4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • flashX
    Szerintem a második rész lett nagyon eltalálva. Mármint a borongósabb, sötétebb légkört tekintve.
  • flashX
    Igen, szerintem egy ilyen filmnek nem szabad happy end-el végződnie. Bár én majdnem az összes olyan filmet utálom aminek happy end a vége. Vannak azért kivételek.
  • Hangianix
    Yup, a cikket tavaly olvastam (valamikor). :)
  • Dzsini
    ha "A lany" a bodorhajú női főszereplő, akkor ő 90ben született, vagyis idén 15
    Harry 89es
    Ron 88as
  • Hangianix
    A lany most lesz 14, nem? Valahol volt egy cikk rola (netes oldal, passz). Ha nem csusztak volna, akkor lehetett volna tartani az 1 evet. :)
  • Dzsini
    89ben született
    a többiek is 88-90ig valamikor.
    vagyis a 2001-es első film forgatásakor 10-12 évesek voltak
    (a további filmek 02, 04, 05 idáig)

viszont a többi - velük együtt játszó színész még idősebb - fleur, viktor, draco...
  • Punkerwork
    Harry-t játszó csóka aszem 18
  • Dzsini
    11évesen kerülnek az iskolába, és minden rész 1 év története - ezt forgatásilag nem nagyon lehet megoldani, most is mennek a viták, hogy az 5. filmre válogassanak-e új főszereplőket, mert már egy ideje kinőttek a szerepből - viszont nagyon megszokott az arcuk meg a stílusuk.
  • Waterhorse
    Azt nem tudom, hány évesek, ezt csak a nálam nagyobb fanatikusok tudják megmondani, de tény, hogy a srácok idősebek, mint az alakított szerepük. Bár ez bevett szokás a filmes világban, hogy idősebbekkel játszatják el a szerepeket. Itt viszont még közrejátszottak a csúszások is, most is csúsznak a 4. résszel, annak ellenére, hogy a történet azt kívánná meg, hogy a szereplők 1 évvel idősebbek legyenek minden részben.

1 cipőben járunk én sem olvastam a könyveket, és nekem mégis lejött a komorabb hangulat. Viszont amint látom sokaknak jobban tetszett a könyv élménye mint a filmé.
  • Waterhorse
    Hát lehet, hogy igazad van, én csak most barátkozom a könyvekkel, csak olyanokat tudnék erre érvelni, hogy girlfriendem olvasta a könyveket és neki a filmek is a kedvencei közé tartoznak. Csak az ő ösztönzésére szereztem be a 2-3. részt:) Azt persze mindenki már maga dönti el, mi az amire vevő és mi az amire nem. Ahány ember annyi féle elképzelés születik ezekről a történetekről. Az már csak a véletlenen múlik, hogy ez az elképzelés közel áll e a készítőkéhez, vagy esetleg nagyon-nagyon távol.
  • Hangianix
    Nekem tetszett mindharom resz, de nem olvastam semmit. Kb. 1 honap telt el a 3 film kozott (az utso kettot egymas utan neztem). Egy dolog nem tetszett, hogy tul sokat "nottek". :D Persze ez ellen nem lehet tenni, igazabol hany eveseket jatszanak? Megfelel a kinezetuk annak?

A verfarkas nekem se tetszett, valoszinuleg az eddigi verfarkas elmenyeim miatt.
  • Waterhorse
    De nem is olyan volt mint egy nagydarab robosztus biztonságiőr, vagy mint ahogy a Silver Bulets-ben esetleg az Underworld-ben ábrázolták a farkasembert.

