32214
Maya
-
ok;)
Amúgy, khmm. Megvan hogyan kell feltextúrázni a nurbsöket. Kicsit dedós módszer, meg fárasztó de én ígyfogom csinálni, használható. Nahszóval, egyszerre adjuk ki a felületekre a 3dpaint tool "assing/edit textures parancsokat" és jobb 5letem híján itt megkell rajzolni a fontosabb vonalakat. Mivel együtt adtuk ki a parancsot, simán átrajzolhatod a vonalat egy másikra, nem szakad meg a dolog. Namost, ezután elmentjük a scene-t és a textúrákat. Ezután meglessük őket a
"C:\Documents and Settings\user\Dokumentumok\maya\projects\StarShip Troopers\3dPaintTextures\proba_nurbtext" (nekem itt) mappában. Látjuk, hogy minden felület kapott egy egy textúrát. Ezután ezt editálhatjuk Photoshop-ban, majd pedíg ezt elmentjük, és elvben uv helyes (ha pontosan rajzoltuk meg a segédvonalakat 3d paint-el, akkor nemlesz torz a photoshopos textúra sem.) textúrát kapunk. Szépséghibája a dolognak, hogy a felületekhez egyenként kell assignolni a textúrát, 400 darabos nurbs modellnél ez kicsit húzós, de jelenleg jobb módszert nem tudok.
Van valakinek jobb módszere? -
Jólesz hát :))
Boba: élni fogok vele! :)) -
nekiálltam a cloth rulajdonságokat kikísérletezni. sajnabajna kicsit kevés a gépem a cloth szimulációhoz, de már haladok. Erről nem képes tutor lesz, hanem csak egy tapasztalat leírás, hogy mi mire jó, jó lesz úgy fórumfőnök?:) -
amit = amint.(félreérthető volt.) -
Amit megtanultam valamit, állok rendelkezésedre:D -
Jólenne nekem is megtanulni... Majd segítessz ugye? :)) -
Youth, ezeket már végigolvastam ami használható, de köszönöm! Hogy állok vele? Mivel túl komoly jeleneten most nem dolgozom, csak a bongón, eddíg nemtudom megmondani hogy állok vele. AA-ja szép és gyors, DOF szintén, material editorja kicsit komplexebb mint a hypershade de meglehet szokni. Viszont pl a fényeknél nem az van, hogy beikszelem, hogy legyen árnyék hanem az, hogy először kiválasztom, hogy konnektelni szeretném az árnyékot valahova, létrehozok egy shadowmap-ot, majd hozzákötöm a lámpa árnyék node-jához... érdekes mindenesetre, de átláthatónak tűnik. -
WoW !!! Ha ez tényleg CG, akkor le a kalappal előtted - nagyon realisztikus ! -
HMmm.. cgtalkon páran már más kameranézetért sírnak, mert nem hiszik el, hogy cg :))
-grats itt is -
Tényleg rendermanel hogy állsz?
http://www.learning-maya.com/rendering.php
ittszoktak lenni RM-hoz tutorok... -
Decsak renderkor kell poly-vá tesszelálni, akkor meg már mind1 mennyire memóriát fogyaszt. Minden magára valamit is adó render bucketekbe tördeli a képet, így egy nagyon nagy kép sem fogyaszt _egyszerre_ sok memóriát. Mental ray is ilyen, renderman is. -
Gratu még1x Nemesys, de többet nem dícsérlek, mert elbízod magad:)) Szal még1x a kérdés Dekónak, te csak játék 3d-vel foglalkozol, vagy az érdekel jobban, vagy mi?:)
A nurbs az tényleg jó, egészen más mint poly, és nem is eszi annyira a memóriát, de ahhoz, hogy rendereld, polyvá kell tesszalálni, és akkor onnantól meg már többet eszik, mintha belősz jól egy poly objectet... -
Juhí :)) -
Hoppácska:)
-
Front page!!! :))
CgTalk.com -
Ja, és tessék menni CGtalkra, és írni nekem. :P -
Köszi hogy belinkelted Youth. Én meg el is felejtettem
. És örülök hogy tetszik nektek.
-
nem memóriára gondoltam, hanem a proci használtságot... a poly-nál eltárolod a geometria adatokat... ez sok memóriát eszik, viszont gyorsan lehet feldolgozni. a nurbsnél meg egyenletek írják le a felületet, ez kevés memóriát eszik de sok procit. valamit valamiért.:) -
Nem eszi anyira a memórát!! A poly többszötösét eszi... Na mindegy persze ha nem törlöda historyt :)) -
Ez gyonyoru lett, mintha most toltad volna at egy D100-as Nikonrol a gepre. :) . Abszolut fotorealisztikus. Tesomnak pont ilyen telcsije van es a kep melle tettem, de nem nagyon van hiba...gyonyoru! -
Nurbs egy nagyon jó dolog de van pár hibája...
1: nemlehet annyira improvizálni munka közben, tisztán kell elsőre látnod mit akarsz.
2: nehezebb textúrázni az egészet (Ha lehet:D De biztosan lehet, ilm használt már nurbs-t nem egyszer és sikerült nekik textúrázni sztem:) )
3: kicsit jobban eszi a hardwert, viszont a render minősége kárpótol ezért.
