4470

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • wizy
    belelapoztam a kalózfordításba, csak úgy véletlenszerűen, és nemtudom, hogy hogy a fenébe nem kavarodtatok bele:D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

három fejezeten belül három különböző nevet használ a három különböző fordító pl. az Ősi Pálcára/Bodzafa pálcára, valamint a Riddle-Denem váltakozás is érdekes lehet annak, aki nem olvasta az angolt :D szóval érdekes, én lehet belezavarodtam volna :D

meg lehet hogy nem ártott volna az egészet egy alap külalakra formálni, plusz egy helyesíráshibakeresőt végigfuttatni, mielőtt az egész kijön egybe :D
    nem azért mondom, színvonalas lett, tényleg nagyon jó, stb, és amúgyis a célnak megfelel, csak így hirtelen ezek jutottak eszembe :D
  • Hano
    ja igen, és a 6os könyvben télleg benne van h összetörték az összes időnyerőt:D
  • Hano
    de amit írtal az fennt volt a neten már 1 éve, és a magyarazata is meg volt egy csomó tipp h ki-mit csinált valójában:P
  • wizy
    Tényleg :DD
  • bazsika012
    Csak aki olvasta a könyvet!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy a második részben a 308. oldalon Dumledore elmondja Harrynek hogy ő egy horcrux! Idézek:
    Harry:"Voldemort belém helyezte lényének egy részét?-rémüldözött Harry."
    Dumbledore:"Bizony úgy tűnik"
  • wizy
    Ezzel én is egyetértenék, de biztos vagyok benne, hogy a magyar HP-olvasók+fórumozók közül bőven nem mindenki olvasta el a kalózfordítást... Szóval nem kell attól távoznod, mindenki követhet el hibákat, megsúgom, hogy bennem nem is merült fel, hogy spoilerezned kéne, amíg rád nem szóltak :) Inkább menjünk át a másik HP7 topikba, ott nyugodtan ki lehet beszélni mindent :D
  • Bogie
    Feltételeztem, hogy aki még nem tudja a sztori végét, az nem itt fórumozik, hanem olvas. (Merthogy már tegnap óta megvannak az utolsó fejezetek, nincs mit letöltögetni.) Ha bárkinek elrontottam a kedvét, sajnálom, mint ahogy azt is, hogy keserű szájízzel kell innét távoznom. Na sziasztok!
  • Punker
    na kiolvastam, hát ez így most nem volt gyenge, durva lett az egész.
  • nearo
    Én nem is akarok nem ránézni. Angolul olvasom, 16. fejezetnél tartok, de már tudom, hogy mi lesz a vége... én ilyen vagyok :)
  • Cat 02 #3053
    én is ilyen vok :D nem tok nem ránézniz :S
  • csgj
    tulajdonképpen csak azért idegesített fel, mert már másodjára szólok ilyen miatt :P
  • Dexantreal
    Na rápislantottam, de mindegy. Csak pár szót néztem meg lol. De, akkor is barom, hogy nem tudja azt a szar spoilert ott a makróknál használni.
  • Dexantreal
    Én rá se pislantok má a mondatára, de sztem mehetne a muksónak kettő felkiáltójelecske, nem csgj?
    Tanuljon meg az idiótája fórumozni :PPPPP.
  • Cat 02 #3049
    ide bár lehet hülyeség mert mitnha lettek vona hp7 es topicoc
  • csgj
    Befognád?! Nem lehet felfogni, hogy vannak akik még nem olvasták ki?! Spoilerezzél! Én kiolvastam már angolul, szóval nekem nem baj, de megpróbálok tisztelettel lenni másokra, és nem pofázom el a történetet!
  • Bogie
    Azért az vicces volt, hogy Harry-nek egy szimpla Capitulatus-szal sikerült kiiktatni a főgonoszt. (Jó, tudom, hogy a saját átka szállt vissza Voldira, de akkor is...)
  • AleXXXXX
    Ja:) És ez ellen még a protego sem véd.
  • zeli
    Mostmár annyi gyilkos átkot szórtatok itt szét, hogy kihalt a topik :D:D
  • brodix
    de mondjuk én magyarban is láttam avadanak is,és adavanak is.
  • brodix
    Ahha
    köcc
  • Gabe1994
    a csikesz az ha jól tom csak elírás volt, ésa gyilkos átok angolul avada kedavra, magyarul adava kedavra
  • Cat 02 #3041
    jah igen, fanfiction sztem lesz 1000L :)
  • wizy
    Ha jól tudom, csak az első kötetben fordították/írrák eredetileg Adava-nak, onnantól végig Avada :D mint a csikesz-cikesz váltás
  • brodix
    Hi!
    Eszembe jutott egy kérdés,amire sehogy nem tudom megadni magamnak a választ.
    A gyilkos átok Avada Kedavra,vagy Adava Kedavra?
  • wizy
    Sipor, Siriusék házimanója, csak angolul :)
  • shadar619
    Ki az Kreacher akit a végén az epilógus előt emlit hogy visz-e fel neki szemvicset?
  • Gabe1994
    Itt Rowling válaszolgat a 7. könyvvel kapcsolatos kérdésekre
  • nóci84
    oh, köfike
  • nóci84
    oksa, vettem az adást
  • Gabe1994
    Itt van az epilógus kiegészítése
  • Gabe1994
    Bajban vannak a fordítók!
    A francia rendőrség hétfőn elkapott egy 16 éves srácot, aki anyanyelvére fordította a teljes Deathly Hallows-t, majd feltette az internetre, hogy bárki elolvashassa. A kihallgatás után kedden engedték ki. A vád: intellektuális tulajdonjog megsértése. A francia Potter könyvek kiadója, a Gallimard egyelőre nem nyilatkozik.
    (lumos.hu)
  • Gabe1994
    szóval összefoglal, és a homályba burkolózó részeket feltárja, nem hinném h az epilógus után történtekre rátér
  • Gabe1994
    Biztos lesz, rowling nyilatkozta, e ez csak az előző részeket egészíti ki asszem.
  • zeli
    hány százalék, hogy lesz?:)
    Mert jó lenne :P
  • matyi08
    fu annak nagyon örülnék :)
  • Cat 02 #3027
    hp 8 elvielg :)
  • matyi08
    hát sztem is rövid volt. kíváncsi lettem volna, hogy például hol laknak, mi a munkájuk meg hasonlók...
  • shadar619
    Tényleg méltó befejezés volt a könyv de szerintem az Epilógus szerintem egy kicsit rövidvolt nem?
  • zeli
    Csak hülyültem
  • Cat 02 #3023
    tééényleg :D a süveg rajta volt Neville-n =)