9010
-
#1350 Just gimme gimme gimme fried chicken :P -
#1349 Én is nagy foci rajongó vagyok, nekem csak az az elvárásom a meccsek kapcsán, hogy győzzön az, aki több gólt lő, így nem nagyon szomorodtam el a meccseket látva. :-)
És hogy legyen laszti és grund, de az is elég, ha laszti van, mert labda-rajongó is vagyok. :) -
#1347 http://www.youtube.com/watch?v=oDNITmiRPD4&search=making%20queen
Ez is haláli, az One Vision felvételein ökörködnek :-)
Freddi énekel: One heart one soul one sex position :-D
-
#1346 Igen, nem beszélve arról, hogy a másodvirágzásukat hozta ez a korszak. Van akinek mindig is a Radio Ga Ga - A Kind Of Magic korszak lesz a kalsszikus Queen. -
#1345 http://www.youtube.com/watch?v=RvoPzvQPBWo&search=death%20on%20two%20legs
Roger és Brian a Death On Two Legs készítéséről. Brian hirtelen még a zene bevezető riffjeit is előadja, szenzációs... -
#1344 Én ezzel úgy vagyok, hogy az első négy szám helye betonbiztos csak (az kb. 3 hónapja, de a 3. és 4. számot felcseréltem kb. 1 hónapja), a többi biztos nekem is hangulatfüggő, ezért nem is váltogatom, amit elsőre leírtam, az lesz. Különben 4 hónapja még a Friends Will Be Friends is az élbolyban lett volna, de lecsúszott. -
pipeppers #1343 Én annak idején nem örültem a váltásnak, akkor nem tetszett. Úgy éreztem, levetik a bőrüket, és egy másikat vesznek fel. Ma már örülök, hogy többféle a zenéjük, bármilyen hangulatom van, van mit elővenni. Beleértve Freddie szóló albumát is, és a Cabballé-féle lemezt. -
#1342 pont ezen gondolkodtam ma funyiras kozben (jo kis tema)
ugyebar a nyolcvanas evek vegere a rock valahogy atalakult metalla. nem volt semmi olyan nagy zenekar ami rockot jaccot volna - amik voltak regiek csak probalkoztak de vagy a pop/disco hoditot vagy a metal. nagyon keves igazi rock dal volt -
pipeppers #1341 Én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy kinek mi az 1. Mert lehet, hogy nehéz összeállítani ezt a listát, de a legjobbat azért 100x meggondolod. Én is 3 listát csináltam, de megnyugodva tapasztaltam, hogy a legjobb számnak mindig ugyanazt írtam. -
#1340 Rájöttem miben különbözik a Queen sound pop korszaka (1984-1991) a hagyományos popzenétől: bár a zene ugyanolyan popos, a dallamok könnyedek, de a gitárcentrikusság a korai rockot idézi. Persez vannak kivételek, pl. a The Miracel dalai inkább poposak, mint rockosak. -
#1339 tehat a mult heti lemaradasom bepotolva
figyemeztetek mindenkit hogy nagyon szemelyes lista es szerintem nem fogja nagyon befolyasolni a vegeredmenyt. legfeljeb latszik belole melyik korszak a kedvencem.
9. Who wants to live forever
10. 39
11. Spread your wings
12. Killer Queen
13. You dont fool me
14. Friends will be friends
15. The Miracle
16. One year of love
17. Thanks god its christmas
18. Its a hard life
19. Under Pressure
20. I´m going sligthly mad
-
#1338 Vannak szebb* számok is a Save Me nél :-O
9. White Queen
10.Somebody To Love -
#1337 9. We Will Rock You
10. Death On Two Legs -
pipeppers #1336 9. Great king rat
10. Ride the wild wind
Sajna az Another One Bites the Dust már nem fért bele a listámba ( meg sok más) pedig annak is ott a helye. -
#1335 A Was It All Worth It nalam bejon. mar az elejen is teccik. A kind of magictol mar figyelemmel tudtam kiserni a queent. tizeneves fejjel a szociban nem volt nagy valasztas rockban, de a konyvtarunkban megvolt a kind of magic lemez es lehetett halgatni. de a kedvencem a Live magic volt. Remelem a koncertlemezekrol is irsz kritikat -
#1334 9. Another One Bites the Dust
10. Crazy Little Thing Called Love -
#1333 A The Miracle album:
Az 1986-os frenetikus év után a rajongók várakozásával ellentétben csendes és zavaros idők következtek. Azok után, hogy 1987-ben kijött egy újabb koncertalbum az 1988-as év volt az első amikor a zenekar teljes csöndbe burkolózott. Freddie egyre szorosabb fűződő kapcsolatát ápolta a spanyol dívával, Monserrat Caballéval, Roger saját együttest alapított The Cross néven, mert hiányzott neki a zenélés, Brian saját munkáin dolgozott és besegített néhol, John pedig totális pihenőt rendelt el.
