32214
Maya
  • Magnificat
    én boolean-nal csinálnám
  • Magnificat
    windows->settings/preferences->preferences->selection->Polygon selection Center-rel
  • mataharii
    Köszi, mindjárt meg is nézem. Itt egy újabb szerzemény, ez egy leendő sótartó teteje. Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom kivágni a tetejéből a lyukakat? Köszi
  • Magnificat
    windows->settings/preferences->settings->selection->Polygon selection Center-rel
  • mataharii
    Nálam face módban egyáltalán nem mutat a face közepén semmilyen pontot, de sose, ez nem tudom, mitől van, valamit kikapcsoltam? Vagy a maya 2010 ilyen?
  • montressor
    talaltam is stereo kemerat koszi
  • Magnificat
    pl maya... az tud stereoscopic kamerát használni (két kamera, két render, egy képpé gyúrja össze). kompozitálók is tudják manapság... sőt monstanság elég sok dolog tudja már...
  • montressor
    3d rendereleshez mi szukseges? a 3d -itt most a mostani 3d-s tv-s technologiakra ertem. Ha egy ilyen kutyure szeretnek kesziteni kepet/video ahhoz mi szuksegeltetik?
  • Magnificat
    hát látni kellene magát a modellt, hogy mi lehet... én egy véletlen, dupla extrude-ra tippelek (tehát ott egyszer extrudáltál de nem csináltál semmit, aztán újra extrudáltál... nézd meg, hogy a környező éleknél nincs-e olyan, hogy face módban az élen van egy kis, face középpontot jelölő kocka... ha van, akkor töröld őket, és mergeld össze a vertexeket (lehet, hogy ha nyomsz egy merge-et az objektre, akkor alapból megoldja, de ez a tuti módszer)
  • mataharii
    Ja, valami nem klappol, mintha nem lenne elég edge az alsó fogantyúnál? Csak 3 ason van a smooth és a bögre többi része elég jó lett asszem, lehet, hogy a textúra ezt a részt is "megmenti"? Vagy mi lehet a teendő? Következő lépésben kenyeres kosár és kenyér van terítéken. A kosár remélhetőleg nem lesz nagyon bonyolult, de a kenyérnek nem tudom, hogy lássak hozzá, mármint egy fél karéj kenyeret lemodellezni az befosás...
  • Magnificat
    magyarul a beállításaiddal... minő meglepő :D
  • montressor
    na megvan a ludas, a userPref.mel-emmel van vm bibi
  • montressor
    na most volt idom ujratelepitettem, meg nem masoltam vissza semmit, igy ugy nez ki mukodik Magni
  • montressor
    jol ney ki, csak a fogantyu also illesztese fura, de szep lesz, igy tovabb
  • mataharii
    Na, ez már egy fokkal jobban néz ki, az illesztések és a bögre pereme még nem akar klappolni:S
  • Magnificat
    ha már újratételről volt szó, én is felaplikáltam a hotfix 3-at... és újra működik a viewport 2.0
    illetve mégsem :(
  • Magnificat
    egy kb 400 Ft-os hama fejhalgató+mikrofon kombót használtam (persze csak a mikrofon részét használom, hallgatni ott van a Panasonic RP-HT360-asom, bár szegénynek elég tropa már a kábele, emiatt lehet hogy lassan cserélni kell :(
    Emellett integrált alaplapi hangkártyám van (ALC883)...
  • Wearwolfff
    Magnificat!
    Megkérdezhetném, mégis milyen mikrofont használtál a csésze videó készítésénél? Mert én is próbálkozom itthon felvétellel, és a hang enyhén szólva is pocsék. A tied ehhez képest tökéletes, bár gondolom azért hangkártyafüggő is lehet. Már több mikrofont is kipróbáltam és a túlvezérlésre is odafigyeltem, de egyik sem hozott még ehhez megközelítő eredményt sem.

