32214
Maya
  • Rigley
    Ja , es tok jo a global illus keped !
  • Rigley
    Igy kell beszurni a kepet:
    img src=http://www.blablabla.bla/blablabla.bla

es az egeszet ird ezek koze:
    <>
  • Rigley
    Nagyon szepek a kepek , de ezeket mar a mayahoz keszult verzioval csinaltak ??
  • RenderMan
    Persze Max-hoz le lehet tölteni 8(
  • RenderMan
    Írtam egy levelet a VLight honlapján található címre, hogy ugyamá árulják el, hogy mikorra várható a plugin megjelenése. Merd a Download gomb vmiért nem müxik 8(
  • RenderMan
    De a VLight teljesen ingyenes és nem is kell programozni. Van hozzá egy GUI (grafikus felület) mellyel tökéletesen vezérelhető.
    A Maya verzióban pedig beépül a Maya menüsorba egy teljesen új RenderGlobals a VLight minden paraméterével
    Itt egy előzetes a Maya verzióból:

• MuERTe
    Nameg persze rendkívül szép képeket renderel.

Nyálat csorgatni itt lehet: http://www.splutterfish.com/sf/ :))
  • MuERTe
    Az igéretek szerint a Brazil R/S is elérhető lesz Maya alá, ami remek dolog lesz, mert bitang gyors.
  • Zocsi
    Nos, meglestem a progi oldalát. Érdekesnek tűnik, biztosan használható is, majd a hétvégén kerítek rá időt, hogy leszedjem a Net-ről...

Más: Azt, hogyan tudom elérni, hogy a particles-nek adok egy lifespan-t. Igy tehát egy idő után eltűnnek a scene-ből. Azt, hogyan lehet elérni, hogy az idő elteltével megváltozzon a színe/textúrája, iylesmi...? A tűznél láttam asszem iylesmit, hogy a "régebbi" részecskék kisebbek és sötétebbek... Nem tudom nem emléxem pontosan.
  • Zocsi
    Én is osztom az s1 véleményét, bár én próbálkoztam a programozással, de rá kellett döbbenjem, hogy az nem érdekel engem. Mind1.

Nézegetve ezeket a global-illumination-os képeket, én is rájöttem, hogy valójában milyen célt szolgál a 100 lámpa. Király dolog, csak lassítja a renderelést, nem? Kicsit nehezemm 100 fényforrást renderelni, mint mondjuk 2-3-at.

A RenderMan által ajánlott progi érdekes. Mindenképpen szemügyre fogom venni, mert szeretek a fény-árnyék hatásokkal játszani egy-egy scene-n belül. Érdekes hatást lehet velük elérni.
  • Rigley
    Bocs , hogy ennyit irok , de egyreszt elvezem , hogy vegre gyors az internet kapcsolatom , masreszt pedig orulok , mert maris megtalaltam a valaszt a kerdesemre. Ez k***a jo , ezt nektek is latnotok kell... azt hittem ilyesmit csak a Lightwave-ben lehet csinalni , de szerencsere tevedtem...:

Ezt maya-val csinaltak !

Itt van az egesz tutorial:

www.highend3d.com/maya/tutorials/gi/
  • Rigley
    Ez is olyasmi :

• Rigley
    Ilyesmi fenyviszonyokat szeretnek csinalni Maya-val...
  • Rigley
    Itt egy pelda arra , hogy mire is gondoltam ( Lightwave-el keszult )

• Rigley
    Eleg jol nez ki !
    Pont ezt akartam kerdezni , hogy honnan lehet valami jobb renderelo engin-t szerezni a Maya-hoz... Meg csak most ismerkedek a Maya-val ( nagyon tetszik ) , de nekem az a velemenyem , hogy mintha egy kicsit gyenge lenne az alap renderelo motorja. Mit ajanlotok ? Kicsit konkretabban pl. szeretnek olyasmi global-illumination style dolgokat csinalni mint amilyeneket Lightwave-ben lehet. Van erre lehetoseg ?
    Az alap enginnel is ??
  • RenderMan
    Találtam egy érdekes dolgot.
    Ismertek egy olyan progit, hogy VirtuaLight? Állítólag Maya-hoz is kapcsolható. Ingyenes renderelőmotor, elég jó képeket csinál:

Infó:www.3dvirtualight.com
  • RenderMan
    Az eddigiek nem tetszettek igazán. Asszem a mostani marad egy ideig.

