32214
Maya
-
streetROYAL #29240 most nagyon beleástam magam a Mayába, ezzerrel erre koncentrálok. Elég nagy kihívás, de remélem fog menni... meg úgy látom azért itt ebben a topic-ban segítik egymást az emberek :) és ez jó dolog! -
gratz oda is...
nekem meg el kéne süppednem a munka mellett az androidban is ismét, hogy nyugodtan beleírhassam az önéletrajzomba :) -
streetROYAL #29238 ...rajz-művészettörténet államvizsga: 4
hogy témánál legyek :) -
Schorby ez a virág tényleg baró lesz. Már kíváncsi is voltam mivel rukkolsz elő legközelebb. -
Sajnálom, ha így ellenségesnek vetted. Talán rosszul fogalmaztam. Én a fénybe kötöttem bele. Illetve megemlítettem később a GND szűrőt. Nagyapám fotós volt, neki volt minden ilyen frincfranca, ami sajnos most már nincs meg, mert nagyanyám eladogatta az összes cuccát, pedig milyen jó lett volna az most nekem. Rengeteg tájképet fotózott, amihez a felező GND szűrőt használt, illetve úgy tudom készíttetett is magának egy olyat, amin középen volt egy hasáb méretű folt, gondolom ajtókhoz, meg ablakokhoz kellett neki, mert rengeteg ilyen témájú képe volt.. Azért említettem, mert szerintem photoshopban, vagy nukeban marha egyszerű lehet kihozni ezt a filtert. Legalábbis PS-ben biztos.
A követ meg csak megemlítettem. Pár csempézésen és burkoláson már én is túl vagyok. Szám szerint tízen. Volt ahol segédkeztem, volt ahol csak néztem, mert én voltam a megrendelő. Találkoztam már Romániából jött mesterekkel és magyar kontárokkal is. És a magam közel 29 éves tapasztalatából azt a következtetést vontam le, hogy a nagyobb annak ellenére, hogy szép és jól mutat, még nem biztos, hogy praktikus is. Ráadásul most megint kéne csempézni egy falrészt, mert a vécé mögött csőrepedés volt és majd ledől az egész, de szerencsére a fuga meg tudja tartani a csempét. Heh. Az meg a másik jópofa dolog, mikor nem bontják le az előző követ, hanem simán csak ráburkolnak. Küszöb meg ugye így sehol. Persze az árát elkérik, mintha bontottak volna.
(De ha szabad ilyet apró betűvel megjegyeznem a szerződés alján, néha napján mindenkinek megengedhető, hogy kicsit negatívan lássa az egész tetű világot. Pontosabban a rendszert, mert a világgal mint olyan semmi,de semmi bajom nincs. Az univerzum úgy tökéletes, ahogy van.) -
nekem most az volt a gond, hogy rendszeressé vált sajna, hogy lefeküdtem mondjuk 3 körül, hogy alszok vagy 6-ig, és akkor még 8-ig átnézem az anyagot... erre ha el is tudtam egyáltalán aludni, ébredtem vagy 5 körül, és a lelkiismeretem miatt nem tudtam tovább aludni, fel kellett kelnem, hogy még tanuljak... aztán persze vizsga után meg borultam be az ágyba... szombat reggelente megyek mostanában haza (12-re vagyok otthon), de péntekről szombatra tanulás és munka miatt általában 1-2 órát ha tudok aludni. hazaérve lefekszem, este 18-19 körül kelek, anyámék fekszenek 20-21 körül. tehát szombaton látom őket kb 1-2 órát. vasárnap meg kelek 10-kor, 16-kor indulok vissza... szóval az otthon töltött ~28 órából kb a felét átalszom.
most ellenben nagyon jól aludtam :D végre hogy vége volt a dolgoknak, végre nyugodt volt az álmom, hosszú idő óta először... bár szobatárs még ma vizsgázott, úgyhogy 4:30-kor még kelt ő is. de megfogadtam, vizsga előtt mindig KELL aludnom legalább 1-2 órát, mert különben feleslegesen tanultam, semmi sem fog beugrani... -
a tálalás egy gyors PS csak, a material meg egy sima phong még, igazából anyagozom is menetközbe, csak azt lassan rendereli, szal van egy renderléjer ahol ezt a gyorsabbat rendereli.
