32214
Maya
  • ixyon
    esa ha valakit erdekel, a GF1et is at lehet bigyozni, scak ahoz forrasztani kell
  • ixyon
    ehh.. ezt jol elbasztam, nemtom mi van ott. de ha valakit idegesitenek, esetleg 200* hallotta mar, vagy nincs ilyen kartyaja, mint ahogy nekem sincs, vagy mar van quadroja::) vagy nem idevalonak tartja, vagy akarmi, attol szeretnek elnezest kerni, de asszem igen igen orulni fognak azok, akik ettol majd jobban kenik a rendert, meg az editinget
  • ixyon
    na akkor most valami olyannal akarom megorvendeztetni a kozonseget, aminek orulni kogtok(akiknek GF kartyajuk van) igazabol a 2re biztos muxik, de szerintem akkor az mxre is bizosan, meg talan az 1re is, de nem biztos.
    mist tuggyatok az openGL nem jatekokra kifejlesztett api, haem professzionalis alkalmazasokhoz van kitalalva es amikor valainek eszebejutott(asszem carmack)hogy ilyen jatekokat kellene irni akkor kezdtek megjelennni az openGLt is gyorsito megoldasok.de ezek persze nem hasznaltak az egeszet, a TNTig, meg a RAEDONig nem voltak olyan kartyak, amik azokat az utasitasokat is gyorsitottak volna, amik nem tartoznak kifeljezetten a jatekokhoz. pl racsszerkezet kirajzolasa.
    a RAEDONrol emtk semmit, de az biztos, hogy az Nvidia meg nem adta ezt a technologiat ingyen(a PCk kozott ez volt az 1. ilyen kartya, igazabol csak a TNT2) es 2 sorozatot adott ki kartyaibol: az egyik amit a boltban veszel, olcson, a masik pedig a profi cucc, amit quadronak nevezett el. nos a 2 cucc semmiben sem kulonbozik, csak a quadro nem csak azt gyorsitotta, ami a jatekhoz kell, mert feloldotta a tobbi utasitas tiltasat is. es persze ezeket a kartyakat nem annyiert adta, hogy azt epeszu ember megvenne, nemis jelentett ez semmiben sem elonyt, csak a profi programoknal, amik hasznaltak ezeket. a jatekokban ugyanugy teljesitettek.
    es most ittvan 1 szoftver, ami a GF kartyadbol Quadrot csinal!ez allitolag(nekem nincs GFom) 40-50%os teljesitmenyjavulas renderelesnel, meg 100%os acsrajzolasnal, meg 1 csomo cucc bennevan. na ittvan 1 link, ahonnan leleet tolteni:
    na ez a georce2quadro.zip file, sajna 9 meg, de ez van. szerintem ez inditja a GF2eseket, meg talan az mxet is, de nem biztos
    ez csak 111 kiloba'jt, szerintem valami doksi hozza, azert seggyetek le, mert eben van, hogy kell installalni
    es ideteszem, hatha valakinek kelll asszem ez az, amivel lehet tulhajtani az nvidia artyakat. szep eredmenyeket szulhet, csak ovatosan, mert le is eghet. ja, ed vagy 650 kilobyte

• Zocsi
    Ha kell egy magyar telepítési útmutató, akkor szóljatok és bepötyögöm ide!
    Ja MAYA 3 alá!!!
  • ixyon
    HA VALAKI NEM TALAJA, IRJA BE A SZERVERABLAKBA:(mert nekem sem jelezte ki)
    /belep 3dga

