32214
Maya
  • VanBuuren
    Kössz a tanácsot én is gondoltam rá ,h lemodellezem ,de az egyszerű és gyors megoldások híve vagyok viszont ez most nagyon úgy tűnik ,h kudarcra van ítélve :) marad a modellezés.
  • Peetmaya
    Miért pofátlankodás? minél többen vagyunk és többet írunk, annál jobb, úgyhogy várunk vissza sűrűn!
    Quicktime jó ötlet, én is szeretném, cska linux alá nem sikerült még beüzemelni a quicktime-ot:(

Boba én ebből a megfontolásból nem engedem szüleimet a szobám közelébe rendrakás céljából:))
  • astrantia
    Sziasztok. Bocsi, hogy idepofátlankodtam.
    Peet: próbáld ki Quicktime-mal Boba avi-ját, nekem azzal ment. Mindenkinek jó Mayázást:)
    Üdv.
  • Boba
    Peet 1: A vízalatti városban kidokkol az egyik hangárból a bongó, majd úszkál kicsit és eltűnik a közeli barlangban, vagy szikák közt, kb 28-30 másodperc az egész.
    Peet 2: Asszem kipróbálom a premiert valahogy és divx-be fogom tömöríteni.
    Lekonel: Make boat bevan állítva, csak roszul. Nem én animáltam rá így a vízra, a maya. Csak mint mondtam, roszul van beállítva, és ezmár csak renderkor jött ki nekem...

Amúgymeg... így nemlehet dolgozni. Iskolában kiidegelnek és arra jövök haza, hogy muterom szanaszéjjel rendezte a szobámat cd-ket meg minden... 1 órámba telt mindent visszapakolni, árghh!
  • Lekonel
    Persze peet:) majd megcsinálom...
    boba ha a vizben uszik vagy rajta akkor van fluid surface lokátor és akkor frankon lebegni fog...a vizen
    a fluid tul. alat nézz körbe lokator és boat lokator a neve
  • Peetmaya
    Leonkel tudsz mutatni egy nagyfelbontású rendert a képedről?
    Boba próbálj ki 3. kodeket:)
  • Peetmaya
    Miről fog szóni az anim amúgy?
  • Boba
    Shake-ban 2 kódekkel ment a dolog, ez votl a kisebbik és a szebbik is.
    2: Ez a vízalatt fog úszni elvben, az animban meg a vizen úszik. De a véglegesben mindenképp a vízalatt fog közlekedni.
  • Lekonel
    boba az a hajo mit csinál a vizen megy repül vagy úszik?
  • Peetmaya
    AVI missing stream, nem a hangal van baja, elnéztem. Azt mondja lépjek kapcsolatba a szerzőjével:) Boba?:))))
    Tömörítsd más kodekkel mer ez szar:))) Amúgy nem lesz rossz a bongó!
  • FRenkie
    szerintem modellezd le a repedéseket
  • VanBuuren
    uhh lekódolom az animomat amit egy fklub társaságnak csináltam
    a határidő kissé szros volt ezért a bemutatóra ami kb 3 hete volt egy nem egészen tökéletes változta ment el epróbb hibákkal... de ezért mindjárt belinkelem ha sikerül
  • VanBuuren
    áhh most esett le ,h mit is akrtál csinálni :) én azt hittem ,h ez a repcsi repülni fog:)
  • Boba
    Thx! Bár a mostanit elvben felraktam az előző helyére:
    Avi, 1.2 mega.
  • Boba
    Törött üveghez nemtudok hozzászólni, ilyet még nemcsináltam. Üveg shader-t sem csináltam még:(((

Az arányok akkor pont most jönnek jól ki. A bolygó ahova tervezem elég nagy hulámok vannak (A bongó 15méteres elvben, hullámok 35-40méteresek elvben) Kicsit olyan, mintha makett lenne:/ Végülis ez egy tesztanim (Hja, amúgy megvan az új verzió az új vízzel, csak 8 mega, nemtudom hova felrakni. Bár lehet újratömörítem és kicserélem a régi animmal.)
  • VanBuuren
    yah és Boba sztem a hullámok mérete és a fodrozódás nagysága valamit az űrhajó mérete sztem nem eránmyosak..nekem olyan hatást keltett mintha egészen picúrka lenne a hajó...de lehethogy ezt csak én érzem így amúgy klassz.:)
  • VanBuuren
    Csumesz Mkinek!
    Hmmm egy kis 5letet szeretnék kérni egy új megrendelésemhez: egy törött üveget kellene modelleznem amit majd egy bizonyos kép elé kellene tennem... az összeillesztést pedig vmi kompozittal kellene megcsinálni.a lényeg oylan hatást kell elérnem mintha az adott kép egy repedezett üveg mögött lenne. CSak kicsit gondban vagyok ,mert én ezt úgy terveztem ,hogy egy összetett anyagot hozk létre..de nem akar sikerülni..ha vkinek esetleg van használható 5lete ,hogy hogyan lehetne megcsinálni azt megköszönném. Üdv
  • Boba
    Bárki aki privit küld, nemtudom kiaz. De ne írjon, mert kijelzi, hogy van de nemtudom elolvasni, nemtudom mivan.
    Akinek kellek: 145-131-952 ICQ szám... inkább itt.
  • Boba
    Ehh, megnéztem az eddígi képkockákat... Hát persze, hogy elrontottam. Kop feketék az árnyékok. Sztem ujrarenderelem árnyékok nélkül... tesztvideó létére már így is túlsokat szarozok vele:(
  • Boba
    Én az új vízzel most renderelem ujra... sajna jelenleg csak 320*240-ben. Tegnap kb fél11 körül indítottam el. Most néztem meg, 87ik képkockánál tart a 175-ből. Szóval muszájlesz vegyek egy kábelt és a másik gépet is bevonni a renderelésbe:)
    2: hangcodec bajod nemlehet, nincsbenne hang.
    3: hajráhajrá!;)
  • Peetmaya
    nem telejesen jó a video, de müxik, valami hang codec baja van, bár az lehet nálam probléma:(

