4469
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
-
-
#866 a www.loogoos.hu-n fent van az első 4 könyv. Én is onnan szedtem, le :) -
North #865 Keress rá google-n. Az első 4 könyv több helyen is fent van. Csak az ötödik nincs fent a hálón(ha valaki mégis tudja, hogy hol az ossza meg velem is). Sztem könnyen megtalálod. -
#864 vedd ki könyvtárból, az igazi könyv úgy élmény ha közben fogod a kötetet, és nem a monitort bámulod vagy a kinyomtatott lapokat, én is még film elött el kérem megint Myth-től :) -
#863 Nem tudtok adni egy linket ahol fenn van a tűz serlege?Mármnint a könyv. -
North #862 A könyv és a film fényévekre van egymástól. Sztem nem igazán sikerült átvinni azt a hangulatot a filmre, ami a könyvbe benne van. Nekem egyedül a 3.film tetszett. -
#861 Lát szerintem kezdem az elsőtől. Vagy kezdjem az utolsótól? :)) -
#860 melyiket? :) -
#859 Akkor elolvasom :) -
#858 könyv -
#857 Melyik jobb a könyvek vagy a filmek? -
#856 na most akkor mi van a kilopott könyvvel? :) -
#855 Ráadásul van belőle fullscreen verzió is!! :)
Most nézem mindjárt... -
#854 trailer -
#853 az egyik sárkány a versenyből. -
#852 Nekem is nagyon tetszik az új teaser.De mi az a magyar menydörgő? -
#851 mire gondolsz? eredetileg 7 könyvről volt szó (lehet több lesz) és még csak a 4. film jön. -
#850 vaaa az uj teaser nagyon cooool:) varom mar az uj reszt.. elvileg utso lesz ugye? -
#849 pár kocka az új filmből a 2. rész tv reklámjában :) -
flashX #848 WOAW!!! -
#847 -
ward #846 http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=20144 -
ward #845 http://www.mugglenet.com/viewer/?image_location=gof/gof_maze.jpg -
flashX #844 Nah azé! ;) -
#843 Nem Magyarországon ha jól tudom December!
Sétáló hulla a Tűz Serlegében... -
flashX #842 Magyarországon is július? Télnek jobban örülnék... -
#841 És végül egy-két érdekesség a könyvekről...
A Harry Potter-művek brit kiadója, a Bloomsbury érdekes tényeket és adatokat adott közre az eddig megjelent összes Rowling-könyvről.
Széltében és hosszában is rekord
A Bloomsbury munkatársai összedugták a fejüket, és összegyűjtötték az eddigi munkatapasztalataik szerinti legérdekesebb adatokat a Harry Potter-könyvekről. Ezek szerint ha a Harry Potter-műveket hosszában egymás mellé helyeznénk, akkor 1.4-szer körbeérné az Egyenlítőt. Ha pedig széltében raknánk őket egymás mellé, akkor körülbelül 1000 focipályát lehetne velük befedni, vagy mondjuk 3.7-szer Monacót.
A Harry Potter és a Főnix Rendjéből az első eladási napon Angliában másodpercenként 21 darab kelt el. Ha az összes könyvet, amit az elsőn vásároltak meg, egymásra raknánk, akkor 12-szer magasabb lenne, mint a Mount Everest.
Ha egyetlen embernek kéne elolvasni az összes eddigi eladott Harry Potter-példányt, és naponta eggyel végezni is tudna, akkor éppen 700.000 év alatt tudná le ezt a feladatot. Az összes eddigi példány száma egyébként több mint Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Olaszország lakossága együttvéve.
Minden rekord megdől
A Bloomsbury azt is bejelentette, hogy az előrendelések a legújabb Rowling-könyvre messze felülmúlják a várakozásokat, ami azt is jelenti, hogy minden könyvvel megdől az előző által felállított rekord. A Harry Potter és a félvér herceg 2005. július 16-án jelenik meg, a Bloomsbury minden rajongóra gondol, ezért kiad gyermekeknek és felnőtteknek szóló példányt is.