• Zocsi
    Keddenként, mindenki aki tud, jöjjön a Trefire, a 3dga szobába!!!
  • RenderMan
    Gyertek a trefortra, a 3DGA szobában tanyázok!!!
  • RenderMan
    Turbo: Nekem win2000 van de csak ntfs-el müxik a maya
  • ixyon
    semmi kulonbseg, csak mint tuggyuk a maya eleg rendesen hasznalja az open GLt, tehat azert 1 kicsit at kellett irni, meg mind a 2 kod optimalizalva van, meg a vindozos hasznal 1 csomo microsuxx cuccot, amit linux alatt ertelemszeruen nem hasznalhat.
  • MuERTe
    szal akkor mégiscsak ugyanaz mind,nem?
  • RenderMan
    A működésben nincs különbség
  • ixyon
    hat mas oprendszerre van forditva, es egeszen mas fuggvenykonyvtarakat hasznalnak.
  • MuERTe
    mi a különbség köztük?
  • RenderMan
    Ja bocs! Mindegyikre külön van 8)
  • RenderMan
    Turbo: Egyféle létezik.
  • ekosa
    Nekem megvan a learning maya 2-es pdf formátumban.
    Nincs meg valakinek a 3-as szintén pdf-ben. Ha egyáltalán van ilyen.
  • RenderMan
    Zocsi: A NURBS-objektumokat először group-old össze (Ctrl+G), és úgy forgasd. A Csoportosított objektumoknak érdemes a pivotját középre helyezni (Modify>Center Pivot).
  • Zocsi
    bambino1: Én nem tudok Licens file-t, csak 3-hoz. Ha az jó, írd meg és elküldöm emilben a kreációjához szükséges infókat.
    Turbo: Csak NT, 2000, vagy Linux alatt fut a progi!
  • Zocsi
    Figyeljetek! Nem mind1??? Beszéljünk inkább a Maya-ról! Van valami tutis módszer a objektum deformáláshoz? Hogy lehet úgy NURBS-öket egyesíteni, hogy a pivot pontjuk is egybe essen, mert nekem marad a pivot pont az ami az objektumé eredetileg. Magyarul, ha egyesítesz mondjuk 3 NURBS-objektumot, és elforgatod, darabondént fordul L, és szétesik az egész!!!
  • MuERTe
    http://www.povray.org/links/3D_Programs/POV-Ray_Modelling_Programs/
    ezek mentenek povba.
  • ixyon
    tudom, mi minden van povrayhez. csak itt felvetodot, hogy azokat a kepeket editorral csinaltak. nekem megvannak azoknak a kepeknek a forraskodjai. es mivel editor nem ad vissza forraskodot, nem editorral van csinalva! szoljon aki felfogta, mert a tobbinek leirom lassabban, ha neki uggy jobb ok? vagy akar beillesztem id a forr.kodot ok? vegul is csak mindossze 350 kb. zipekve...(a varose)
  • MuERTe
    két különbözö dologrol beszélsz
  • ixyon
    szerintem nincs egeszen igazad... ebben eppen az a legnagyobb durr., hogy ray-tracer, ezert nem poligonokkal dolgozik.
  • MuERTe
    vannak nagyon jo modellezö progik amik alapbol a pov-rayt hivják meg rendernek.egyik sem maya szintü de mivel a pov csak poligonokkal dolgozik ez nem akkora gond.
  • ixyon
    nos, mit tuggyuk, a modelezok enm adnak vissza pov-ray kodot, biztonsagi okokbol, csak a sajat kodolt valtozatukat.
    en annak adom meg a kodj neked, amelyiknek akarod.
    es nem olyan nehez bepotyogni ezeket, mint hoszed.
    persze eez nemm azt jelenti, hogy barki meg tuggya csinalni, hanem azt, hogy meg lehet csinalni.
    es ha barki tud olyan editort, ami pov koot kop vissza, akkor szoljon nekem is ok?
  • Zocsi
    Szerintem ezek a képek is modellezővel vannak, mert az száz, hogy ilyen képet földi halandó nem igen képes bepötyögni!!! :)
  • ixyon
    tokeletesn tisztaban vagyok vele, mi az a pov-ray, es azzal is, kik hasznaljak. altalaban programozok. mert ugye alapbol 1 egyetem matemaitak karanak a professzorai talaltak ki,hogy kellene ilyen.
  • Zocsi
    Okesz, majd megyek a trefire, de mikor szoktatok fent lenni, mert én este.
    Dolgoztam már én is a progival. Mármint a Pov-Ray-el. Elég nehéz, mert a fejedben kell tartani szinte minden kis tényezőt, papírra is írhatod, de annak mi értelme. Az tény, hogy szép munkákat lehet vele csinálni és teljesen free, de én a Maya-ra voksolok. Csak tény, hogy versenyre nem mehetek vele. :(
  • RenderMan
    Elnéztem a trefortra. Szerintem jó. Van két szobanév javaslatom, amelyről megismerjük egymást: MAYA3D, 3DGA.
  • RenderMan
    ixyon: Tudod te hogy műxik a POVray? Egy teljesen karakteres modellezőrendszer (mint a régi DOS-os progik). Minden műveletet neked kell matematikai scriptekkel begépelni. Úgy néz ki mint a Word
    Kifejezetten mazohista jellem lehet az, aki ilyen progikkal dolgozik a mai kínálat mellett. A képeken csak az lep meg, hogy vajon hány évig készültek.
  • seri
    Sziasztok.Keresem a Maya-t linux-ra.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.icq 3303721
  • Zocsi
    Jó képek haver! -De mikor fox te ilyet csinálni???
    Megyek én is a trefire!
  • ixyon
    hy
    miert csak keddenkent van MAYA szoba< legyen ma mostis!!!!!!!!!!
    es szeretnek most itt bemutatni kepeket, amik azert szerintem boven versenghetnak a mayaval... de megtartom a veger, mivel vannak csinalva..