A 3DGA éppen fejlesztés alatt ál, valamint a srác éppen költözködik, ezért egy kicsit késni fog az új oldal indulása.
    Annyit elárulok, hogy nagyon jól fog kinézni!
  • Zocsi
    Jah, a 3dga-val mi van??? Várom a frissítést!!!
  • Zocsi
    Nem, biztos, hogy nem! Szerintem a Windows-om van összeakadva sajátmagával. Majd megoldom egy FORMAT C: -al... Ghi-ghi-ghi. Mind1.
    Nem tudom kinek tűnt fel, de RenderMan-nek minden hónapban más a nicklogója.
  • RenderMan
    Nincs valami limitált plugined feltelepítve amit a scenédben is használsz?
  • Zocsi
    Van egy kis problémám.
    Van egy scenem, és amikor le akarom renderelni 640*480-ban, mindig kifagy a Maya. Ha kisebb felbontásra veszem, lazán lerendereli. Mi a baj? A rendszerem lenne összegabajodva, vagy a gépem gyenge hozzá?
  • RenderMan
    Kellene egy kis segítség!

Van egy pacák modellem. Ruhát akarok rá kreálni, de a poligonok normálisa össze vissza áll és emiatt a ruha elégéé furán feszül rá.

Van-e olyan megoldás, amivel az összes poligon normálisát egy irányba lehet állítani. Egyenként kijelölni a poligonokat és megfordítani a normálisukat elég gázos lenne.
  • RenderMan
    8)
  • C-3PO
    Jól van na!
  • C-3PO
    Renderman!
    Mekkora a DeePaint-ed?
    Nem tudnád feltölteni valahova nekem?
  • C-3PO
    Vágni tudsz vele! Zenét is alá tudsz rakni, de compositálni nem túl szerencsés azon!
    Lökd az FTP-t!! Hétvégén megcsinálom!
  • Zocsi
    Akkor gyakorlatilag azzal a progival nem érek semmit.
    Nem tudok alávágni zenét, effecteket...stb. Értem! Hány mega tömörítve a Fusion, 30??? Ha keresek helyet, ahová fel lehet tölteni, akkor feltöltenéd nekem mondjuk 2-3-4, vagy 5 Megás darabokban???
  • C-3PO
    Zocsi a Premiere egy vágó progi!!!
    Compositálásra nem igen használható! Amég nincs Fusionod addig ha megvan használd az After FX-et, Shake-et vagy ne agy isten a Combustiont!!
    Mindegyik alkalmasabb a feladatra mint a Premiere, kivéve ha vágni akarsz.
    sorry
  • Zocsi
    Oké, már megvan, hogy hogy kell.
    Tud mondani valaki valamit az Adobe Premier nevű composer progiról. Jól használható, érdemes megszerezni és lehet vele valmit kezdeni?
    Ha esetleg kell valakinek Shader: http://www.denfo.grc.ru
  • Zocsi
    Ééés onnan, hogy tudom majd leszedni, tehát beírom a getright-ba az ftp címet?
    Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok, de nem vagyok nagy dónlóder!!!
  • Zocsi
    Ééés onnan, hogy tudom majd leszedni, tehát beírom a getright-ba az ftp címet?
    Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok, de nem vagyok nagy dónlóder!!! :)
  • C-3PO
    Hát zocsi egy ideig fenn volt a SG ftp-n, Renderman-ek töltöttem fel, de gyorsan letörölték!
    Megpróbálom újra feltölteni! Ha jól emlékszem 30 Mb körül volt a mérete! Ha megvan szólok!
  • Zocsi
    Valahogy nem tudjátok nekem is eljuttatni a Fusiont???
  • s0ft
    DF es a Shake terjedt el.
    De mi inkabb Fusion-t hasznalunk.
    Elengedhetetlen a 3d-s "munkakhoz" is az utomunka, minnel tobb pass-ra szedni es osszerakni.
    Gyorsabb a render, es kezelhetobb az egesz.
    Plussz azok a dolgok amit 3d-be nem lehet megoldani.
  • C-3PO
    Köszi a tippet!

Ha a Fusionnal problémáid vannak szolj bátran! Kináltam már benne egy-két dolgot!

Soft! Ti is azt használtok Compositálásra?
  • ember
    Renderman: inkább töltsed föl extrára vagy tar.hu-ra, onnan nem törlik.

• RenderMan
    Na mind1. 8(
  • RenderMan
    Na itt van megint:

Miért törlik le mindíg?
    Még azt a hozzászólásomat is törölték, ami a képet tartalmazta.
  • C-3PO
    Hmm!
    Renderman! Hányas Deep Paint-ed van, és mekkora amérete?
    Érdekelne a progi!
    Eltudnád valahogy juttatni nekem?

Amúgy hogy megy a Fusion?
    Vágod már teljesen? Nincsenek kérdéseid?
  • RenderMan
    Nem tudom. Még csak pár napja használom a progit.