32214
Maya
-
#563 RM: Letöltöttem a Virtualight-ot, de nem tudtam működésre bírni. Tudsz segíteni? -
#562 Nem tud valaki olyan progit, amivel 3ds fileokat tudok átkonvertálni olyan fileokká amiket a Maya is felismer?
RM: Találtam Föld textúrát, de olyan homályos ha rázoomolok a gömbre, hogy csak na! Várom segítséged! :) -
#560 Hah. Végre én is köztetek lehetek megint. Már vagy kéthete nem vettem részt a fórumban mert abszolút nem volt időm. Mind1
Renderman: Említetted a Max-os Föld textúrát. Az használható a Maya-ban? Ha igen, akkor küld már el nekem levélben. Ok? Előre is köszönöm!
Jah, és a modelles link... Ott csak 3ds modellek vannak? Én nem értem, de idáig szinte csak 3ds. modellekkel találkoztam a neten. Volt egy pár Maya-s is, de olyanokat talán még én is tudok csinálni.
S1: megnéztem az asztalos képed. Úgy vettem észre, hogy a környezetet nem te csináltad. Te is azt a plane-es eljárást használtad, ami a PDF-ekben van? Tehát, hogy képet használsz háttérnek és a planen (ami ugyancsak a hátteret használja shadernek) álló object így az árnyékával együtt beleolvad a képbe. Csak a fényviszonyakat kell egyeztetni. Hmmm... A kép egyébbként nagyon oda*asz. Qrva yoo! Szerintem.
-
#558 Nekem megvan a 7-es LightWave. Azért töltöttem le mert meg akartam nézni az új Global Illum renderjét. Szerintem elég jó. A legnagyobb előnye, hogy teljesen beépítették a LightWave-be. nem kell külső renderelő vacakokkal szarakodni.
A kezelőfelülete viszont elég brutális. Csak néhány napig szórakoztam vele, de le a kalappal az előtt aki akár egy kockát is elő tud varázsolni belőle. Nem valami felhasználóbarát. Az sem tetszik, hogy a modellezés és a renderelés két külön programban zajlik.
Néhány nappal ezelőtt engedtem a kísértésnek és hallgattam mage barátunk unszolására és kipróbáltam az Entropy+MayaMan párost. Gyerekek brutális volt az eredmény. Szerintem elfelejthetitek a többi flikflak rendermotort.
Íme az első renderingek:
Egy próbadoboz textúrák nélkül:
Ugyanaz textúrázva:
Egy kicsit foltosak a képek, mert a semple értéket alacsonyan hagytam, hogy gyorsabb legyen a rendering. Tapasztalataim szerint a VLight gyorsabb volt, de ebben viszont minden megkötés nélkül használhatók a megszokott maya shaderek. A MayaMan renderelésnél átkonvertálja azokat Entropy shaderekké. Hallottátok már ezeket a kifejezéseket: Caustic Blur, Camera Blur, Vertex Blur.
Jó a cucc -
#557 Asszem mostmár teljesen fel kell adni a reményt a 3Decemberrel kapcsolatban! A Leonárdósok egyáltalán nem válaszolnak a mail-okra! -
#556 Hát én régebben kb. másfél évig LightWave-eztem
Akkor nagyon tetszett, főleg a modellező része. Mai szemmel nézve is vannak benne jó dogok, de azóta biztos fejlődött! De ha modellezéssel akarsz foglalkozni, akkor maradj a Mayánál! Ebben a témában verhetettlen!!! Teljesen komolyan mondom! Én inkább Softimage-al dolgozok, de a Mayában sokkal jobban lehet modellezni!
Többiek hogy vélekednek erről? -
#555 Találtam valamit , ami esetleg titeket is erdekelhet : http://www.3dluvr.com/pixho/
Foleg a GI-vel , és shaderekkel foglalkozik , vannak érdekes letoltheto pluginek , most fogom kiprobalni oket , meg nem tudom , hogy jok-e , de igeretesnek latszik.. -
#554 Van valami véleményetek a Lightwave-rol ?
Naggyon gondolkodok azon , hogy meg kéne szereznem. Ahogy bongeszek képek után a neten , azon veszem észre magamat , hogy gyakorlatilag az osszes képet ami tetszik nekem azzal készitették.
Ha valakinek ( mint például nekem ) nem szándéka profi animáciok készitese , inkabb komolyabban szeretne a modellezessel foglalkozni , annak nem jobb valasztas a lightwave mint a maya ? Sokan mondjak , hogy a Lightwave ben nem tetszik nekik az UI. Miért , milyen ? Nem kell megkovezni , nekem nagyon tetszik a Maya is , de... -
#552 Miből van a figura, Subdiv? -
#551 Nem rossz!
Én már ilyen animot is csináltam -
#548 Ez az mayaman+entropy tényleg baromi jó. Olyan rendering beállításai vannak amilyeneket még életben nem láttam. -
#545 Néhány kérdés:
Akkor ezt a cuccot (ami nálad bevált) fel tudod pakolni valahova?
Tudsz is segíteni a használatában?