Volt egy film ahol hasonlóan láthattunk vérfarkast ábrázolni, most nem tudom a címét, vmi 2 csajról szolt és egyikük átváltozott, de mind 1. az a lényeg, hogy ugyanilyen patkányfeje volt, szőr alig borította a testét, 4 lábon járt csak egy kicsit erősebb volt a testalkata. Felépítésre leginkább egy kafferbivalyra emlékeztetett, de engem azzal is, és ezzel a Lupinnal is meggyőztek. Talán mert nem azt a sablont használták, amit már láthattunk több tucat filmben is, hanem vmi egyedivel próbálkoztak, és megpróbálták elképzelni milyen is lehet ez ilyen sorscsapással megátkozott figura amikor átalakul.
    Lehetett volna olyan is mint amilyen a klasszikus filmbeli farkasember volt talán még az 50-es években, és annál ez még mindíg realisztikusabb.
  • Punkerwork
    én ott b@sztam el hogy elötte pár nappal elolvastama könyvet, és így katasztfa volt a film
  • Waterhorse
    Az, hogy semmi sem látszott a komorabb hangulatból a 3-ik részben az elég szubjektív dolog. Vagy az is lehet, hogy nagyon nagy szünetet hagytál magadnak a részek között. Nem láttad elégszer, nem élted bele magad a történetbe. Számomra pl. sokkal sötétebb és komorabb volt már a 2. rész is. És 1-3, folyamataosan jobban tetszett a történet. Tehát nálam akkor is a 3. rész a legjobb, bárki állítja is az ellenkezőjét. én úgy néztem a filmet, hogy nem kellett ránéznem az órára közben, tehát teljesen lekötött. Ez nálam pedig nagy szó, nem sok olyan film van, aminél ne nézném meg, hogy mennyi is ment le a filmből, legalább az első 1 óra után. Nem vártam a végét, elnéztem volna még vagy +1 órán át is. Az is lehet, hogy kicsit gyermekded lélek vagyok, de akkor is jó volt minden negatívumával és pozitívumával együtt.
  • Punkerwork
    bőven megvolt 2 méter, és se nem volt nyomorúságos se nem volt félelmetes, egy gyatra vicc volt.....
  • Waterhorse
    A vérfarkasban az volt a lényeg, hogy nem egy 2 méteres kolosszust akartak vászonra vinni, hanem egy emberi vonásokkal rendelkező, nyomorúságos átkozott lényt.
  • Punkerwork
    Lupin emberként elment, de a vérfarkas max vérpatkány lett volna :)
  • Dzsini
    erre mondják, hogy jó pénzért még az én hajam is korpásodik. ő megírja a könyveket, élvezi a fanfictiont ami szerte a neten van, és kap 3 nagy zsák pénzt a warnertől a jogokért. az új film nem lesz jobb az eddigieknél szerintem, bár a vérvételes jelenetet nem lehet elviccelni. (amúgy a 3ban a dementorok elég jol sikerültek - lupin kevésbé...)
  • Punkerwork
    szerintem egyszerűen csak sz@r volt a 3. film rendezője :)
  • Hangianix
    Oszinten szolva ketlem. Azt mondtatok, hogy a 3-as resz mar borusabb volt a konyvben is. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy a 4. az mar meginkabb az volt. Na marmost, ha a 3-as filmben ebbol semmi nem latszott, akkor eleg nagy "ugras" lenne az, ha a folytatasban a konyben leirtaknak megfeleloen jonne at a dolog. Az irono gondolom jovahagyta a 3-as filmet is. Szerintem megnezik melyik korcsoport nezi leginkabb a filmet es aszerint fogjak megcsinalni.
  • Punkerwork
    és reménykedünk hogy a köv rendező jobban felfogja a történet egyre borúsabb hangulatát.
  • Hangianix
    Mellesleg ez a TV, Mozi, DVD forum - szoval visszaterhetunk ahhoz a megallapitashoz, hogy a 3 film nem mas, mint egy konnyu mese. :D