Furcsa, de renderman alapból, mindenféle állítgatás nélkül sokkal jobb minőségben tesszelálja a nurbs-t mint a mental vagy a maya alap rendere, ennek ellenére gyorsnak mondanám. -
Miaz hogy nem szeretjük???
Nemesys is NURBS-el csinálta a telefont... Boba is szereti én is... hányan szeressék még??? :)) -
Nah gyorsan felraktam egy dof-os próbát egyik haveromnak, és akkor már a linket ide is bedobom:
Bongó with Dof. -
Gratula Nemesysnek, és ejnyebejnye is neki, mert nem linkelte ide, hogy tett fel képet a cgtalkra!:)
Lekonel, én szeretem:) Csak a fene sem tudja hogyan fogon textúrázni a modellem. Nah mind1, ha elkészül a scene, és nemtudom majd textúrázni, majd akkor sipítozok, jelenleg még nagyon az elején tartok az első modellnek is:( -
Lekonel #3913 Sziasztok:))
Miért nem suzereti senki se nurbs öt?:)
hisz egyszerő vele dolgozni és sok lehetőséget kinál...leginkább sztem a technikai dolgokhoz..pl.hifitorony:)) -
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=129540 -
milyen játék? amúgy jobban szereted a játékokat, játék 3d munkát, mint az animot stb? -
Én igen... jelenleg játék pályát gyártok, most lettem kész a modellezéssel, most jönne az UV-zés...na ahoz nem fűlik a fogam:( A textúra festést már szeretem, jó móka, de ezt az UV tologatást nem nagyon díjazom:( -
Youth, nem az a lényeg egyelőre, hogy gyorsan legyen meg, hanem hogy szép legyen!!! ha már tudsz szépet (és tudsz te ha akarsz:) akkor jön a sebesség! -
dolgozik amúgy valaki animon? vagy valami nagyobb projectben? (tudjátok, csapatmunka:) -
Mert én nem?? :))
Mivel egyszerű modell ezért lesz meg gyorsan, vagyis jószerivel csak hétvégenként tudom folytatni... Na mindegy majd kész lesz egyszer... -
Jó gyorsan dolgozol... én sajna marha lassan dolgozom. mindíg elkalandozom és azt veszem észre hogy netezek, filmet nézek vagy olvasok.:) -
Modellezés folyik. Pár nap és kész :)))
Boba: Nagyon fasza a jármű! -
Értem. Izgatottan várom azt a képet.
Áki, hogy áll az építkezés? -
A bongót nem én találtam ki, csak módosítottam izlésem szerint. Azt eredeti terveket Doug Chiang, az Ilm régebbi művészeti vezetője találta ki, és a Star Wars: Episode I.-hez készült. Apróbb módosítások (motorok másmilyen elhelyezése, másfajta légkamrák) természetesen vannak, és lesznek is.
Egy képre szánom, ami szintén az Sw Ep1-ből való, a vízalatti Gungan város stílusát próbálom meg kicsit felvenni. Az egész jelenetet study munkának tekintem, ezért is ragaszkodom a 100%os Nurbs modellezéshez.
Textúrázni hogy fogom, azt a fene tudja... majd ha odáig jutok megtudom, remélem:) -
Először is köszi mendenkinek aki dícsért. Nagyon jól esik :). Másodszor pedig boba nagyon bejön a Bongód. Te találtad ki vagy valahonnan szedtél le képeket róla? Na mindegy nem is ez a fontos. Az a lényeg hogy szerintem nagyon állat. Imágom az ilyen járműveket. És nurbs szerintem is rohadt jó :)). Ha meg is tudod szépen textúrázni akkor marha jó lesz szerintem. Ja, és milyen jelenetről van szó? Csinálsz valami animot? -
Nekem is marha sokat kell még tanulnom:(((
Peetmaya: mondtad, és?:DDD Énmeg azt mondtam, hogy akkor is nurbsel csinálom meg ezt a jelenetet:P
-
Wolfsnack #3900 Üdv!
Hatalmas gratula Nemesysnek, a telefon elvetemülten jó lett, elöször nekem totál fényképnek tünt. Ez kész.
Gratula Bobanak is, ez a Bongő nagyon jól néz ki.
Azt hiszem megint szembesültem azzal, hogy nagyon-nagyon sokat kell még tanulnom..:((((
Ráadásul mostanában semmi időm nincs mayazni, mert nagyjából ezer dologgal kell foglalkoznom egyszerre :(((( -
Gratula mindenkinek a képekhez, különösen Nemesysnek, nagyon durva az a telcsi!
Boba a nurbs textúrázását meg múltkor mondtam neked, hogy szar, nem?:) -
Nah sok dumálás után felrakok egy kis updatet a bongómról...
Bongó
Itt sajnos nem jön ki, de a tiff iszonyat szép aa szempontjából... 64*64 mintás catmull-rom anti-alliasingot alkalmaztam. 56 percíg számolta a képet, de a tiff alapján megérte várni rá. AA nagyon ott van a szeren az tény:)