32214
Maya
-
Penatesz, lehet láma kérdés, de mit jelent az, hogy openGL-ben kódolni?
Huhú, nem is tudtam, hogy a mi kis csoportunknak van női tagja is!
Displacement, mit akarsz csinálni vele? nem lenne egyszerűbb modell+bump? -
Ja displacement-et hogy kell alkalmazni? Egyszermár csináltam vele jó dolgokat mosmeg aztse tudomá hogy kell rátenni a testre... simán ráhúzom semmi. bumpnak bekötöm akkor meg sima bump lesz...
Előre is köszi! -
Boba: hogy raktad fel? Ja és ne add fel RM-t! Jól jön majd később ez a tudás amikor egy filmbe épp RM-onst keresnek... :))
Peet: Ildi = Deko, avagy tündérvirágbogár a köbön :) -
Nagyon beindult most ez az oldal.De hat ha ilyen jo hazigazdaja van mint youth,nem is lehetne mast varni. 
Egy kerdesem lenne: Nem tudjatok,hogy mayaban letrehozott kepeket hogyan lehet Open-GL ben kodolni?
-
Mental ray ha jóltudom, de nyakam nem tenném rá. Holnapra megkérdezem, itthon van. -
Boba ahol apud dolgozik, ott mivel renderelnek? -
Nah megvan... most próbálgatom milyen a renderman:) -
Bonyeszabb, de tanulásra hajlandó lennék... Gi-t meg nem használok.
Peet, nem elégedetlenkednék, ha jó lenne a depthmap shadows maya rendere vagy mental alatt. Valahogy nemjön össze nekem a mostani jelenetemben egy két dolog. -
Youth amúgy ki az Ildi?
Boba ja, PR-el semmire nem mész, amúgy meg van elég jó vasad ahhoz, hogy MR-el is eldöcögjön... ne legyél elégedetlen, én 256sdvel és egy 700mhz-es procival szórikázom:) -
Boba: PR túl nagy falat neked, vagy bárkinek itt. Amúgyis, home felhasznállásra fölödleges, displacement mapot úgyse sűrűn használod, aztán GI-je se gyorsabb mint MR. Megaztán bonyolultabb is egy cseppet:) -
Elvileg a shave and a haircut tud olyat, ami helyettesíti a scattert, de biztos meg lehet oldani máshogy is, nemtom hogy. Növényzetre amúgy ott van a paintfx, nagyon sok nagyon szép növény van benne, próbáld ki. -
Látványterveknél fognak egy plane-t és rárakják textúrának a növény fotóját alpha csatornával. Hogy normál filmekben hogy megy azt nemtudom, gondolom generálják. De modellezheted is:)
Mayában van olyan funkció mint max-ban a scatter? -
Ja növényzetet hogy csináljak?? -
Köszi Ildi! Találtam is képet:

Őt modellezem le legközelebb.
Inz: Szórd a képeket mert nagyon fasza ez a muksó!!!!! Ja és nem moderállak.
1. mert szép a kép
2. mert annyira nem rombolja a fórumot :)
láthatjátok a jószívű Youth uralkodót :DDDDD
Boba: Nemtom mi lehet, de megkérdem egy ismerősöm... hátha ő tudja... -
Jah, most tudok gyors lenni, nemkell suliban rohadjak:) -
Boba, gyors voltál mint a villám:) Akkor az FTP-t kilövöm.
Tetszeni fog a BPtools:) nekem is bejött.
Jöhet majd az élménybeszámoló. -
Köszönöm szépen! Privit is elintéztem!
Nah megyek felinstallálni, remélem megy:) -
Youth, kérhetnék egy linket a ByronPolytools-ról? Mégiscsak megtetszett a dolog, de downloadot eddíg nem találtam:( -
Hmm, addig oké, hogy a projection be van kötve a blinn colorjába, a projection image-ébe pedig a file. Legalábbis,így következtetek.
Na de a place3dTexture melyik csatornájába van bekötve a projection-nak?
Nem mintha szeretném a NURBS-öt, de mostmár kezd érdekelni a dolog:) -
Youth, ha nincs 5leted épületre, ítt biztosan találsz:
Free high quality photos
aztán hajrá:) -
aranyos lesz, ez mennyi ideig készült idáig?
