32214
Maya
  • Nemesys
    lassan átmegyünk max fórumba :)
  • youth #3770
    De mihez kell? Mert akkor arra kell keresni... Mondjad hátha tudok segíteni.
  • Ryleh
    szeretnék referenciaképeket,blueprinteket és nem automodellezéshez....aki tud linket az dobjon hozzám párat...köszi
  • Nemesys
    Köszi deko!
  • deko
    Nemesys, mostantól fogva a megadott Nicked és pass-od él az ArtistPubon.
    Várunk szeretettel.
  • STLRR
    En tanulnek Mayat ha megtudnam szerezni!!!
  • Peetmaya
    Leonkel szemelj ki valamit az íróasztalodon, és modellezd meg önerőből, legjobb gyakorlás. Aztán majd mi megmondjuk, hogy mit hogy, ha elakadsz:)
  • Lekonel
    főleg Nemesys-t:)
  • Lekonel
    Hálám Üldözzön mindenkit!
  • Peetmaya
    szerintem meg azzal járnál a legjobban, ha mayat tanulnál nem maxot, ha már ennyire alapoktól kell kezdened:)))
  • youth #3761
    Materal editor és ott a materialok latt van egy csík ahol pl hozzá tudod adni a testhez a materialt stb, ott lezs egy kék-fehér kockás kocka ha minden igaz azt benyomod és akkor megjelenik a nézetablakban is a kép... de írj amúgy max fórumba, azt is nézem... meg a többiek is csak nem vallják be :)))))
  • STLRR
    Azt csinaltam csak nem lattam rendesen!!!!!
  • youth #3759
    Szerintem jobblenne ha csinálnál egy planet és arra húznád rá a blueprintet...
  • STLRR
    Es tudsz olyat ami magyar es nekem vagyis nagyon kezdoknek valo???
  • Nemesys
    Jut eszembe deko. Regisztráltam magam artist pubon, és amikor megkaptam az aktiváló levelet, véletlen, de hirtelenül töröltem is. tudok valamit csinálni, vagy megszívtam? :D
  • Nemesys
    Na figyelj. Távolítaniu kell a viewportot. Nem emlékszem pontosan de azt hiszem hogy max-ben meg kell nyomni az Ctrl+alt+bal egér gomb, és akkor motgasd az egezet fel s alá. akkor fogy távolodni. Ezt a tutort én is megcsináltam. Egy javaslat ha az ilyen alap dolgokkal gondban vagy akkor ne ezzel a tutorral kezd SZVSZ.
  • STLRR
    En megcsak most tanulok egy netes leiras alapjan egy Fiat 500-as on!Es amikor ott elhelyezem a blueprinteket akkor a mereteket akkorara kell allitani hogy nem latok semmit!!!
  • Nemesys
    hm. Hogy érted azt hogy a perspectiva nézetet kicsinyíteni?
  • STLRR
    Sziasztok!
    Neharagudjatok hogy ide fogom irni de a 3dsmax forum kihalt!
    Szoval ha vki ert a 3dsmx5-hoz legyszi segitsen!Az lenne a kerdesem hogy mikor beraktam a blueprinteket hogy lehet a perspectiva nezetet kicsinyiteni mert nem latok semmit????
    Legyszi segitsetek!
    Koszonom
  • Peetmaya
    a tutorialok akkor jók, pl gnomon, ha egy konkrét példán keresztül megmutatja, hogy egy két eszközt hogyan kell használni. Félre ne értsetek, én is így tanultam, de a gyakorlás soha sem maradhat el, anélkül az egész nem ér semmit!
  • Nemesys
    Upsz, bocs deko. Most elrontottam a felfedezés örömét? :)
    Szerintem használ ha az ember 2* hallvalamit sokkal jobban rögzül.
  • Nemesys
    Na írtam egy kis tutort csak neked Lekonel :). Na figyuz ebben a tutorban csak a lényegre szorítkoztam. LÉnyegében csak egy egyszerű dísztárcsa elkészítése, és csak iránymutatás hogy hogyan is kéne. Nem kell úgy összekörnöde az éleket ahogy mutattm, csak ezt nem akartam taglalni (pl. loft helyett, ebben az esetben jó a free form fillet is stb..). Magát a gumit nem csináltam meg mert azt meg tudod csinálni egy olyan módszerrel amit mutat a tutor is. Mondom: csinálsz egy kört, és erre kérsz egy bevel-t a surface menüpontból ha még emlékszel, ez a hátsó légterelő modellezésénél volt használatos. Ha megvan a beevel akkor ennek az opcióiban tudod beállítani hogy milyen legyen a formája. Ezután ha egy kicsit játszol a hull akkor olyan gumialakja lesz. A redőzést meg ilyeneket én se nagyon tudom, meg hosszú is lenne. A lényeg hogy miután kész vagy a gumival meg a dísztárcsával is, rakd a 2-t egymás elé mellé vagy ahogy akarod és akkor jól fog kinézni.
    ime a tutor:

