9010

• Jones Nedved
    13.Teo Torriate
    14.Gimme The Prize

• sz4bolcs
    bocsi srácok, nincs netem, illetve keveset van, így kimaradok a szavazásból, de figyelemmel kísérem a szavazást
  • 0ppika
    13. I'm Going Slightly Mad
    14. Was It All Worth It
  • B0B0
    Semmi baj! :)
  • pipeppers
    Gyerekek, én technikai okokból nem tudtam tegnap szavazni, most is a könyvtárban ülök, a listámat is újra kellett írnom ( bibíí, én megváltoztathattam ), úgyhogy most négyet írok. Íme:
    13 One year of love
    14. Scandal
    15.I'm going slightly mad
    16.Don't stop me now
  • CodeRed
    13. Let Me Live
    14. A Winter's Tale
  • McGrady
    13.We will rock you
    14.We are the champions

• B0B0
    Valami biztos lesz! :)
  • vasmacs
    na, új nap, új szavazás :-)
    13. Love Of My Life
    14. Too Much Love Will Kill You
  • vasmacs
    Nekem Radio gaga eleinte benne volt, de ahogy jutottak eszembe a számok, szép lassan kicsúszott... Amit viszont nagyon sajnálok, a Spread your wings, mert az nálam TOP10-es, csak nem jutott eszembe, és most már nem tom, hogy melyik heyére illesszem be,úh sajna az most kimarad... Ez van, majd jövőre :-)
  • McGrady
    nem problémaként mondtam :)
  • qwertrt
    B0B0, ha ennek vége, megejthetnénk egy "Legjobb album" és egy "Legkedveltebb tag" szavazást is...
  • qwertrt
    Az a te bajod, nálam benne van az első háromban
  • qwertrt
    15. A Kind Of Magic
    16. Sheer Heart Attack
  • CodeRed
    Nyugi..én sem
  • McGrady
    lol, én bele se írtam a radio gagat :DDDD
  • CodeRed
    Csak nyugodtan! Én nagyon kiváncsi leszek a végeredményre....
  • Jones Nedved
    Hogy kicsit belerondítsak az eddigi állásba :)

15.Radio Ga Ga
    16.Bijou
  • Jones Nedved
    Hali!

Talán az www.allmusic.com on megtalálod a választ. Az egy nagyon igényes oldal, csak regisztrálni kell...
  • B0B0
    Do you feel like suicide (I think you should)

:)
  • B0B0
    Sok
  • Lipi1980
    Tudnátok segíteni abban, hogy a We will rock you c. számnak hány feldolgozása jelent meg? Hol lehet ennek utánnajárni?
    Thanks a lot...
  • McGrady
    ja télleg hogy lehetek ilyen hülye? :DDD
  • qwertrt
    :-D

You suck my blood like a leech

Jó ember lehetett ez a Norman, hogy sikerült gy berágatnia Freddie-t?
  • qwertrt
    Nem, csak ezeknek van a legtöbb pontjuk (azaz mindnek 3 pont)
  • McGrady
    Dreamer's Ball......................3 Breakthru...........................3 Tie Your Mother Down................3 Death On Two Legs...................3 Don't Try So Hard...................3 The Invisible
    ez azt jeletni hogy a breakthru-tól az invisible man-ig mindegyik holtverseny a 3. helyért?
  • McGrady
    nálam is, egyik kedvenc [spoilerer]
  • B0B0
    But now you can kiss my ass good bye!

