32214
Maya
  • deko
    Felmerült egy kérdés, amibe sokan beleszaladhattak már. Mayából hogyan lehet verziószámot visszafelé menteni?
  • deko
    Na és rendert mikor látunk? Szerintem nagyon baba lett!
    Gratula!
  • youth #3728
    Mondtam már hogy akkor is moderálok ha valakinek nem tetszik a stílusa??? :DDDDD
  • Nemesys
    Azt tudom én is :DDDDD
  • youth #3726
    Azért cseszegetlek mert baromi jó te meg szarnál megmutatni...
  • Nemesys
    Ígértem tegnap 2 képet és hogy Youth se cseszegessen, feltöltöm őket. Sajnos ezek is csak viewportok, mert nem tudom megtextúrázni és ezért a renderelt képek elég furcsák :).

• youth #3724
    Ja, ami kell az fennvan. Concept design meg ilyen nincs, meg hiányzik 1-2...
  • Boba
    Asszem majd este küldök nekik sms-t és akkor ráállítom a flashget-et az összes videóra oszt hadd jöjjön egy hétig.
  • Boba
    Itt minden videó fentvan? Milyen gyorsan lehet tölteni, hogy megy a fizetés? Csak egy sms-t kell küldeni? Mert akkor simán megéri szerintem.
  • youth #3721
    Nincs a NURBS-nek UV szerkesztője?? Mert mivan ha arrébb akarok vinni egy UV-t?? nemhinném, hogy a textúrát festem át...
  • Nemesys
    Köszi Peetmaya. Akkor ez azt jelenti hogy egyáltalán nem is lehet UV-zni vagy csak egyszerűen nem kell? Lenne még egy kérdésem. Tudna valaki textúrafestésben + shaderelésben segíteni? Mutatom a képet aminek a textúráját meg kéne festeni.

Telcsishader

Telcsishader2

Ja, és nem tudja valaki hogy miért tűnik el Mental Raynek az a menöpontja ahol GI-t meg chaosticsot +Photon mapet állítok, Maya 4.5-ben? Amikor feltettem mental rayt akkor megvolt a menüpont és azóta nincs meg. Vagy lehet hogy akkor benyomtam valamit és azért volt. :)

Egyébként Boba. SZVSZ ha a netről szeded le a gnomon videókat úgy gyorsabb és megbizhatóbb is mintha DC++-szal.
    Nem tudom hogy ismered -e ezt a címet, de itt asszem 120 ft-ért 7 napig tölthetsz le, szóval szinte semmi a sebesség meg maximum. Mi Youthttal már 3* szedjük le malydnem az összeset, mert a szerencsésznek mindigy elcsesződik a 80 gigás vinyója és akkor kezdhetjük előröl :P. Ja a címet malydnem elfelejtettem.

gnomon
  • Boba
    Köszönöm szépen! Felnézek oda, remélem nem tiltanak majd le:)
  • Lekonel
    Antidot.no-ip.org
    az összes megvan!
  • Boba
    Szépjóreggelt mindenkinek:) Tudna nekem valaki ajánlani helyet ahonnan gnomon videókat tölthetnék le? Hub-ot keresek dc++on. Megosztásom kb 20 giga, főleg filmek és zenék, 3 grafikus progi van csak. 1 maya5 iso, photoshop7 iso, és shake 2.5x.
    ennyi elég lehet a csatlakozáshoz?
  • Peetmaya
    Én kaptam karácsonyra:)
    Thx a tutorral kapcsolatos véleményt, lesz folytatása, csak ez a hét kemény volt, 2 zh meg jegyzőkönyvek stb...
    Amúgy ff-ben nem tom hogy csinálták, de valóban lassú a cloth szimulálás, de szerintem szép eredményt hoz. Majd a dinamikai beállításokra fogok rámenni az elkövetkezendőkben, sakkor jólesz:)

Nemesys a nurbs előnye a textúrázás szempontjából, hogy annak kész UV mapja van, nem kell vele szarozni. U vízszintes, V függőleges, de ebben nem vagyok biztos lehet pont fordítva, mind1, de egy négyzetet feszít ki minden NURBS felület, és ha erre egy textúrát húzol rá, akkor széthúzza rajta.
  • Boba
    Én ugyan nem karácsonyra kaptam a táblámat de van egy wacom a közelemben:) Mond, ha ilyennel lenne kérdésed.
  • oryon
    Hopsz elírtam:
    Kinek van Digitális rajztáblája közületek?
  • oryon
    Deko: Elnézést, tényleg nem te voltál a hunyó a dologban, és az illetőnek is szóltam már.
  • oryon
    Hi. -Látom mindenki dolgozgat...

Nálatok is lassúnak tűnik ez a "valós" Cloth-szimulálás???
    Például, ha egy 5 perces animban egy nő ruhájának dinamikáját kiszámolnátok vele, vagy valahogy fake-elnétek???
    A Final Fantasy-ban nem fake-elték úgye???

Peetmaya:Nagyon jó lett a tutorialod, sokat segített. Jól döntöttél, hogy "hasábosan" helyezted el a szöveg, és nem a teljes oldalszélességben. Tetszett, hogy nem részletezted feleslegesen túl, sajna én még mindig nem szoktam le erről :). A következő oszlopos-tutorialomat hozzád hasonló formában szeretném elkészíteni :).
    Várom a folytatást.

Kinek közületek Digitális rajztáblája?
    (Valaki írta, hogy asszem karácsonyra kapta a szüleitől, vagy rosszul emléxem?)
  • youth #3711
    Köszi INZ!!!!
    Életet mentettél... :))
  • Nemesys
    Sziasztok újra!