a síkság meg: ahol vannak körbe a csavaros valamik a belső fogaskeréken, abból állnak majd ki a magas bibék, és ezeken egy kicsit kívűl van üres kék valami a fogaskeréken, erre lesznek rakva a szirom tartó mehanizmusok.
a terhelésről csak annyit, hogy vizsgaidőszakra a technika, hogy akkor alszok 1 órát amikor ráérek, annyira megőrített, hogy még most se tudok elaludni reggel 5-6 előtt, ja és a napot is ritkán látom :) -
ez a kép meg tényleg szép lesz :) látszik, hogy mihez van érzéked :) végre a jó öreg agyonrészletező mechanikus Schorby :D gratz, és tényleg szép a tálalás... én általában csak a modellre helyezem a hangsúlyt, de te tényleg tálalod :) -
hát én már letettem régebben a töltelék tantárgyakat, már csak a csúnyák maradtak :) ennek ellenére büszke vagyok rád schorby, nem semmi munka lehetett így sem benne :) hidd el, átérzem, mi meló lehetett, a matekszigó megint csúszott köv félévre, de úgyis a matek résszel volt mindig problémám.
Mert igen wwolff, hiába készülök infósnak, kell érteni matekhoz is, vállalatirányításhoz is, szervezéstanhoz is, és hogy ne legyél totál kocka, filozófia sem árt az embernek. elektró kell, hogy megértsük alap szinten a dolgokat, automatika, digitális rendszerek dettó... az összes tantárgy együtt véve ad egy szemléletmódot, ami hasznos a későbbiekben. hogy el tudj kezdeni pl gazdasági programot írni (mégha magát a gazdasági dolgot nem is vágod fejből). vagy ha tudod, hogy ezt kell kódolni vagy azt, tudd, hogy milyen matek kell mögé, célszerű-e úgy megcsinálni vagy nem... emellett ne legyen az ember túlságosan is "szakember" az adott területben, legyen egy kicsit nyíltabb... és ami tényleg a legfontosabb: terhelés. az utóbbi 1-2 évben megtanultam az egyetemen 80 dolgot átlátni egyszerre, szabályoktól kezdve tantárgyakon át munkáig... megtanultam egy programozási nyelvet asszimilálni pár nap-max hét alatt...
Én sem akarok leszólni senkit, nagyon sok olyan ismerősöm van, aki nem lett egyetemista, és nem is akart az lenni. Tesóm 10 évvel a diplomázása után, munka mellett döntött úgy, hogy levelezőn visszaül a padba. ha most kellene kezdenem az egyetemet, én sem kezdeném el, max később... kicsit sok volt már ennyi suli egymás után, megállás nélkül (26 vagyok, és folyamatosan suliban ülök már 20 éve, mindamellett hogy vagy 2 éve dolgozok is mellette) -
Schorby és Mag, gratu a félévhez, szép eredmény, csak így tovább.
Schorby, nagyon szépen tálalod a képeidet. A háttér gradienst picit erősebbre venném, egy kis vignette-t vagy valami teljesen maszatolt textúrát tehetnél rá, érdekesebbé tenné, és pár kattintás. Szépek a színek, különösen tetszik középen a türkíz feltörő fény. Majd próbálkozhatnál olyannal esetleg, hogy picit volumetrikus fény jelleget adsz neki (ez is csalható utólag kompozitban), amolyan fényszennyezés szerű dologra gondoltam. A modellel kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy a központi része nem elég hangsúlyos nekem, én kiemelném a virágok talapzatát, hogy feljebb legyen, mint az egész szerkezet felülete. Így megtöri a modell sík mivoltát, domborúbb lesz az egész felület, érdekesebb hatást tud kelteni. Szép lesz! -
Az egyetemen leginkább a terhelésen van a hangsúly, megpróbálnak a lehető legkeményebben leterhelni minden hallgatót, hogy fokozzák az agyi aktivitásukat. Van ez a régi vicc, hogy megkérdeznek egy öregembert, egy átlag embert, egy egyetemi tanárt, meg egy hallgatót, hogy mennyi idő alatt tanul meg egy nyelvet középfokú szintre. Öregember mondja úúú, hát 3 év. Átlag ember mondja 1 év biztos. Tanár mondja, hogy fél év intenzív tanulás kell neki. Hallgató csak annyit mondd, hol a tankkönyv és mikor van a vizsga?
