32214
Maya
  • RenderMan
    Újból felteszem a kérdést: Ki tud nekem segíteni DNT ügyben?
  • RenderMan
    Egyenlőre jó lesz 8)
  • RenderMan
    Köszi!
  • C-3PO
    Elöször regisztrálni kell magad!
    Ha megtörtént akkor Forum menü/felhasználói információk
    Ott tudsz egy max 120x20-as képet feltölteni!
  • RenderMan
    Hogy rakjátok be ezeket a képeket a nevetek helyére?
  • C-3PO
    Kell valakinek még Fusion?

Ha igen az dobjon meg egy mail-el!
    Fenn van egy FTP-n!!
  • MuERTe
    Engem is :)
  • RenderMan
    há persze
  • RenderMan
    Nem használ valaki Digital Nature Tools for Maya4 plugin-t?

Én leszedtem de sajnos licensz nélkül csak 320x240-ben képes renderelni vele a Maya.

Jó lenne, ha segítene valaki, mert baromi sok mindent tud ez a kis kütyü.
  • RenderMan
    Zocsi: Nézd meg magad, hogy mit tud 8)

www.areteis.com
  • Zocsi
    Renderman: A Plug-in, amit letöltöttél, tulajdonképpen mire jó???

Lenne 1 pitiáner kérdésem, csak nics lehetőségem megnézni, mert suliban vagyok hétközben...
    -Lehet az objectek shaderét anim közben változtatni??? Vagy animot ráhúzni, vagy ilyesmi???
    -A lightning fogot, meglehet, úgy csinálni, hogy fokozatosan eltűnjön a semmiben, mert nálam van egy jól látható határ, ahól vége van.
    -Az objecteket anim közben csak a blend shape-el lehet torzítani???
  • RenderMan
    Ez mindenesetre bíztatónak tűnik 8)
  • s0ft
    Azt meg hozza kell tennem:
    :(
    Kivancsi lettem volna!
  • s0ft
    Udv.
    Azt halodtam eleg megbizhato forrasbol hogy Maya-hoz a mantalray jovo februarra jelenik meg.
    Termeszetesen mint plug-in.
    Tobbet nem tudok mivel az Alias nem jott el az IBC-re!!!
  • RenderMan
    No asszem megvan a Digital Nature Tols for Maya 3.
    Elég pipec kis plugin 8)
  • Rigley
    A Maya 4-ben hogyan lehet azt megcsinalni , hogy ha egy object-re tobbszor van rafeszitve a textura , akkor is pontosan lehessen artisan 3d paint-el festeni ra ???
    ( mashol jelenik meg , minden texturan kulon , kulon )
  • RenderMan
    Asszem egy időre vége a maya frissítéseknek (csak viccelek)

Szerintem egész Palesztinát el kéne törölni a föld színéről. Abban az országban büszkék azok a szülők, akiknek terrorista a gyerekük.
  • Rigley
    Ez hihetetlen ami ott tortent !!!!!! Nem hiszek a szememnek..... Mint egy katasztrofafilmben....BAZZEG
    Ennyit az Amerikai terror-elharitasrol... bár olyan gépek ellen nem sokat tehetnek amiken artatlan utasok , vannak...
    BAZZEG
  • RenderMan
    Hú gyerekek, balhé van Amerikában!!!
  • Zocsi
    És, tegyük fel, hogy összevágok 5 animot egyé, akkor az alá vághatok még plusszba hangot, vegy zenét, vagy ilyeneket???
  • RenderMan
    Ha mondjuk menő spotokat akarok gyártani (mint pl. az RTL klubnak a szignál képernyői, ami 3D Studióval és AfterEffects-el készült) használható-e a Fusion. Én egy autós magazinnak szeretnék főcímszpotot kreálni (a műsorvezető a haverom) és azt hallottam, hogy a Fusion lenne a legjobb választás.
  • Mike
    Irhatok ide a mehecskerol is? :)
  • Zocsi
    Nos, ha szükséges, tudnék helyet mondani, vagy ha kell, leszedem az icq-t. Egy lényeges kérdés!!! Mekkora álomány a Fusion? Ez feltétlen fontos a hely megadása miatt!
  • Zocsi
    A Motion Blur-rel kapcs. tényleg minden tiszta, köszönöm a segítségeteket.
    A Fusion engem is érdekelne!!! :-]
  • RenderMan
    Ja mégvalami: Ha pl: egy TVműsornak akarok szpotokat gyártani, akkor használható a Fusion?
  • RenderMan
    C-3PO: A Fusion-t nem akarod közkincsé tenni?
  • s0ft
    hi
    Eleg reg vagyok ennek a forumnak a csendes olvasoja.
    Erdekel hogy masok mivel "szivnak" mayaba!
    (Sajnos az Xsi Topic elsulyett. Ezert egy kicsit irigykedem is , na mind egy..)
    Nem panaszkodni akartam, Zocsi miatt irtam.:
    Fusion jo!!
    Vagy megvarod az XSI 2.0-t :)
    integralt compositor. Unix-os Edie-t raktak bele.
    böwebben: http://www.softimage.com/Products/Xsi/features.htm
  • RenderMan
    C-3PO: Én a szavaimat Zocsihoz intéztem. Próbáltam egyszerűsíteni amit mondtál 8)