Nem tudja valaki hogyan kell UV-zni NURBS felületet? Textúra meg minden megvan csak hogy kell ráfeszíteni??

Előre is köszi!
  • Boba
    Youth, nekem maya 4.5-ös pref-el is ment, próbáltam.
    Ha kell, szólj és felrakhatom a sajátomat.
  • gyraph
    Ilyen nekem is szokott lenni...es ezzel egy idoben a persp. nezetben nem tudom bekapcsolni a grid-et. Nekem csak reinstall szokott segiteni.
  • inz
    http:ragna.uw.hu/prefs.zip
    Egyébként megint eltűnt a mentalray-om :)
  • youth #3705
    Sound: Kedves hogy gondoltál rám! A kollekcióban jobb kocsi van.. dehát nem is akartam kidolgozni nagyon... Azér köszi :))))

Valaki!! Bárki!!!
    C:\Documentums and Settings\felhasználónév\Dokumentumok\Maya\5.0\Prefs\
    könyvtár tartalmát valki csomagolja be nekem és küldje az e-mailemre:

[email protected]

Nem kellenek az ikonok csak a többbi!!!
    Ja és csak akkor ha MAYA 5-öd van!!!
    Ugyanis az történt hogy felülírtam 4.5-ös fájlokkal és most szarakszik pár dolog...

Előre is köszi!!
  • Boba
    De, feltünt a Max viewport. És nem is bánom a viewportot, csak az alliasing jelenség zavart.
    2: nem tudhattam, hogy nem saját kép.
  • Sound
    :D először is, ez nem saját, gondolom Boba ez fel se tünt hogy viewport a kép :P. Csak CG.CAR.COLLECTIONS.VOL.1-ISO-ön láttam, és gondoltam rád Youth:)
  • Nemesys
    Leginkábba a modellezés. Szerintem az a legélvezetesebb. Azon bellül is a NURBS az amibe most próbálok minnél jobban beljönni, meg elolvasni róla mindent. Bár még sokszor van olyan hogy valami olyan egyszerű dolggal szarozok 1 órát, amit polyban pár perc alatt meg lehet csinálni. A textúrázás mindíg felhúzza az agyamat. :). De malyd ha megnézem a textúrás videóimat akkor talán ahhoz is nagyobb kedvem lesz :). Egyébként lassacskán befejezem a mobilomat, szóval még a mai nap folyamán feldobok pár képet.
  • youth #3701
    Na huzzál haza! Nincs saját ötleted? :)))))
  • Boba
    Sound, nincs kedved hozzánk vágni pár rendert is? Nekem tetszik, csak az alliasing jelenség zavar.
  • Sound
    http://web.axelero.hu/s0und/z4.jpg

hehe
  • Peetmaya
    gratu a mobilokért, valóban ügyesek. Nemesys én is gnomon videokból tanultam, érdemes, tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom! Amúgy téged a 3d melyik területe érdekel a legjobban?
  • Nemesys
    Kafa. Remélem az enyém is ilyen jó lesz ha befejezem.
  • deko
    Hmmm, úgy látszik mindenki lemodellezi a telefonját, anno én is megtettem, és nem is spóroltam a face-ekkel:)))
  • Nemesys
    Ténleg nem most kezdtem a 3d-t. Hú ez nagyon menősen hangzott :). Na mindegy az a lényeg hogy kb 8 hónapja kezdtem el max-ezni (de csak polyval). Mayával meg kb 3 hete foglalkozom de marha nagy segítség ez a pár hónap max előképzés. Amit most látsz az NURBS, és ezt most tanultam meg mayában. Egyébként megnézel pár gnomon video tutort és egy kis gyakorlás (napi 8-10 óra) :)), és máris összedobhatsz nagyon szép dolgokat. Egyébként a felszeletelésről: ha NURBS-ben vágsz vonalat egy surfacebe, akkor végülis csak a NURBS-öt leíró képletet véltoztatod meg, ezért tudsz annyit belevégni amennyit akarsz. viszont a poly nem egy képlettel felírt görbékből álló surface, hanem lapokból álló felület, melybe ha bele akarsz vágni, akkor még több lap keletkezik. Szóval nem tudsz olyat csinálni mint nurbsnél.Szerintem. De mayában még én is full homály vagyok. Ajánlom neked ha engedi a sávszélességed is meg kedved is van akkor szedj le pár gnomon polytutort, és nézd meg, vagy olvasd el Youth politutorát, amit malyd a jövőben meg fog írni (de szerintem csak a szája jár :D).
  • Lekonel
    Bocs a tudatlanságért...
  • Lekonel
    Hm youth az a felszeletelés meg kicsit homálos...:)))
    Minden tutorba ugy van hogy monjuk csinálok (telefon esetében) egy görbét akörül megforgatom revolve val és utána kivágok hozzátoldok...ez nurbs...de poly nál is lehetne igy nem és ott az isopramokkal meg mittomén mivel variálni még..:))
    ?
  • Lekonel
    Te nemesys...
    Nem most kezdted a mayat....:PPP
    előtte micsináltál?
  • youth #3691
    A különböző élekre. Egyik él sem tükéletesen éles. Kicsit élethőbb is ha gömbölyödik (persze kicsit), máshogy törik a fény, stb...
  • Nemesys
    Oksi. Milyen nem görbülő részekre gondolsz Youth? A töltő csatlakozójára?