32214
Maya
-
Megyám... Blendshape-al nekem sphere-vel simán ment a dolog. -
Boba!
Szép lesz, de kompozíció szempontjából talán jobb lenne ha a vászonra sütne a nap, elvégre arról szól a kép, hogy alkot valaki nem??? Különben miért van benne a vászon :)) Vagy mi a terved?
Eddig nincs sok modell rajta, eddig minden okés az eddigiekkel!!
Várjuk a frissítéseket :)) -
Ezzel persze nem oldódott meg az hogy hogyan lehetne ezeket az UV-kat mozgatni, DE ha lehet NURBS-öt Morpholni akkor nyert ügyünk van: A fejet kiterítjük majdnem mint egy gumimaszkot az asztalon, arra egy sima plane-ként feszítjük rá a textúrát... és utána már ki lehet mentegetni, festegetni...
Csak lehet egyáltalán NURBS-öt morpholni???? Vagy csak polyra jó??
Előre is köszi! -
Potyek!! Ez fantasztikus!!! Legalábbis egy jó kiindulópont:
A többieknek, főleg Dekonak és Nemesysnek, ugyanis velük próbálgatjuk ezt:

És ugyanez nagyban, hogy jobban lássátok :)))
Márcsak 1 lépés hiányzik:
kimenteni ezt a textúrát, úgy ahogy a testen van... Tehát teszek rá egy kockás képet pl, rajzolokrá hogy hova kéne még festeni PS-ben és ezt a képet ki kéne menteni... Úúú pedig egyszer már csináltam ilyet. -
potyek #3808 a link lemaradt pedig leokéztam :o)
http://cg.uw.hu/uv-shot.jpg -
potyek #3807 sziasztok
Youth olyat probálj meg a nurbs -el, hogy a amit hozzá akarsz adni materialt, ahhoz adj hozzá a general utiliti-böl egy projection-node -ot, azzal lehet uv zni, ahogy néztem elég trükkös a dolog, de valahogy meg lehet oldani vele, mondjuk sokat nem probálgattam, de sikerült azért :
-
Nah, tegnap próbálgattam valamit összedobni. 3 óra alatt ennyire futotta: KÉP
critics & comments are wellcome;) WIP kép, befogom rendezni a szobát, módosítok a virágon, de textúrázni semmiképp nem fogom, a színek ilyenek lesznek. -
Youth rávilágított a lényegre, szóval amit tegnap írtam, ugyan erről szólt. Soha sem tudtam még megnézni a Nurbs UV-it, úgy mint a poly-ét az UV Texture Editorban.
Hiszen annak kimentése rengeteget segít pl. egy PS-os textúra készítésnél. -
Sziasztok!
Peet: ha megnyitom az UV editort akkor csak a képet mutatja:

Nem is látom a NURBS UV-jait... Nemhogy szerkeszteni :( Hogyan lehetne? Mert biztos lehet valahogy :))
Szóval help! help heeeeelp!!! Help anybody... jeeehh. Vagy hogyis van az a Beatles szám??? :)) -
Privi ment....... -
Boba no komment, én linuxot használok, nincsenek ilyen gondjaim, kb 1 hónapja nem volt újraindítva a gépem:) Ryleh, honnan lehet ezt az okosságot leszedni? engem is érdekelne. -
Ehh... behalok, mégilyen szar legyen a winfos. Szombat óta most volt először restartolva a gép. Hát, elszomorító miket müvelt. Nemtudtam bejelentkezni egyik fórumra sem, nemtudtam cd-t berakni a gépbe, nem ismerte fel a lemezt, meg ilyenek, és még a Style Xp-m is szarrá ment, hogy rohadna meg! -
vasárnap este törlöm az 1-2 cd-ket...remélhetöleg addig felmegy a 3.is ..azmég a jövő héten fenn lesz. -
izéé:) mellé klikkeltem az előbb:) Ryleh-től kérdeztem. -
meddig lesz ott a cucc? nem volt sem időm, sem helyem elkezdeni a töltést. -
Hozza lehet ferni vhogy ehhez a szerverhez? En is letoltenem szivessen. -
Mosositás az előző-re!!!a 2 cd komplett............ -
Aki a geo........ftp-ről töltötte a 3D Total Textures-t az na szidjon,mert letérdelt az ottani szerver,nem lehet feltöltést eszközölnöm,igy most áll a dolog......se én se másnak nem megy folyamatosan az upload...szoval késöbb probálom befejezni a töltést...sorry -
gnomon - organic modeling 1-2
NURBS Patch modeling, egy szörny fejét csinálja csak nurbs patche-ekből rakja össze, és mint mondottam volt, a NURBS-t nem kell UV-zni. Mutt néhány textúrázott képet is, elég korrekt... -
Azért megvallom, szívesen megnéznék PL: egy korrektül felUV-zet NURBS fejet mayában.
Képtelen vagyok elhinni hosszú évek után hogy lehetséges.
SOHA, SEHOL, nem találni egy tutort, egy épkézláb útbaigazítást ezügyben. Remélem tévedek, s ha így van, akkor ha valaki tud ilyet, homályosítson fel:)
Előre is köszi:) -
Window/UV texture editor
mindent itt kell UV-zni
alapban megvan a NURBS UV-ja, úgyhogy sokmindent nem tudsz rajta állítani -
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni NURBS uv-zésben? Illetve megmondani, hogy hol kell uv-zni nurbst? -
Style XP
nem tudom meddig maradhat a taron! -
OKé, jólenne :) -
Zikszpe van sp1el :) . Ez a styleXP kis segedprogram, amiben alapban benne van ez a skin es mivel imadom a Mac kinezetet en is, ezert par eve ezt hasznalom (eroforraskimelo). Ha gondolod felteszem neked valahova...ez mar okos verzio :). -
Ja amúgy milyen OP-rendszered van? Nagyon jólnéz ki :) Testzik ez a Mac-os stílus -
Okes koszonom !...megprobalom ugy. Egyebkent, hogy mi lehet a baj nemtudom, eddig hibatlan volt igy is. Tegnap meg jo volt, ma mar nem. -
Csináld úgy hogy egy sima poly planet raksz be arra egy Lambert shadert aminek a colorjában a blueprint van... Én így csináltam. Sokkal gyorsabb, könnyebb, méretezni is lehet, szal minden... -
Probaltam reggel folytatni a jaguart, de mikor megnyitom a scene-t ez fogad:

imageplane kicsit szet van zuhanva...
Probaltam mar ujratelepiteni a Maya-t, de nem segit. 5let? -
Boba üzeni, hogy hét vége felé, mondjuk pénteken bedugja a képét a fórumra, valami elcsesződött a netjével.
modellezés, mindent értelemszerűen. Nem csinálok sub-dvel kockát pl:) -
NURBS-ben eleve tudnod hogy fog kinézni a modell míg POLY-ban egyre jobban rajzolódik ki... -
Lekonel #3781 srácok akkor végülis miben éri meg modellezni...a nurbs jobbnak minősül..bár:DD -
Leonkel, amúgy egyre inkább kezdek rájönni, hogy egy modell sose lehet elég részletes. Mindig apránként kell haladni. Először alap külső (pl egy arcnál) megadod a formát. Aztán szépen kidolgozod a részleteket, az orrát, a szemét (különösen!) stb. És végül az apró ráncokat is hozzáadod, majd finomítod a vonásokat, hogy ha animálni akarod majd, akkor minden klappoljon. De ez mindennel így van hidd el! -
Lekonel #3779 Nah készül már a tárcsa...:) -
Én is és hidd el nagyon pocsék munkák voltak így visszagondolva. És ez a fejlődé hogy egyre jobbat csinál az ember... Ne is akard látni pl az első kocsimat... egy kocka amelyik pontatlan gömbölyű de pont nem ott ahol akarom, szóval... modellezd le akár ugyanazt, átgondoltabban, precízebben, higadtan. Ez is módszer a tanulásra és magadtól van az egész!!! :) -
Lekonel #3777 Peetmaya:
Sokmindent lemodelleztem már...
asztal, hangfal, monitor stb.:)
asztal elfogadható:DD -
ok...rendben és köszönöm. -
http://www.fineart.sk/
Pl, de ha olyan van akkor tessék megrajzolni és bescannelni :)) -
állatok,emberalakok,sci-fi,fantasy...minden ami nam repülögép,auto,tampon,egyebek...aki ilyeneket kultivál attol ezuton elnézést. -
Na akkor ideje moderálni :DDD
Na igen de milyen képet szeretnél berakni?? Mit akarsz modellezni??