Zocsi: A nulladik képkockára akkor számol motion blurt a progi, ha a test már a nulladik képkocka előtt is mozgott.
    Mondjuk, kreálsz egy pattogó labdát, ami már a -50-edik képkockától pattog az animban. akkor a nulladik képkockánál korrekt lesz a bemozdulás. Csak a RenderGlobals részben állítsd be a Motion Blur számolását és simán renderelsz egy képet.
    Én még nem használtam Composer programot, csak néhány képet készítettem hasonló technikával (mikor 3D-s testeket teszel képekre, vagy filmekre). A MAYA Fusionra viszont én is pályázok.
  • Zocsi
    De ha Motion Blur-t akarok használni, akkor csak olyan testre tudok számoltatni elmosódást, ami már mozgásban van, tehát, mondjuk az animból egy képkocka. Vagy nem így van? Nekem olyan cucc kellene, amihez nem kell az animot elindítani, hanem egyszerűen a 0. képkockára értelmezem a dolgot. Van ilyen, vagy a gép csak onnan tudja, hogyha már mozgásban van és így tud elé és utánna is tenni homályt. Húúú asszem ez most egy jó nagy baromság lett. Nem tum miért kérdezek olyat, amire én is tudom a választ. Asszem fáradt vagyok, megyek csicsilni... Jah, nem töröltem ki, mert lusta vagyok. :-]

Renderman: Te milyen Composer progit tudsz javallani? Úgytudom, te már foglalkoztál ilyennel. Csak mert ha van olyan, amit mindketten javasoltok, akkor az tuti jó. A neházság nem számít, mert előbb utóbb úgyis megtanulom, hogy hogy kell használni.
  • Zocsi
    Kicsit más téma!!!

Nem tud valaki egy olyan progit a weben, amivel az animokat lehet összevágni. Képkockánként, vagy nem tom, hogy hogy, de úgy, hogy több animból csinálunk egyet...???

• RenderMan
    Maya-ban lehet egyetlen képkockára is motion blurt számolni, de ahhoz feltétlenül kell egy animált test is.
  • s0ft
    Udv.
    Iden lesz ?
  • RenderMan
    Tavaly Budapesten volt a Kongresszusi Központban. A 3D szakma apraja-nagyja ott van.
  • Zocsi
    C-3PO: Mind1, azért köszi, hogy segíteni akartál!!! :-]
    Rigley: Nekem is 128 RAM van a gépben és egy 800MHz-s proci, ja meg egy 32MG GF 2 MX. Nekem megfelelően műxik, nem szaggat és nem vagy ki. Na jó néhany millió vertexnél már szaggat. :-[ A felülete szerintem nem gázos, nagyon jól szervezett, csak meg kell szokni. Sok sikert!!!
    -A textúrázás: Nyisd meg Window>Hipershader. Megnyílik egy ablak, bal oldalt faszerkezet szerűen vannak dolgok, tulajdonképpen dolog fel van ott sorolva, ami a scene-d textúrásásaival van kapcsolatban, de ez most téged ne érdekeljen. Kattints a munkafelületre (feketeség) jobb gombbal. Lenyílik egy konzol, ott Create>és kiválasztod mi kell. Beállítgatod a textúrád (shadered) paramétereit. Leteszed kicsibe a Hipershader ablakot és a scenedbe kijelölöd (ráklatt bal gomb) az objektumot amit textúrázni akarsz. Többet is kijelölhetsz egyszerre, kivánságtól függően. Visszamégy a Hipershader ablakhoz. Ráklatt jobb gombbal a textúrára. Konzol lenyílik---> Attach texture to selected object. Asszem van ilyen. Ha van akkor arra rá. Ha nincs, akkor előveszed az angolos tudásod, és megkeresed azt a parancsot, ami hozzárendeli a textúrát a kijelölt objecthez.
    Remélem érthető volt... :-]

