32214
Maya
  • Boba
    Nos, ami érdekes, hogy materialonként egyben kezeli a tárgyakat. Tehát ha egy materialú tárgyak vannak egymás mellett, akkor az 1ik Uv-je hat a másikra, így ha egy textúrát használsz csak, elvben jó beállítás mellett sosem lesznek seam-ek. Eddíg legalábbis én azt tapasztaltam. Szóval király, lehet mégis fogom textúrázni a bongómat?:)))
  • Boba
    Nah, mostmár azis megvan oldva, hogylehet könyebben nurbs-t textúrázni... Majdnem olyan mitn az Uv-zás, csak itt a nézetablakban kell elrendezni a textúrát, nem az Uv editorban. A kulcsszó: Nurbs texturing placement tool. (F5 majd texture menü) Marhakirály a dolog, még könyebb elrendezni, hogy a textúra hol legyen mint a poliknál. A textúrát nemlehet torzítani, de elhelyezni könnyen lehet. Tehát a festést megfontoltabban kell elvégezni, de utána kényelmesen rálehet dobni a tárgyra... Most próbálgatom, eddíg Okés. Egy biral1-re nyomtam egy 512*512es textúrát és azt torzítom meg ilyenek.
  • youth #4226
    Egyszerűen van egy ecseted amivel egy görbét festesz. a görbe mentén "kihajt" a fű... De fát is tudsz így festeni, bokrot fényket, felhőket, tüzet, sokmindent :)

Majd eldől a végén... csak azért nem akarom kompozitálgatni mert... mert... majd meglátom :))
  • Peetmaya
    Szerintem külön layerben számolj amit csak tudsz, mert sokkal gyorsabb úgy, ráadásul az árnyékok miatt jó lenne ha MR-el csinálnád a paintfx-et is. Aztán kompozit, és retus...
  • FRenkie
    jól néz ki az a fű, az hogy is működik?(3ds festés?)
  • Boba
    Azt nincs kedved meggondolni, hogy a paint effects-et Mayában számold le, a többit Mr-ben, majd kompozit? Talán még így is gyorsabb lenne... bár a fene tudja. Ahogy jónak látod!
  • youth #4222
    Köszi!
    Hát a textúrát meg a bevilágítást párhuzamosan fogom csinálni. MR-el renderelem, ki fog akadni a gép :)) ugyanis MR nem tud paint effectet számolni így polyba át kell rakni mindet... külön layerbe lerenderelni, kompozitálni nem akarom :/

gyraph: Nagyonjó!!!!
  • gyraph
    Nagyon jol nez ki!!!
  • gyraph
    En pedig osszedobtam most unalmamban egy ilyet:

• Boba
    Rohadtjó! Sztem nagyon frankó! Előbb világítod és utána textúrázod vagy fordítva? Mivel fogod renderelni?
  • youth #4218
    És egy kép: A készülőben lévő "műről" :))
    Nagyon hiányoznak a textúrák, növények ,stb... de a modellezést mindjárt befejezem. Juppi!!
  • youth #4217
    Már Boba elmondta hogy kell... Make paintable, de csak nurbsre jó...
  • Peetmaya
    JAA leesett Youth. Az lesz amit Boba mond, mágnessel make live a poly objectet, és rajzolsz rá egy curve-ot. amikor megvagy, kijelölöd a curve-ot és rárakod valamilyen parancsal, nem jut eszembe melyikkel, az éppen aktuális paint effects ceruzát vagy mit.
  • Lekonel
    zsír nagyon de kell hozzá vas...
  • youth #4214
    És mégegy kép csakhogy teljes legyen :))

Megtartják a mozgást?? Hűűha!!!
    Még mindig nem tudtam megcsinálni hogy egy poly tesre fessek paint effectel :/
  • potyek
    Sziasztok
    igen ez nagyon jo dolog a maya ban, és ezeket lehet animálni is, fa virág, fü (hamburger :o) ) kinö a földböl és hasonlo kis effektek, és ha poli vá konvertálod, akkor ugyanugy megtarja ezeket az animált paramétereket :o)
  • youth #4212
    Kis próbálgatás:
    Valószínű növényzetet is MR-el rendelem... Polyvá alakítottam a Paint effectet:

Ray Tracelve...

Shadow mappal kivitelezve...