ezek a POVray nevu free progival vannak osszedobva... azert annyira ezek sem rosszak asszem...
  • MuERTe
    nyilván a gyaloglo az oka:))
  • RenderMan
    Én általában kedd esténként 7 körül megnyitom a MAYA3D szobát a gyalogló chat-en. Sajnos legtöbbször egyedül kuporgok benne 8(
  • Zocsi
    Köszi RenderMan a segítséget.
    Ha szokott valaki Chatelni, az írja meg hol és mikor, mert online több mindent meg lehet beszélni. Akár közösen és többen is. Nemde?
  • RenderMan
    Paint Effects tutorial:

1. Indítsd el a MAYA-t (ez egy nagyon fontos lépés).
    2. Nyisd meg a Visor ablakot (Window>Visor) és nyisd ki a Brushes szekciót (legalul).
    3. Válassz mondjuk egy fát a Trees könyvtárból.
    4. Állítsd be a paramétereit a CTRL+B gomb megnyomásával megjelenő Paint Effect Brush Settings ablakban.
    Érdemes beállítani:
    - a fa méretét a Global Scale paraméternél
    - a realisztikus fényhatásokat az Illumination>Real Lights kapcsoló kipipálásával
    - az árnyékvetést a Shadow Effects>Fake Shadow résznél a 3D Cast kiválasztásával
    - a fa mozgását a szélben a Tubes>Behavior>Turbulence>Turbulence Type részben (animáció esetén)
    5. Helyezz egy fényforrást a scennédbe.
    6. Válaszd ki a Perspective nézetablakot.
    7. Nyomd meg a 8-as billentyűt. Így a nézetablak átvált Paint Effects Window-ra
    8. Húzd végig az ecsetet valamilyen irányba és a fák kinőnek a semmiből 8)

Azt hiszem elég érthető volt.
    Beindítom a MAYA tutorialomat a 3dga-n. Minden itt elhangzó problémát és a mailomra elküldött kérdéseket ott próbálom majd megválaszolni (ha tudom8). Addig is hajrá!!
  • RenderMan
    Emberek! Készül a Mental Ray MAYA-hóz. Végree!!
  • MuERTe
    a maya cd-n levö pdf-ekben alég jol le van irva hogy lehet használni.legalábbis a fa meg az egyebek,tüzre nem emléxem.
  • Zocsi
    Még az érdekelne, hogy lehet a PaintEffects-eket úgy használni 3D-ben (mondjuk egy tűzgolyót, vagy fát). Láttal pl. 500 frame alatt begyulladó Maya logót, és rohadt jól néz ki.

Én is akarok olyat tudníííí... :)