Kérdés: Motion blur! Hogyá kell konfigurálni, és csak animációban használható, vagy lehet képet is csinálni a Timslider tologatása nelkül?

Renderman: Tulajdonképpen mi az a 3D December, és hol szokták +rendezni???
    Yoo Mayazást mindenkinek.
  • RenderMan
    Az UPC jóvoltából egy egész hétig nem volt netem. Ezért kukultam meg egy kis időre.
    Látom ezalatt volt itt mozgolódás 8)
  • RenderMan
    Na itt egy kis EnvSky gyakorlat:

1. lépés:
    Kreálj egy kamerát.
    Nyomd meg a CTRL+A (Attribute Editor) és az Environment szekciónál készíts egy Image Plane-t.
    Nyisd ki a Placement szekciót és kattints a Fit to Resolution Gate gombra.

2. lépés:
    Az Image Plane Attribute szekcióban kattints az Image Name végén lévő map gombra.
    A megjelenő ablakban kattints az EnvSky node-ra (az Environment részben találod)

3. lépés (a napfény beállítása)
    A Sun Attributes részben állítsd be a következőket:
    Sun Brightness: 1, 1, 0.5
    Halo Brightness: 0.35, 0.36, 0.5

Az Atmospheric Settings részbe ezeket állítsd be:
    Sky Brightness: 0.56, 0.617, 1.0

4. lépés (felhőzet)
    Nyisd ki a Cloud Attributes szekciót és a Cloud Texture értéknél kattints a Create Render Node gombra.
    Válaszd ki a Cloud textúrát.
    A Cloud Attributes nél a Density értékét állítsd 2.0-ra.

5. lépés (a nap állása az égbolton)
    A Sun Attributes részben állítsd be a következő értékeket:
    Elevation: 10
    Azimuth: 0
    Size: 3.0
    Total Brightness: 3.0.

Az előnye a felhős háttérképpel szemben, hogy animálható a felhők mozgása, és a nap állásától függően alakul az égbolt színe is.
  • csirek
    512M-val egesz korrektul megy:)

A felulete telleg gazos :(

Texturazni (material?) ugy tuidsz, hogy kijelolod az objectuomt, eger jobb gombjat megnyomod, es ekkor megjelenik egy menu, es ott a legalsora ramesz.
  • Rigley
    Még 1 dolog :

csak 128 mega RAM van a gépemben ( 1elore ) , ez okozhatja azt , hogy idonkent , foleg paint effecteles kozben szétfaggya magát a program ?
    (nem mozog a kurzor , nem reagál semmire)
    Megoldás lehet erre pl. 2szer ennyi , vagy még tobb RAM ?
  • Rigley
    Most toltottem le a Maya ingyenes , 30 napos probaverziojat , és egyenlore kicsit kaosz elottem a felulete , de majd csak kiismerem...

És 1 kérdés : Hogyan lehet texturazni az objekteket ?
    És mik azok a shaderek ?
  • csirek
    Animacios kerdes:

Keszitettem egy animaciot, 50 kepkockas.

Hogy tudom elinditani ennek a leszamolasat? Mert egy kepet tudok csinalni, de egy animaciot mar nem.. merre mit nyomjak, hogy pl egy avi-ba lementse nekem az egeszet???