva egyéb hangszerekkel és több ember javaslatára is a címét Under Pressure-re változtatták. A Queen és Bowie neve elegendő volt ahhoz, hogy a dal azonnal Number One legyen. Nem volt azonban minden ilyen felhőtlen. Mivel a két zenegyárnak előre le volt kötve a programja az egész évre, ezért nem tudtak egy közös klipet készíteni. Ígyhát a producernek azt mondták, engedje szabadon a fantáziáját! Az eredmény több kisebb nagyobb bejátszás reégebbi filmekből, egy bontásról, hömpölygő embertömegekből, koncertlátogatókból és az ETA egyik véres terrorakciójának tudósításából. Ez utóbbi miatt kezdték ki a művet amit teljesen át kellett szabni emiatt, hogy kikerüljenek belőle megrázó jelenetek. -
#1092 Ha rámész az új témák alatt az utolsó 100-ra, akkor ott a top 20-at mutatja -
#1091 ja, énis azon filózok :DD -
#1090 Hé, a legnépszerűbb témák lista csak 10-es, honnan tudjátok, hogy ez a topik a 16 ? -
#1089 Szavazatom:
I Want To Break Free
-
#1088 Má 16. -
#1087 Save Me -
#1086 akkor hajtsunk gyerekek :D -
#1085 Má 17.-ek vagyunk! :) -
#1084 I Wan't To Break Free -
#1083 TÖRTÉNELMI PILLANAT!!!!!!!!!!!!!
A topic listás helyezésen van! Jelenleg a huszadik!!!! -
#1082 Nos az én második fordulós szavazatom:
Save Me -
#1081 hűűű, az király :D ott majd énis tok szavazni :PP -
#1080 Persze. Úgy terveztem -
#1079 Az első forduló végeredménye:
_1:Save Me.............................5
___I Wan't To Break Free...............5
___The Invisible Man...................5
_4:Breakthru ..........................4
___The Miracle.........................4
___Bohemian Rhapsody...................4
___Princess Of The Unverse.............4
___Scandal.............................4
_9:I'm Going Slightly Mad..............3
___One Vision..........................3
___These Are The Days Of Our Lives ....3
___Killer Queen........................3
___Innuendo............................3
14:Hammer To Fall......................2
___Bicycle Race........................2
___Somebody To Love....................2
17:Radio Ga Ga.........................1
___We Are The Champions................1
___A Kind Of Magic.....................1
___Who Whant's To Live Forever.........1
-
#1078 utána lehet kedvenc számosat csinálni? :D -
#1077 Lassan úgy látom a szavazást be lehet rekeszteni, mert mindenki szavazott.
Jön a végső forduló!
A bannerban lévő élboly első 3 helyezettje holtversenyben áll. El kell dönteni az abszolult sorrendet!!!! Mindenki szavazzon mégegyszer rá!
Végül eldől, melyik a topic kedvenc videoklipje! -
#1076 Jajaja.. -
#1075 Deeehogy! Nem jött ki úgy! Mondom, hogy KÖSZÖNÖM a segítséget, és részben elakadtam, illetve nem én hanem a DVD :-) Ezért nem adok már semmitsem kölcsönbe...Mindíg ráfarag az ember, főleg ha előtte vigyázol rá mint a szemed fényére :-) Majd hétvégén elugrom kipolíroztatni -
#1074 elnezest, ha veletlenul ugy jott volna ki, mintha en lenne ebben a nagymeno :) nem akartam lenezni tudasodat, csak azt hittem elakadtal -
#1073 hallgasd meg a
Guitars-ot
klikk
Nagyonis tud játszani. -
#1072 Köszi a segítséged, jómagam hobbyja a videószerkesztés, editálás, stb.. Ismerem a progit, de más technikai nehézségek miatt nem tudtam leszedni a klippet :-( -
#1071 hát, nemtom, nekem valahogy nem jön be az a BR#2. Én a helyében biztos játszottam volna inkább az eredeti számot az eredeti szólóval, max. 1 kis megtoldással, de 9 perces számot csinálni belőle...meg el is lehet unni, kicsit lapos néhol...[szentségtörő? :$] -
#1070 naés Lukács Peta? :D
tudjátok kik még a nagyon jó zenészek? Az Irigy Hónaljmirigy. Lehet, hogy kiröhögtök de ez ígyvan :). Amikor kezdték a pályafutásukat, egy az egybe nyomták a Queen számokat, ami szerintem nem kis teljesítmény :)
Nem tudja valaki, hogy mi a címe a vissza a jövőbe 1-be annak a Van Halen számnak, amit Marty betesz az apja fülébe?