Jobb eredményt érek el egy régi kazettás magnóra rögzítéssel majd annak digitalizálásával.
    Bár ilyen live keverő EQ progin még nem próbáltam átküldeni.
  • Magnificat
    igen... de mint mondtam, javaslom elsőre ne tedd vissza őket újratelepítés után, hanem hagyd, hogy defaultot hozzon létre... utána majd visszatehetsz pár dolgot (de minden felülírtról is csinálj valami backupot, mert ha valami beállításod cseszi el, akkor vissza tudd szedni a régit újratelepítés nélkül)
  • montressor
    a default project file az is ott van a mydokumentsben? bill shortcutok meg ilyenek?
  • montressor
    vagy megse, ebbol tenyleg reinstall lesz :(
  • montressor
    aha
    ha csinalok egy remove material override-ot az ao render layerre, akkor utanna elszarodik
  • montressor
    de ujratelepites helyett inkabb megkerestem az utolso mukodo mentesem (kopp kopp kopp) :) pedig mar raferne a gepre is
  • Magnificat
    2011
  • montressor
    hogy hogy utalom en ezt....

koszonom szepen a segitseged
    ja meg egy, milyen a maya verziod?
  • Magnificat
    passz, szerintem próbáld meg újratelepíteni a maya-dat (csinálj biztonsági mentést a documents maya könyvtáráról, de ne tegyél vissza alapból semmit, hanem újratelepítés után próbáld ki még originál, és ha úgy nincs gond, akkor kezdheted visszapakolgatni a dolgokat a documents-be... más ötletem nincs, mivel mint említettem, nálam nincs gond...
  • montressor
    ez mi afene lehet?
    Error: file: C:/Program Files/Autodesk/Maya2009/scripts/others/renderWindowPanel.mel line 3167: The renderer mentalRay is not registered yet. /
  • montressor
    hat nalam ez sajnos nem jon be
  • Magnificat
    nálam a gép ezt törli a jelenetedből, mert semmi sem használja vagy linkel rá:

delete "blinn49SG";
    delete "blinn50SG";
    delete "blinn60SG";
    delete "ctrl_occlusion1SG";
    delete "set1";
    delete "texturedFacets";
    delete "texturedFacets29";
    delete "blinn49";
    delete "displacementShader3";
    delete "ablakParkanyMat";
    delete "displacementShader4";
    delete "AO_ShaderMat";
    delete "defaultPolygonShader1";
    delete "ctrl_occlusion1";
    delete "defaultPolygonTexture";
    delete "file34";
    delete "file37";
    delete "luminance4";
    delete "place2dTexture73";
    delete "place2dTexture76";
    delete "plusMinusAverage1";
    delete "mib_amb_occlusion1";
    delete "mib_shadow_transparency2";
    delete "mia_exposure_photographic1";
    delete "file35";
    delete "file36";
    delete "place2dTexture74";
    delete "place2dTexture75";

ha ezek törlődnek, menthetem, betölthetem...
  • montressor
    lementeni nekem is :)
    visszatolteni nem

kozben meglett a nem letezo konyvaras hibam. A hypershadeben volt egy tabom, ami alol megszuntettem a konyvtarat... legalabb ez megvan
  • Magnificat
    mondom, hypershade-es delete unused nodes-al sikerült gond nélkül lementenem...
  • montressor
    probaltam mar optimalizalni is, de semmi...:( egyszeruen nem ertemmar csak egy nyomorult diszplaszelt ao rendert szeretnek osszehozni, de nem tudom lementeni amit valtoztatok
  • Magnificat
    alapból nem tudtam lementeni, de a hypershade-ben toltam egy delete unused nodes-t (meg előtte egy delete history-t, de az nem javította meg), és mentett
  • montressor
    marmint attol orulok meg, h elszarodik vmert :(
  • montressor
    a lenyeg, h lemented es vissza tudod-e nyitni? Mert megnyitni eloszor megnyitja, de ha ramentek elszarodik a file es nem tudom megnyitni tobbet

majd kompozitban vilagositom, de egyszeruen mar megorulok ettol
  • Magnificat
    mármint ha máshova is elmentem, akkor onnan is beolvassa-e?

normális render = világosabb, némi árnyékkal vagy aoc-vel, stb...
  • montressor
    ja meg azt ki tudnad probalni, h ha visszamented, utanna megnyitja-e?
  • montressor
    mit ertesz normalis render alatt?
  • montressor
    voo koszike
  • Magnificat
    egészen tetszik maga a modell... normális renderrel még jobb lenne :) gratz...