32214
Maya
-
nenad #4067 majus elejen jelenik meg az 1.5 utana nyomjak ki a standalonet es utana. a connectiont. szerintem oszre meglesz a cucc. -
nenad #4066 Furthermore, once we have released V-Ray 1.5 final, we will concentrate on the first release of the standalone version of V-Ray, as well as connections for Alias MAYA and other platforms. As we have taken special steps in the past few months to make V-Ray practically a standalone module, the first release should not take too long. This step took us a lot longer than we promised, but we will make up for the much shorter development times that we require from now on. Which means ? sooner release date for V-Ray final for MAYA. The first V-Ray builds for MAYA will be available for public beta testing. -
a másik tényező, a leggyorsabban lehet renderelni a spotlampet, mármint az ő fényén... -
Peetmayanak igaza van... használj spotlampot.
Hogy jobban láthasd hova világít, jelöld ki a fényforrást, (akár outlinerben), a belső nézetablakban pedig klikk a Panels - Loook Trought Selected funkción.
Ekkor "belebújsz" a spotlamp nézetébe, és vele látod a scenet-t. Így állísd be a világítás esését/nézetét.
Aztán vissza a persp.-be:))) -
Amúgy elnézést mindenkitől, ne nézzetek nagy okostojásnak, csak én ezeket olvastam külföldi leírásokban, és okos dolgoknak tűnnek, meg ugye a gnomon videók.:)) -
Ja igen, és mégegy. A specular mapal valamit nagyon elszúrtál. A fő fényforrás a deck-el szemből jön, tehát valahonnan a kamera mögül, ezzel szemben olyan a specular a tárgyakon, mintha a horizonton túl fölülről érkezne a fény. 1 olyan spot lamp legyen, amelyik létrehoz speculart és árnyékot, a többi fény se árnyék se specular (cast shadow, cast speculart kapcsold ki ezeknél a fényeknél) Ez tulképpen a GI fake, megnézed, hogy honnan hogy verődik vissza a fény, és leszimulálod 3-4-10 lámpával, sokkal gyorsabb, mintha GI+FG-t számolnál. A fém nagyon jól tükrözi vissza a fényt, ezt lehet Causticsal számolni, de meg lehet oldani area light-al. Az asztal és a deck eleje közé tegyél be egy gyenge lámpát, adj neki valamilyen alfás mapot, hogy zavaros legyen a fényle, és állíts be neki decayt (távolság hatására gyengül az ereje a lámpának). Na, most egy ideig ezekkel elleszel:) -
Na Leonkel, már alakul! Most az árnyék szélét kicsit el kéne mosnod, ezt a lámpa raytrace beállításainál lehet (light radius) a shadow rays-el meg a minőséget állítod be. próbálgasd, rá fogsz jönni. Köv tanács, a procedurális textúrákat most és mindörökké hagyd a francba, csinálj szépen ps-ben textúrákat, ez így kultúrált és így is lesz szép! Mutathatnál egy nagyobb felbontású rendert, hogy jobban látszódjanak a dolgok (linkelj be képet). Amúgy ha teheted, akkor csak spotlampet használj, majdnem mindenhova jó, ahova nem, oda point lamp kell, ebből a kettőből tökéletesen lehet építkezni. Na ennyit a mai okosságokból, remélem tudok azért segíteni. -
Lekonel #4060
-
Lekonel #4059 http://alkotas.srv.hu/decka.jpg
nem tul rücskös a hátulja? -
7,284 EUR
Maya Unlimited? 5.
A maya complete csak 2150 eur.
-
Milla fölött. Egyszerűbb ha az ingyenes PLE-t szeded le (Personal Learning Edition).
Az alias oldaláról ha minden igaz úgy tudod leszedni, hogy kitöltessz egy kérdőívet. Én mondjuk a könyvel együtt kaptam. Szal nemtom hogymegy. -
Mennyibe kerül egy eredeti maya softwer? -
Vegyél ki minden fényt a jelenetből és tegyél be 1 omnit vagy point light vagy mi itt a neve.. és állítsd be hogy legyen shadow mégpedig raytracelt. Így nincs meg a kapcsolat az asztallal. kéne árnyék... -
Lekonel #4054 
Ez van:)
az asztal jo igy ?
és a piszkolást alap hogyan lehet jol megcsinálni mer a zöldes boritóra hátul solid fractal-t használtam -
Lekonel #4053 hm:)
oké..lesz még dolog:)
Gnomon texturing nek neki ülök:)
köszi -
Szóval az alábbi kép az aktuális hangulatomat tükrözi. Két órányi modellezés, vertex és és edge tologatás után, sajnos kifagyott a rendszerem. Visszatérő hibám: nem mentettem, így kezdhetem előről.:( Ezért a kép:) -
bocsika 
-
Először is:
Cseréld ki az asztalt vagy vedd lejjebb a reflekciót, esetleg adj rá bumpot ha nem lenne...