Lehet én érzékelem rosszul, de nekem nagyon úgy tűnik Wwolfff, hogy marha ellenséges vagy mostanság. Az én képeimbe is ott kötöttél bele pl, hogy kopogni fog, ha a burkoló rosszul rakja, mert nagy a lap mérete. Én nagyon sajnálom, hogy nehéz időszakon mész keresztül, de nem vagy vele egyedül, én most várom a hagyatéki tárgyalást, elvileg valamikor februárban lesz esedékes, ha végre elkészülnek vele a közjegyzői irodában. -
Most komolyan nem értem ezt az egész egyetem dolgot. Ha egyszer tudod magadról, hogy te szín jeles vagy mondjuk történelemből, többiből meg kettes hármas, akkor miért nem veheted fel csak azt az egy történelmet és csak abból diplomázni. Jó a történelem vonzhatja a mitológiát, filozófiát, régészetet, még egy két dolgot. Na de harminc kredit? Én az én agyammal erre biztos nem lennék képes. Három tárgyra még talán, de hatra(*5) vagy többre... Vagy mivel a történelem átfogó, ezért részekre van bontva? Általános, újkori, irodalomtörténet, művészettörténet, stb. Akkor úgy összejöhet belőle egy kevés kredit, na de harminc???
Mondjuk úgy annyira nem igazán néztem utána, még érettségim sincs. Tavaly ősszel beiratkoztam 11.be, mondván, hogy a 10. megvan és így két év és megvan. De aztán október elején jött a hagyatéki tárgyalás, az én részem uszkve 100ezer lenne, amitől meg kellene válnom. A közjegyzővel részletfizetésre apelláltam, szóval a havi suliba járás utazási költsége ugrott, az a 15ezer éves tandí meg elment a földhivatalokba. Jó ha kétszer, ha bent voltam. És mivel még jövőre is fizetni fogok, ezért idén szeptemberben sem tudok beiratkozni. Majd csak az után. (de addigra már az elsőfokú egyenleteket is el fogom felejteni, nem hogy a második kétismeretlenest.)
De azért hajrá, jó látni, hogy valakinek ebben az országban jól megy (csak aztán nehogy ne kapjatok majd munkát sehol a diploma miatt) -
streetROYAL #29228 ...eddig elég penge!
várom a végkifejletet!!! -
Virág
vagyis ez még csak a közepe, és ahol nincs sok részlet, ott majd esz :) -
kenyeresdaniel #29226 nagyon jól néz ki
de ,mi ez ? :) -
Amúgy a kis pihit kihasználva:
virág készül egy kettő -
Akkor már énis dicsekszek kicsit, BME gépész 3. félév
4es matekszigorlat, 3,9es átlag, 35 teljesített kredit
csak nálunk úgy számolnak átlagot, hogy:
szumma(kredit*jegy) / 30 *teljesített/felvett kredit
így ha 30 alatt veszel fel, vagy bármit buksz azonnal annyi az átlagnak :O
sikerült már autóemelőt, és hidraulikus munkahengert terveznem, mindet A1 es méretű rajzokkal :O
tanultam tölteléknek ergonómiát, filozófiát, üzletijogot, menedgementet, és érveléstechnikát, ezt mindet sikerült ötösre :)
grat mindenkinek aki végzett, és sok sikert azoknak akik még nem :) -
kenyeresdaniel #29223 Ez nem dicsekvés :) kínlódás,de lassan vége -
Egyetem?? hööö... Na, csak ne dicsekedjetek! :D -
kenyeresdaniel #29221 Nekem nagy falat a menedzsment nevű szaros 2 kredites humán tárgy volt ami a Pannon Egyetemen elég kegyetlen.
