4470

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Waux Trident
    Pedig azért az beszélő szó. Érdekes, eddig nagyon tetszettek a Tóth Tamás Boldizsár-féle magyarítások, de az ötödik résznél annyi nevet hagyott bent (Umbridge, Grimmauld Place) annak ellenére, hogy egyértelműen beszélő nevek. És meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy Kreacherből hogy és miért lett Sipor? Mi az a Sipor?
  • Solid Snake GH
    Sehogy. Az maradjon csak Horcrux :)
  • Waux Trident
    Solid Snake! Áh! Te olvastad, úgy látom. Remek, remek. Hogy fordítanád a Horcrux szót?
  • Bandew
    Na itt mostantól a filmekről lesz szó, mivel ez annak a topikja! :-)
  • Solid Snake GH
    Csss... el ne mondd :)
    Nem új tanár ő azért ;)

Amúgy véleményxem szerint a legjobb HP könyv, olyan fordulatokkal van tele, amiktől garantáltan napokig/hetekig/hónapokig a hatása alatt van az ember.

A magyar változatot már én is alig várom, angolul élmény volt elolvasni a legenda kiteljesedését. :)
  • Waux Trident
    Az sem érdekel senkit, hogy hogy hívják az új DADA teachert?
  • Waux Trident
    SPOILER!

Így gondoltad?
  • Bandew
    NEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
    Semmi esetre se lécci, mert a Főníx rendjével is így szoptam be!
    Ha netán mégis beírnál vmit, akkor azt bazi nagy piros villogó, ugra-bugráló, háromdésen fluoreszkáló, neofényben áradó SPOILER felirattal jelezd sok enterrel. :-)
  • Waux Trident
    Okey-dokey.
  • IlluminatoR
    Énb magamat és azokat akik szintén nem olvasaták, Legyél szíves semmit se mondani a történésekről..
  • Waux Trident
    Illuminator barátom, olvastad te a könyvet és másokat akarsz megkímélni a lelki traumától, avagy csak saját magadat?

Hé, emberek, akik olvasták a könyvet: hogy fordítanátok a Horcrux szót. Igazán szépen csngő szó, nem igazán jut eszembe semmi frappáns. Arragondoltam, hogy Halállítók, de az úgy hangzik, mintha valaki halat állítani, nem pedig, mint a halál és az állít szó összevonása (pedig ugye a Horcrux is ez: crux=bökkenő, akadály. A Hor mely szóból származhat, ezt nem tudom...)
  • IlluminatoR
    NE! !!!SEMMIT!!! SE MONDJ EL!
  • Waux Trident
    Oké, most már látom az igét: NEM MONDOK EL SEMMIT.
  • Waux Trident
    Oké, nem volt türelmem végigolvasni mind a 900 riplájt, ezért felteszem a kérdést:
    Olvasta valaki a Félvér Herceget?
    Én olvastam és nagyon bejött. Szeretné valaki, hogy infot adjak ki...?

Hé! Ne kövezzetek meg!
  • Solid Snake GH
    Jó film lesz ez.
  • Bandew
    Baromi hangulatos!
    Csak aztán nem tom, hogy sűrítik össze, nagyon sok mindent ki kell vágniuk.
  • Punkerwork
    előzetes
  • IlluminatoR
    Nekem is van tippem, de az már nagyon brutál lenne, kérlek NE oszd meg velünk, hogy ki az, köszönjük. :)
  • Rincewind
    Aki mar kiolvasta az johet a Hardwired-re tarsalogni (persze szigoruan kitakart spoiler-ekkel). Igen sok teoria latott mar napvilagot, mert eleg erdekes lett a konyv vege... :)
  • Punkerwork
    mézesfalás.hu? (vagy valami ilyesmi:)
  • Sheeni
    Hali!

Nem tudja vki, hogy hol tudom megnézni az angol nevek magyar verzióját? Hogy ki kicsoda?

Thx
  • IlluminatoR
    Befejezem.
  • Punkerwork
    nem lehetett volna ezeket egy hozzászólásban?
  • IlluminatoR
    Cedric?

Fleur?

:o

A mennydörgő asszem.

Krum.
  • IlluminatoR
    Nem mond el senki semmit!
  • Bandee1987
    akkor legalább küldje wel vki nekem priviben, hogy ki hal meg.
  • Morpheus
    A magyar "premier" sajnos csak február...:( Reméltem, hogy tartják legalább a karácsonyi megjelenést, de hát...
  • Gorvik #882
    Sajnos február.

Morphi
    Persze, biztos megtudjuk, de azért bírja mindenki minél tovább.

Franc hogy nem vok elég jó angolból [sír]
  • Punker
    február? nem november?
  • Morpheus
    Szerintem jövő februárig úgyse bírják ki az emberek.:) Valaki biztos benyőgi...:)

Az új filmre meg kiváncsi leszek. Meg arra is, hogy mikor lesz szereplőváltás a koruk miatt...
  • Gorvik #879
    AKI EL MERI ITT ÁRULNI HOGY KI HAL MEG, AZ HALOTT GRRR

(gondolom egyet értünk moderátor bácsi... [könnyes szemével felnéz rá])
  • Bandee1987
    No, én ugyan nem vagyok heri potter rajongó, de kiváncsi vagyok, hogy ki hal meg a mostani könyvben a nagy szereplők közül
  • Morpheus
    Hát ahogy eddig olvastam az indexen a topikját az új könyvnek, lesznek benne érdekes dolgok. De nem lövöm le a poént. Aki akarja úgyis megtudja mi van az új részben.:)
  • Punker
    a Libri országos hálózat, + a nevek fordítása nem a legjobb :(
  • IlluminatoR
    Jó ötlet, de a szereplők nevét pl nemtudom magyarul, most itt nem Dumbledore-ra gondolok, meg nem tudom árulják-e Kecskeméten.. Mert az tudom, hogy Pesten vmi Libri szerű boltban igen..
  • IlluminatoR
    Ehh, az beteg. Én beszoptam Vámpír könyveknél, mert kerestem infókat, nem spoilereket, és bementem a fórumba, és ott leírták a befejezés egy részét, történetesen ki kit öl meg a végső harcban, nagyon elcseszte a napom. :S
    Alig tudtam koncentrálni a szar magyarórára...csak azon gondolkoztam, hogy lesz-e benne vmi váratlanabb.
  • Punker
    vedd meg angolul.....
  • IlluminatoR
    Meghalok Novemberig!! :(
  • Dynamic
    Az MTV most volt, hogy megjelent az új Harry P.
    Riport az egyik kis hülyével:"Jaj úgy izgultam, mert tudtam, hogy az egyik szereplő meg fog halni, azt hittem X lesz de Y halt meg".(Természetesen XY helyén nevek voltak, de nyílván nem írom be, meg amúgy sem érdekel a HP)És ezt így adásban a könyv megjelenése napján.Gratulálok.
  • Punkerwork
    Harry Potter legnagyobb varázslata