32214
Maya
-
CLY #261 Nna, én is hasonló cipőben járok... : ) -
#260 Sziasztok !
ÉN pillanatnyilag a 3dsmax4-et hasznalom , de nagyon sok jot hallok a Maya (4) - rol. Érdemes attérni ? A gépem Athlon 750 64megás GeForce-al , 128 mega ram..., milyen OP rendszer kell hozza Windows ME alatt megy ?
És , hogyan tudnám megszerezni ? Sajnos nagyon lassu az internet kapcsolatom , nincs rá valami nod , hogy valaki eljuttassa hozzam ? Ha kell persze szivesen fizetek is erte , na de attol nem felek , hogy veletlenul megveszem az eredetit...
Ahhoz még a Diákhitel se elég... :)
JO lenne , ha valaki tudna segiteni , előre is thnx -
CLY #259 Hi!
Renderman:
ÍRTAM EGY MAILT, TUDSZ SEGíTENI?
Üdv.:
CLY -
#257 Nem tudom, szerintem a Nurbs az egy nagyon használható dolog. Van mondjuk hátránya, de van egy nagyon tutis megoldás. Lemodellezed az egészet Nurbsként, aztán átkonvertálod az objectet poligonná, és kész is az egész!!! :) Ettől kezdve, meg a poligont animálid, ha az egyszerűbb...
A poligon elsimítására az nem jó módszer, ha megduplázod a face-ek számát??? Edit ( Poligons>Duplicate face )
Akkor az illesztéseket most hagyjuk. Engem az érdekelne, hogy Frankly Egy objektből áll és úgy kapcsolod hozzá a Skeletont, vagy többet Parrenteltél össze és úgy kapcsoltad össze Skeletonnal???
Még lenne egy kérdésem:
- Miért nem tudom lerenderelni szoftveresen (simán) azt a scenet, amiben van egy participle grid és beletolok mondjuk egy gömböt, és az szanaszét lökdösi a participléket. Össze Collosion-ozom a gridet, és a gömböt. Ütköznek ---> káosz, de nem tudom lerenderelni. Tud vki rá +oldást?
Apropó Subdiv! Azt konkrétan, hogy kell használni???
Még akartam valamit, csak elfelejtettem, majd holnap... :-] -
#255 A polygonos modellezésnél csak az a gáz, hogy egy bonyolultabb modellnél már nem látszik a lényeg az átláthatatlan vertexfelhőben. A Nurbsnál pedig már kezdetektől azt kapod, amit látsz (nem kell smooth meg egyéb baromságok). Befekszem a scannerbe, megrajzolom a főbb vonalaimat és már kész is 8) -
#252 Hát volt példának okáért ott van a te figurád, na nem mintha le szeretném "koppintani", de az egy nurbsből állt, nem? Az a jobb meguldás nem, ha egy nurbsből építjük fel a figurát, mert akkor nincsenek illésztések, amik ha úgy adódik, igencsak rontják a színvonalat. Nos, azt amit te csináltál az, hogy volt. Jah, és az t a sima Maya-ban operáltad, vagy az Artisian-ban???
Még valami! Áh, mind1, előbb utánnaolvasok, ha lesz időm! -
#250 Ha akarok egy figurát csinálni, akkor azt egy objectből értemes, vagy többől? -
#248 Hú gyerekek qrva meleg van 8) -
#247 Nagyon köszi! Sikerült a problémámat orvosolni!
:] -
#246 Csak NURBS felületeknél működik a Paint Effects úgy, hogy követi a felületet. Kiválasztod a Nurbs Plane-t és a PaintEffects menüben MakePaintable, aztán összefirkálod a felületet fűvel 8) -
#245 Nem tudjátok a Paint-Effects-nél, konkrétabban a fűnél, hogy lehet azt elérni, hogy a "növesztett" fű követse a domborzati viszonyokat?
Pl.: Csinálok egy plane-t amit eldeformálok dimbesdombosra, majd Visor>Brushes>Grasses. Beállítgatom a füvecske attribútumait, majd mikor ráhúzom a persp. nézeten a planre kinő a fű!