De meglett :) .Jöhet a zv. -
ME -
ez bme? :D -
Erre nem is gondoltam hirtelen :D Hiába no, rég voltam abszolút kezdő, és már kezdem elfelejteni a gyakori problémákat, mivel itt is sokan már jó magas szinten vannak...
Amúgy vizsgaidőszak befejezve, sikerült a következő:
-vállalatirányítás (3 kredit, nem olyan vészes, de azért nem is egy filozófia jellegű töltelék)
-mesterséges intelligencia (5 kredit, akik felvették, kb 70%-ka aláírást sem tudott szerezni)
-digitális rendszerek (5 kredit, elég elektró, ergo nekem nehéz)
-web technológiák (5 kredit, nem adja könnyen, html, css, javascript, php, sok dolgot fejből, papírra)
-adatbázis rendszerek 2 (5 kredit, nagyon nehéz tantárgy nagy szórással, ab védelmi, feladatosztási és hasonló technikák, tehát adatbázis mélylélektan plsql-lel)
-és most a fizika 2 (5 kredit, elektró, optika, atomfizika)
ami nem sikerült (nem mentem belőle, mert nem volt időm), az az automatika, matekszigó, valószínűségszámítás és matematikai statisztika (ez a két dolog egy tantárgy). tehát 11-ből 8... és ez kellene szerintük minden félévben (30 kreditet tartanak normálisnak, én majd idegsokkot kaptam mostanra a 28-cal, ami eddigi rekord azért). köv félévben felveszem a maradékot, és remélem már végezhetek is... -
streetROYAL #29217 Szia Dani!
Köszönöm a segítséget valóban ez volt a probléma!
Szép napot! -
kenyeresdaniel #29216 Megtörténhet hogy be van kapcsolva a Soft Selection.
Ha az objektum elég kicsi akkor az alapérték is elég hozzá hogy kijelöljön plusz CV-ket.
Nézd meg nincs-e ez bekapcsolva.
Például a Move Tool-ra mész ,ott lesz a "soft select" checkbox. -
streetROYAL #29215 Üdv!
Most kezdtem el mayával foglalkozni. Van egy könyvem az alapján tanulgatom... van egy probléma amivel nem tudok megbirkózni.
A lényeg:
3 db CV pontot kellene kijelölnöm a modellen, de valamiért sokkal többet jelöl, pedig kijelölésnél csak azt a 3-t jelölöm!
Előre is köszi! -
imp99 #29214 Bazzeg tényleg, ez teljesen korrekt megoldás....Köszönöm. -
Vagyishogy helyesbítek nem sima ND, hanem GND szűrő kell neked. -
Azért lesznek olyanok a képeid mert nem használsz ND szűrőt. Mikor fénnyel szemben áll két lehetőséged van. Egy tükörrel megvilágítod a modellt, vagy ilyen esetekben mint itt, nem az expót kell állítani, hanem szürke szűrő kell a lencse elé. Ez kiegyenlíti. Elég olcsó. használtan 2-3000 ért már kapsz.
