32214
Maya
  • montressor
    oke, ez igy vilagos, de sokszor, ha vm extrabbnak tuno alak van, mint pl. ez itten, mar kicsit elgondolkodom, ha valoban csak 4szogeket szeretnek hasznalni, es szabalyos hallot szeretnek. Foleg a az eles sarkok kialakitasa erdekelne, h Ti hogy csinalnatok?
  • Magnificat
    zseniális
  • mataharii
    Nem semmi:)
  • kenyeresdaniel
    omfg
  • ibor90
    Steampunk Star Wars

• mataharii
    Én gyakorolok szívesen AO-t, az is fontos, a tutor végén csinálnak is AO-rendert, illetve layer rendert amit összeraknak a végső eredmény érdekében, fogalmam sincs róla, hogy csinálják:)
  • Garou
    Ha mar normalisan nez ki a GI, akkor nem a fotonok szamanak novelesevel kell vilagosabba tenni a jelenetet szerintem.

Lehet, hogy Light Attributes-nel a Decay rate, esetleg a Caustic and Global Illumination-nal az Exponent nem ugy van, mint a tutorban?

De megjon majd Peet talan, aztan segit neked. Meg elzavar minket AOC-ot gyakorolni, ahelyett, hogy itt a fotonokkal szorakozunk. :)
  • Midas
    Az uj majakban nincs mar benne ez a maxos networkrender cucc? Asszem en is probalkoztam vele de xar volt.
  • mataharii
    Ott még nem tartok, a tutorial sem, már így is szétégetem a két ablak közötti részt:S Az ablakkal lehet némi gond, ha kiveszem, kicsit világosodik, de így is majdnem dupla anyi fotonnal vagyok, mint a tutor.
  • Garou
    Photon Intensity-t megnovelted?
  • mataharii
    Sziasztok! Nemrégiben elkezdtem lemodellezni egy szobát (digital tutors). El is készült, és tegnap nekiálltam világítani. Ha valaki otthon van mental rayben, örülnék, ha tudna segíteni, mert úgy néz ki, valami nincs renben a projecttel. Ez lett az eredmény, persze még se final gather, GI is alapon. A következő technikát alkalmaztam: directional light kívülről, előtte egy area light az ablakon kívül. Ennek az intensity-je 0, csak fotonokat lő be, és itt jön a bibi. Ugyanazokat a méreteket használtam modellezésnél, amiket a tutorialban használt a srác, mégis 2 millióval több fotont lövök be mint ő, és sokkal stétebb szoba. A normák rendben vannak, az ablakokhoz dielectricet használtam, Raytracing relflections és refreactions 4-4, dept-8, szóval az áteresztéssel elvileg nem lehet gond.
    Köszi előre is
  • Wearwolfff
    Le tudná valaki írni tőszavakban, hogy mit kell beállítani ahhoz, hogy render segédnek be tudjak kötni még egy gépet? A másikon fedora linux van. Leszedtem a netről a satellite rpm csomagot, az fel is ment a linuxra, de innentől kezdve nekem totál sötétség az egész.
  • Magnificat
    én az első videó első file-ját próbáltam most leszedni, és gond nélkül ment...
    a linken 3 txt van, amikben benne vannak a darabok rapid címei... nekem a kezdo_part1.rar gond nélkül elindult
  • power750z
    Áve!

Megpróbáltam letölteni a faq-ban szereplő videót, de nem engedte a rapid oldal. Esetleg valahol más helyen fel lelhető az anyag?
  • Magnificat
    max majd a véglegeset, ha a szerződés engedi...
  • streetROYAL
    ...és nem lehet megnézni amit csináltál?
  • Magnificat
    ma elküldtem egy határidős feladatomat csekkoltatásra. azaz hát azt mondták, ma küldjek képeket, és küldtem, de mondtam nekik, hogy még nem végleges. azért nem lettek rosszak (ez a vray elég beteg :D)
  • streetROYAL
    Én is nagyon szeretem az élőzenét, sőt szoktunk is fellépni előzenekarral... abban igazad van, hogy az élő hangszeres zene mindig is ütni fogja a "gépet" ... de a valóság is mindíg ütni fogja a Mayát?! :)
    Belemehetünk filozofikus mélységekbe, de szerintem mindenkinek igaza lenne és egyben senkinek se... :)

A zenéről még annyit, h én se vagyok fanatikus rap hallgató... a jó és minőségi zenéz szeretem, ami műfajtól teljesen független... és, hogy mi a minőségi zene nálam az szubjektív.