Komolyan mondom kivan már mindenem. Nem én dolgozom lassan, hanem egyszerűen nem érek rá. Hónapok óta annyit haladtam a varázslómmal, hogy van egy botja, meg egy félkész ruhája:(((( Na mind1, mostmár gyúrni fogom keményen. Addig is mindenki munkára fel!:)
  • Penatesz
    En voltam a toketlen
  • Penatesz
    Boba videoja mukodik mindenkinek,vagy csak en vagyok toketlen ?
  • Boba
    a Maya beépített helpje alapján csináltam, majd azt tettem amit mondasz. Saját kedvemre módosítottam:)
  • Lekonel
    Boba nem gondoltát lá hogy esetleg az egyik exsample-t használjad?
    nagyon jók és az attribute editorban utána kedvedre állítod és a színnek én egy világos kékes zöldet ajánlanék..
  • Boba
    Ment vissza is a privi...
    Fluid... "F1" és hajrá... én jobban nemtudom leírni mint a Maya beépített helpje. Ott keresd meg. Ha ezek után sem vili valami, akkor kérdezz!
  • Boba
    Ehh, megakartam csinálni az animot ezzel a vízzel is... 640*480ban motionblur-al kihal a gép, felzabálja az összes memóriát (1,5 giga ezekszerint kevés neki... ehh)
  • youth #4160
    + fulid?? Ezt nem értem, kérlek fejtsd ki. (Nem foglalkoztam még ilyennel.)

Kaptál egy privit, ha minden igaz...
  • Boba
    Nyet... oceanshader+fluid és Mental-al renderelve. Sajna.
  • youth #4158
    Sima ocean shader?
  • Boba
    Félíg renderman, félíg mental ray. Mentalray a "víz" renderman a bongó és az árnyékok. Az összeillesztés Shake-ban történt, az avi gyártás szintén. Jelenleg kicsit módosítottam rajta:
    KÉP
    Most ezzel fogom ujracsinálni az animot. Ez FULL mental sajna, fluid effects-et nem támogat renderman, esetleg majd poly-bá konvertálom és akkor hajrá.
  • youth #4156
    Ja és itt már javítottam a dolgokon: A kép...
  • youth #4155
    Boba: Nagyon fasza! RenderMan?

A víz shaderje jó, de kéne rá egy kis moszgás... mintha hullámozna vagy valami mert így... nos... :))
    A repülő nagyon király!

Valami adatokat elárulnál? Renderelési idő, egy framet meddig renderelt, stb, stb...

Aldaryn: Szóval... Azért kapnak nagyobb csillogást azok a részek amelyek töredezettek, mert az frissen tört le, míg a régebbieket moha, kosz fedi azok a törés következtében még nem tudtak annyira bekoszolódni...
    De ne hidd hogy láma vagy. Ezt az egész textúrázást, melyik map mire való most kóstolgatom mégcsak...
  • Lekonel
    Srácok Háttérbe videót hogyan tudok beilleszteni???
    és milyen formátumot?
  • Boba
    Irix-ről hallottam, használtam:P Hogy renderfarmokon mivan, arról lövésem sincs.
  • Peetmaya
    Na üdvelet, nagyon sűrű programom van, alig tudok ide beírni. Boba: opera van linux alá, de amúgy megnézed az opera oldalát, letöltés és ott lesz, én is használtam, amíg át nem szoktam mozillára:)) Amúgy renderfarmokon sem unix van a gépeken, hanem irix, nem tom hallottál-e róla, ez az SGI gépek oprendszere, mást nem is nagyon csinálnak hozzá, ha jól tudom. A Sun-os meg a HP-ken van? szal minden unix klónnak van valami hülye neve, amit valamilyen cél gépre fejlesztenek tovább, a linux célgépe meg a pc lett, ennyi.
  • Boba
    Énis azt szeretnék leginkább, de először egy jelenetet szeretnék összedobni. A bongó kezd véglegesedni, a fő formák már készen vannak, ezt állíthatom. Az apróbb részleteket kell rárakjam. Azért így, mert nehéz lesz textúrázni, és a részletek amit textúrával raktam volna rá azt modelleznem kell, és csak procedurális mapeket és shadereket fogok használni rajta.
    Ha ezzel készenvagyok, akkor jöhet a vízalatti világ, aka Gungan underwater city, az SwEp1-ből. Ha ez is meglesz, akkor jönnek a halak, esetleges szörnyek... Majd a kasszasiker a mozikban
  • Lekonel
    Boba szép lett:)
    lesz..ne hagyd abba félorás avit akarunk!
  • Boba
    Motion blur-t meg DoF-ot próbálgattam egy rövidke animon:
    Avi(1.8 mega körüli)
    ÉS egy képet kiszedtem külön a videóból, hátha valakinek nagy az:

KÉP
  • Aldaryn
    Hmm... nekem ezen csak az nem stimmel, hogy miért ott tükröz (specular highlight...), ahol pl bele van törve a kőbe, vagy hasonló. A diffuse mapból arra asszociálnék, hogy a kövek "kopott" felülete csillog inkább. Így a specular mapot kicsit máshogy készíteném el... Persze, ez lámer én vagyok.
    +1: A diffuse mapból eltávolíthatnád az árnyékokat! Ne zavarjon, hogy így esetleg PS-ben nagyon "furcsán" néz majd ki, renderben annál inkább jobb!