2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • I.C.ram
    Na én is a Titan pályán vagyok. Elég gyorsan felfedeznek. Aztán rámküldenek egy rakás gépet, nem sok esélyem van. :(
  • antijedi
    ezis az mert ak vs dr ben is igen kevés taktika van.... :)
  • [NST]Cifu
    Nem. Inkább egy 3D-s Ak vs. Dr az űrben.
  • Hmuda
    Ez sértés. CnC-ben semmi taktika nincs. Próbáld ki és meglátod, megéri.
  • steweee
    ez vmi c&c csak űrben?
  • I.C.ram
    Nem. Én pl. úgy csináltam meg, hogy egy pirosba se mentem, hanem szépen kiválasztottam a legrövidebb útvonalat, majd mikor a bázishoz legközelebbi ponthoz értem, akkor kinyomtam a kommandót a bázisra, majd mikor jöttek a gorgok simán beszopattam őket.
  • Garfield
    Mindjárt nekiállok továbbvinni és megpróbállak beérni.
  • Hmuda
    Vki Titan pálya?
  • Hmuda
    Elvileg azok olyan navpontok, hogy elbújsz egy aszteroida mögött, de ha nyílt téren fogy el az idő, akkor szopacs.

Annyi a hátránya a piros navpointoknak, hogy ott folyamatosan sérülnek a hajó felszerelései a sugárzás miatt. De ha nem maradsz ott tovább mint a feltöltödési idő, akkor csak anynira sérülek amit még ki lehet könnyen javitani.
  • antijedi

de freelancerhez emg x2hoz pont nicns semmi köze....
  • Garfield
    Vagyis akkor az a tizen-(huszon?)valahány nav point csak arra van, hogy megszopassa a kedves felhasználót?
  • Hmuda
    Ha szimeket szeretsz akkor nem. Ha szereted a taktikai-stratégiai játékokat akkor érdemes.
  • steweee
    nincs időm most olvasgatni sajnos. csak egy gyors kérdés: jó ? szeretem a freelancer, X2 stb típusú játékokat, csak arra vagyok kíváncsi hogy szépen kivitelezett játék ? érdemes vele foglalkozni?
  • Hmuda
    Pedig baromi egyszerü. Vannak a piros navpointok, csak azokra mozogj. Ha odaértél egyhez akkor automatán kikapcsol az álcázó, de mivel sugárzásban vagy, az ellenséges érzékelők nem vesznek észre. Ha lejárt az álcázó újratöltésének az ideje, akkor menj a következőre (3->7->bázis). Elvileg a 7-es navpointtól már játszva eljutsz a bázisig full idővel (nekem sikerült, d ha úgy érzed akkor rakj energiát a hajtóműre), aztán ha már beszólnak, hogy hopp észrevettek, akkor gyorsan kiküldöd a kompot, az bedokkol, és nézed a tüzijátékot (majd le kel löni pár maradékot de majd jön segitség).

Viszont ezzel a Titan küldivel baromira szívok. Oda kellene lopózni a bázishoz, de amint lőtávba érek, azonnal észrevesznek és nincs időm kilőni az IP blokkolót, a pajzsom a cloak miatt nincs, és egy bázis meg egy jópár másik hajó pillanatok latt szétkapnak. Próbáltam már alacsony kibocsájtású cuccokat felrakni de nem használ, próbáltam irtó jó pajzsokkal és full device-killer fegyverekkel gyorsan szétkapni az IP-t de az se ment. Kezdek kifogyni az ötletekböl
  • Garfield
    Azóta már nekem is megvan. Feltettem a Crystalpin lézereket mindhárom hajóra és azok úgy szétszedték a rombolókat, mint foxi a lábtörlőt.

Mellesleg vicces volt az értékelés: nem szkenneltem le a hajókat, viszont lelőttem mindet. Úgyhogy a végén egy piros X volt a "találd meg az IP blokkolót" előtt, viszont ki volt pipálva a "Semmisítsd meg az IP blokkolót".
  • Garfield
    Egyelőre a "Jutassuk be Angelt a kommandós hajón egy állig felfegyverzett bázisra" c. agyeldobós, erősen tryanderroros, mentős-újratöltős pályán sz*pok.