-
#840 Fontos szereplők maradnak ki a Főnix Rendjéből?
Új információk láttak napvilágot a Főnix Rendje szereplőválogatásáról, amely ténylegesen még nem kezdődött el. Az alkotóknak mindenesetre még majdnem egy évük van, hiszen a film forgatásának kezdetét 2006 januárjára tervezik.
Mint az már ismeretes, az ötödik Harry Potter-filmet David Yates fogja rendezni, ám a hírek szerint még a forgatókönyv sincs teljesen kész, ráadásul a szereplőválogatás kezdetét is elnapolták. A rajongók szerte a világon kíváncsiak arra, hogy lesz-e lehetőségük szerepelniük a filmben - hiszen ha rendeznek nyílt szereplőválogatást, arra bárki elmehet és rámosolyoghat a szerencse.
A hírek szerint Luna Lovegood és Michael Corner szerepére még nincs meg a megfelelő jelölt, a Warner Brothers szóvivője azonban lehűtötte a kedélyeket, mondván egyáltalán nem áll szándékukban nyílt válogatást tartani: "Csak akkor tervezünk ilyet, ha égetően szükség van arra, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt az adott szerepre. Ezért tartottunk nyílt szereplőválogatást a Patil-ikrek és Cho Chang szerepére. Nagyon nehéz volt fiatal színésznőket találni az ügynökségeken keresztül. Luna Lovegood és Michael Corner karaktereit - hacsak ki nem vágják őket a filmből - majdnem biztos, hogy be tudjuk tölteni nyílt válogatás nélkül."
Vajon milyen lesz a forgatókönyv?
Luna Lovegoodnak fontos szerepe van az ötödik részben, hiszen nagy segítségére van Harrynek, Michael Corner pedig Ginnynek és Chonak is teszi a szépet. Vajon hogyan hagyhatják ki őket a filmből? Szerintetek hogyan csavarható úgy a történet, hogy ne hiányozzon belőle ez a két szereplő? -
#839 A szereplők a Tűz serlege forgatásáról
A fülöp-szigeteki Daily Inquirer című magazin munkatársainak sikerült bepillantást nyerniük a Harry Potter és a tűz serlege című film forgatásának a helyszínére, és interjút készíteni a szereplőkkel.
A cikk szerint maga a forgatás egy isten háta mögötti helyen zajlott, amelyet csak autóval vagy busszal lehetett megközelíteni. A forgatási területre csak azután lehetett bejutni, amiután az őröknek bemutatták a szükséges engedélyeket. A stúdió óriási és tiszta fekete volt, még az asztalterítők is ebben a színben pompáztak - természetesen a szereplők a saját házuk színét viselték a ruháikon. Ezen kívül megtekinthették még Dumbledore szobáját, a Griffendél tanulószobáját és a vonatot is, ami a varázslótanoncokat elhozza az iskolába. A film szereplői sorban megszólaltak, és a forgatás eseményeiről meséltek.
Harrynek kinyílik a szeme a világra
Daniel Radcliffe elmondta, hogy a karakterének ebben a filmben sok démonnal kell szembenéznie és felvenni a harcot, ráadásul most sokkal sebezhetőbb is, hiszen Sirius nem segíthet neki, Dumbledore pedig nem tudja, mi történik vele. Szerinte azonban az a legnagyobb változás, hogy Harry kezd felnőni és felfedezni a lányokat. Daniel nagyon lelkesen beszélt magáról a színészkedésről is: "Imádok színészkedni, ez az egyetlen dolog, amiben igazán jó vagyok. Sokkal magabiztosabb vagyok, amikor játszom, mint amikor bármi mást kell csinálnom, mint például az iskolában, amikor sportolunk vagy írnom kell."
