32214
Maya
  • Boba
    Sajnos a jó oldalak behalnak. Behalt ez, a render.hu és meg kell említsem a volt saját oldalunk. a rob_bal-t. (Igaz, ez studio max-os volt, de merem azt mondani, hogy egy jó társaságot gyüjtöttünk össze, de sajnos ebből is behalás lett)
  • deko
    Nekem:) Én szerettem a 3Dluvr versenyeit.
    Nagyon sajnálom, hogy behallt:(
  • Boba
    Najah... versenyen max a nyerő, életben meg a maya... kinek kell a verseny?:D
  • inz
    o/
    3dluvr :) Már az előző versenyen is indulni akartam aztán végülis lekéstem, de akkor elhatároztam hogy maaajd a következőre rágyúrok... azóta behalt az oldal és nincs versenykiírás de a remény hal meg utoljára :)
    Egyébként volt ilyen flame is hogy a maxos userek műveit valahogy jobban preferálják
  • youth #3893
    Ja nagyon fasza!
    Gartulálok a helyezéshez!!

Jó lenne egy ilyenen idulni...
  • Boba
    Sok nurbs objektumot hogy lehet eggyé varázsolni, hogy lehessen textúrázni? Csak attach lehetőségem van?
  • Boba
    Ezt a képet már láttam valahol, nagyon tetszik!
  • deko
    Azokat nem, de ez a saját modellem:

Gondoltam töltök még fel képet, ha ezzel örömet szerzek Youthnak:)
  • youth #3888
    Tessék szórni a képeket!!
    Olyan vidám tőle a fórum nem? :)
  • youth #3887
    Én is rakok be képet de Nemesyst nem lehet űberelni.
    Szal itt tartok:
  • Boba
    Hja mégvalami... Nemkell sztem javítani a textúrát, mivel a fényképezőgépeknek akkor ilyen a képe, ha kevés fény mellett készült kép, és nagyon nyitva az optika, szóval szerintem ettől a "zajtól" csak jobb lett!
    2: A parkettára egy iccike piccike bumpot tegyél ott, ahol a kettő parketta rész találkozik.
  • youth #3885
    Herty!
    Most ne kapkodd el!! Csinálj több beállítást, próbát, melyik a legjobb... Nagyon közel vagy a tudod mihez :)))
  • Boba
    Kérdés... Füvet fur-al vagy paint FX-el szokták készíteni? És mennyire gázos, hogy ezzel készítek füvet, 100osnak mondott saját képbe lehet ilyeneket alkalmazni vajon?
  • Nemesys
    Köszi boba!

Elsőre az volta a baj hogy nem volt blueprint, és így egykét helyen nem stimmeltek a dolgok. Aztán mikor blueprintet is beraktam csak ráigazítottam a vonalakat, és úgy már minden passzolt.
  • Boba
    Qrva jó lett! Kritikát nemtudok most hozzáfűzni mivel nem ismerem a telót, de nagyon valósághűnek tűnik!
  • Nemesys
    Emberek. BEFEJEZTEM!!
    Megcsináltam a telcsimat, amit már láthattatok. Csak az volt a baj hogy tele volt hibákkal. 5 napig javítottam az éleket, az ívek futását pontosítottam, tehát surfaceről surfacere átrágtam az egészet. Aztán 1 napi napi textúrázás következett, ami nem volt túl nehéz az uv-zést tekintve, hiszen ahhoz hozzá se nyúltam. :). Viszont a reflekciók és a GI belővése már annál nagyobb fejtörést okozott. de azt hiszem végre sikerült olyat csinálnom ami nekem is tetszik :). Remélem nektek is.