Részegre ivás alatt nem tudom mire gondolsz... :) de én szeretek a régi barátokkal leülni, kiengedni a gőzt és elszürcsölni reggelig jó pár fél finom házi-pálinkát :)

De tényleg térjünk vissza Mayához... Mert aki most idelátogatna igen meglepődne, hogy mikről van szó :))

Szép Napot!
  • Magnificat
    jah, és nem szokásom részegre inni magam :D
  • Magnificat
    én sem vagyok oda a rap-ért, kivéve pár esetet (pár Eminem számot elhallgatgatok, illetve a Godzilla filmzenében és pár Linkin Parkban is elviselem a rap részt, bár a többi miatt szeretem inkább). Szívem csücske inkább az, ahol egy csapatnak komoly hangszertudása van, és azzal hozzák létre a zenét (pl minőségibb metál és rock, kiemelkedő női, esetleg férfi énekhanggal). De sokat általánosodott már a zenei ízlésem, és noha eddig is szerettem a trip-hopot (pl Massive Attack), tetszik pár Armin van Buuren dal (pl mirage eleje), pár Dubstep, de még a Step Up című táncifilmben is hallottam jókat (Madcon-Begin')... No meg klasszikusok, néhány jazz dal, stb... szóval sok dolgot meghallgatok, de sajna ez a rap dal nem lesz közöttük :D
  • streetROYAL
    én tolom a rappet :)
    am igazad van primitív a refrén.. de ha beiszol vagy bölcsre iszod magad /amit persze csak te hiszel úgy/ vagy primitívre :) ... szóval ez az oka, hogy ilyen :)

De amúgy tényleg ne itt vitassuk meg ezt :)
    ha valakit érdekel akkor: www.streetroyal.hu
    itt vannak mindenféle elérhetőségek, letöltések...
  • kenyeresdaniel
    Hát ez nem tudom.
    Sosem bírtam a rappet, de nem lenne ez rossz csak ez a refrén nagyon nem tetszik.
    "Töccsed mer isszuk XD" Mit mondjak sztem nagyon primitív.
    Én a káromkodást sem szeretem a zenében ,de nyilván ehhez a zenei stílushoz az hozzátartozik.

No de ez nem az a fórum ahol a rappet kritizálhatom ,mert ez nem azért van. :)
    Amúgy mi a te szereped ebben a produkcióban ?

• streetROYAL
    tom, hogy nem ide tartozik... de most álljatok fel MAYA istennő elől és irány a haverok és pubok!
    kedvcsináló:
    klikk ide

kellemes estét! :)
  • Magnificat
    el is siklottam felette, de tanult kollegám felhívta a figyelmemet, hogy warez volt a téma lentebb (könyv), úgyhogy töröltem...
  • Magnificat
    a face-ek relatíve egyenletesen helyezkednek el (nincs nagyon sűrű és nagyon ritka rész, pláne nem egymáshoz közel), illetve a lehető leginkább quadokból áll (pár helyen lehet tri, de kevés helyen)... lehetőleg minden vertexbe 4 él fusson... stb...
  • streetROYAL
    mióta az eszemet tudom rajzzal foglalkozom... és szerintem ez a letisztultság azt jelenti, hogy pl. régen egy rajzban mindent meg akartam mutatni, hogy igen én ezt is tudom, de mára "leegyszerűsödött". A bonyolult formák helyett keresem az egyszerűbbet meg ilyesmi... persze ha bekattanok akkor... :))

Nálam kb. ezt jelenti, de szerintem Nálad is valami ilyesmi lehet nem?
  • ibor90
    Cthuluhusaurus Rex

Imp: a kép alján ott a forrás ;)
  • power750z
    Szerintem azért érdemes lenne legalább nézegetni a képeket benne és a menük úgy is ki vannak emelve a szövegben és az sokat segít.
    Nyelvet pedig mindig érdemes tanulni és soha sem késő elkezdeni :-)
  • montressor
    Szervusztok reg nem 'latott' emberkek! :)

Angol: igen fontos, de ha orosz nyelvterultre mesz, nem art az orosz sem :) KOmolyra forditva, tenyleg tanuljatok nyelveket, mert anelkul beszukulnek a lehetosegeitek (foleg a zsirosak)

Modellezes: engem mostansag a letisztult topologia erdekel. Mitol letisztult egy topologia? Persze ranezek es tudom, de megfogalmazni nehez. Ti mit gondoltok errol?
  • Magnificat
    Ez amúgy valami Cthulhu-TREX?
  • Magnificat
    Imp: engem meg esz meg az irigység :D fotós-videós blogot kéretik vezetni :D

streetRoyal: nem tudom hol voltál az előző sok évben, de igen, angolul akkor is érdemes penge módon megtanulni, ha az ember csak kukát ürít. bárhol, ahol számítógéppel kapcsolatos valami, iszonyat fontos.

