9010

• pipeppers
    17. Killer queen
    18. The prophet's song
  • Jones Nedved
    17.Cool Cat
    18.Heaven For Everyone
  • qwertrt
    17.One Vision
    18.Hammer To Fall
  • 0ppika
    17. I Want It All
    18. Friends Will Be Friends
  • CodeRed
    A Dakota ház fantomja engem is érdekelne ha vkinek megvan.
  • B0B0
    Segítségre van szükségem! Van valakinek olyan könyve amit a Sebők jános írt (nem a Queen-könyvre gondoltam, hanem valami újabbra)? Kapcsolatba kéne kerülnöm vele
  • B0B0
    Csak nyugodtan
  • CodeRed
    Mivel a tegnapi napról lemaradtam és lehetséges még akkor én bepótolnám azt is:

17. Breakthru
    18. Liar
    19. I Can't Live With You
    20. Bijou

Bár rohadt nehéz 20 legjobb QUEEN számot összeválogatni mikor mind az :-)
  • McGrady
    17.Liar
    18.Modern times rock n' roll
  • McGrady
    igen, én azért örülök ennyire, mert végre találtam egy jó minőségű bootleget, amin rajta vannak a kedvenceim, meg ami meglesz videóban is :)
  • B0B0
    Akkor én modnom a következő adagot:

17. Hammer To Fall
    18. A Kind Of Magic
  • B0B0
    A Save Me és a Crazy Little már '79-ben megjelent kislemezen
  • McGrady
    Azt hittem, kamu amikor megláttam, de mostmár jön :D

Queen: Hammersmith Odeon 1979 (29 fájl)

Leírás:

Queen: Hammersmith Odeon 1979

Íme egy újabb Queen ritkaság. A Queen 1979. december 26-i londoni koncertje, talán az egyik legjobb bootleg felvétel amit valaha hallottam. Két CD-n. Flac-ből konvertálva.
    Mindegyik 256kbps

Íme a számlista:
    CD1
    01-Intro
    02-Jailhouse Rock
    03-We Will Rock You (Fast)
    04-Let Me Entertain You
    05-Somebody To Love
    06-If YouCan't Beat Them
    07-Mustapha
    08-Death On Two Legs
    09-Killer Queen
    10-I'm Love In WithMy Car
    11-Get Down Make Love
    12-You're My Best Friends
    13-Save Me
    14-Now I'm Here
    15-Don't Stop Me Now
    16-Spread Your Wings
    17-Love Of My Life
    18-'39

CD2
    01-Keep Yourself Alive-Drum Solo
    02-Silent Night-Guitar Solo
    03-Brighton Rock (reprise)
    04-Crazy Littel Thing Called Love
    05-Crazy Littel Thing Called Love-Audience Singing
    06-Bohemian Rhapsody
    07-Tie Your Mother Down
    08-Sheer Heart Attack
    09-We Will Rock You
    10-We Are The Champions
    11-God Save The Queen

Tudom, hogy a Save Me és a Crazy Little Thing Called Love a 80-s albumon van rajt, de itt már játszották.
    Lehet, hogy néha kihagy a seed, de nyomom ahogy bírom.
    Ja, igen hamarosan felteszem videon is!
  • McGrady
    :-)
  • qwertrt
    Csak az a szomorú, hogy ennek mindig pont az ellenkezőjét tapasztalom.
  • B0B0
    Freddie volt a legjobb énekes a világon! És most nem elfogultság beszél belőlem. Egyszerűen neki volt a legszínesebb hangja és ehhez olyan előadás párosult ami szenzációs. E két tulajdonság csak nála egyesült ilyen kiforrott mértékben. Az, hogy biszexuális volt (nem buzi, ugye!) egy tény, én azért szeretem, amiért alkotott, nem a személyisége miatt amiben voltak szimpatikus és számomra nagyon nem szimpatikus elemek. Persze, ha nem él ilyen vad életet, lehet, hogy még ma is élne. De vigyázat! Akkor nem lett volna az aki volt!!!