Ne kíméljetek a kritikákkal, ki akarok javítani minden hibát. Tudom hogy a egy kicsit furcsa a textúra a telcsi innenső oldalán, de az csak a render miatt van. Lesz jobb is.
  • Boba

Ilyenre gondoltál?
    (Kidolgozását ne nézd:))
  • Penatesz
    ez is egy megoldas,de akkor meg azzal fogok szenvedni,hogy hogyan hozom letre a szabalyos menet ivet
  • Boba
    Én úgy csinálnám, hogy megcsinálom a menet görbéjét, majd csinálok egy V alakú curve-t. Majd ezt végighúzom az előbb megcsinált görbén. Ezt már lehet simítgatni azzal, hogy nem hegyes az a V betü, vagy freeform fillet-el igazítod hozzá a tárgyba, vagy csak odailleszted, it's up to you.
  • Penatesz
    Bocsanat az meg menne,anyat akartam irni,nem csavart.
  • Penatesz
    Tudja valaki,hogy hogyan lehet legkonnyebben nurbs-ban letrehozott csavarba menetet vagni?Vagy felejtsem el az egeszet,es probaljam meg inkabb poly-val?
  • Boba
    Mond meddíg jutottál, mit csináltál. Utána tudok segíteni, én már raktam fel.
  • potyek
    Sziasztok
    Lehet nem ebbe a topikba illene az elsö kérdésem, de probáltam telepiteni többször is a pixar renderman-t , de sehogy sem sikerült, valaki tudna e esetleg segiteni ebben.
    A másik kérdésem, ki ismeri a .dds kiterjesztésü texturák lelki világát (dxt1- dxt5)?
  • Lekonel
    Deko a fejeket te csináltad??
  • Ryleh
    ok....thanx....
  • youth #3870
    http://www.fineart.sk/
    Itt vannak szép rajzok, fotók.
  • Ryleh
    hello.....anatomiai atlaszt keresem csontok,izmok,szövetek modellezéséhez...köszi

• youth #3868
    Majd nemtommikor jelenik meg a tutor de ha fenn lesz szólok.
  • Boba
    Helyes!:)

wardról... renderman tutorial? hmm...:D
  • youth #3866
    MR tényleg szebben számolja. Eldöntöttem, azzal fogom számolni!! :)))
  • youth #3865
    Ward legútóbbi képe. 3dtotal.com -on nemsokára megjelnik a RenderMan tutorja, ezt a képet csinálta a tutor írása alatt ha midnen igaz :)))
  • Boba
    Próbáld meg mentalray-el... az egészen mást hoz ki. Ott addíg bontogatja a felszínt, amíg tökéletesen nem fog passzolni a maphoz, nemkell sokszoros polyszám. PRman-ban meg microdisplacement mapping is van, az mégjobb:)
  • youth #3863
    Közben rájöttem.
    Nem törlöm az előbbi hozzászólásomat abból a megfontolásból, hátha valaki tanul belőle.
    Szóval feljebb vettem a poly számot és jobb lett, ugyanis mint leesett: A displacement a létező polygonokat, faceket mozgatja el úgy ahogy a map készteti (féhérnél kifelé, feketénél marad a poly), ebben az esetbe nem quad sokszögekről beszélünk, hanem felbontja háromszögekre a sokszögeket.
  • youth #3862
    Egy displacement próba.

Miért lett olyan csúnya? mintha össze vissza állnának a polyk...
  • youth #3861
    Köszi sikerült!
  • inz
    o/
    HS - csinálsz egy blinnt mondjuk, output connections gomb (négyzetből kifele mutató nyíl), Blinn1SG node ra duplaklikk, a shading group attributes nál ott figyel a Displacement Mat. sor
  • deko
    Youth! Nagyon jól választottál témát:)
    A növényzet legyen a legutolsó problémád, a PFX csodásan megoldja majd, de amíg modellezel ne pakolgasd be, mert lefogja a gépet sajna.
    Mint tudjuk:(
  • deko
    Gondoltam a legutóbbi alkotásomat megmutatom nektek, egy kis véleményezésre.
    kép
    valamit megmutatnám a scene-ét is:) mert én mindíg abból okulok:
    scene

A hold csak egy plane, de sikerült PS-ben úgy megfestenem, hogy 3D hatása legyen.
    Bár egyszerűbb lett volna egy Sphere, arra textúrát húzni, de nekem így volt kihívás:)

A csillag ember materiálján a PFX maya "brush galactic" ecsetje volt segítségemre.
  • youth #3857
    Ja elkezdtem csinálni a kis tájat:

Most ráigazítottam a kamerát meg belőttem mi hol lesz majd... Most kezdhetem kidolgozni.

Amúgy azért lenne jó displacement mert pl a kövek, tégláknak sima bump elég gagyi...
  • youth #3856
    Ráhúzom és mondom neki displacement map, de nem köti össze...