Bye :)
  • youth #4211
    Tudjátok lehet 3ds objecteket festeni pl.: fa meg hasonlók, és növényzetet szeretnék festeni egy terepre...
  • Lekonel
    az nem lesz jo...:(
  • Boba
    Colormap sakktábla, majd Movie... elvben.
  • Peetmaya
    Leonkel nemtom, de ez engem is érdekelne!
    gondolom lehet a colormapnek mozgó képet megadni... franc se tudja
  • Peetmaya
    Youth mire gondolsz egészen pontosan? a paint3d textures vagy mi??
  • Lekonel
    Srácok animáciot hogyan tudok vagy videót mayaban akár plane re vagy valahova rakni???
  • Boba
    Make live funkció majd a mágnes ikon a "tapadás ikonrésznél"
  • youth #4204
    Hali!

Hogy lehet test felszínére festeni fát meg ilyeneket? Nem találtam azt az opciót hogy ne gridre hanem tesre fessen :/

Előre is köszi!
  • PaniC-
    elobb volt maya-hoz mint maxhoz...
  • Lekonel
    dehogy nincs
  • VanBuuren
    Panic ezzel a Glue-val az a baj ,h nem találtam meg maya-hoz csak max-hoz...lehethogy maya hoz nincs is ?!
  • VanBuuren
    Kössz mindjárt le is szedem.
  • PaniC-
    glue plugin + fasza shader
  • VanBuuren
    kössze...de portman kisasszony nem szerepel az animban :) nagyon kis felbontású képeket sikerült találni igazából ezért rosszak a képek...a jelenetek több kamerával lettek lerenderelve és a kapcsolódásoknál nagyon görcsösen lettek összerakva.Amúgy az 5tlet és a desgin nem az én agyszüleményem csak a megvalósítás....szóval egy sráccal ketten dolgoztunk Ő mondta ,hogy mit szeretne látni és én csináltam és így született... lesz jövőre egy Jancsó miklós nevével fémjelzett filmes pályázat "fesztivál" és ahhoz is én fogom csinálni a logóanimációt bár mondjuk ez még korai...még a tervek sincsenek meg :) addig pedig marad a tanulás:)....
    Most áttérnék egy másik témára: nem tudom a higanycseppekkel ti hogy álltok modellezés és animálás területén, de én gyakorlatilag semmit nem tudok az egészről és olyan részecskerendszert sem sikerült eddig készítenem ami kicsit is hasonlítana rá... ötleteket várok ,hogy ki hogyan csinálná..
  • Peetmaya
    ennyi telik ki tőlük, na mind1.
  • Boba
    "Mi többen vagyunk" :D
  • Peetmaya
    én már kinőttem ebből a szavajárás hülyeségekből, néha van 1-2 jó poén, amit mondunk pár napig haverokkal, de semmi több.
    pl múltkor mesélték, hogy kidobó gyerekhez odamegy a kis seggdugasz cigány és elkezd magyarázni:
    "Ne póverkodjál, mi többen vagyunk!":)))))) azóta ezzel oltjuk egymást:)))
  • Boba
    Hja?! Az faszántos:) Amúgy akkor még nemhallottál életben, az ottani szavajárásom hidd el sokkal idegesítőbb:D
  • Peetmaya
    ez egy szavajárás, mint neked a faszántos. kb ugyanannyi értelme van:))))

Dekó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hol lehet veled kapcsolatba lépni?:))) beszélni szeretnék veled!
  • Boba
    "hülye"?
  • Peetmaya
    hülye, nagyon aranyos ez az anim, tetszik nagyon! gratu
  • Boba
    Nagyon jólett, a Dzsoni Kveszt-es beütés is feelinges, zene, indító anim:) Bár az arcok nemigazán kivehetőek, de mintha láttam volna egy Natalie Portman-t is, jólmondom?:D A kedvenc szinésznőm (Nem, nem a hatalmas alakítésai miatt:D)
  • VanBuuren
    Nah itt van az anim siekrült végre egy teljese rendszercsere után lekódólmom divx-be...úgy 9MB körül van és a felbontás is lejebb vettem ,hogy még kisebb legyen a méret..az eredeti az 2 giga :) várom a véleményeket.. csőváz
    kaldorfklub ha esetleg nem működne akkor itt a gépem innen is le lehet szedni az ftp éjjel-nappal él (máramikor a kábelem nincs megtörve:ÐÐÐ) ftp://192.168.1.12 login:anim password:anim