32214
Maya
-
Szerintem meg a fánk legnagyobb probléja: megenném:)))
Komolyan, amúgy az ilyen aránytalan formákban végképp a képzelet segít... na meg a cukrászda:D -
Szerintem a fank legnagyobb problemaja nem abban van,hogy gyenge lenne a hab,hanem az,hogy aranytalan.Ez az egyik kedvenc sutim a kepviselofank es batran allithatom,hogy a hab dominal a sutiben.A modellen viszont alig eszreveheto.
Amugy alakul -
Metalic shaders- highend3d
Esetleg ez kell neked, nemtudom. Én magam még nem néztem meg...
By the way, just a small update, i added the lights to the shape and some correction.
Bongo_render
ofkóz with PrMan... Mental ray is so slow... Prman is two times faster in this scene... -
Nem mindig jönnek be a képek... -
Keress másik szervert.
Freeweb.hu
pl -
Lekonel #4022 ok:))
már problémát ugy is tudjátok:)
peetmaya akkor adsz linet fémhez? -
Remelem ez segit eligazodni:
-
Lekonel: Bocsi de moderáltalak. A kép túl nagy! Szedd le a szélességet 650 pixelre és rakd fel megint!
Ja és kérek mindenkit 100K-snál nagyobb képet ne rakjunk be mert modemesek is vannak köztünk.
Laci, Dani: Ha csak azért jöttetek ide hogy poénkodjatok -aminek nagy az esélyje- akkor kérlek titeket huzzatok a... Suliba poénkodjatok ne itt. Nem azért van ez a topic. Tényleg ne csináljátok, ne ezzel bosszantsatok.
Szálljatok le Hertyről. Téma lezárva. -
A modellben szerintem az a rossz, hogy ezt simán lehetne csinálni NURBS-ből, erre pl teljesen jó volna. A formáját meg nem igazán tudom kivenni, hogy mi micsoda rajta:( -
Leonkel, lambertet ne nagyon használj, inkább a blinn. Specular kell a kőnek is, fémnek is, mindennek! -
Nekem is volt most egy kis idom a fankra...a hab az nagyon gyenge, de majd meg alakitom. Mi rossz meg a modelben?
-
Lekonel #4016 és pl a gombokra rá kéne csavarintani hogy play meg nyilak meg anyámkínja:)) -
Lekonel #4015 hát 1
ez a fém nem tükröződik csak megtöri fényt:)
a burkolat blinn a beseje kazi tarto lambert...
az üveg stimmel egyedül:)
és még müanyagot is kéne varázsolni:)
de az a link jo volna
-
Lekonel, először is olyan, mintha csak lambert shadert használtál volna. nincs semmi tükröződés, fényvisszaverődés.
Talán mutasd meg a hypershade-et, benne a node-okat és a Renderglobals-t is, mert így nehéz megmondani hol a hiba.
Egyenlőre úgy néz ki mint egy sreenshot. én legalábbis azt hittem az.
Ha gondolod, szívesen adok linkeket, ahonnan jó kis shadereket (akár fémet) készen free leszedhetsz. De a rendert akkor is be kell álítanod hozzá. -
Leonkel miben kell segítség? textúrázás? -
És még egy kérésem van feléd Nemesys.
Mint ArtistPub Adminisztrátor kérlek meg Téged, az ott nyitott fórumodban tájékoztasd az embereket erről, nem szeretném én leírni nekik.
Köszönöm előre is.
Amúgy Peace:) csak jobb a kakis pelenkát mielőbb leszedni a kölyökről, mielőtt kicsípné a popóját... khm:) -
NSCGera #4004 Nem akarok puncsolni senkienk, de DEKOnak igaza van!!!
Attól hogy NEMESYS a mesterem attól még ezt nem lesem eltőle, de hétvégén kérek néhány TUTORT..
NAH HOLNAP MAJD FELNÉZEK
BYE -
Nem akarom bántani Nemesyst, mert szerintem már így is elég vaczakul érezheti magát, de a poén kicsit erősre sikerdett.
Egész addig jó móka volt, míg itt ment a dolog és ki nem tette a CGtalkra.
