Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ez egyszerû. A megrendelõ adja a zsetont amibõl te fizut kapsz. Ha neki fele annyi idõ alatt kell akkor ez van, különben nincs pénz, és akkor te sem kapsz fizetést.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Ám nem tudjátok milyen lehetõségei vannak az embernek aki mûvészkörökben akar elhelyezkedni?
gondolok itt filmhez effektek készitése,3D esetleg,v játékhoz..Én ezt a 2t tudom,ami biztos h érdekel,de mik vannak még amik még ESETLEG érdekelhetnének?
PS-hez értek vmennyire,AE-t gyûröm most nagyon már 2 éve talán,nem tom,szal értem eléggé de azért tanulhatok még sokmindent...Meg 3Dzni lenne jó megtanulni,aztán menni vhova...Közelbe,nem szeretem a külföldet messze van😛 Esetleg távmunkában.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Szal a határidõket utálom....V adjanak sok idõt és kapnak ÉRTELMES munkát,ami kinéz,realisztikus,részletes,jól kidolgozott,v menjenek mással fost csináltatni...Én NEM..VAGyoK..HAJLANDÓ gagyi,semmilyen,egyszerû szart összedobni,inkább vigyék másnak,ha gyorsan kell szar....Én a minõséget szeretem :C
Sokszor elgondolkozok azon,h ha vki vmi fos effektet csinál vmi videóban v egy nagyon gáz videót,h miért? Nem látja,h szar?Elõször tanulja már meg használni amive dolgozik utána töltögesse fel..v akkor irja oda,h ez az elsõ,mondjátok meg mi a gáz benne...De az h nézzétek milyen áálat cuccot csináltam!!És jön a fos..:C
Nem tudom megérteni ezeket az embereket..Nem látják?Nem AKARJÁK látni?Nekem elképzelhetetlen h fost adjak ki..Ha fos lesz az azért lesz,mert nem tudom vmi miatt ugy megvalósitani a dolgokat ahogy elképzeltem....
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Nallunk is van olyan hogy vmi tegnapra kell de akkor sem adunk ki igenytelen munkat mert azt mas is lathatja szoval az art a cegnek.
the world is mine
Persze azt én is gondoltam, hogy ez házon belüli megoldás volt, csak megemlítettem, hogy jelenlegi tudásom alapján ilyet én is tudnék készíteni. Persze illendõ lenne már meghúzni egy esztétikai határt látványterv és "látványterv" között, hogy mi az amit el lehet fogadni, és mi az amit visszadobnak, hogy "ne szórakozzál már itt velünk".
azt szeretnem kerdeni, h a rotate es scale toolomnak valahogy eltunt a gizmoja. A move tool a helyen van. Probaltam center pivotolni de nem segitett, mi lehet a baja?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
viszont az interioros latvanyterveknel egyre nagyobb a minosegi elvaras mivel belsoepiteszhez csak az a reteg fordul aki szeret flancolni es meg is van ra a penze hogy megfizesse a tobbletkolcseget.. ez jo😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
itt a vezetoseg sem vett fel plusz penzt elhiheted.. fix osszegu szerzodesek vannak a project elott.. (tobb mint egy eve dolgozunk ezen a projecten.. mas szakag az igaz)
az egyetemednel meg biztos lehetsz benne hogy valamelyik tanszek vezeto tette el a legnagyobb penz (mindig azok teszik el😊 )
egyebkent off
magyarorszagon jo hogy van egy par ahova kell realis latvanyterv de meg mindig elenyeszo szazalek mivel a magyar kozonseg (vevok) nem az alapjan dontenek amit latnak hanem amire futja es az esetek nagy reszebe nincs valasztasi helyzetuk
amihez szoktak latvanytervet nyomni:
-irodahazak
-palyazatok
a lakoparkos/csaladi hazas latvanytervek ahol minosegi kovetelmeny is van es meg is akarjak fizetni az arat az ritka.
nah akkor erre a projectre amit Magni linkelt konkretan igy ment a menete:
mav vasutvonal felujitas tobbnyomusitas es rekonstrukcio a kornyezeteben beleertve az alomasokat is.
megterveztek az epuleteket latvanyterv nelkul (nem kicsit mastipusu munka egy latvanytervezes es megtervezni magat az epuletet) mert nem volt ra szukseg (nem mindenhova kell) jon az engedelyezesi terv szallitasi hatarideje elotti 2 nap. a NIF odaszol hogy hehe ko nekunk latvanyterv is. a tervezo mernokok bepanikolnak es tolnak egy par rendert mindenfele pluszpenz nelkul.. a NIF meg lehozza hogy ez lett a latvanyterv. a hobbi 3d-s meg egybol sikongat hogy ezt en is megtudom csinalni tobb 100 ezerert.. ez azert eleg Mason-os hozza szolas volt (mindajrt megidezem.....)
the world is mine
szoval enne la projectnel nem jart jol senki csak az a par szerencsetlen mernok szivta meg akinek tuloraznia kellet hogy autocaddel ilyen kepeket gyartson.
epiteszeti latvanytervezes nem fizet rosszul ez teny de az idofaktor horribilis ha kulsoskent melozol be nagyobb cegeknek.. pl egy teljes irodahaz szerkezetkesz modelezesere 3-4 nap van kozben folyamatos valtoztatasokkal es pl Wolf kepen hatterbe latszodo epuletre max 4-5 ora 1-2 fenykep alapjan.
the world is mine
Nem tudom amúgy, hogy egy ilyen építészeti látványterves buli konkrétan hogy fizet, de akiket ismerek elég szépen keresnek vele. Mondjuk csak Max-osokkal meg Cinema4D használókkal találkoztam azon a fronton eddig. Max gondolom a V-ray miatt, Cinemát sose értettem, de minden használó azt mondta, hogy Maya/Max használók voltak régebben, és hogy a C4D jobb. De az ilyet mindig fenntartásokkal kezelem.