Mint mondtam létezik szélesebb padlólap is, csak azokat masszívabb anyagból csinálják, és drágábbak. A kisebbet ugyanolyan strapabírással meg tudod, kapni 1000 alatt is. Csempénél is, minél nagyobb, annál vastagabbnak, vagy jobb minőségűnek kell lennie. Ráadásul több darabból érdekesebb mintákat lehet kihozni. De ez csak az én véleményem. Úgy csináljátok ahogy akarjátok Csak azért mondtam, mert akármilyen jó és precíz a ragasztás, mikor a fuga roppant, akkor keletkezhetnek kisebb, nagyobb üregek a csempe alatt. Minél nehezebb valami annál könnyebben leesik. Persze a padlót nem kell 20x20 ból kirakni, mint nekünk a régi konyhánk volt, de azon már legalább 20éve rajta volt a kő. És csak azért bontottuk le mert már untuk a zöldet. Mármint unták, mert ugye születésemkor újították fel a konyhát. És csak sötétzöld kőhöz, és világoszöld csempéhez jutottak hozzá akkoriban. -
a járólap mérete 40x40 bocsi. -
Álljál szembe egy ablakkal, és csinálj egy fényképet, kíváncsi vagyok milyen lesz, nálam ilyenkor a belső tér mindig sötét. Ha lejjebb húzom az expót akkor meg az ablak fénye húzódik rá mindenre körülötte. Amúgy meg valószínűleg azért 20x40-nek tűnnek a csempe méretek, illetve 30x30-nak a járólap, mert ennek a típusú csempének ekkora a mérete. A ragasztás meg technikai dolog, majd a burkoló megoldja, addig fogom macerálni, amíg egyik sem kopog, másképp nem fizetem ki:) Amúgy előtte padloponozva lesz, úgyhogy remélem nem lesz ezzel gond. A fuga meg világosbarna színű lesz, ami illeszkedik a csempe színéhez, de ez a látványterven is így van, nem tudom miért nézted fehérnek. A fal meg bordó színű lesz, csak a mennyezet lesz fehér, de pont az nem látszik sehol:) -
A fürdőképed jó lett, bár olyan hatást kelt a szememben, mintha félig le lenne húzva a redőny, vagy az árnyékos oldalon lenne, de akkor meg túl rikító az ablakfény. A csempéid nem arányosak. Az ilyen nagyobb alakú csempék 20x25 méretűek, a képen meg úgy látszik, mintha 20x40 lenne. A padlókőnek, amit szeretnél meg 30x30 a mérete, és nem 40x40 ahogy most van. 30*30 felett már könnyen törik az ilyen vékony kő, ha esetleg van alatta ragasztási hiba és kopog. Persze a márvány, meg egyéb anyagok nem, csak azok méregdrágák.
És ha már a megvalósítás folyamatánál tartotok, akkor megjegyzem, hogy léteznek színes fugák, és azokkal néha jobban mutatnak a csempék, ha maga a fal is fehér. Legalábbis a padló közti fugát olyan színnel csinálnám, mint nálad a plafon, vagy legalábbis hasonlóval. A kék csempe is jobban mutat sötétkék fugával, de mivel nálad van benne fehér minta is így tényleg legyen fehér, vagy halvány szürke. -
igen, jó kis video. Linkeltem már korábban, zb4 megjelenésekor, és azóta többször is említettem, hogy bz4 nagyon zsír lett.
kösz a kommenteket amúgy.
Lanti, amúgy nekem valamiért nem sikerült az xnormalt használnom, sose adott jó eredményt, zajos volt, bugos. Szerintem zbrusht kéne használnod erre is, nagyon frankó. Betöltöd egy toolba subtoolokként a lowpolyt és a highpolyt, fogod a lowpolyt, divide, amíg elég részlet lehet rajta, majd ráprojectálod a részletezett highpoly meshedet a divide-olt lowpolyra. Így átkerül minden részlet a retopozott uvzott meshre, amiről már könnyedén extractálni tudod a normal mapot, disp mapot stb. Vagy spotlight+poly paint segítségével ugye textúrázni is tudod. Nagyon jó kis cucc. -
imp99 #29207 Ez tetszik :)
ZBrush4 feature -
imp99 #29206 juhúúú :D
Köszönöm! -
Imhol lészen: http://cdn.eat3d.com/files/xnormal_3.17.3_installer.exe
Vagy itt az enyém tutoriallal, és a melody-val: http://db.tt/o5y4lft
-
imp99 #29204 Nekem nagyon tetszik a színvilága. Jól illeszkednek egymáshoz. A fürdő-zuhany válaszfal különösen tetszik az üvegcserép miatt.. A dofot kicsit erősnek érzem és hasonló érzetet ad nekem is, amit Mag említett. -
imp99 #29203 Ezeket én is megtaláltam googlival ;)
A gond h ezek nem működnek, pontosan sehol sem működik. Még az egyéb tartalmakkal bíró oldalakon sincs fent. -
Én még csak a photoshop plugint használtam.
www.xnormal.net
vagy
http://santiago-orgaz.software.informer.com/ -
imp99 #29201 Valaki tud vmit az xNormal programról...sehonnan nem tudom beszerezni pedig elvileg ingyenes, de nincs fent sehol. HighPoly mesh-ről szeretnék normal mapot készíteni a retopologizalt meshre.
xNormal