Ez mekkora szöveg! :)))
  • qwertrt
    Különben tényleg szinte lehetetlen dolog 20-as listát írni, nálam is csak az első 4 dalnak volt betonbiztos helye, mondhatni a többi akár szabadon cserélhető... persze nem egészen, ez a lista a legjobbakról szól a jók közt.
  • qwertrt
    Lesz az még jobb is :-) Elárulhatom, hogy nálam is jó helyezésen van. Bővebben majd este.
  • vasmacs
    Death On Two Legs...................3
    Ez a lényeg :-) Hihetetlen jó ez a szám... :-)
  • B0B0
    Most egyenlőre nagyok a holtversenyek, de amit egyre előrébb jutunk sokkal inkább elkezd majd széthúzni a mezőny
  • McGrady
    Az én listám se lett a legjobb, de az eleje az jó lett :D
    15.Tie your mother down
    16.Keep yourself alive
  • vasmacs
    És ez megint csak a Queen nagyságát bizonyítja :-)
    15. Death On Two Legs
    16. Another One Bites The Dust
  • B0B0
    A The Works album:

Az 1984-es év a sajtótól hangos. Ugye az már bevett szokás volt, hogy 1978 óta kétévente jelentettek meg a fiúk stúdióalbumot. Ez most is íg volt természetesen tervezve, ám míg a páratlan években is mindig történt valami, hiszen '79-ben kijött az első koncertlemezük, '81-ben pedig kijött a mindmáig legsikeresebb Queen-album, addig 1983-ban csönd volt. Roger nagy energiát fektetett első szólópróbálkozásaiba, Brian részt vett a Starfleet Project című gitárvirtuózokat felvonultató kísérleti albumokban, Freddie több énekessel is duettekkel próbálkozott (többek között Michael Jacksonnal is), John pedig egyre nagyobb családjának szentelte idejét. Ezek után nem is csoda, ha az előző album eredményeinek tükrében elkezdték kongatni a vészharangokat, hogy az együttes feloszlik. A csípős válasz persze nem váratott magára: egy remek album. A The Works tulajdonképpen visszanyúlik a gyökerekhez. A Queen nem mert megkockáztatni mégegy Hot Space-típusú albumot. A recept a régi volt tehát, de azért hozzá kell tenni, hogy a fiúk ügyesen csempészték bele az új Queen-hangzást! Íme ez a Queen új dalkreálási receptje: minnél tökéletesebbre csiszolt dalok egyfajta klasszikus rock stílus a '80-as évek hangzásának köpenyében. A sajtó persze megint húzta a száját, de ebben az esetben nem tudott semmiféle támadási pontot találni.
    Az album nagy siker lett, talán a Hot Space maradt fokozott éhség miatt, viszont a banda egy kisebbfajta marketinghúzással felpiszkálta a rajongók orrát. Az LP összes dala kijött kislemezen és a fanatikusok kénytelenek voltak mind megvenni, holott ugyanazok a számok voltak rajta.
    Az együttes megbízást kapott egy újabb film zenéjének elkészítéséhez. Úgy látszik a sors ismétli önmagát, hisz egy újabb remake-ről volt szó, Fritz Lang Metropoliszát készültek feldolgozni. A "megrendelést" azonban visszavonták, de ez nem is volt baj, mert a dalok sokkal jobb helyre kerültek: az új LP-re.
    Az album a Raaio Ga Gá-val nyit. Mondhatnánk, hogy ismét Taylor szokásos számáról van szó, de ez azért nem teljesen igaz, mert ez hatalmas sláger lett. Szokásos az együttes egyik legnagyobb slágereként említeni, pedig Angliában "csak" 2. lett a Relax című (szerintem eléggé gyenge) dal mögött. Emellett viszont 17 országban lett listavezető, Európán kívül is mint pl. Aregntínában is. Érdekes megfigyelni a dal hangzását. Még a mai mezőnyben is megállná a helyét pedig ugyen több mint 20 éves!!! Gondoljunk csak bele, mennyire ultramodernül hallatszott akkoriban, és mégis klasszikus rock-kliséket vonultat fel!
    A következő a dal a Tear It Up amolyan Stone Cold Crazy féle őrjöngés modern stílusban.
    Az I'ts A Hard Life ismét előhoz valamit a régi Queenből sokszínűségével. Ugyanúgy megtalálhatóak benne a lírikus mint a kemény-rock betétek.
    A Man On The Prowl egyértelműen a Crazy Little Thing Called Love-féle vonulat folytatása, de nem tudta megismételni a nagy előd sikerét. Pedig érdemes ennél a dalnál is kicsit leragadni. Ha kicsit jobban odafigyelünk, akkor feltűnik benne a bravúros hangszerkezelés és a vége amolyan Mungo Jerry szájízt is kölcsönözhet.
    A Machines egy remekmű. Sajnos mindaddig nem érti meg az ember, hogy miért nyúlt May és Taylor egy ennyire gépies hangszerparkhoz, amíg nem tudja miről is szól. A gépek hatalomátvétele azonban nem egyszerűen van elmesélve, jóadag önirónia és sajátos humor is fellelhető, mint pl. a robotmama lemezmeghajtója vagy a teához fogyasztott chips (lehet ugye chipek-nek is értelmezni).
    Az I Want To Break Free ismét egy Deacon-sláger. Itt is érezhető benne a funky, bár rocknak sokkal több tere van. A videoklip tette igazán híressé a dalt, ahol a srácok mindannyian női szerelésben parodizálják ki Freddie kedvenc szappanoperáját, a Coronation Street-et. A dal további érdekessége, hogy Argentínában első lett és az ottani diktatúra ellenállásának himnusza lett.
    A Keep Passing The Open Windows-ot Freddie az Iron Eagle című filmbe szánta, érdekes odafigyelni arra, hogy milyen lassabb hatásokat használ ebben az amúgy dinamikus dalban. A végén Brian gitárszólója amolyan fricska Van Halennek: ilyet én is tudok!
    A Hammer To Fall a Queen egyik legkeményebb slágere a koncertek mindig várva-várt dalává vált, Freddie hihetetlen extázisba tuda hajszolni vele a közönséget. A rajongók tiszteletére készült nagyszerű videoklip a '84-es works tour legjobb és legdinamikusabb felvételeiből lett összevágva
    Az utolsó szám a két talán legelmélyültebb tag alkotása: Freddie és Brian jegyzi az Is This The World We Created...? című dalt. Kegyetlen önirónia az emberiségnek, a harmadik világért tett mozgalmak későbbi dala lett és a Live Aid-en is felszólal később. A Queen tulajdonképp 4 év után jelentkezett újra egy mélyről szóló szép lírikus dallal.
  • CodeRed
    Hát igen...ez a 20-as lista maga a Mission Impossible :-)
    A mai termés:

15. The Invisible Man
    16. Scandal
  • B0B0
    15. Dreamer's Ball
    16. Breakthru
  • B0B0
    Hidd el, én is kihagytam pár számot ami szívesen betettem volna, pl:Prophet Song stb. De ezzel mindeki így van. Ez van.
  • 0ppika
    Az biztos hogy nagyon nehéz, én is kénytelen volam kihagyni sok jó számot, és a sorrend is elég rossz :(

15. Don't Try So Hard
    16. Made in Heaven
  • vasmacs
    Hát ez nagyon nehéz... Kimaradtak ilyen számok, hogy Radio Ga Ga, Hammer to fall, Good old-fashioned lover boy, Princes of the universe, Don't stop me now, More of that jazz, és még rengeteg, amiket imádok, úgyhogy ez most nem egy jó lista, de miután meglett, nem vot szívem kicserélni már a benntlévőket... Igazából egy 30-as, 40-es listával kevesebb lelkiismeretfurdalásom lett volna... :-)
    Na mind1, majd ha legközelebb lesz egy ilyen, már biztos nem ugyanezek lesznek benne :-)
    Szóval:
    17. Seven Sean Of Rhye
    18. The March Of The Black Queen
    19. One Vision
    20. Friends Will Be Friends
    És most ezek helyére tudnék vagy 10 másikat... :-)
    Ja, és az a bizonyos is kimaradt, pedighát szeretem én... :-)