32214
Maya
  • Lekonel
    http://alkotas.srv.hu/deck.jpg
    Ez lett:)
    a fehér foltal ne törődjeteke az egy planar kisérlezteztem a feliratozással:)
  • youth #4146
    És egy szórt fénnyel megtoldott kép :)
  • Boba
    Naggyon frankó! Ez faszántos lesz!
  • youth #4144
    És egy kis teszt:
  • youth #4143
    VideoMach. Keress rá googleben, ingyen lehet 30 napig használni...
  • youth #4142
    Egy kis WIP... Én pofázok hogy képeket mutogassunk és már rég nem volt :)
  • Boba
    Ahoy... Tud valaki ajánlani olyan programot amivel képkockákat lehet összefűzni és mondjuk avi-ba menteni?

Lekonel: Ha nem viccből kérdezed, akkor nem viccesen válaszolok:) A specular map adja meg, hogy a felületen hol lesz becsillanás illetve milyen élességű/intenzitású. Például ha felraksz egy shadert, vegyük Youth tégláját. Esőben mondjuk a felső része csilloghat, az alső része nem, mert nem éri víz, vagy ott koszos, és ott kevésbé csillog. Főleg ilyen célkora szokták használni. Én úgycsinálnám meg, hogy fognám a diffuse textúrát, (az alapot), Photoshopba benyomnám és grayscale-vé alakítanám. Innentől meg elővenném a darken/dodge tool-t és szépen megbűvölném a képet, hogy csak ott legyen fehér ahol kell is. (Asszem a fehér résznél fog csillogni. Ha nem akkor meg nyomsz egy invertet és kész.)
  • Lekonel
    Peet:Specular map? What is that?:)
  • Boba
    Nomégegyszer... most látom nekem jött ez a "linuxom vane..." Van, de szerencsére nem eladó!:) Azt bírom linuxban nagyon, hogy ingyenes. És jelenleg Redhat9 van fent próbaképpen az egyik partición, java van. Konqueror-al kényelmesen ment nekem...

Peet: Van opera Linux alá? Winalatt tökre megszerettem és szeretném itt is azt haszálni.
  • Boba
    Kiegészítés... Van a render/setnurbs tessellation option box. Namost ott van olyan, hogy "curvature tolerance". Ez minnél magasabb, annál alacsonyabb _lehet_ az U-V division factor és fordítva. Namost, nekem a Mental csak akkor ette meg jól a nurbs-t, ha "no curvature tolerance" volt beállítva, 5ös UV-division factorral asszem, illetve a Mental Renderglobals-ban egyénire állítottam a tesszellációt. Ott megkersed az "Overrides" lenyíló menüt, majd a "Tessellation" menüt. A surface approx melletti sakktáblára kell nyomni. Felnyíilik a menü és a Presets-ek közül válogathatsz, én a "parametric" és a "pixelarea" módszert ajánlom, nekem ez a kettő jött be leginkább. Lasabb mint az alap, de nekem így jól kezelte a nurbs felületeket.
  • Boba
    Oryon, Peetmaya én bocs, kicsit rohadt szar volt az előző hetem, főleg a péntek és a szombat... 2 hülyegyerekkel előttetek vitát folytattam egy másik fórumon, és 1: még ideges voltam, 2: tegnap voltam nyelvvizsgázni szóval fáradt is...
    még1szer bocs!
  • Aldaryn
    Semmi bajoűm, úgy igazán, csak azt mondom, hogy ezt, amivel gondolom (mert 100 layer, az az! :)) ) szenvedtél PS-ben, kb 5 perc lett volna megcsinálnod Mayában. Ennyi.
  • oryon
    Linux-od van?
    A böngésződ támogatja a Java-t?
    Itt egy közvetlen link:
    http://www.freeweb.hu/oryon/tanulmanyok/ocsarnok/ocsarnok.html
    Nézd meg: behozta a képeket & a szöveget?

Ha nem menne & megadod az e-mailcímed elküldöm levélben...
  • oryon
    Ha ezt előre mondod nem kell mindent újra átnéznem :)
    De köszi, meg is nézem javít e...
  • Boba
    Ok, bepofázom azt amit Aldaryn mondott, curvature tolerance asszem nincs jól beállítva, ezért hibázik a renderer és emiatt vannak az artifactek.
    Második okoskodásom, igenis Unixot használnak több helyen. Főleg az igennagy szerverekben.
    Harmadik okoskodásom: Hagyj lógva ma.
  • Peetmaya
    Oryon nekem semmi nem jön be az oldaladból:(
  • Peetmaya
    Már alakul, az árnyék nagyon sötét szerintem, a fém felületnek adhatnál specular mapot, csíkosan lehetne intenzívebb meg kevésbé intenzív a csillogás. Nem tökéletes csíkokra gondolok, használd fel a colormapját grayscale-ben és egy kicsit kontrasztosítsd ps-ben, hátha...