Állítsd át a masina anyagát, próbálkozz hogy még fémesebb hatást keltsen.
Tegyél be olyan fényt aminek van sugárkövetéses árnyéka, rendereld MR-el mert az alapból kezeli a ray-tracet míg maya software csak kis állítgatásokkal és akkorse a legjobban. Meg MR-ben van Final Gather amivel tudsz szórt fényt csinálni...
Környezetnek tegyél be valami képet hogy azt tükrözze a fém... Persze ízlésesen.
na egyenlőre ennyi, várom javítás után a képet :) -
még mindig a shaderekkel van baj, koszold be őket, koptasd, ne legyen ennyire "mű" az egész. túlságosan tükröző az asztal, nincs bumpja semminek. -
Lekonel #4048
-
Lekonel #4047 Srácok akkor segitsetek pls hogyan legyen élethűbb:)
-
Lekonel #4046 Rajta!:)) -
Kinek van kedve "ujrakreálni cg-sen" a "Karib tenger kalózai: A fekete gyöngy átka" című filmet?:D
Mostanában az a kedvencem, az első dvd amit megvettem eredetiben, természetesen filmzene is van, szóval király. Azon gondolkodtam milyen faszántos lenne ugyan ez cg-ben
-
Jaja, köszi skacok! Így már világos. -
Nomeg pl a bemélyedésben (nemtudom a szakszavtot) összegyűlik a kösz, ott nem csillog annyira mint a tégla külső felszínén. -
nem
a speular mappal azt állítod be, hogy a csillogás mennyire legyen erős az adott részén a mapnek. Na most az eccentricity-vel beállítod, hogy minél szélesebb területen legyen csillogás, a specularral meg azt, hogy hol mennyire legyen erős, nem kell túlzásba vinni, de nagyon feldobja. A diffuse map meg színmélységet visz a materialba. ez is egy alfa map, tulképpen egy multiplier a colormaphez, de sokkal szebb eredményt hoz ki, mintha csak simán a color mapot baszkurálnád. prógálgasd ki! -
Specular, diffuse mapot hogy? Mire kellenek? Nem ugyanaz a kettő? -
Youth, csinálj neki specular meg diffuse mapokat, az feldobja picit a shadert. És koszold be a mapokat, nem lehet makulátlanul tiszta:)) Nekem a koszolás a mániám, de asszem igazam van, javítsatok ki ha tévednék.:) Amúgy szépen alakul, bár szerintem nagy épületnél a bump elég lenne. Majd kiderül. -
hi.....keresema DOSCH Human Eye-t,sajna a dc-n a "korrekt" user kipattant és még 1 db .rar kellene...máshol nem láttam tömöritve..valakinek megvan? -
jah és a téglakötés szabályaira is sz*rt a kőműves, de ez egy oldschool várfalnál megengedhető :))
-
Ez egy fotó része szóval létezik a valóságban. Na mindegy nem iylen lesz a váracskám vagy mit is csinálok, hanem olyan régi köves :)) -
Lekonel #4036 Jah zsír:) -
Deko: Ahoy! Kicsit vékonyabb a csaj arca, kisebb a keze. Test többi arányát nekem úgytűnik jól mérted fel.
Amúgy bárgyú a sorozat, iszonyat bugyuta, de megszoktam nézni ha megtalálom, én kamázom
Amúgy a modell szép felépítésű, nagyon rendezett, well, what can i say more? Good luck!
Youth: Nemhinném, hogy szoktak ennyi részt hagyni kövek/téglák között. -
Csak de :))
Amúgy azért próbálgatom ilyen 'bőszen' mert majd a most készülő "mű"höz is szeretném használni... -
Ühhmmm... csak nem kedvet kaptál? ;) -
Hali!
Ezt próbálgatom most:

-
Van más verseny is ám!!! -
:D. -
Valoszinu igazad lehet...meg eletemben nem ettem kepviselofankot. :) -
Na kicsit én is kérnék véleményt... ma elkezdtem modellezni az egyik kedvenc rajzfilmem hősét, Sharon Spitz-et.
A sorozat a Minimax műsorán megy, mondhatám minden részét szeretem. Kicsit bárgyú lehet nektek, de én akkor is szeretem. A modellezéshez használt rajz saját, ha hibák vannak "cartoon anatóniában" magam vétem:)
sharon spitz
a modellben eddig kb 3 óra játék van:)