Bírom ezeket a rohadt nav pointokat: megyek, megyek, egyszercsak a nagy büdös űr kellős közepére, persze észrevesznek, úgyhogy lehet is már kattintani a "Játék betöltése" feliratra.
  • I.C.ram
    Azóta már sikerült nekem.

Végigkell szkennelni egy Gorg hajót (f10), és akkor megtalálja az IP blokkolót. Aztán ezt kell lőni a lézerekkel, és ahogy szétlőtted, eltud menekülni, aztán lehet választani, hogy maradsz még, és leírtod őket, vagy te is húzo la fenébe.
  • Hmuda
    Nah, Titan pálya, tökegyedül egy bázis és egy rakat hajó ellen, az IP blokkolót kellene kiiktatni, de amint túl közel megyek, azonnal észrevesznek, hiába álcázom magam. Ötlet?
  • Garfield
    A dolog nekem gyanús: valami egész mást kell csinálni, ahogy hozzáállunk. Elkezdünk harcolni, a Whisper feltűnik, majd nemsokára kipurcan, de pl. mi van azzal a francos IP-blokkolóval???

Nem csodálkoznék, ha valami olyasmi lenne a megoldás, hogy ha kicsinálod az IP-blokkolót, a Whisper el tud menekülni. Árulkodó, hogy a gorg hajók kilövése csak secondary object.
  • Garfield
    Hmmm...
    Úgy tűnik, hogy a Crystalpin könnyű lézerek jobban teljesítenek, mint a nehézlézerek.
  • Hmuda
    Mellesleg hajókat cask úgy lehet szerezni hogy kapunk van esetleg el lehet foglalni is párat?
  • I.C.ram
    Lol én tegnap, mikor benéztem ide, tudtam meg, hogy ez magyar játék. :D

Egyébként a "Credits"-et néztétek már? Van egy kis film elötte, ami a régi NSZK-s Orion űrhajós sorozatot idézi fel. :D OVERKILL OVERKILL :D
  • antijedi
    főmenüben (jobban mondva az autorun menüben ha már felinstalláltad) languages
  • Alblink
    Valaki monta hogy van benne magyar elirat,nekem alapbol angol elirat van hol lehet beallitani hogy magyar legyen?vagy leleht szedni hozza valamt?
  • antijedi
    amugy tuningnál tény hogy hülye ötlet hogy az ember nem kapja vissza a pontjait... :/
  • antijedi
    a haegemoniához ugy nagyából az ég világon semmi köze sincs....,max anyi hogy az űrben jáccódik :)
  • Garfield
    Azóta már túljutottam rajta.

Nem tudom, hogy előny-e vagy hátrány, de iszonyúan függ a csata a kiválasztott fegyverektől.

A lent említett gorgos pályát valami huszadik nekifutásra sikerült teljesíteni, mégpedig úgy, hogy az összes egységet telipakoltam repcsikkel, a rombolók fegyverzetének fele pajzsromboló fegyverek voltak, másik fele nehézfegyverzet, Angelwing full nehézfegyverzet.

Ami végülis alapból nem rossz, csak ott a gond, amikor jön a következő küldetés, teljesen más profillal és kapsz 20 pontot a tuningolásra.
  • Garfield
    Igen, mostmár én is ott szopok.

A játék kiegyensúlyozásával egyébként valami gikszer lehet. Csomószor előfordul az, hogy nem bírunk egymással - csak az a gond, hogy az ellenfél hajójának - elméleti - erejétől függetlenül. Amikor nem tud lenyomni az ellenfél csatahajója, de a végén (10-20-30 perc ide-oda röpdösés és lövöldözés után) én őt igen, olyankor kihúzza magát az ember, de amikor a következő pályán ugyanazzal a fegyverzettel pár vacak rombolót nem tud leszedni, akkor az már gáz.
  • Garfield
    Igen, a csata tényleg elég érdekes...