Egyrészt lejáratta vele a Magyar honfitársakat, főleg akik hittek benne és védték véresen komolyan, valamint saját magát tette hiteltelenné, legalábbis ami a jövőbeni nincnevét illet.
Persze mindent jóvá lehet tenni, de az időbe kerül és nem kevés energiába.
(hmm.... talán én vagyok konzervatív ehez az "átverés show"-hoz.) -
Jólenne indulni... Hmm... -
1: igen, de mással foglalkoztam.
2: Jó a mentál, de a rendermanhoz képest már ilyen alap szinten (sima blinn+nurbs surface+dof) is nagyon lassú. DOF nélkül a scene-t lényegesen jobb minőségben kb fele idő alatt számolta le, pontos adatot most nem tudok. -
Boba mit akarsz hosszú hétvégéd votl, volt időd rengeteg:)))
Jó a mental, nemtom mi a bajod vele. -
Nekem már meglenne a Kapu témám... engem meg egy varázsló csókoljon homlokon és adjon időt:D -
Váltottam pár szót Ly-al és egy következtetésre jutottam... Rendermant hanyagolom... Material problémáim vannak. Ill nem probléma, csak vakon kell dolgozni, ez nekem meg nem megy. Ha valamit változtatok a materialban, nem látom azt a maya nézetablakban, ill nemtudok uvw-zni. Én még nem érzem olyan profinak magam, hogy csukott szemmel feltudjak textúrázni egy tárgyat. Amíg clay rendert használok addíg marad a renderman, utána vissza kell álljak MentalRay-re...:((((((
Azért sajnálom, mert a bongó jelenetemnél:
1: az alap aa sokkal de sokkal szebb és gyorsabb
2: nurbs tesszeláció mérföldekkel minőségibb, és természetesen gyorsabb
3: fények kezelése szebb
------------------------------------------
Iszonyat gyors renderelő progi, de Én sajna nemtudom használni. Clay-re maradhat, minden másra Mental:( -
Nos vigyázz, mert félreolvastad a kiírást! A képen NEM szabad fotónak lennie, a háttérnek is CG-nek, modelleknek kell lenniük.
A "KAPU" lehet elképzelt, lehet valóságos, mely két "másik világot köt össze".
NEM lehet elméleti kapu, mint pl. a boldogság kapuja, de lehet például a menyország kapuja, lehet elképzelt és lehet valóságos kapu. Nem használhatsz fotó alapú ráfeszített textúrákat sem. Nem díjazzák az utólagos PS-os belepiszkálást sem.
A kapunak a fókuszban kell lennie, s látszani kell honnan hova vezet. Vagy legalábbis a nézőnek meg kell mutatni, megértetni vele, mi van az előtérben és mi van a kapu mögött.
(természetesen csak saját modelleket használhatsz, poser és társai kizárva, a kép nem publikálódhat máshol az eredmény kiírásig, s bár nem láttam most a feltételek között, de nem árt ha 1.333 aspect ratio-t használsz a kép méreténél.)
Nagyon tetszik a téma.
Mostmár csak annyi kell, hogy megálmodjam a kép témáját, vagy hogy egy múzsa homlokon csókoljon:) Aztán senki és semmi sem tarthat vissza az alkotástól. :)))
Remélem segítettem némileg.
Hajrá emberek, induljunk minél többen
-
Jelenleg Wacom intous 2 A4, 160ezer, közeli számtech bót:)
Cm*m... passz... asszem 27,9*21 az A4-es felület, ez elvben egy pöppet nagyobb. Érzékeny szerintem, kényelmes a toll, nagyon pontos. Az egér viszont nem nekem való. Lehet, hogy jó, de a logitech mx700nál nemjobb, az biztos.:)
Egy kicsit lassabb a meló vele mint normál papíron, de pontosabb szerintem és kényelmesebb.