én speciel jó angolosnak tartom magam, de nem azért, mert olyan veszett tökéletes lenne mondjuk a nyelvtanom. Merek és tudok beszélni (nagyon fontos!), eltársalgok bárkivel bárhol (max egy kis lelki rákészülés kell eleinte, mert pl itt az angol anyanyelvű tanárommal is marha jól elcsacsogtunk onnantól, hogy leküzdöttem az első 30 másodperc izgalmat (ha pedig tudom, hogy 30 sec múlva beszélgetni fogok, akkor már megy elejétől fogva). ezért sem izgulok különösebben azért, hogy elvileg (ha a határidőt nem késem le) márc. végén nyelvizsgázok... később lehet, hogy még a felsőnek is nekimegyek (azért arra már készülni kell).
    de ez azért fontos, mert elképesztően nagy tudás van a neten, csak érteni kell... ehhez pedig az angol a legjobb választás. már maya-nál is szinte minden benne van a súgóban, ha valami módszer kell, ott vannak a fórumok, stb... megérted a hibaüzeneteket, külföldi munkavállalásnál pedig alapvető a stabil angol. szóval a mai világban mindenkinek kell tudnia szerintem angolul! (meg nem árt még egy nyelv, tehát a magyarral együtt 3 már remek, de 2 az elég fontos)
  • streetROYAL
    ja és persze azért köszönöm! :)
    itt am mindenki penge angolbol? :)
    érdemes tanulni a nyelvet ha komolyan ezzel akar az ember foglalkozni ugye?
  • streetROYAL
    Szia!
    Sajna gond! Annyira nem vágom az angolt, hogy könyvet olvassak :(
  • imp99
    Tetszik. Honnan van a kép?

Nah közben megérkeztem Glasgow-ba, már a stúdióban is voltam....fasza lesz ez gyerekek, alakul a molekula.
  • ibor90
    Na ki szeretne organikust modellezni mostanában? :)
    Itt az inspiráció hozzá :)))
  • Garou
    streetROYAL:

Te egyel elobb irtam le. :)
    "Nyisd meg a Window-ban az Uv editort, nyomj a modellre egy planar, vagy egy automatic mappingot (modell kijelol, create UVs menuben valasztasz utana). " Ha nincs CreateUVs menud, akkor a File meg Edit pontok alatti kis legordulo fulecsket nyomjad szepen at Polygons-ra!

De ha csak nem egy tokegyszeru feluletrol van szo, vagy rossz szogbol nyomod a planart, akkor nem fog jol kinezni. Eleg egyszeru (technikailag) megcsinalni egy normalis UV mappot egy egyszeru modellhez, de azert nem fog csettintesre menni sajnos.

Ezert neked is ajanlom: "Magnificat UV tutorja kovetkezhet tanulas ugyileg, (lasd Faq) es akkor utana mar nem lesz para. :)"
  • Wearwolfff
    Az edit poligons edit mesh-re változott. És a poligons is mesh-re. De szevasz ugyanazok a dolgok vannak bennük, csak jóval több. Ha rányomtál volna megtaláltad volna. :)
  • Magnificat
    változott a neve Edit Mesh-re, nem kell megijedni... a help menüben úgyis van egy Find Menu nevű utasítás, amibe ha beírod, mit keresel, akkor megmondja hol van. A cuccok nevei nem emlékszem, hogy változtak volna, csak a menü variálódott át némileg...
  • streetROYAL
    ???
    a gyorsmenüben, meg úgy általában sehol :) nincs EDITH POLIGONS menü... mivel a könyv ami alapján tanulom 2003-as lehetséges, h ez megváltozott, és máshol kell beállításokat végrehajtani?

Egyébként arra lenne szükségem, h egy képet a felületen tudjak igazítani /a könyv szerint PLANAR MAPPING/.
  • Garou
    power750z:

Ezt a bitmaposat nem ertem, a material color-file attributumanal kapcsold ki a szurot (a file ablak folott lesz, alapbol quadratic), ez segithet, vagy alacsony felbontasu a texturad, vagy passz...

A vertexes torzulasos tortenet: Szoval az adott face-nek vannak UV koordinatai, amik behataroljak a textura azon reszet, ami az adott face-en megjelenik. Alapbol ezek az UV pontok statikusak, tehat ha te elnyujtod az adott face-t, attol az UV pontok meg "ugyanott" vannak az UV editorban. Ezert nyulik. Mivel bolcsesz vegzettseggel estem be erre a palyara, ezert nem tudom jobban elmagyarazni. :) Nyisd meg a Window-ban az Uv editort, nyomj a modellre egy planar, vagy egy automatic mappingot (modell kijelol, create UVs menuben valasztasz utana), aztan akkor latod az editorban, hogy mi a tenyalladek. Jobb klikk-UV, aztan az editorban lehet tologatni a pontocskakat, meg figyelni, hogyan jelennek meg. Ha meguntuk, akkor Magnificat UV tutorja kovetkezhet tanulas ugyileg, (lasd Faq) es akkor utana mar nem lesz para. :)

Ha van penzed tanfolyamra, akkor menj persze, megtanitjak a dolgokat rendesen. Itt kozulunk senki nem volt ha jol tudom. Ha nekem lenne annyi penzem, akkor ket zsak Digital Tutors/Gnomon videot vennek rajta, azokat sokszor ujra lehet nezni. De ez en vagyok, es en mar sokszor tevedtem. :)