Boba: ne okoskodj mindenbe, nem tudom mi bajod azzal a tesszalációval 1, de ha bajod van, akkor mond, hogy mi, ne csak azt, hogy csúnya. 2 a linux a unixból alakult ki, másrészt amit ma linuxnak hívunk, az kizárólag a kernel, a disztrib már lehet uhu, red hat, debian stb...
  • youth #4130
    Na sokkal jobb!!!
  • Lekonel
    jah és 4 lámpa van
  • Lekonel
    Referencia?nem:)
    a gombok külön vannak...ahogy igazából is
  • oryon
    Gondolom referencia alapján csinálod és figyelsz az arányokra, úgye???
  • oryon
    Lekonel: a kazetta-tartó alatt a gombok külön vannak, mert lehetne közöttük hézag...vagy csak a kis felbontás miatt nem látszik.
    Hány lámpa van a jelenetben???
  • Lekonel
    kösz oryon%:)
  • Lekonel
    http://alkotas.srv.hu/deck.jpg
    nah itt van a javítottabb:)
  • oryon
    Bocsi az elöző Lekonelnek ment.

Aldaryn: asszem direkt fénynél még nem volt ilyen, csak amikor átraktam MR+Gi+Fg-be...

Én vagyok a lámer, mert nem vágom mi a gondod a design-el, válasz:
    -a téma
    -a kidolgozás
    -a négy fázisú animok
    -hogy nem 3D-ben csináltam meg
    -hogy PS-ben csináltam és nem egy DTP-sebb eszközzel
    -egyéb

Kösz a tippeket.

A dal jogos (nekem is onnan jött), csak nem tudtam, hogy Can vagy Could (fene a sok elbliccelt angolórába :)
  • oryon
    Asszem: PS-ben fehér háttérre fekete betükkel megírod/megrajzolod a szöveget/jeleket és a shader diffuse értékénél mixelned kellene az alapszínt és ezt a képet, szintén e kép felhasználásával pedig kiválasztanád, hogy hol legyen az alapszín, és hol a "képed szín"...szal ahol a kép fekete ott a szöveg lesz, ahol fehér ott a shader alapszíne. Sajna mayában még nem csináltam, de hátha segít...
  • Aldaryn
    Hali!

Nem lehet, hogy pustán a NURBS tesszalációval van gond?
    Csupán GI számolás esetén vannak ott, vagy ha direkte fény éri, akkor is előjön?
    Igazán csak azért merek ehhez itt hozzsászólni, mert MAX-ban találkoztam már hasonló problémával, igaz nem MR alatt, de az eredmény nagyon hasonló volt.

Lehet, hogy én vagyok nagyon lámer, de a honlapodat miért PS-ben csinálod??! Ezt nyugodtan renderelhetted is volna. Sokkal flexibilisebb, kezelhetőbb lenne a design folyamat.
    Perzse, csak tipp.

Minden esetre gartula az oldalhoz, főleg, mivel van türelme a tanulmányok szöveganyagát korrekt módon, szöszmötölve illusztrálgatni is. (kimentegetni, PS-ben rádolgozni, stb...)
    Azért én még a helyedben a design-t még átgondolnám. Nem fikázás, jótanács. Na, ugye, persze, tudom, mintha én akkora nagy webdesigner májer lennék! :))))

Ha visszafordíthatnám az időt: "If I could turn back time!" Hmm... erről egy régi dal jutott eszembe, jajj... most eg belemászott a fülembe! Ááááá....
  • Lekonel
    Hi ujra:)
    Peet te hogy tanultad meg?:)))
    Azt nem hoszem h végignézted kibökted a megfelelő sdhaer meg fejből véletlenöl feliratot csináltál:))
    a felirat alatt a gombok feliratait értem...
  • oryon
    Köszi, igyekszem gyakrabban jönni, csak az adóbevallás közbeszólt :)

Az oszlopok valóban nagyok, de hangsúlyossá akartam tenni a mennyiségével és nagyságával :)
    A képen is látható a jobb oldali sor jóval vastagabb a szélsőknél, ez a tutorból kiderül.