Pizsama a rajongóktól
Rupert Grintnek, aki Ron Weaselyt személyesíti meg, szintén nem szállt a fejébe a népszerűség, pedig természetesen ő is nagyon sok levelet kap. Nagy, csillogó szemekkel és nevetve nyilatkozott a rajongók megmozdulásairól: "A legérdekesebbek az ajándékok, amiket az emberek küldenek nekem. Elég sok pizsamát kapok, ez kissé különös."
Móka és kacagás
Természetesen Hermione, azaz Emma Watson sem maradhatott ki az interjúk sorából. Ő Mike Newellről, a film rendezőjéről mesélt: "Ő jó érzékkel behozta a filmbe az angliai iskolák igazi hangulatát. Soha nem éreztük ezelőtt ezt. És sok humort is csempészett a filmbe. Ez a könyv, amikor olvastam, nagyon komornak tűnt. Szerintem Mike észrevette ezt. Figyelmesen átolvasta a forgatókönyvet és kiemelte a humort, ahol tudta."
A forgatás tehát befejeződött, a hírek szerint ezek után már csak néhány tömegjelenetet és tájképeket vesznek majd föl. Természetesen még nagyon sok munka vár a film készítőire, hiszen a különleges képi és hanghatások miatt hónapokig is eltarthatnak még az utómunkálatok. Az azonban bizonyos, hogy idén ősszel már a mozikban lesz az alkotás.
Nah én személy szerint Hermione nyilatkozatától akadtam ki! Azt mondja hogy a rendező rengeteg humort csempészett a filmbe márpedig akkor ez a film is olyan sz@r lesz mint a 3.-ik rész... -
#838 Az első képek a Félvér hercegről!
Végre megjelentek az első képek a hatodik könyv borítójáról, ráadásul a könyv szerkesztője is elejtett pár titok-morzsát.
A brit Bloomsbury Kiadó nyilvánosságra hozta az első képeket 2005. július 16-án megjelenő könyv, a Harry Potter és a félvér herceg borítójáról. A grafikusoknak természetesen még arra is volt gondjuk, hogy külön példányt készítsenek a gyermekek és a felnőttek számára is.
Előbbit Jason Cockcroft álmodta meg - az ő keze munkáját dicséri a Harry Potter és a Főnix Rendje borítója is, a felnőtteknek szóló verziót pedig Michael Wildsmith fotóművész képe díszíti. Ezeket a borítókat csodálhatják meg majd a rajongók szerte a világon - kivéve az Amerikai Egyesült Államokat, ahol Mary GrandPré illusztrátor zöld színekben pompázó képe lesz majd látható a könyveken.
Megszólalt a szerkesztő is
Arthur Levine, a Harry Potter és a félvér herceg szerkesztője a Today Show című műsorban beszélt a könyvről, és az interjúban elmondott pár újdonságot a gyors sodrású történetről. Megemlítette, hogy új vezetője lesz a Mágiaügyi Minisztériumnak, és sokkal, de sokkal többet megtudhatunk majd Voldemortról. A címszereplő személyéről természetesen egy szót sem szólt... -
#837 [IMG] http://pix.dox.hu/pix4/d52528d7df14a186bd37f4d661316873.jpg [/IMG] -
#836 :))) Igazad lehet... Talán túl elfogult vagyok
Mindenesetre ez a kedvenc képem... A vérfarkasbáttyó rendesen szétkapja a szegény Gangrel vámpírkát :) -
#835 ez se HP-s ez már túl brutális..... -
#834 Sajna a kép elég homályos lett de megteszi...
Ilyen egy igazi WoD-os Werewolf :))
-
#833 Sztem az Underworld sem voltak jók a vérfarkasok... Mindjárt lefényképezek egy igazi WoD-os Werewolf-ot a Vampire könyvemből... :) -
#832 Egyedül Tom Felton (Draco Malfoy) az aki 87.-ben született ha jól tom ő már pár hónap múlva 18 lesz... -
#831 kihagyták a filmből, bár konkrétan nincs róla szó -
#830 Tenyleg, arrol volt/lesz valami, hogy mitol lett Lupin verfarkas? -
flashX #829 Silver Bullets