Ma már tudjuk, hogy Mercury első pozitív AIDS tesztjei 1986 végén jelentkeztek, ígyhát egyre kevesebbszer tűnt fel a nyilvánosság előtt. Nem csoda, hogy amikor a fiúk kiéhezve bevonultak a stúdióba 88 végén a sajtók Brian és Freddie afférjaitól volt zajos, amellett, hogy ismét nem jött be a károgásuk: a Queen nem oszlott fel!!! Brian azért vitatkozott Freddievel, mert nem értette, miért nem akar koncertezni. Brian nyilatkozata 1988-ból:"Teljesen elment az esze! Csak az operára tud gondolni, lassan átvedlik operaénekesnek! Bármi is történik, koncertezni fogunk, biztos később benő a feje lágya, a rajongókkal nem tehetjük!" Páran óriási összegeket ajánlottak fel nekik, hogy turnézzanak, még Oroszországba is!
Persze akkor még az énekes nem tudatta a tagokkal szörnyű betegségét és valljuk be, a többiek így eléggé meggyőzően tudtak amellett érvelni, hogy Freddie csak sokat dolgozik és kimerült.
Az album munkálatai alatt mindenesetre semmi különös nem történt, csak az, hogy Freddie a szokásosnál hamarabb elfáradt ezért az album kiadása eltolódott 1989-re. Addigra Freddie is elárulta borzalmas titkát, így az új LP bemutató kapánya már teljesen más légkörben zajlott a Queen berkein belül. Az album remekül nyitott a listákon, talán a rajongók "éheztetése" mégjobban feldobta ezt az amúgy nem a legjobb LP-re pályázó lemezt. A stílusa nem idézte annyira a Queen változatosságát. Az összes szám meglehetősen Pop-osra sikerült, ami nem baj, a dalok nem lettek rosszak, de mégis valami hiányzik belőle. Még egy fontos tényt kell tudni. Ezen az albumon az összes számhoz a Queen-t jelölték szerzőnek.
A kezdő dal, a Party is ennek lett áldozata. Így utólag Freddie hitvallása is lehetne: a új életmód, amibe betegsége kényszerítette: vége a bulinak.
A Khashogghi's Ship a Party folytatása, ahol a buli kissé vaddá válik.
A címadó dal egy remek klasszikus-szájízű popdal, aminek a végén dominál inkább a rock-os hangzás, s amely az első listás dal lett az albumról. A videoklip az egyik legeredetibb. Gyerek-Queen adja elő, 4 fiatal srác, akik be vannak öltözve a tagok ruháiba. A végén a négy valódi zenész is megjelenik és itt szembesült először a közönség Freddie új arcával. Az AIDS melléktüneteként jelentkező kaposi-szarkóma foltjait úgy tüntette el, hogy borostát növesztett. Az újságírók persze egyöntetűen kíváncsiak voltak az okra mire Freddie szokásos könnyed válasza ez volt:" Egyszerűen nincs kedvem többé borotválkozni!"
Az I Wan't It All az album legsikeresebb dala, egészen a 3. helyig kúszott fel angliában a slágerlistán. Itt dominál leginkább a rock az albumon, kemény virtuóz gitárszóló, feszes és lassabb ritmus, az album "legqueenesebb" szezeménye.
A The Invisible Man merőben modern hangzású. Rogernek nem kellett megerőltetnie a ritmus dobolásánál, a dallam egszerű mégis Freddie utánozhatatlan előadásmódja és Brian betétje nagyon felemeli a dalt, amely szintén a slágerlistákon kötött ki.
A Breakthru egy remekmű. Lüktető, gyors ritmusa, dinamikus hangszerelése az egyik legnépszerűbb Queen-dallá emelte. A híres vonatos videoklip - ami a kor legdrágább videoklipje volt - is emelte a népszerűségét, melyhez egy apróbb botrány is fűződik. A klipben látható csinos hölgy Roger barátnője volt, akinek közben felesége is volt. Freddiet nem értették , miért pont őt választotta a női szereplőnek. Erre Freddie csak azt mondta:"Debbie egyszerűen szexi."
A Rain Must Fall amolyan modern ragtime, ami ismét egy kis szúrkálódás a sajtó fele. Ki tudja mi lett volna ebből a stílusból, ha a Queen folytatja később.
A Scandal amolyan Princess Of The Universe sorsú dal lett. Ennek is nagyobb karriert szántak, ennek is remek videoklip készült, mégis... Pedig Freddie hangja itt teljesedik ki a leginkább az albumon.