Ilyet talán még én is tudnék csinálni,hiába feljtettem már el szinte mindent modellezésbõl 😛
the world is mine
the world is mine
képek
mondanom sem kell, ennél még én is jobbat csinálok, és lefogadom kevesebbért 😊
the world is mine
-
Találtam low poly karaktert, be is tettem a jelenetbe. Remélem most már sikeresen belõttem az arányokat, vagy legalább közel járok. Bele is ültettem egyet az autóba, de szinte alig látszik. Lassan elkezdem már színesíteni a házat, hogy ne legyen ilyen szürke.
Viszont nem volt hajlandó semmit renderelni amin lambert1 volt. Csak egy nagy fehérség.

Warhammer hammer ZBrush ~6.5mill poly
control panel (vezérlõpult)->administrative tools (adminisztrációs eszközök)->computer management (passz milyen magyar néven fut innentõl), és itt disk management... láthatod a géped partícióit... jobbklikk a változtatandóra, change drive letter and path->megadsz egy olyan betût, ami még eddig nem volt, és kész... rendszerpartíció esetén passz hogy mûködik-e, de a többiben tuti...
Tegnap betöltöttem és sehol egy textúra. A file node-okban teljes elérési utak vannak. Azért is néztem, hogy mi van, mert egy tutorból kimásolt projectek simán mûködnek. Szóval tudtam én, hogy mûködik relatívan is. Amit nem tettem meg az az, hogy most nem állítottam be, mert éppen hogy csak megnyitottam, hogy a hotkeyek és a beállítások normálísan átmentek-e. De most, hogy mondtad, utánajárta, és oké. Nem kell átírnom semmit.
Köszi. Nagy stressztõl kíméltél meg.
szóval elméletileg nem is kéne átírnod semmit.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
the world is mine
Elméletileg ezzel nem cseszhetek szét semmit, ugye? Vagy igen?
the world is mine
Elvileg át tudom írni a partíciók betûjét a lemezkezelõben, de a rendszerét nem engedi. Írjam át az I: swap partíciót C: re?. Ezen csak a virtuális memória van, és az ideiglenes internet file-ok. Meg Temp könyvtár az Audacitynek.
Beszereztem a Cinema 4D Studio 11.514 verzióját , gondoltam kiprobálom mert azt még sosem használtam.
A probléma az hogy ha megprobálom installálni egyszerûen nem történik semmi.
Acer Extensa 5620 as laptopot használok intel GMA x3100 integrált csodával ,de maya ,3ds max , poser , bryce , daz studio mind megfelelõen elmegy.
Nemtudom ez a c4d miért nem akar menni.
Lenne valakinek vmi tippje ?
Van egy c4d model collectio amit leszedtem netrõl azt akarom kiexportálni mondjuk obj be , fõként ezért kellene a progi.
De ha tudnátok ajánlani valami alternatív megoldást hogy mayaban használhassam a jelenleg c4d formátumban lévõ modelleket az is megfelelne.
3dconverter nevû progit használom néha konvertálásra ,de c4d t nem tud.
face-es dologra nem tudom, még sose volt szükségem rá, vagy szétvágtam majd újra merge
Az isolacio nem jo, mert pl ha extrudalok akkor az ujonnan keletkezett face-eket eppen nem latom...
koszi
no igen, a technika ordoge 😊 'osmeros' 😞
en csak egy jo tanacsot adhatok, menteni, menteni, menteni, tobb helyre
ahhoz, hogy te hivatalosan csinálhasd a dolgodat, rengeteg pénzt kell belefektetni a cégbe (alapvetõ költségek, adók, géppark, szoftverek, fizetések stb) és ezt folyamatosan fizetni is. Ezt természetesen a cégek belekalkulálják az árba, ettõl lehet meglepõen magas az ár 1-2 ember számára. Ha viszont maszekban csinálod, akkor neked kell eldöntened, hogy mennyi az, amennyiért inkább 3d-vel dolgozol, vagy elmész a mekibe hamburgert sütni. Kitalálod, hogy megközelítõleg mennyi munkád lesz a projecttel, és szorzol.
Komolyabb megrendelés esetén szét kell bontani fázisokra a munkamenetet és kalkulálni egy idõt. A határidõvel mindig nagyon kell vigyázni, mert a technika ördöge mindig ellened dolgozik. Nekem volt már, hogy 200+-os munkánál 80%-on a winyóm azt mondta, hogy kakukk. 1 hetet csúsztam a leadással, de ha újra kell kezdenem, többet is csúsztam volna, szerencsére sikerült megberhelni a jószágot.
amúgy az ár tényleg a megrendelõtõl, színvonaltól, igénytõl és lehetõségektõl függ... de árat nem mondanék, mindenesetre nem lenne drága... de azért úgy, hogy vásárlásonként (!) 11k-t elkérjenek tõle átlagban (50$-t számoltam), az azért vicc...