EZT kb 15-20 perc alatt készítettem eddíg úgy, hogy az 1ik moncsin ez, a másikon meg az eredeti, amit Feng Zhu csinált a BloodRayne játékhoz. -
Mi a versenykiírás?
sajna én se érek rá, úgyhogy ebből is kimaradok.... -
Azért azt megjegyezném, hogy aki kritikus hozzáállású a dolgokhoz, hozzáfűzött a fényképhez egykét olyan kritikát, ami szerinte fotorealabbá tette volna, szal kicsit a kritikát mérsékelni kéne az arcok részéről és ténylegesen nem belekötni, hanem jótanácsot adni, a jót meg megdícsérni! -
Lekonel #3990 Teleg jo pofa a versenykiírás:)
ÉS muszály a háttérnek fotónak lenni?:)
ezt nem vágtam le..segitsetek mi van a háttérrel? -
Nemesys miatt szerintem nem kéne ennyire felháborodnia mindenkinek, vicc volt, egy próba, és mi voltunk a hülyék, hogy bevettük, holott látszott rajta, hogy nem cg, na mind1. Nemesys azért ez egy komoly fórum, nem kéne mások hiszékenységével játszani, de most bűntetésből lemodellezed, textúrázod és renderelsz nekünk egy ilyen telefont!:))
na és akkor zárjuk le ezt a témát, inkább ALKOSSUNK!!!! -
Már megint lemaradtam mindenről...
Mentség: nincs :)
Oszlop-csarnok Tutorialom: már majdnem kész.
Boba és akinek van digitális rajztáblája:
Mennyibe került, milyen nagy (cmxcm), beépített kijelzős vagy nem (már láttam ilyet is olyat is :), mennyire érzékeny és hol lehet kapni???
Egyenlőre ennyi...
Majd jelentkezem. -
bocs hogy belepofázok, de kurva nagy poén volt :)))
Mindenki bevette. -
Egy update:

Render:
Egy próba render csak azért hogy lássátok hogyis állnak most a facek :)) A másik képen nemsok látszik...
Herty: pár nap és minden rendbe jön, csak a legbosszantóbb hogy hittem benne hogy te csináltad, és drukkoltam hogy meglegyen az a fránya díj...
Na midnegy majd lenyugszom... -
Bocsássatok meg nekem. És ezúton is elnézést kérk mindenkitől (ez a közeljövőben sejtésem szerint, még sokszor elő fog fordulni), főleg yuothttól, akit a legjobb barátomnak tartok, és ezzel most marhára megbéntottam. Szóval bocsi. Én ezt egy KIS tréfának gondoltam, és aztán elég gigantikussá nőtte ki magát. Azt hittem, hogy jó buli lesz, de belátom, igazatok van. Azokat végtam át, akikről eleve tudható volt hogy úgy is hinni fognak nekem. :(. Azt hittem vicces lesz, erre most meg szarul vagyok. Mint azt már itt sokaknak mondtam, az emberek nem mindíg értik a vicceimet. Szóval, ha leht ne haragudjatok nagyon sokáig, mert szeretek veletek beszélgetni.
-
Velemenyem szerint igazandibol a szeme alapjan szinte senki nem vette volna be, mert mindenki rogton azt irta, hogy teljessen fotonak nez ki, de mivel te azt irtad, hogy te csinaltad...ezert meg ki is alltunk erted. Ertem en, hogy mi volt a szandekod, de a baj az ezzel, hogy igy nem a full ketelkedo idegeneket verted at, hanem pont azoknak hazudtal, akiknek nem volt miertje, hogy ketelkedjenek benned... Vegul is jo moka volt, de azert en most kicsit elkonyveltelek hulyegyereknek, meg ha nem is szamit itt sokat a szavam. :) Bocs. -
Már mindegy. Törölték a topicját cgtalkról... -
A vicces az az egeszben,hogyha megis kiderulne,hogy megse fenykep es az "emberagyatvagas" most tortenik nem korabban tortent,akkor is elhinnem,hogy ez egy fenykep,pont ugy,ahogy elhittem,hogy harom heti megfeszitett kemeny meloval hoztad ossze.
-
3Dluvr-os téma nekem is tetszik, de most inkább a saját scenémmel foglalkozom. Így is kevés időm van, nem akarom azt is megosztani:) -
Hogy mersz még a szemembe nézni ezek után??????? -
ÁÉÁ tetszik is a téma
-
Bizony, bizony 
Már nagyon vártam, itt az újabb kihívás:) A 3Dluvr jól megváratott minket az újabb contest-el.