Én nagyon nem szeretem, amikor Freddie-t ki akarják emelni a többi tag közül. Semmivel sem ért többet mint a többiek, együtt csinálták meg a sikert, együtt sírtak, együtt nevettek! Freddie és a többiek kontrasztos öltözködési stílusa is ugyanazt bizonyítja: valaki az extravagencia (Freddie), valaki a szolidabb előadás (pl:John) miatt szerette meg a Queent. Ha csak Freddie féle "balerinák" alkották volna a Queen-t akkor sokkal kevesebben szerették volna, és ha mindegyikük John féle kis csöndes pasas lett volna akkor szintén.
  • B0B0
    Zakika!!!
    sz4bolcs!!!
    Breki33!!!

Szavazni köllene!!!
  • pipeppers
    Bocsi Qwertrt, de nem ezt akartam ezzel mondani, hanem azt,hogy igenis elismerik, és a Freddie Mercury névről nem csak a homoszexualitás jut az eszükbe. Hidd el én is haragszom rá egy kicsit miatta, mert ezért nem lehet most velünk, ezért nem írhatja a jobbnál jobb dalokat most is. Olyan borzalmasan szeretem a hangját, hogy néha csak azért sírom el magam, mert tudom, csak felvételről hallgathatom. Ráadásul pont akkor voltam terhes, amikor Magyarországon voltak, ezért azt is ki kellett hagynom. Még nem tudtam, hogy több alkalmam nem lesz. Bár lehet, hogy ez elég önző álláspont.
  • qwertrt
    "Lehet, hogy meleg volt, de énekelni tudott."

Jobban hangzik??? Lehet, hogy naiv vagyok, de a XXI. századba nem így kéne hozzáállni a másság kérdéséhez, hogy igaz, hogy meleg, de van olyan jó, mint egy nem meleg. Lehet, hogy ez csak ez az én véleményem, de ilyíen kontextusban nem ízléses összehasonlítani a meleg és a "normális" embereket, maximum annyit érdemes Freddie nemi identitásáról beszélni, mennyiben hatott az a stílusára...
  • pipeppers
    A listáról még annyit, hogy az a baj, hogy akárhányszor átolvasom, mindig csereberélném. A 20 oké, de a sorrendet nehéz felállítani.
  • pipeppers
    "Brian és Roger semmitmondó stílusával, vagy John tényleg 80-as évekbeli ciki haj és ruhaviseletével" < Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nekem kifejezetten tetszett Brian semmitmondó stílusa, ez volt ő. Azért, mert nem annyira kihívó, mint Freddie-é, még lehet jó. És azt se felejtsük el, hogy minél semmitmondóbban öltöztek a többiek, annál erősebbé vált Freddie egyénisége."Az b*zi volt, ugye?" < Ehhez annyit, hogy én úgy szoktam hallani, lehet, hogy meleg volt, de énekelni tudott. Azért így egy kicsit jobban hangzik. Mercury a zene világában olyan, mint Schumacher az F1-ben. Aki nem szereti, az is elismeri tudását.
  • Jones Nedved
    nehéz szívvel, de elkészült a 20as listám...

19.Good Company
    20.Hammer To Fall
  • qwertrt
    És milyen szomorú, hogy ma is, ha egy fiatal meghallja a Freddie Mercury nevet, nem a queen csodás pályafutása, a Bohemian Rhapsody vagy a We Are The champions jut róla eszébe, hanem röhögve azt kérdi: "Az b*zi volt, ugye?" (Ez, sajnos megtörtént eset, az illető a főnököm volt, uh. nem történtek megtorló intézkedések az eset irányában).
    Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de azt sem szeretem, ha valaki azt mondja: "utálom a b*zikat, Freddie is az volt, de azért szeretem a zenéjét".
    Freddie emlkének életben tartásához nincs szükség ilyen fajankókra. Aki nem fogadja el, nem néz vele szembe, nem érti meg, és nem tolerálja Freddie nemi identitását, az nem szeretheti, nem értheti igazán a műveit. Nem az kell, hogy "elnézzük neki", hogy meleg volt, hanem az, hogy tudomásul vegyük, toleráljuk, és ezt figyelembe véve szeressük a zenéjét.
  • qwertrt
    Remélem nem zavar senkit, hogy ilyen szóf*sásba kezdtem, de kikívánkozik belőlem most pár dolog. Úgy mint:

Azt sem igazán értem, miért cikizték ki Freddie Mercuryt oly sokan a 80-as évekbeli viseletei miatt, őszintén megmondom, összehasonlítva Brian és Roger semmitmondó stílusával, vagy John tényleg 80-as évekbeli ciki haj és ruhaviseletével, Freddie volt mindig is közöttük, aki a legcoolabban nézett ki.
    Ráadásul stílust teremtett bajszával, és a metálkék napszemüvegével (lsd. Mr. Bad Guy borító)...
    A forrónadrágos célzások is csak őt találják meg, holott ez akkoriban mit ne mondjak trend volt, elég megnézni a Judas Priest - Living After Midnight klipjét. De mivel Freddie meleg, könnyebb célpont, ugye...
    Akárhogy is nézzük, miután kilépett az 1975-ös, futószalagrocker imázsból, egészen eredeti stílust teremtett, kár, hogy az 1990-2000 közötti prűd, homofób sajtó így ledegradálta őt.
  • qwertrt
    Az "amrikai ízlés" és a "Queen amerikában" témához meg annyit, hogy ott pont két olyan számuk lett listavezető, amely - sokoldalúság ide-vagy oda - a legkevésbé Queen. Úgy értem idegen a stílusuktól, nem is annyira a rockabilly (bár az sem az az igazi Queen anthem), mint inkább a Michael Jackson szerű AOBTD. Ennyit Amerikáról...
  • qwertrt
    Ha szavaztunk volna Queen videoklip citromdíjról, én biztosan a Hammer To Fallnak adtam volna: elképesztően szemzavaró benne a tátika. Bár azt el kell ismerni, hogy dinamikus, mégis zavaró, annyira látszik...
  • qwertrt
    19. '39
    20. Good Company
  • 0ppika
    19. Modern Times Rock 'n' Roll
    20. One Year of Love
  • B0B0
    Imígyen vagyon, kedves Queen-rajongó bajtárs! :)
  • qwertrt
    Tahát, hogyx tisztán lássunk:

A listát a saját ízlésünk szerint, kedveltségi sorrendben kell felállítani! A sorrend fontos, mert pl a mit ami két számot ma beírtok, az más pontot kap, mint amit egy hét múlva írtok be. Asszem jól leszűrtem a lényeget.

Majd megy az ényém is...
  • McGrady
    ja ok
    akkor itt is van:

19:White Queen
    20:Sheer heart attack
  • B0B0
    Dehogynem. Az a lényege a 20-as listának, hogy az ottani helyezések alapján kapják a pontokat a dalok, lásd #1186-ban:
    "Mindenki egy 20-as listát állít fel, melyben a forma-1-hez hasonló pontozási szabályok állnak, tehát:
    1. helyezett 20 pont
    2. helyezett 18 pont
    3. helyezett 16 pont
    4. helyezett 14 pont
    5. helyezett 13 pont
    6. helyezett 12 pont
    7. helyezett 11 pont
    8. helyezett 10 pont
    9. helyezett 9 pont
    10. helyezett 8 pont
    11. helyezett 7 pont
    12. helyezett 6 pont
    13. helyezett 5 pont
    14. helyezett 4 pont
    15. helyezett 3 pont
    16. helyezett 2 pont
    17. helyezett 1 pont"
  • McGrady
    de ugye nem kell a listán belül összeállítani hogy melyik tetszik jobban? vagy igen? :DDD
  • pipeppers
    19. Tenement funster
    20. Man on the prowl
  • B0B0
    Állítsd össze a magad 20-as listáját, majd ha kész vagy, szépen hátulról adagold kettesével minden nap
  • B0B0
    Először is üdv!

Másodszor, mi az hogy szavazhatsz?? Kötelező! :)
  • B0B0
    Természetesen
  • McGrady
    persze :)
    a listában, amit írunk ott sorrendbe állítsuk őket hogy szerintünk melyik a jobb, vagy csak írjuk le és kettőt minden nap tegyünk be ide?
  • pipeppers
    Sziasztok, most csöppentem közétek. Azért én is szavazhatok, ugye? Simán meg lesz a top 20-am.
  • qwertrt
    Gondolom az csak egy példa volt, a 20-19-el kezdjük...