part1

part2

part3

part4

jó szórakozást :)
  • deko
    Boba! De hisz erről beszéltem. Rögzülni végleg akkor fog, ha nem a kezed vezetik, hanem magad fedezed fel végleg.
  • Boba
    De a tutor legalább felfedi az érdekességeket... "jéé, ilyen is van?" beszólásokra gondolok. Ha ezek megmaradnak akkor az már jó. És végülis olyan mint egy könyv: X-et Y-ra lehet használni. Csak elkell tudni rugaszkodni az X-től és Y-tól.
  • deko
    Egyet értek Peetmaya-val.
    A tutor modellezéseket maximum átnézni érdemes, de végigcsinálni felesleges.
    Kizárólag a gyakorlás és a magunk által felfedezett eszközök használata rögzül végleg.
    Amikor készen megkapod a beállításokat, soxor fogalmad sincs mit miért teszel, de hopp remek az eredmény. Aztán jön egy éles feladat, persze tudod van rá valami megoldás, dereng mert láttad, de mégis ködben marad.
  • Boba
    Nah előfizettem a "zöldre". A poli-t kezdtem el szedni. Eddíg 75el jön:) Szóval ma lentlesz 2 cd, és szép lassan jövöget majd a többi is:)
    kérdés: a piros karikásokhoz is betudok lépni, vagy ahhoz új kódot kell kérjek? Végülis ha kétszer kérem el a kódot, még az is bőven belefér a pénzbe. Olcsóbb mint megrendelni (870ezer forint+vámköltség+postaköltség lenne legálisan:D)
  • Peetmaya
    Leonkel na itt jön ki a tutorból modellezés hátránya, hogy magadtól nem fogsz tudni modellezni. Gyakorolni kell, tudod hogy kell az eszközöket használni, próbálj meg kereket csinálni, és ha nagyon nem megy, akkor mi segítünk!
  • Nemesys
    Revolvval könnyen tudsz csinálni. felrakok mindjárt egy képet hogy meglásd.
  • youth #3743
    Dobj fel egy képet!!!
    Amúgy Nemesys is megcsinálta, tőle kérdezd... szólok neki hogy nézzen be.
  • Lekonel
    Srácok
    Megcsináltam a kocsit a gnomon nurbs tutorból..viszont azt nmmonták meg aszemetek hogy hogyan csináljak kereket...valaki segitsen plz.:)
  • Lekonel
    Köszi!
  • deko
    A fejlemény akkor a következő, ugyanis volt valaki aki a segítségemre volt.

Szóval a meglévő scene-t *.ma-ban kell lementeni és a Requires Mayaxx sort át kell írni. Én ezt a WinCommander F4 szerkesztőjében a replace (ctrl+H) funkciójával egy mozdulattal kicseréltem.
    Valamint ha vannak pluginok, azokat is törölni kell.

A dolog szépséghibája, hogy nem minden olvasódik vissza (érthető okonál fogva), némi hibaüzenet is lefut, de mindezek ellenére működik ez a "verzió butítási" export.
  • Lekonel
    Gyerekek...az az oldal:))
    Állati..ami nincs ott meg az megvan nekem
    mindenkinek ajánlom...
    ha tudtok ilyet azt monjátok már maj pls..
    jah és ennek szavatossága nem jár le ugy_?előfizetek azt kikapcsolják...
  • youth #3737
    Eddig tartott a tudományom akkor... Mostmárcsak annyit mondhatok hogy várom a fejleményeket
  • deko
    miért miért...CSAK!
    Szóval én már kaptam maya 5-ösből visszafelé mentett 4.0-ás filet, ami az animokat tartalmazta!
    Úgyhogy azt tudom, ez megoldható, csak nem tudom hogyan.

Amúgy az 5.0.1 is tartalmaz szép kerek, hízott bug-okat:)
  • youth #3735
    Textúrát minek lementeni??? Ha megvan az UV akkor egy mozdulattal ráhúzod és kész!

Animot meg nem lehet konvertálni, eddig legalábbis nem találkoztam ilyennel.. csak mesh-t tudtam eddig konvertlni...

De miért is kéne visszamenteni amikor Maya 5 sokkal jobb, felteszel egy 5.0.1-es frissítést és eltűnnek a hibák amiért sokan sírtak :))
    Valamint van benne alapből MR!!!

Pussz :)
  • deko
    cööcööö, ez így egyszerű is lenne, de bíz vannak textúrák, na meg a lekulcsolt animokkal és egyéb jellemzőkkel amik specifikusan mayások, azokkal mi lenne?
    Szóval az obj export ebben az esetben nem megoldás.
  • youth #3733
    Mentsd ki OBJ-ban!
    Mesh és az UV-t ki tudod így menteni és bármelyik verziószámnak bekéne olvasnia így!
  • deko
    Barth Bátyám, egész pontosan erre gondoltam:)
  • youth #3731
    Őő ezt hogyérted?
    Lemodelleztél valamit 5-ben és 4.5-be akarod betenni? vagy mire gondolsz?