Youth, ha nagyon épületet akarsz modellezni, akkor modellezz egy templomot, arra úgyis szükségem lesz:)) Kívül belül!:) -
uh bocs nem is vettem észre, bár nekem még belefér :)
moderáljon, arra van
|)
-
Vagy engem amiért sokat dumálok :). -
Jut eszembe inz széthúzod a fórumot. Youth pipa lesz, aztán mérgében még moderál :)). -
Tetszik a fék, avagy gázkar. a többi még tényleg kezdetleges. Az nurbs uv-zéssel kapcsolatban: hogyan kell bekötni a projectiont? -
uram igenis uram

tegnap kezdtem el, úgyhogy a kezdeti fázis kategótiában nyerő vagyok :P
-
Én most ujjgyakorlatnak egy épületet szeretnbék csinálni de még nemtom milyet :))) -
Ryleh thx a privit, megpróbálok eleget tenni a kérésednek!
Na skacok, akkor most mindenki rukkoljon elő éppenséggel folyamatban lévő munkájával, akármilyen kezdeti fázisban is van, mutasson képet, hogy jól ki lehessen vesézni, mert ebből tanul mindenki! -
jé tényleg nem lehet UVzni a NURBS-öt, akkor elnézést srácok, azt hittem lehet, de ezekszerint nagyon nem:(( -
én szinte csak polyt használok amúgy, modellezésnél még sub-dt de a rendernél poly hálásabb ahogy észrevettem, de javítsatok ki ha tévednék (minőségben sub-d tökéletes, nem erről van szó, de time az gány) -
ha bevilágítást akarod tanulni, akkor tanulj meg a fényekkel festeni
színezd a lámpákat, csináld meg több napszak fényeit, pl éjszaka, akkor kékes gyenge holdfény szűrődjön be, vagy verő déli napfény, borús-esős délután, ilyesmik. kurvára meg tudják adni a hangulatát a képnek, és az ember a textúrát már nem is fogja hiányolni. minden képnek az a lényege, hogy érzelmet vigyen bele az ember! -
Úgyúgy, és lehet szépen nurbs-ben modellezgetni!:)
Bár én mondjuk 40százalékot adok a nurbs-nek és 60at a poly-nak. Animációs filmekben lényegesen több a poli, sőőt... Asszem Renderman jóideig nem is tudta kezelni a subd-t meg a nurbs-t. -
Tényleg működik a blendelés... Na akkor minden megoldódott :) -
Igen. Illik is a képvilághoz, a valóságban egy barna "szőrös" szőnyeg van itt. A növényt majd kifogom dolgozni jobban, hogy milyen növény azt nemtudom. Pár (kb 5-6) bazinagy(kb mint a képen) zöldes fehéres levelei vannak, elég szép. A textúráját ennek megcsinálom majd, de persze a színvilág marad. -
Nem. Sőt ha jól megcsinálod, akkor még realisztikusabb.
Szőnyeg lesz? -
Köszönöm:)
Túl sok berendezés nem lesz... az életben kb hasonló a nappalink, az ablak alatt túl sok minden nincs.
Hmm... nagyon illúzió romboló lenne egy radiátor a nagy ablak alatt?:) Azt lehet megcsinálom gyorsan. -
Boba, nekem bejön ez a színvilág, nem is hiányoznak a textúrák:) Ha berendezted, biztos jól fog kinézni:) -
Én csináltam 2 nurbs sphere-t, majd az egyiket megmozgattam kicsit. Majd kijelöltem mind a kettőt, create blendshape option box. Ott beállítottam valamilyen nevet.
Utána nem történik semmi, dejó. Az eredeti object attribute editorjában megfog jelenni egy olyan fül, amilyen nevet Te megadtál. Alul lesz 2 csúszka, valamelyikkel megy a blendelés. Ha pontosabban kell szólj. -
Akkor viszont szépen kell megcsinálni :)) Utánozni a GI-t...
Hajrá!!
Hogy tudom blendelni? -
Kompozíció még nem az igazi, a végleges kép álló kép lesz, és csak az előző kép felét fogja tartalmazni, a festőizé és a talaj környékét, az ablakig.
Mi ez? Lightning study-nak szánom a dolgot. Pár modellt rakok még bele, nemhiszem, hogy sokat. Textúrázni sem fogom, a célem meg az, hogy minél jobban bevilágítsam. Természetesen Maya default render, és semmi Gi, Fg meg ilyesmi.