A My Baby Does Me ismét egy kendőzetlen szexuális vallomás. Ez is afféle modern ragtime, csak kicsit jobban dominál benne az új hangzás.
A Was It All Worth It-ben jön elő Freddie Caballéval töltött évei. A dalban egy komplett szimfonikus betét hangzik el. Ez a dal ismét az együttes egyedi vokálhangzását alkalmazza. -
#1332 OK, megprobalok osszealitani egy huszas listat (pedig most a meloba kellene kipihennem a szabim faradalmait) -
#1331 De igenis hogy szavazz! Nyomd be az utsó 11-et, zárkózz fel! :) -
#1330 de, sztem írd össze és egybe add át B0B0nak -
#1329 Hello fiuk lanyok
egy hetet nem voltam, most mar nem fogok szavzni a feleben de erdeklodessel figyelem a listat -
#1328 Bár azt hiszem a végén lesz az igazi tüzijáték! -
#1327 Kezd izgalmas lenni a lista! :) Má nincs holverseny az elején -
#1326 9.Fat bottomed girls
10.Another one bites the dust -
#1325 9. Another One Bites The Dust
10. Under Pressure
-
#1324 Új Freddie válogatás:
-
#1323 Semmi baj! :) -
#1322 Mon Chéri reklám: A Kind Of Magic
Heineken reklám: We Are The Champions -
#1321 Az Ice Ice Baby-szám van benne ami az Under Pressure dallamát használta -
#1320 Új hét, új dalok! :)
9. Save Me
10. Spread Your Wings -
#1319 Azt biztos Freddy Kruger emlékére tartották -
#1318 Ja, már értem. Hát, maradtak a portugálok (sajna nagy az esélye, hogy alulmaradnak) -
a880120 #1317 nem rég láttam a Freddy emlkkoncertet, és könyeket morzsoltam el a szemembe. csodás volt -
pipeppers #1316 Nem, nem írtam el, mert ha Brazília győz, akkor láttam volna a Portugál-Brazilt.
Emlékszem régebben volt egy Ballantines-reklám, annak az Innuendo volt az aláfestőzenéje. Imádtam akkor a Ballantines-t. -
#1315 Gondolom mindenki tudja, hogy a bűn rossz Vanilla Ice hip-hop feldolgozásról van szó. Skubi: http://www.youtube.com/watch?v=5IXcdv2mKFQ&search=ice%20ice%20baby -
#1314 Ja, feltűnt nekem is. Az Ice Ice Baby kapcsán.
Hááát, nem ez a feldolgozás az, amire a legbüszkébbek vagyunk már ha annak lehet nevezni... -
#1313 Ha Portugál szurkoló vagy, akkor biztos elírtad, nyilván Francia-Brazilt akartál írni. Nos, én mindkettő meccset néztem, és estére kb. 5 évvel csökkent a várható életkorom, különösen a Portugál-Angol 11-es párbajnál (ahol Portugáliának szurkoltam), de a Brazil-Francia meccsnél is kb. 10 szívinfarktust hordtam ki lábon.
Kösz az együttérzést, de még mindig vígasztalhatatlan vagyok, pedig nem is vagyok oly nagy foci drukker, csak már hagyomány nekem nézni a VB-t, azt szeretem, meg a brazilokat is
De mostmár veled tartok, mert megutáltam a francikat, és remélem Portugália kiveri őket, sőt, mivel a maradék csapatok közül ő a legszimpibb, nyerje csak meg a tornát! Uh. mostantól egyazon csapatnak szurkolunk
Ui.: Az egyetlen jó momentum az, hogy Ronaldo all star gólkirály lett a 15 találatával. -
#1312 Múltkor itt beszélt valaki arról az Ice Tea reklámról? Az Under Pressure dallam csendül fel ... -
#1311 én mint gitáros, főként a gitárra figyeltem, de szerintem nagy teljesítmény hogy így el tudták zenélni ezt a (nehéz) számot. :)
-
pipeppers #1310 Én tegnap a Hungarian Bowl-on voltam, így felvételről láttam az Angol-Portugált, Brazíliát pedig meg se néztem, mert a másik túl hosszú volt, bár az újságot olvasva az a meccs jobb volt, de én Portugál-drukker vagyok. Qwertrt nagyon sajnállak, megnéztem volna egy Portugál-Brazilt.
Megnéztem a Brighton Rock-ot, hát nem tudom... Nekem mindig bántja a fülemet, ha egy együttes más számát adja elő, hogy a dob máshogy szól. Nem is gondoltam volna, hogy dob és dob között mekkora különbség lehet. A számnak nem könnyű a dallama, igaz a gitárt is szét kell benne nyúzni. Összességében valóban a gitáros volt a legjobb.