Például hiába kezdem el lőni az ellen kijelölt eszközeit a tuningolásnál leírtak alapján atomcsutka kis ágyúkkal, meg sem rezdül a zöld csík az eszköz neve alatt.
  • Hmuda
    Ott még nem tartok.
  • Hmuda
    Engem igazából csak az zavar, hogy ha egyszer kijelölök két célpontot (saját hajó + ellenség), akkor ne csak odaforduljon a kamera, hanem kövesse is.
  • 3P
    Hát tegnap nyűtem egy keveset a játékot.
    Kicsit vegyes a kép, pedig nagy IG rajongó vagyok (azok is meg vannak eredetiben természetesen).
    Lényeg! A hajok irányítása kissé gázos. Viszont a csaták néha dög unalmassak, túl sokáig tartanak, és a hajom is hülyén forgolódik. Nincs valami idő gyorsító gomb, amit csatában is aktiválni lehet?
  • WiZZaRD
    amugy a mods\SAMPLE 02 Everything Change\music konyvtarba erdemes belenezni:)...komoly:)
  • WiZZaRD
    Nagyon kellemes meglepetes, mar teljesen temettem...Es meg magyarul is tud, ez meg kellemesebb. Mintha kicsit bugos lenne viszont, meg a tutorialban mikor meg kell allitani a teherhajot, megallitom, kilovom amit ker, aztan nem tortenik semmi, nem megy tovabb a dolog. Ha kikapcsolom a tutorialt, ujrakezdem az egeszet, akkor is ugyanez tortenik...nem volt valakinel esetleg ilyen?
  • I.C.ram
    Azon a pályán vagyok, ahol a felderítő hajót kell megmenteni kb. 5 Gorg hajó ellen. Nekem van egy Brutus hajóm meg ugye az Angelwing. fölspéciztem mindkét hajót jó kis fegyverekkel, de valamiért képtelen vagyok leszedni ezt az 5 gorg hajót. Ők se nagyon tudnak mit kezdeni velem meg énsem.... Whispert meg szétlövi kegy pillanat alatt :(
  • I.C.ram
    Tetszik a játék nagyon, ötletes.

De van egy rakás dolog, ami kegyetlenül idegesít. A hajó tuningolás nem teljesen kidolgozott szvsz.

Csatában mikor megtámadok egy hajót, még véletlenül sem azt lővi, amit én kijelölök neki, hanem azt, ami neki jól esik. Alig használja a fegyvereit...
  • Garfield
    Ja, másik idegesítő dolog:

Amikor tuningolod a hajódat a resource pontokkal, akkor azok csak csökkennek. Vagyis ha leveszel egy alkatrészt és a helyére raksz egy másikat, nem kapod vissza a levett alkatrész pontját. Ez van akkor is, ha véletlenül rossz alkatrészt húztál be; ilyenkor marad lent az undo és hajrá megint.
  • Garfield
    Ha ellenség, akkor támadás. Hogy milyen, azt majd beállítom. De valamit kezdjen el hajigálni felé.

Rémlik még a lenti grogos pálya? Hogy csináltad meg?
  • Hmuda
    1: gondolom azért mert ha alapból támadás lenne akkor nem szedné le a pajzsot. Te döntsd el az aktuális helyzetnek megfelelöen hogy milyen támadást kell alkalmazni, ne a gép.
  • Hmuda
    Nah én is kipróbáltam nekem bejövős. A történet ugyan tele van klissékel (megtalált féregjárat, megkerült kolonizáló hajó amit mindenki elveszettnek hitt, kalózok, háború, stb, stb), mégis a taktikai rész mindenért kárpótol.

SPOILER

Csak az zavart, hogy a nagyképű admirális túlélte a hajója pusztulását. Valahogy baromira unszimpi az öreg a flegma beszólásaival.