A rácshálón úgy tűnik, hogy követi a rács vonalait, de ha megnázzük mondjuk smooth shading-el, vagy lerendereljük, láthatóvá válik a fent említett probléma. Nos? Van valakinek valami tippje rá??? -
gbarni #243 256 Ramom van
annyi elég hozzá? -
#241 mennyi ramod van? -
gbarni #240 hello!!!
mi a maya 4 minimális követelménye?
a gépem:
Abit BP6 Dual alaplap
2X 366@533 Celeron
+ Matrox G400 Dual Head 32Mb
ezen elfut??? -
#239 upsz, az URL helyesen:
http://free.x3.hu/dentaku/latex.htm
THX, [den] -
#238 Sziasztokok, egy muanyag folia/latex-szeru shader letrehozasan faradozom, de nem akar jo lenni. Itt lathato a problema illusztralt bemutatasa:
http://free.x3.hu/dentaku.latex.htm
Mit javasoltok?
THX, [den] -
#237 Mandroka: A MAYA-ban van égbolt generáló. EnvSky a neve.
Úgy lehet vele király égboltokat kreálni, hogy a kamera Environment részében kreálsz egy Image Plane-t és a texture részben megadod az EnvSky-t.
Az előnye az, hogy animáció esetén a felhők mozognak, és különböző időpontokban (hajnalban, délben) más-más színe van az égboltnak. -
Mandroka #235 Szor megint (csak eszembe jutott kicsit):
ellenorizd a feluleti normalokat. Azok is rendesen oszekutyulhatjak a cuccost.
-
Mandroka #234 Megint erre jártam.
Szor kerdesben:
poligonokhoz igenis frankon lehet szort rendelni, de arra figyelni kell, hogy az uv-knak a feluleten
- folyamatos nak kell lennie
- az ertekenek 0-1 tartomanyba kell esnie.
a legjobb az, ha krealsz egz vadi uj uvsetet es azt felhasznalva kapcsolod hozza a szort.
Zocsi!
A mayaban beepitett egbolt es legkorgeneralo nincsen (en nem tudok rola), viszont paint effects-el nagyon szep eredmenyt erhetsz el.
Robbanas:
Milyenre gondolsz? Fust lang + ilyenek, vagy valamit darabjaira?
Utobbi esetben nezz korul a shatter funkcio haza tajan. Szukseged lehet meg volumetrikus particle-lekre a fust, lang generalashoz. Bar ezt a fire+sparks painteffect brushokkal is el tudom kepzelni.
sok szerencset -
#233 Más is közzétehetné itt fórumon amit alkotott, vagy nem vagytok kíváncsiak egymás munkáira? -
#232 Van egy tutorial a Highend-en ami arra szolgál, hogy ha különböző színü objakteket egymás mellé pakolsz, akkor a fényt is olyan színnel tükrözik a többi objektre, mint amilyen az adott objekt. Nem tudom mennyire értettetel +, de ázért itt egy link a tutorialra:
http://www.highend3d.com/maya/tutorials/cornellbox/
Na mondjuk ez nem igazán arról szól, hogy az adott onjekt megvilágít egy másikat, hanem inkább a valósághoz hasonlóan valamilyen szinten fisszaveri a fényt a másik dologra. Próbáld azt ki, hogy velveszel egy piros pulóvert és odaálsz a felhoz, akkor a falon pirosas árnyék jelenik meg, ez abból adódik, hogy minden színnek megvan a fényfisszaverő képessége. Ez a lényege ennek a tutorialnak is. Az, hogy hogyan lehet mondjuk egy neoncsövet lemodellezni úgy, hogy a cső körül van egy glow, és még ezen felül bevilágítja a környezetet is azt én sem tudom, hogy kell, de engem is érdekelne. Mondjuk ebben a tutorialban lehet, hogy lehet állítani egy kapcsolóval a színvisszaverés intenzitását. Nem tudom, nézzétek meg...
s1: A Fur-t, amennyiben kombinálsz poligonokat, mindig arra teszi rá, amit utáljára kijalöltél a kombináció előtt. Erre úgy jöttem rá, hogy vettem 3 Poligonális gömböt. Kijelöltem őket, és ilyenkor mindik van egy zöld színnel kijelölt, a többi az fehér színnel van kijalölve. Vegyük most azt, hogy a 3 gömböt egymás után helyezed el, de a kijelöléskor a középső lesz zöld. Kombinálod őket. Rányomsz egy Fur-t és az eredmény az, hogy csak a középső gömbön lesz szőr. Ennyi!