  • Punkerwork
    jaja szerintem is együtt fognak átlényegülni, nem fog meghalni de élni se fog :)
  • Dzsini
    több helyen megemlíti a könyvekben hogy HP és Voldi egymástól függnek, és amíg az egyik létezik addig a másik is...
  • Hangianix
    Egeszen biztos. Lehet a foszereplok kozul kihal valaki, de HP nem fog. Igazabol az is lehetne megfelelo befejezes, ha gonoszkent vegezne, de azt egyreszt a gyerekek miatt nem teheti meg (a SW utanerzesrol mar nem is beszelve). Kiveve, ha ugy gondolja, hogy az elso konyvet gyerekkent olvasok felnottek mar es el tudjak viselni azt a megoldast is.
  • Dzsini
    mert te már tudod, hogy happy end lesz?
  • Hangianix
    Most mindegy,hogy 1, 2, vagy 15 konyvon keresztul tortenik a dolog (akar egy jo drama), ha happy end a vege.
  • Dzsini
    itt nem "nyer" a jó - még vagy 2 könyvön keresztül... csak elodázza/elősegíti a rosszat (például a 4-5. könyvben).
  • Hangianix
    A vegen a fohos nyer? Innentol kezdve nekem mar a konnyu mese kategoriaba esik, sry.
  • Mhosah Myth
    Szerintem csak akkor alkoss ilyen könnyű mese véleményt ha elolvastad a könyveket... Az első és második könyv tényleg még gyerekeknek szánt alkotás de a többi már egyre jobban fókuszál az idősebb olvasókra... Egyre komolyabb/komorabb a hangulata a könyvnek már a 3.-ik részben is errefel meg a film olyan szinten gyenge lett hogy az egyszerűen szánalmas ... Lehet látni hogy gyerekeknek készült kezdve a fúriafűztől a gagyi békákig akikkel együtt énekelnek a diákok a roxfortba nem beszélve az iszonyat gyenge Griffendél klubhelység bejáratáról ami nemhogy elvan dugva hanem kint van a roxfort közepén nem beszélve a kövér dámáról aki szintén gyerekesen szar lett... Ha a film hibáiról írnék akkor lehet megőszülnék mire összeírnám szóval inkább be is fejezem a véleménynyílvánításom... (már megse akarom említeni Lupint akinek bajsza van ráadásul nemhogy szakadt foltozott ruhákba jár hanem még a cipője is ki van fényezve... Na azért ez már nevetséges... EZT A RENDEZŐNEK: )
  • Hangianix
    Erdemes megnezni azokat? (Ismerosnek megvan DVD-n szerintem) Ha borus vilagot akarok, akkor nekiallok a Ravenloft gyujtemenyemnek (Bar a Shadowbornban tul sokan eletben maradnak, vagy epelmejuek :D ). Igazan a HP arra jo, amire szantak, egy konnyu mese. Jol kitalalt vilag (amit ofc osszelopott, de ennek ellenere jol van ossze gyurva), jol kitalalt szereplok (lasd a "kedves rokonok") es semmi tobb.
  • Punkerwork
    engem a DVD-n lévő kivágott jelenetek érdekelnek.
  • Punkerwork
    pedig a könyv sokkal jobb, a 3-tól kezdene borússá válni igazán a világ, de a film (számomra) ebből semmit nem adott vissza
  • Hangianix
    Es csak biztonsagi masolatnak 24 oraig. Sot, meg hamarabb torlom. :D
  • Hangianix
    Nincs kedvem kivarni, amig leadja a tv. :D Tegnap neztem meg a 3.-kat es tegnapelott a 2.-kat. Nem is lettek olyan rosszak. Mondjuk nem tudom, hogy konyvben mennyire viselnem el, foleg, hogy a latott szereplok bevesodtek igy eleg eros prekoncepcioval kezdenem olvasni.
  • Punkerwork
    az nem egészen legális :)
  • Hangianix
    Es DC-n? :P
  • Mhosah Myth
    Ez az öltözködés kikészít :)
  • flashX
  • Dzsini

Fleur, Viktor és Cedric
    (forrás: Mézesfalás)