Maya
  • Magnificat
    Mivel a HCW VFX for Directors több mint 11 órás, így nem néztem eddig végig (még most sem), de kajálás mellé néztem most, és ottragadtam :D Virtuális eszközök matchingjéről volt szó, illetve MOCAP-ról (és nem csak a drága Vicon rendszer-szerűekről, hanem szimpla kamerákkal felvett videók alapján készítettekről is. Meg bírom, hogy a hibalehetőségeket is elmondják, meg hogy miket hibáztak ők is. Pl az egyik ilyen példánál a csaj mozgását egy fő és két "szemtanú" kamerával vették fel (kamerás mocap teszthez), és mondták, hogy "Figyeljünk arra, hogy minden kamera legyen bekapcsolva. Ezt vegyük komolyan, megesik hogy nincs, mi is leállítottuk egy megbeszélés miatt a két witness kamerát, és a következő, majdnem tökéletes jelenet alatt nem voltak újra elindítva, így buktuk a jelenetet :D" Ez megnevettetett :) Meg másik esetben elszállt az egyik kamera expozíciója, így beégett a kép, elvesztek a markerek a felvételben :D Mindenesetre őrült jó ez a tutor :) Valamikor már végig kellene nézni :D (kb 70%-át láthattam eddig)