Boba: A tesszelációval mi a gondod???
    A legjobb minőségű és 5x5-ös...vagy ez kevés lenne???
    A hibát hol keressem a képen???
    Rajztábla: asszem maradok egy scannernél :) Csak a kíváncsiság hajtott.

Nálatok lejött a kép alja itt a topicban???

Sajna lenne még munka vele, de csak a tanulmány kedvéért csináltam és ezt is órákba telt kiszámolni az MR-el. Mert a tetőszerkezet túl kevés fényt tükrözött tovább a hátsó oszlopokhoz, így meg kellett növelnem az értékeket...
  • Boba
    Youth, a lényeg hogy a tutorban szereplő fej jópár patchból álljon(x>20), mert az életben is ilyen modellel kell dolgozni. Az hgy fejet modellezel vagy kutyagimut az sztem mind1, csak valamit:)
  • youth #4117
    Szia!
    Örülök hogy itt látlak, gyakrabban lephetnél meg minket :)

Csinálhatok UV-s tutort csak kéne egy NURBS fej vagy akármi amin bemutatom :)

Az oszlpcsarnokról:
    Nekem túl nagynak tűnnek az oszlpok mintha nem lenne levegő sem köztük :DD
    Persze lehet én tévedek de nagyot. A tutorhoz gratula, azt is végigolvasom!
  • Boba
    Szépen haladsz, mint látom ez nurbs. A tesszeláció nagyon nem faszántos, tsúnyácska:(

Rajztábláról... igen, ez egy sima Intous2 tábla, nincsbenne lcd panel. A 15colos Cintique 500ezer körül van magyarhonban.
  • oryon
    Hi. Jó újra itt.
    Elkészült az Oszlopcsarnok modellezése Nurbs-el tutorial (már nem is tudom ki kérte):
    Oryon oldala
    Újradizájnoltam az oldalt is (belekerült vagy 50-100 Layerbe PS-ben :).

Apropó: a nurbs plafonon miért jelentkeznek ezek a háromszögletű hibák???
    Becsillanás egy Lambert shaderen nem lehet.

MOST elérkezett az ÉN időm: elkezdem az első "ezt most be is fejezem" jelenetem :)
    Ha valaki tud angolul nézzem meg, jól fordítottam le a majdani művem címét:
    Ha visszaforgathatnám az időt = If I can turn back time

Youth: A nurbs-ös UV-s texturázásról készítenél egy tutort?

potyek: Köszi a tippet, remélem bejön.

Boba: a digitális rajztábládról...csak beviteli eszköz, vagy képernyő is van benne???

Lemaradtam 4 oldallal, ilyenkor offline, idő szerint haladok előre és írom a hozzászólásokat. Meglátva Nemesys telóját ezt írtam "Le a kalappal a telód előtt, nagyon valós lett.", és mint kiderült nem tévedtem :). Érdekes gondolat volt Nemesys-től, hogy tesztelte a népet.
    De Penatesz elmélete sem semmi: mi van, ha most vág át minket Nemesys?
    Bár úgy lenne...
  • youth #4114
    Szerintem Nenad nekem írta a skílightal kapcsolatos dolgot...
  • gyraph
    Meg egy kerdes...A modelt, ha ra van nyomatva a subdivision, szepen lekerekiti az eleket, ezt elkerulendo split-eltem a jobb oldali modelt. Probaltam bevel-el is megoldani az eleket, da akkor ugye szepen osszekocolja a modelt (bal oldal). Keep hard edges nem jatszik... Szoval splitelgesek csak szepen tovabb, vagy megoldhato ez valahogy bevel optimalizalasaval? :)

• Boba
    PeetMaya... Linux és a szerverek... valóban sok helyen használnak linuxot, de azért a unix még mindíg a nagycsávó, nomeg a sun os-e meg ilyen nyalánkságok. Bár tény és való, linux sokkal jobb ilyen célra mint bármelyik win. (Linuxok között persze értem a normálisabb distribeket.)
  • Peetmaya
    Nenadesz, akkor vagy félreértelek, vagy te engem. Én sose mondtam, hogy a skylight jó. nagy szar úgy ahogy van, beraksz helyette 6 lámpát, ugyanaz a hatás, több beállítási lehetőség, gyorsabb render!
  • Peetmaya
    Hehe gnomon rendering IV - light fog, nagyon jó, érdemes meglesni
  • gyraph
    Abszolut erteheto, koszonom...megvilagosodott ez a resz is. :)
  • nenad
    ne csodalkozz ha egy "skylightal" elintezed a dolgot...