Működik Maya 4-el is? -
#543 Mage: Írnál egy kicsit részletesen erről a Mayaman+Exluma progiról. Működik a dolog Maya4-el is. Remélem nem egy karakteres renderelőmotor? -
#538 PRO. !
Probáld meg a Direct Connect nevű programot , állítolag nagyon bejön , főleg , ha tényleg gyors a neted. Itt megtalálod : http://www.neo-modus.com
Ez 1 qrva jo kereső , ezzel tuti , hogy megtalalod amit kereső'
-
#534 Nagyon tetszik a Terragen nevu program , amit Renderman ajanlott , ha jol emlekszek. Csinaltam vele 1 kepet , es hozzaadtam egy csipetnyi kis Maya-t , és egy kis Photoshopot. Lehet , hogy nem tul profi , de még baromi kezdo vagyok , foleg a Maya-ban.
-
#533 Azt ne feledd, hogy ez még csak egy próbaverzió!
Szerintem ígéretesnek tűnik. -
#531 Mert minden objektumra a VLight shaderét kell ráhúzni. Akkor működni fog. -
#529 Az tuti hogy nehezebb mint a WordPad -
#528 nehéz kezelni? -
#527 Na az nincs.
Kezd el bővíteni az angol nyelvtudásod -
#526 csak fingom nincs mit kezdjek vele! kéne hozzá valami több ezer oldalas magyar hasz.ut!!! -
#525 Nekem is, és még a 4.1 is megvan -
#524 nekem meg van a 4.0 3cd!!! -
#523 Csak a jelenetet rendeztem.
A modelt, és még sok másikat letöltheted innen:
http://www.3dup.com/index_eng.shtml
A Hi-Res szekcióban keresd. -
#522 renderman, a modellt is te csináltad? -
#521 Még egy jó hír:
Letölthető a VirtuaLight legújabb verziója 8)
http://www.3dvirtualight.com
Úgy tűnik erősen fejlesztik a cuccot 8) -
#520 Néhány jó oldal:
Brazil magyar leírás:
http://www.users.broadband.hu/napalm/3d/Brazil
Magyar 3D linkgyűjtemény: http://3d.lap.hu -
#519 Nálam a felhasználói változóknál van beállítva, és figyeljetek arra, hogy a monitor 24 ill. 32 bites színmélységre legyen állítva.
Itt egy újabb VLightes próbálkozásom:
Szerintem baromi jó a progi -
#517 Renderman!
Parent-eld a kezet és az objectet egy null alá, és az egyészhez kapcsold a csontokat!
Valakinek sikerült lejátszania az EP2 trailert?
Nincs QuickTime ami lejátszaná! -
#516 Riglej:
Szerintem olyan lesz, mint a maxos.
Készítettem egy compositing animációt. Egy doboz ugrál az íróasztalomon. Ha valakit érdekel, akkor letöltheti a supergamez ftp-ről a mayaforumba_kepek könyvtárból. -
#515 A Mental Ray hogy fog kinezni a Mayahoz ?
Teljesen bele lesz epitve , vagy csak ez is 1 kulso redermag lesz ? -
#514 Kérdés:
Adott egy kézfej az újjakon gyűrűkkel. Megmozgatom az újakat, de a gyűrűk értelemszerűen nem mozognak vele. Hogy lehet az újakhoz linkelni a gyűrűket, hogy együtt mozogjanak a kéz újaival? -
#513 Nem ismerem ezeket. -
#511 Én inkább a Brazil R/S-t várom. A mentalray nekem nemtúlzottan fexik. Rettentő macerás beállítani és a jóminőségű képhez magas sample rate kell, ami iszonyat lassú. -
#510 Azért már nem kell sokat várni. A MentalRay jövő honapban kész lesz Maya-hoz. És a VirtuaLight-ot sem kell leírni. -
#509 Én speciel a gépigény miatt játszadozom egyenlőre maxxal, nomeg persze azért, mert maya alá nincs még egy rendes radiosity-s rendermag. A global illuminationról nem is szólva. -
#508 Zocsi:
Nem tudom, hogy mikorra lesz kész a 3DGA, de már én is várom, mert sok melóm volt vele. Föld textúrát a Max telepít fel. Az elég tuti.
Én is kipróbáltam a VLight-et nálam működött rendesen.
Az alábbi képeket a hétvégén ütöttem össze, hogy lássátok a különbséget a default maya rendering és a VLight között.
Maya:
VLight:
Maya:
VLight:
A képek aszem magukért beszélnek -
#507 A Terragen viszont ultra kiraly ! -
#506 Kiprobaltam a Virtulight-ot , de nem mukodott jol . Az elso rendereles utan ( amit a mvl-el csinaltam ) elszarodott a viewportom , ossze vissza zavaros lett a képernyo. Csak az en gepemen van igy , vagy nektek se mukodik jol ?
Áttértem a Windows XP-re , jol megy rajta a Maya , a fenti esetet leszámitva. -
#505 És persze ugyan olyan konnyen fel lehet ezt is torni , mint a 4.0-t