• Jones Nedved
    Visszatérve az albumeladásokhoz, ezek után nem tudom mennyire lehet hiteles a Wikipédia... Én csak annyit tudok - amit minden fan tudhat, akinek megvan eredetiben a GVH1 dvd -, hogy a Queen hivatalos kiadványához mellékelt füzetecske a Greatest Hits albumhoz világszerte tekintett 19 milliós példányszámot jelent ki... Azt hiszem ebből a válogatáslemezből adtak el a legtöbbet a nagylemezeik közül. Létezik egy 1995ös kiadású 2 órás angol doksi, ' Champions Of The World ', amelynek szintén birtokában lennék :), amelynek hátsó borítóján 130 milliós eladást említ világszerte... A queenonline.com on is 130 millió körüli becsléssel válaszoltak egy rajongói kürdésre, igaz 2004ben... Egy 2004es angol doksi, a ' Killer Queen ' címűben is "more than 130 millions"szal vezetik fel a legelején... Ezek teljesen megbízható infok, kétségtelen, hogy ott vannak az örökranglista élvonalán. Szintén egy pár évvel ezelőtti külföldi Tvadásban ünnepelték a történelem legsikeresebb együtteseit, ahol ha jól emlékszem a Queen a 6. helyre lett rangsorolva... Érdekes dolog, hogy Amerikában közel nem voltak olyan népszerűségük, mint a világ más részein.

http://www.riaa.com/gp/bestsellers/topartists.asp

Ez a hivatalos észak-amerikai zeneipari oldal. Nem kicsit meghökkentő, hogy a Queen és Britney között immár csak fél millió a különbség...

És a hab a tortára :(, az Egyesült Királyságban Madonna 1991 ben kiadott válogatásalbuma 13xos platina, míg a Queen 1991ben kiadott GHja "csak" 11xes.

Ebből levonhatjuk mennyire is fontosak ezek a dolgok, már ha annyira fontosak lennének. Ez teljesen természetes, hogy a Queen ekkora üzleti sikereket könyvelt el ezeddig, és ki tudja mi lesz ezután... Ami azt illeti, az Queen+Paul Rodgers albumot én is meg fogom venni, mint ahogy sok más hozzám hasonlóan gondolkodó Queen-fan. Magáért beszél amit műveltek...