A kockával nekem is csak az egyik oldalát szőrözi be... Még akkor is, ha kijelölöm az összes oldalát és úgy teszem rá a Fur-t.
Nekem a szőrrel kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy hogy lehet olyan szőrös felületet létrehozni, ahol úgy állnak a szőrszálak, mintha hajszárítóval levegőt fújnánk rá. Pl. Van egy plane és a középpontjától kivelé álnak a szőrszálak, minden irányban... Hogy lehet ezt megcsinálni?
Az anim szerintem király! :-] Mindig csodálva nézem az olyan embereket, akik ilyen király kis figurákat tudnak összehozni. Miből van? Nurbs? Hogy deformálod ki a dolgokat a srácon? Mindenesetre nekem nagyon teccik az animod...
Chatelni szokott még valaki, és hol? Mikor? -
#231 Sajnos 2000 alatt nem jelenik meg semmi. Hiába húznám lejjebb, nem jelenik meg részecske csak 2000 felett, az meg túl sok. 8(
Nekem egy demó van amit a hivatalos honlapról szedtem le -
#228 Akkor biztos jó vagy angolból 8) -
#226 Kérdés:
Ki ismeri a RealFlow nevű progit? Hogy lehet lebutítani a részecskemegjelenítést, mert nekem alapból 1000000 részecskével dolgozik, és persze ezt nagyerőkkel próbálja megjeleníteni.
-
#221 s1: Király az animod adhatnál néhány jótanácsot cloth ügyben -
#220 Biztos van megoldás, csak még túl gyenge vagyok hozzá 8) -
#219 Poligonoknál elég zavaros a helyzet Fur ügyben. Kreáltam egy egyszerű kockát és rányomtam a Fur-t. A szőr csak a kocka egyik lapján jelent meg, a többin nem. Hogy mé van nemtom -
#218 tetszik -
#216 Zocs:
1. Először kreálj egy fényforrást (mondjuk spot)
2. aztán állítsd be a shadows résznél a Use Depht Map Shadows-t
3. A Light Effects-nél a Light Fog-nak adj egy node-ot (kattints a kockás gombon)
4. A Light Fog Attributes részben aktiváld a Fast Drop Off kapcsolót
Így már működnie kell 8)
A lézer imitálásának két lehetősége van:
1. Kreálsz egy vékony hengert és adsz egy erős glow-ot hozzá
2. Kreálsz egy spotot tűéles Cone Angle beállítással és adsz neki egy LightFog-ot.
Az utóbbi azért előnyösebb, mert a color értékre egy cloud-ot adva elérhető az a hatás, amikor porfelhőn áthaladva a lézernyaláb megtöredezik.
-
#215 1. Hogy tudok olyan Lightning Fog-ot csinálni, amelyben, ha a fényforrás előtt van egy object. akkor körvonala árnyékot vet, tehát ott nem látszik a L.Fog? Hát ez így nem túl érthető... PL. az életben, ha köd van, és rávilágítassz egy testre, akkor az a része, amely a fényforrással allantétes oldalon van árnyékot vet, de nem csak a földre, hanem a ködben is... Olyan mint a Starcraft c. játék intrójában a starcraft felirat... :-]
2. Robbanást, hogy lehet kreálni a Maya-ba?
3. Esetleg ha tudja valaki a lézerimitáció receptjét az is érdekelne, tehát, hogy lehet lézerfénynek megfelelő fényforrást kreálni, vagy lehet, hogy rossz helyen járok... Ezt fényforrással kell egyáltalán csinálni. Ha tud valaki szép sima lézervényt (olyan ami látható, ill. olyan aminek csak az eleje és a vége, a két kis pont :-] ), akkor engem ezenfelül még érdekelne, hogy annak van e Noise értéke, tehát, amivel nem túl összefüggővé lehet, tenni. Mintha füstbe világitanánk vele...
4. Van a Maya-ban beépített égbolt és légkörkreáló cuccos. Amivel élethű háttereket lehet összeütni. Nos, ezt hol találom, és hogyan kell használni.?
5. Mitől van az, hogy van egy erősen reflektív felületem, egy plane. Ennek a plannek eldeformálom a felületét, hogy dimbesdombos legyen. Azt tudni kell még, hogy a shaderje még elég erősen áttatsző is (transparent). Miért van akkor az, hogyha a felületem alá viszek egy objektet azt nem látom, pedig a plane az átlátszó... Nos? -
#214 Az adott cuccod egy, vagy több object-ből áll? Mert ha esetleg több (sok) objektumból áll, és ezek valamily módon össze vannak kapcsolva, akkor lehet, hogy az a baj nem???
A Real Wave 2-t letöltöttem, meg a hozzá illő Maya 3-as plug-in-t!
-
#212 A Maya fur tökéletesen szerintem csak NURBS-okkal müxik jól. -
#210 RealWave progi melle le kell tolteni egy loder-t
egy Maya Plug-int.
Azzal lehet kulon behivni a meshobj-et es a particle-t. -
#209 Válaszoljatok a #206 hozzászólásra!!! -
#208 kipróbáltam... Elég öszetett, meg kell hozzá egy fúziós erőmű, hogy rendes tengeri viharokat lehetsen generálni... Ja, hogy lehet objektumokat importálni, ill. a már kész hullámot exportálni a Maya-ba?
Mind 1.
A subdivision surfaces tul. képpen mit tesz? Én valami olyasmire tippelek, hogy adott egy objektum és az úgy szeletelhetem, ahogy akarom, tehát nincs kötött Face száma, nos, hogy is van ez??? Elég gyorsan lehet vele operálni nem? -
#207 Jah, még valami a "hullám-szimulátorhoz"..!
Használtad már? Meg, ha jól láttam a címen csak egy demo verzió letölthető... Mind1. :-]
-
#206 Ez a Real Wave Simulator a Maya alatt működik???
Más!!!
1. Hogy tudok olyan Lightning Fog-ot csinálni, amelyben, ha a fényforrás előtt van egy object. akkor körvonala árnyékot vet, tehát ott nem látszik a L.Fog? Hát ez így nem túl érthető... PL. az életben, ha köd van, és rávilágítassz egy testre, akkor az a része, amely a fényforrással allantétes oldalon van árnyékot vet, de nem csak a földre, hanem a ködben is...
2. Robbanást, hogy lehet kreálni a Maya-ba?
3. Esetleg ha tudja valaki a lézerimitáció receptjét az is érdekelne, tehát, hogy lehet lézerfénynek megfelelő fényforrást kreálni, vagy lehet, hogy rossz helyen járok... Ezt fényforrással kell egyáltalán csinálni. Ha tud valaki szép sima lézervényt (olyan ami látható, ill. olyan aminek csak az eleje és a vége, a két kis pont :-] ), akkor engem ezenfelül még érdekelne, hogy annak van e Noise értéke, tehát, amivel nem túl összefüggővé lehet, tenni. Mintha füstbe világitanánk vele...
4. Renderman említett 1* nekem, hogy van a Maya-ban beépített égbolt és légkörkreáló cuccos. Amivel élethű háttereket lehet összeütni. Nos, ezt hol találom, és hogyan kell használni.?
-
#205 Ez nálam akkor fordult elő, mikor Max-ból egy régi modellemet beimportáltam MAYA-ba. Pontosan ugyanez volt a reakció. Én úgy oldottam meg,hogy újra lemodelleztem az egészet. Sajnos én sem tudom, hogy miért van ez. -
#203 Zocsi: RealWave
http://www.nextlimit.com
mas
Biztos vagyok benne hogy a maya-ba is egy gomb a volumetric shadow!
-
#202 Asszem lenne még egy problémám! Hmmm...
Víz!!! Hogy tudok a Maya-ban concentikus hullámokat csinálni nem túl nehezen, de most nem bump mappingos fogásra gondolok, hanem deformálásra. Nos? Tud valaki segíteni?